Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sance

9 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mától lehet jelentkezni a ValóVilág Powered by Big Brother legújabb évadába, aminek nevéből úgy látszik, csak nem fog kikopni a póverdbáj, az Endemol gondolom, kikötötte, mert a játékban, legalábbis az előző, első ilyen nevű kiadásban SEMMIT nem fedezhettünk fel abból, a formátumból, amiről nyúlták…..
Sance 2018.07.09 20:07:49
@szociál: Ha nem nézted, akkor te nyertél.
Igen, sajnos kimaradt egy egész hét, Melódémon (16 hit dice-os szörny, kisebb melódémonokat idéz) 20-ast dobott támadásra, én pedig nem dobtam meg a mentőt a mérge ellen. De ami késik, már itt is van, ráadásul további négy adást felvettünk a napokban, egyet pedig már meg is vágtam. Szóval pikk-pakk…..
Óvatosan kezeljük az infót, ami mostanában terjed az interneteken futótűzszerű sebességgel, mert pofára esni nem túl jó érzés, még akkor sem, ha csak egy sorozatról van szó. És még akkor sem, ha az a sorozat a Twin Peaks, amit 25 éves tetszhalálból támasztott fel David Lynch idén.  Lynch két…..
Sance 2017.09.17 00:00:17
@Andras Tibeusz: Jaj, ezt annyira bírom, amikor a vélt "kultúrsznobság" ellen valaki felhozza a posztmodern festészetet meg a tököm tudja mit.

Nézd, tök egyértelmű: van egy sorozat, amit egy szűkebb réteg imád, te meg nem látsz bele különösebb értéket, ettől ideges leszel, aztán nekiállsz oldalakon keresztül megmondani, hogy ez így meg úgy szar. Szvsz ez a viselkedés sokkal gázabb, mint a kultúrsznobság, mert egy erőszakos, kulturális értéket elnyomni akaró baromság. Engem kurvára nem zavar az, ha valaki pl. a tömegfilmeket isteníti, mert ott is lehet találni kiváló dolgokat, de azt sosem értettem, amikor egy adag "önjelölt proli" (hiszen a vélt sznoboktól mindig el kell távolítania magát a delikvensnek, sőt, a "nem értem" és hasonló kijelentések itt pozitívumok) elkezd kereszteshadjáratot folytatni a járdaszegélynél magasabb művészet ellen. Hát mi értelme van ennek?

Meg akarod érteni David Lynchet? Tévedés, hogy ehhez műértőnek vagy szuperintelligesnek kell lenni, egyszerűen csak nyíltságra, türelemre és a saját elvárásaid mellőzésére van szükséged. Az ilyen cuccok nem csak és kizárólag a néző szórakoztatására lettek kitalálva: van, hogy szórakoztató, mert azt akarja, hogy szórakozz, van, hogy dögunalmas, mert azt akarja, hogy unatkozz, van, hogy látszólag érthetetlen, mert el akar indítani benned egy gondolkodási folyamatot. Az "igazi" művészet nem a néző seggét nyalja ki, hanem kihívások elé állít.
Itt van egy trailer, tessék megnézni, utána felteszek egy kérdést. Mehet? Na, a kérdés: a fentiek alapján a The Orville a) egy Star Trek-paródia, vagy vicces átértelmezésb) egy klasszikus sci-fi kalandtörténet Ha az elsőt választottuk, akkor tévedtünk, legalábbis Seth…..
Sance 2017.09.13 06:16:55
@FayRodisz: "Hosszú évek tapasztalata, hogy amit az u.n. önjelölt kritikusok lehúznak, az nekem tetszik."

