Adatok
Csalánfa
0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A ruhadivatok változatosságával és változékonyságával vetekszik az, ahogyan a médiában (különösen az internet korában) egyes élelmiszereket egyszer átkoznak, másszor felmagasztalnak. Az egyes étrendi összetevők szakmai (dietetikai) megítélése közel sem változik olyan gyorsan és drasztikusan, mint…..
Csalánfa
2017.03.18 21:48:17
@Szendrőiné C.Éva: javításnem rence hanem repce
Csalánfa
2017.03.18 21:50:07
Miután reggel a mentes kávémat leöblítettem egy mentes vízzel, a mentes kenyeremre kentem egy kis mentes vajkrémet, majd egy szelet mentes párizsival megkoronázva betetettem az uzsonnásdobozba. Ebédre mentes pizza, utána mentes rágó, este lazításként egy kis mentes sör - és mivel…..
Csalánfa
2017.03.12 16:21:23
@fordulo_bogyo:
nem kötözködni akrok de a hgyományos kenyér még citopán előtti időben , rágható volt és azért helyesen tárolva egy hétig sem penészedett, most a kenyerek meg másnap harmadnap penészesek mert már liszt olyan minőségű. Tapasztalat, hogy a boltokban aznap el nem adott kenyeret még aznap elviszik, majd szárítják és állatoknak kiárusítják.
nem kötözködni akrok de a hgyományos kenyér még citopán előtti időben , rágható volt és azért helyesen tárolva egy hétig sem penészedett, most a kenyerek meg másnap harmadnap penészesek mert már liszt olyan minőségű. Tapasztalat, hogy a boltokban aznap el nem adott kenyeret még aznap elviszik, majd szárítják és állatoknak kiárusítják.
Csalánfa
2017.03.12 16:24:45
@Ruzsa Söndör:
mert kicsi acimke és sok mindent kell feltüntetni, lassanként az élelmiszerek mellé kézikönyvet is kell mellékelni
mert kicsi acimke és sok mindent kell feltüntetni, lassanként az élelmiszerek mellé kézikönyvet is kell mellékelni
Az értéktelen egészségügyi tanácsokat osztogató weboldalaknak se szeri, se száma. A stupiditási lista élén nagy a tolongás, de egy viszonylag új versenyző nagy lendülettel tör élre: a ripost.hu Medicina rovatát szerkesztők olyan szintű dilettantizmussal írják a cikkeiket, hogy az már felveti a…..
Csalánfa
2017.03.12 13:12:23
@saláta boglárka: Candida tenyésztésénél táptalaj pH-ja 7.5 körüli, és általában patogén élesztőkre igaz hogy táptalajik pH-ja a gazdaszervezetben található pH viszonyokkal egyezik azaz a 7 felett kb 7.5 ami a lugos irányába mutat. Candidák ellen viszont a tejsav és evetsav régóta használatos nem véletlen hogy fogyasztjuk,
a borélesztő táptalaja viszont pH 5
mondja valaki hogy a must nem szokott savas lenni
a kenyér sütéskor pékek is beállítják tészt pH-ját, hogy megkeljen kenyér
a borélesztő táptalaja viszont pH 5
mondja valaki hogy a must nem szokott savas lenni
a kenyér sütéskor pékek is beállítják tészt pH-ját, hogy megkeljen kenyér
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
nem egy hanem sok szakirodalom , elérhető, ráadásul a témára tekintettel nem csak absztrakt hanem teljes cikk, csak a megfelelő helyen és időben kel keresni
pl. a poultry science (oxford journals) stb
a hallal etetett csirke halízű lesz sőt a tojása is nem szakirodalomból tudom csak gyakorlati tapasztalatból ugyanígy a kacsa is, a rencetartalmú táp szintén halizű csirkét produkál
egy tavalyi eléggé kiterjedt összefoglaló az omega6/3 arányról itt:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808858/
itt is említík a különféleképpen takarmányozott csirke eltérő omega6/ 3arányt
ez nem absztrakt hanem teljes cikk, a wikipédiában mind a magyar mind az angol szócik véletlenül sem azonos tartalommal de jelöl forrásokat
érdemes utána nézni, sajnos van olyan kijelentés ami vitatható, vagy rosszul lett megfogalmazva lásd gabonával takarmányozott kérődzők, a gond hogy kizárólag gabonával nem lehet takarmányozni kérődzőt , 1 mert drága 2 az állat hamar elpusztul ,