Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csalánfa

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló életelixzsír 2017.02.02 08:40:14
A ruhadivatok változatosságával és változékonyságával vetekszik az, ahogyan a médiában (különösen az internet korában) egyes élelmiszereket egyszer átkoznak, másszor felmagasztalnak. Az egyes étrendi összetevők szakmai (dietetikai) megítélése közel sem változik olyan gyorsan és drasztikusan, mint…..
Csalánfa 2017.03.18 21:47:22
@fordulo_bogyó
nem egy hanem sok szakirodalom , elérhető, ráadásul a témára tekintettel nem csak absztrakt hanem teljes cikk, csak a megfelelő helyen és időben kel keresni

pl. a poultry science (oxford journals) stb

a hallal etetett csirke halízű lesz sőt a tojása is nem szakirodalomból tudom csak gyakorlati tapasztalatból ugyanígy a kacsa is, a rencetartalmú táp szintén halizű csirkét produkál

egy tavalyi eléggé kiterjedt összefoglaló az omega6/3 arányról itt:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808858/
itt is említík a különféleképpen takarmányozott csirke eltérő omega6/ 3arányt
ez nem absztrakt hanem teljes cikk, a wikipédiában mind a magyar mind az angol szócik véletlenül sem azonos tartalommal de jelöl forrásokat
érdemes utána nézni, sajnos van olyan kijelentés ami vitatható, vagy rosszul lett megfogalmazva lásd gabonával takarmányozott kérődzők, a gond hogy kizárólag gabonával nem lehet takarmányozni kérődzőt , 1 mert drága 2 az állat hamar elpusztul ,
Csalánfa 2017.03.18 21:48:17
@Szendrőiné C.Éva: javításnem rence hanem repce
ködpiszkáló mnts 2015.12.09 23:08:51
Miután reggel a mentes kávémat leöblítettem egy mentes vízzel, a mentes kenyeremre kentem egy kis mentes vajkrémet, majd egy szelet mentes párizsival megkoronázva betetettem az uzsonnásdobozba. Ebédre mentes pizza, utána mentes rágó, este lazításként egy kis mentes sör - és mivel…..
Csalánfa 2017.03.12 16:21:23
@fordulo_bogyo:
nem kötözködni akrok de a hgyományos kenyér még citopán előtti időben , rágható volt és azért helyesen tárolva egy hétig sem penészedett, most a kenyerek meg másnap harmadnap penészesek mert már liszt olyan minőségű. Tapasztalat, hogy a boltokban aznap el nem adott kenyeret még aznap elviszik, majd szárítják és állatoknak kiárusítják.
Csalánfa 2017.03.12 16:24:45
@Ruzsa Söndör:
mert kicsi acimke és sok mindent kell feltüntetni, lassanként az élelmiszerek mellé kézikönyvet is kell mellékelni
Az értéktelen egészségügyi tanácsokat osztogató weboldalaknak se szeri, se száma. A stupiditási lista élén nagy a tolongás, de egy viszonylag új versenyző nagy lendülettel tör élre: a ripost.hu Medicina rovatát szerkesztők olyan szintű dilettantizmussal írják a cikkeiket, hogy az már felveti a…..
Csalánfa 2017.03.12 13:12:23
@saláta boglárka: Candida tenyésztésénél táptalaj pH-ja 7.5 körüli, és általában patogén élesztőkre igaz hogy táptalajik pH-ja a gazdaszervezetben található pH viszonyokkal egyezik azaz a 7 felett kb 7.5 ami a lugos irányába mutat. Candidák ellen viszont a tejsav és evetsav régóta használatos nem véletlen hogy fogyasztjuk,
a borélesztő táptalaja viszont pH 5
mondja valaki hogy a must nem szokott savas lenni
a kenyér sütéskor pékek is beállítják tészt pH-ját, hogy megkeljen kenyér