Csak az, amit sixx húz le. :D Nála az állítás ellentéte is igaz egyébként, hiszen rendszeresen komoly kísérleteket tesz a valóságshow-nézés úrias formájának köztudatba hozására. Már vagy 15 éve még a nyugdíjas Mari néninek is leesett, hogy a show-n nagyobb a hangsúly, mint a valóságon, szóval váltani kellett: itt bizony elismerően kell bólintani a néhány oldalas forgatókönyvek alapján összeszabdalt, ordenáré klisékben fürdő cselekményre és a mindenféle színészi képességeknek híján lévő, ezért inkább magukat "játszó" (=produkáló) percemberek látványára. Itt kérem karakterek vannak meg profi, évtizedes hagyományok alatt kimunkált, meglepetést és mélyebb tartalmat prezentálni képtelen, de ismétlem: PROFI műsorkészítés. A vásári marketing és a leszedált kreativitás ilyen szintű házasságát az igazi műértő bizony fika helyett megtapsolja (esetleg strandpapuccsal szétveri a mások által összehordott fekáliát, de a saját hasán ám!), hiszen egyértelmű, hogy valójában egyfajta posztmodern, urambocsá avant garde művészettel állunk szemben, ahol a valóság keveredik az illúzióval... és még basznak is benne!
Sance 2017.09.13 12:07:34
@sixx: Nézd, ha Bud Spencernek lehet, akkor tutira lehet a modorosságnak is, szóval tőlem faraghatod, 600 lájk biztos elég lesz arra is.
A heti egyszer, egy órában jelentkező műsor az ATV vasárnapi műsorrendjébe kerül be a Napló Sváby Andrással és az Esti Frizbi Hajdú Péterrel közé, és könyörgök, legyen már a címe valami olyan, hogy Faszomtudja Bochkor Gáborral. Nem az lett sajnos, pedig őszintén reméltem, hogy kell nekik a…..
Howlin' Pelle Almqvist a következő üzenetet tette ki a Facebookra Nagyon szomorú hallani, hogy Brian Johnson egészségügyi problémák miatt nem tud egy rakás AC/DC-koncerten fellépni. Az az ember egy legenda. Legőszintébb jókívánságaim küldöm neki, gyógyuljon meg, és ha esetleg szükség lenne a…..
Nemsoká láthatjuk az Eagles Of Death Metal első interjúját, amit a párizsi terrortámadás után adott. Ebben nincs semmi különös. Teljesen természetes, hogy a zenekar is megszólal, lévén ők is a túlélők között vannak. Egyesek háborognak azon, hogy miért adnak egyáltalán…..
Sance 2015.11.24 06:10:29
@b4rb1: Morális támogatás? Két hivatalos tagja van a bandának és amelyik nem volt ott, az a híresebbik. Szvsz nem zavar sok vizet és miatta még többen fogják megnézni az interjút.
Vörös Gábor Omen-basszusgitáros az alábbit posztolta nemrég a Facebookjára: Szóval Vörös Gábor Omen-basszusgitáros, akinek már van múltja facebookos kirohanások terén, válaszokat vár, ezért az olvasók segítségét kérjük. ..
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..
Sance 2015.07.02 19:12:53
@CoolKoon: Nem láttam és nem is érdekelnek, csak a fenébe már: tegnapig az Index még megelégedett a bulvár felületének teleszemetelésével az éppen aktuális "most jobban van - most szarul van - Mari néni szerint is szarul van" kategóriájú hírekkel, de a címlapon igazán nem kéne ezzel foglalkozni, a comment:com is igazán nyúlhatna más után, teszem azt az általad említett dolgokhoz.
