Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szerényi Szabolcs

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a novella eredetileg az Éhség című novelláskötetemben jelent meg, mely megrendelhető a Bookline-ról. Most ide is felrakom, hogy online is olvashassátok. Ennek apropója nem más, mint hogy a novella alapján készült kisjátékfilm, az Antal Attila által rendezett Valami hiányzik díjat nyert a…..
A novella eredetileg a Tobacco magazin téli különszámában jelent meg nyomtatásban. Hogy online is olvashassátok, a főszerkesztő engedélyével itt teszem közzé kisebb módosításokkal. Ha tetszett az írás, kövessétek a Facebook-oldalamat, illetve az Instagramon is megtaláltok! Szerettem a reggeleket,…..
A Don Carlosban évente már csak egy bulit rendeztek. Egy bulit, de azt odatették. Reggelre a falu mindkét utcája tele volt hányásfoltokkal, szétdobált sörösüvegekkel és használt óvszerekkel. A rákövetkező évben születő csecsemők háromnegyede tuti azon az éjjel fogant. Összegyűlt mindenki tizenöt és…..
November 25-én van a londoni 6:3 évfordulója, de vajon mi volt a mai harmincasok 10 legmeghatározóbb futballélménye és miért? Kinek szurkoltak a magyar fiatalok, amikor a nemzeti válogatottnak nem igazán lehetett? Szubjektív tízes lista a braziloktól a Manchester United-en át a soha véget nem érő…..
A novella eredeti változata a 2019. decemberi Tobacco Play Tél magazinban jelent meg. Mivel a lap tartalma az interneten nem olvasható, így a főszerkesztő engedélyével, kisebb változtatásokkal itt mutatom meg nektek a szöveget. Fogadjátok olyan szeretettel, ahogy én írtam nektek, és boldog…..
A napsütötte sávig Tinder 2018.09.17 03:34:29
A következő novella eredetileg a Tobacco Magazin nyári, nyomtatott lapszámában jelent meg, online először és kizárólag itt olvashatjátok. Néhány hete használta még csak, de kicsit már kezdte unni a Tindert. Épp egy irodavezető lánnyal kavart. Magas, barna hajú volt, külsőre szinte az ideálja,…..
A napsütötte sávig Penész 2018.06.06 13:54:12
Ez a novella eredetileg az Éhség című novelláskötetben jelent meg, mely megrendelhető a Bookline-ról, vagy megvásárolható a június 7-én kezdődő 89. Ünnepi Könyvhéten a Fiatal Írók Szövetsége standjánál a Deák Ferenc utcában. – Nem akarok megint nőgyógyászhoz menni – mondta. – És azt a szagot sem…..
A napsütötte sávig Ikrek 2018.03.31 03:09:39
Ma, azaz március 31-én szombat este bezár a Morrison's Opera. Aki sosem járt ott, az is biztosan hallott róla, hiszen 1993 óta volt nyitva, az egyik első olyan kocsma/bulihely volt Budapesten, ahol a külföldiek is jól érezték magukat. Ma már egész városrészek vannak, ahol a külföldiek néha túl jól…..
Hosszú idő telt el az utolsó posztom óta, ennek oka, hogy nyomdába küldtük az Éhség című novelláskötetemet – azóta vissza is tért onnan! –, és az utolsó hetek nagyon sok munkával jártak, főképp az egyébként is meglévő teendőim mellett (a lapszerkesztéstől a kutyasétáltatásig igen széles a skála). A…..
Nyilván nem rögtön Kossuth-díjas, vagy bestsellereket sorra termelő sikerszerző, elsőre még csak pályakezdő író. Most itt tartok én is, de folyamatosan haladok előre, rendszeresen jelennek meg szövegeim irodalmi lapokban – legutóbb épp az Élet és Irodalomtól jelezték, hogy bemutatják három versemet…..
Első bejegyzésem végén azt ígértem, hogy következőnek a blog címét fogom megmagyarázni. Azt mondják, Petri Györgynek a Hogy elérjek a napsütötte sávig című verse a pokolra szállásról, illetve az onnan való visszatérésről szól. Nem is csoda, ismerve a költemény keletkezésének körülményeit: Petri…..
Szerényi Szabolcs vagyok, pályakezdő író, valamint a kommunikáció világával foglalkozó Kreatív magazin főszerkesztő-helyettese. Azzal kezdem, hogy miért született meg ez a blog. Röviden: azért, mert író lettem. De kifejtem bővebben is. Egy nyírségi kisvárosban, a tizenhárom ezres Újfehértón nőttem…..