Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-zSolt-

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha feledhetetlenül egyedi várost akarsz látni, menj Beirútba, a libanoniak bulifüggő, híres-hírhedt fővárosába. Beirút maga sok tekintetben szimbólum: a pusztító polgárháború, a töretlen életélvezet, az esztelen dekadencia, de két nagy civilizáció tökéletes…..
A picasás oldalra felkerültek a szíria, libanoni és jordániai képek, akit érdekel, kattintson ide..
Eme bejegyzést rögtön a nagy igazsággal kezdem: Szíriában roppant olcsón lehet nagyon jót enni. A szír konyha nem sokban tér el a térség, azaz a Levante más országainak, így elsősorban Libanon és Törökország konyhájától, s én még némi perzsa hatást is véltem felfedezni…..
Stuttgartból jövet sikerült néhány egészen szép képet csinálnom a repülőből Bécsről, íme: On the way back from Stuttgart I had the luch to take some fabulous pictures of Vienna from above, voilá: A Belváros a Hofburggal, az MQ-val, a Városházával és az Egyetemmel, az alsó…..
Szombaton megint esküvőt ült a család, megint Németországban, megint igen nagy ünneplést csapva. Most egy bizonyos Andris nevű kuzinom házasodott egy bizonyos Ulla nevű bájos sváb leányzóval. Volt megint minden mi kellett: alkohol, könnyek és kalapok, egyházi s polgári esküvő,…..
Most ide, vagy bármikor a jobboldalik oszlop linkjei közt található MyALBUMom gombra kattintva elérhetőek a Picasára feltett képeim. Jelenleg irános, isztanbulos és marokkós albumok vannak ott fenn, de program folyamatban, igyekszem feltölteni majd régi és főleg az új képeket,…..
Damaszkusz számomra egyik legszimpatikusabb vonása, hogy nagyon közel van Libanonhoz. Ugyan sajna momentán semmi jó hírt nem hallunk az országról (igaz, hogy a múlt hónap óta legalább van egy új elnökük, meg egy egymásmellé kényszerített tagokból felállt…..
A döntés megszületett, irány Szíria! Ott szépen beszélik az arabot, Damaszkusz, a főváros az arabul tanulók Mekkája, az ország - szekuláris s egypártrendszer lévén - kifejezetten biztonságosnak tűnik, valamint tele van látnivalóval az antik romoktól a keresztesvárakon át a…..