After 1 year and 4 months of negotiations, I left because not enough money was offered to do the script the way I felt it needed to be done. — David Lynch (@DAVID_LYNCH) April 5, 2015 Április 5. óta nagyot fordult a világ David Lych rendező-forgatókönyvíróval. Akkor ugye azzal hagyta…..
Van az a pénz, ugye, amennyiért korpás a haj, emlékezzünk vissza, mit is mondott Papp Gergő, azaz Pimasz úr januárban, amikor lelépett a TV2-től januárban: Papp Gergő azt nyilatkozta, hogy fontos éveket töltött a TV2-nél, amiért nagyon hálás, mostantól viszont független…..
És akkor mindig jön műelemző Bayer Zsolt és szájba rágja, hogy Orbán Viktor szerző hogy gondolta. Természetesen mindig megfogadom magamnak, hogy nem, Bayer Zsoltról többet nem, nem, semmit. Viszont úgy alakult, hogy megtudtam ettől az elkötelezett tollforgatótól: én is azon…..
Sance 2014.08.03 19:31:30
@bjela szila: 185 cm magas vagyok, eléggé kigyúrt testalkatú és 90 kg. Nem vagyok tej- és lisztérzékeny, liberális viszont igen (na nem a Fodor Gábor féle vonal híve, az csak az ő fejében létezik). Mondd, milyen érzés a jobboldali média által üresre pucolt agyú hülyének lenni?
Sance 2014.08.05 03:43:44
@fog- és Bulawayo magiszter: Én is szeretlek. További jó árokásást, egyszer kész lesz az a gödör!
Kedden járt Budapesten Joss Stone, aki a beszámolók szerint igen kellemes koncertet adott a rajongóknak. Mi ezt nem tudjuk megerősíteni, ugyanis csak Salim Mahboubi fotós volt jelent tőlünk a bulin. A képek viszont bátran nézegethetők fentebb kattintva!..
Eddig halogattam a Penny Dreadful értékelését, asszem nem lehet tovább húzni, pedig szívesen tenném, mert még mindig bízom abban, hogy csak megszeretem ezt a sorozatot. De egyelőre képtelen vagyok. És igen, le vagyok maradva vele, három részt láttam belőle, és valahogy nem tudom…..
Sosem gondoltam volna, hogy Watch Dogs után ilyen hamar jön majd a következő védhetetlen siker a Ubisofttól, de a mai bejelentésük komoly dolog. A cég ugyanis bejelentette, hogy hamarosan érkezik a Tetris Ultimate! Ultimate. Mi ultimate lehet egy Tetrisben? Új formák? Emelnek öt…..
Sance 2014.06.11 07:52:28
Jé, ez a blog még létezik? Ha ez igaz, akkor miért csak ez a borzalom van kint, miért nincs frankó E3-as beszámoló mondjuk Stökitől? Igény az lenne rá, hiszen a hazai piacon senki sem csinálja ezt a műfajt normálisan: a PC Guru igénytelen és nem elsődleges fókusza az online sajtó, a Gamestarnál ugyanez a helyzet + mindkettő a tizenéves korosztályt célozza be, az általam nagyra tisztelt Hardwired pedig szinte megszűnt létezni az utóbbi időben (pedig milyen frankó, lelkesedéssel teli E3-as anyagaik voltak, messze kiemelkedtek a mezőnyből).

Erre ami van, az is az Indexen, Stöki meg kimerültségében olyan butaságokat ír, mint hogy pl. az előző generáció egyik legpatinásabb, legmagasabbra értékelt játékának, az Arkham City-nek a folytatása semmi extra (a látvány elsőosztályú, a Batmobile pedig úgy működik, mint autó sandbox játékban még soha), a mindenféle bocsánatkérést nélkülöző, zseniálisan brutális Mortal Kombat X szintén, holott az előző rész a széria ékköve volt, az új videóban meg kivégzésektől kezdve környezeti manipuláción át vadiúj karakterekig minden volt (bezzeg a Far Cry 4 tréler, ami a harmadik rész announcement videójának egyenes másolata és a két képkockányi, erősen bullshit gyanús Uncharted 4 videó mindent vitt nála :D). Toljon már egy kis lóvét az Index ebbe a blogba, addig is erre tessék a királyságért:

www.youtube.com/watch?v=GAKI1tVONI0
www.youtube.com/watch?v=vJBid3WmonU
Ez itten annyira szigorúan 18+ tartalom, hogy nem merjük, csak hajtás után kirakni. Mondjuk végignézni sem volt se erőnk, se kedvünk, így az is lehet, hogy kurva nagy átverés az egész és Pintér Béla munkásságáról vitatkoztak a sötétben. ..
Sance 2014.04.11 16:50:54
@asd002: A Jobbik soha az életben nem fog Magyarországon választást nyerni, de még ha nyernének is, akkor sem állnának neki tévécsatornák megszüntetésének. Ez csak duma, amivel a hülyéket magukra szavaztatják, a programjuk úgy ahogy van egy kurva nagy utópia.
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
Az Amerikában jelenleg futó, hazánkba pedig szenteste érkező South Park legújabb, 17. évadának szinkronizálásán jártunk, a sorozatnak otthont adó Comedy Central jóvoltából. A profi és jól ismert hangok valamint a sorozat alapos ismerete miatt simán mondhatjuk, hogy amíg ilyen…..
Sance 2013.12.16 15:14:58
Hé spoilernácik, ehhez mit szóltok? Az Entertainment Weekly szerint 99 százalék, hogy Brian kutya már december 15-én visszatér a Family Guyba, és utána ott is marad. Íme a ráutaló jelek, amikből a szemfüles amerikai újságírók levonták a következtetést: ott van a neve a…..
IDDQD Heti retro: Fallout 2013.09.11 07:41:25
Nnna. Akkor Fallout. Ideje volt már. A múltkori kegyetlen szavazáson magasan nyert, az olvasók fele erre szavazott (a Planescape 19, a Baldur's Gate 31 százalékot kapott), szóval jöjjön minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékának története. Rögtön egy saját sztorival kezdem:…..
Sance 2013.10.17 04:25:28
Tök jó a cikk, csak kár, hogy sikerült egyet szentségtörni: nem szabad olyat leírni, hogy a F3-at jobbnak tartod a New Vegasnál, mert a két játéknak már az összehasonlítása is elég problémás. A megegyező motort és kezelőfelületet leszámítva ég és föld a kettő, teljesen máshol vannak a prioritások, totálisan eltérően épülnek fel szerkezetileg, sőt, szigorúan véve még a műfaj is más: a F3 a Bethesda legjobb felfedezgetős akció-RPG-je nyomatékosítva az akciót, a New Vegas pedig egy jóval komolyabb és kiegyensúlyozottabb, párbeszéd- és döntésközpontú klasszikus RPG.

Az első két rész rajongóinak egyébként inkább a New Vegas szokott jobban bejönni, mivel az történetében és játékmechanikájában is jóval közelebb áll az első két részhez, tulajdonképpen azok rendszerét ötvözi a Fallout 3 "komoly RPG" szempontból is megtartható elemeivel. Mélységét, történetét és komplexitását tekintve a cikkból lenyúlt kifejezéssel élve a F3 a cipőfűzőjét sem kötheti be. A F3-ban ezzel szemben sokkal jobban sikerült a felfedezés és bár ez elég szubjektív, de általános prezentációban és atmoszférában is erősebb. Én az ősidők óta szeretem a szériát és inkább a komplexebb játékélmény híve vagyok, szóval a F3-ból bőven elég volt 100 óra is, a New Vegasnál viszont csak 300 után voltam képes leállni, és egyszer még biztosan végig fogom vinni Legion karakterrel is. :D
Egyelőre még csak alfa fázisban van az a készülő videojáték, aminek Kanye West lesz a főhőse, de az biztos, ha ez még a rapper tudta előtt rendesen elkészül, én biztos szét fogom játszani. A Kanye Quest 3030-ben Kanye Westet beszippantja egy fekete lyuk mikor éppen készül kidobni…..
A Daft Punk kapott egy saját Forma-1-es versenyautót. Ennyi, minden további mondat ebben az írásban innentől teljesen feleslegessé válik. Romain Grosjean és Kimi Raikönnen, a F1-es Lotus istálló pilótái a monacói nagydíjon fognak külön a versenyre tervezett Daft Punk-autókkal…..
Sance 2013.05.24 22:35:02
@terheslo: Na de akkor már tényleg: mit hallgat az uraság? Mi a "SZINT"? :D
Daft Punk - Random Access Memories(Daft Life/Columbia)  A Daft Punk kihátrált, köszönik szépen, egy ideig nem kérnek újra belőle. Egy nagyívű hátraarccal magára hagyták a szörnyet, amelynek felhízlalásában a Homework óta tevékenyen részt vettek. Ha valaki a három hónappal…..
Sance 2013.05.22 00:34:37
@Jó Mercutio halott: A szellemi faszom köszöni lát szellemi pinát eleget. :D Egyébként pedig mindenről lehet elemzői szemmel írni kritikát, az persze jogos kérdés, hogy érdemes-e. Szerintem a Daft Punk bár sosem zenei mélységéről volt híres, azért mindig van a lemezeiken mit felfedezni, így én itt helyénvalónak érzem ezt a látásmódot.
Van abban valami lenyűgöző, hogy ha valaki annyira jó abban, amit csinál, mint Slash. Itt van a pali lassan 48 évesen, túl olyan mennyiségű alkohol és drog elfogyasztásán, ami egy közepes méretű internetes újság szerkesztőségét simán kinyírná, de a kétórás buli végén pont…..
Sance 2013.02.09 12:28:32
Remek, hogy mindig kilyukadunk egy Slash vs. Axl vitán, amikor a páros valamelyik tagjáról esik szó. :)

Egyértelmű, hogy jelenleg Slash sokkal összeszedettebb, mint Rose, ez zeneileg és zenekarilag is így van, a csütörtöki koncert életem egyik top koncertélménye volt, zseniális az egész banda úgy, ahogy van. Én még furcsának sem éreztem a Guns számokat Kennedy énekével, remek előadó a fickó.

De: Axl Rose koránt sincs a béka segge alatt, nem érdemes leírni. A 2006-os (?) Guns koncerten kifejezetten jól énekelt, erőteljesen, karakteresen, tehát úgy, ahogyan ő tud egyedül a világon. A Chinese Democracy-re is nagyon erős túlzás lenne azt mondani, hogy rossz lemez: extrém maximalista módon van összerakva, mindig élvezet meghallgatni. A gond vele egyedül az, hogy majdnem teljesen hiányzik belőle a GnR hatás, mivel annak alapeleme az a karcos feeling, ami teljesen üti a Chinese Democracy végletekig polírozott anyagát. Ettől függetlenül zeneileg egy nagyon érdekes és kivételesen jó albumnak tartom.

Rose fejében persze érdemes lenne rendet tenni: sajnos a fickó elég durván a múltban ragadt és ezért úgy gondolja, hogy az iimidzs fenntartása még mindig olyan fontos, mint régen. Egy percig se gondolja senki azt például, hogy a "rocksztáros" késések nem a show részei: Axl természetesen saját magát tartja a legnagyobb rockistennek a világon és szerinte ehhez a képhez hozzátartozik az is, hogy akár órákat is képes késni egy fellépéssel, emellett kötelezőnek tartja saját hülyeségeinek megosztását a közönséggel meg minden egyéb pózörködést, ami anno valóban hozzátartozott a GnR-hoz és a banda vesztét is okozta.

Ezzel ellentétben Slash-nél azt látjuk, hogy magasról szarik bele a rocksztár, mint valami eszményített kép istenítésébe, ehelyett ő inkább csak dolgozik. Megértette, hogy a rockzene a GnR nagy fellángolása után ismét egyfajta telített rétegműfajjá vált és a sok zenekar között csak úgy lehet elérni az időtállóságot, ha produktív az ember és folyamatosan minőségi dolgokat tesz le az asztalra. Sajnos ahhoz nem elég egy darab lemez, hogy hozzá hasonlóan Axl Rose is újra kurrenssé váljon és ne a "világ legnagyobb seggfeje" címének birtokosaként vonuljon nyugdíjba.