Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FejvadÁsz

19 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki…..
Sziasztok! Köszönöm az eddigi figyelmet. A munkámban beállt változások miatt a blogot átköltöztettem a: http://karriercafe.blog.hu/ címre, ahol a korábbi bejegyzések mellett új témákkal várlak Titeket! Az álláskereséssel, munkahelyi témakörökkel kapcsolatos…..
FejvadÁsz Ne pánikolj, élj! 2012.12.30 23:35:56
Ahogy körülnézek a metrón reggel, rendszerint rohanó, stresszes munkatársakat, aggódó anyukákat és izguló diákokat látok. Az utóbbi évek irdatlan tempójával szinte lehetetlen lépést tartani és igazán kevesen tudnak tökéleteset nyújtani. Ha sikerül, az leginkább valaminek a…..
Ma már teljesen az életünkhöz nőtt a közösségi háló fogalma. Lehet szidni vagy isteníteni, de elkerülni nem. Ha nyitott szemmel jársz és tudatosan „prezentálod” magad, az álláskeresésed kitűnő eszközévé válhat a falad vagy az oldalad. Figyelj…..
Egyesek vonakodnak tőle, mások égig magasztalják az outsourcing manapság oly népszerű "termékét". Ahogy munkám során egyre inkább betekintést nyerek egy-egy támogató központ életébe, még mindig azt tapasztalom: a Shared Service Centerek működtetése továbbra is költség…..
 Ez a téma sok vitának ad alapot mostanában és a legtöbb fórumon újra és újra terítékre kerül. Mégsem látom a pozitív irányú változást a munkaerőpiacon. Teljesen jogos az elvárás az álláskeresők felől, de bevallom velem is előfordult minden igyekezetem ellenére, hogy…..
FejvadÁsz 2012.04.16 12:22:09
FejvadÁsz Április 1.! 2012.04.01 14:49:00
Kedves Olvasó! Már Te is biztosan tisztában vagy vele, hogy álláskeresés kemény munka és sokszor lelkileg is megterhelő. Most, hogy már tudsz egy-két fontos momentumot az önéletrajzírással kapcsolatban és az interjúkra is felkészültél, lazíts egy kicsit.Megtréfálni nem…..
            Azon túl, hogy az interjúztató végig kérdezi a korábbi munkáltatóknál szerzett tapasztalatokat, feltehet pár rafináltabb kérdést is, melyek elsősorban az elkötelezettségedet és a rátermettségedet vizslatják.…..
             Megcsörrent a telefon. Végre.Az álláskeresés oroszlánrészén már túl vagy, kiszúrtak akár több száz jelentkező közül. A kezdeti öröm azonban hamar szorongássá válik, ha az interjúhelyzetre gondolsz.…..
A múlt hét közepén a HVG rendezvénye nyitotta meg a tavaszi állásbörzék sorát. Aki lemaradt, ne aggódjon: országszerte még 12 hasonló ingyenes rendezvény várja tárt kapukkal. Álláskeresőként mindenképp érdemes felkeresned a legszimpatikusabbat, de akár többet is. Tudom,…..
FejvadÁsz 2012.03.02 23:08:37
@Allaskereso:

Kedves Álláskereső!

Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy sok a multinacionális cég kint, akik elvárják a diplomát. Ettől függetlenül érdemes kilátogatni, mert akadhat olyan stand ahol a végzettség kevésbé számít vagy adhatnak ötleteket a további keresésekhez. Egy próbát és pár órát megér a cél érdekében a dolog.
FejvadÁsz 2012.03.19 17:57:05
@Allaskereso: Gratulálok és sok sikert az új munkahelyeden!
Egy kedves ismerősöm számtalan itthoni próbálkozás és ígéret után úgy döntött, vegyészmérnökként megpróbál inkább külföldön karriert építeni. Felhívta Hollandiában élő barátját és nemsokkal később már kint találta magát. Az alábbiakban az ő levelét…..
Karácsony előtt egy ismert multinacionális cég volt kereskedelmi igazgatója kérdezte tőlem elcsukló hangon a telefonban: „Ugye a korom miatt nem akar látni a cég?” Nem tudtam a „majd keressük, ha lesz valami” szöveget elővenni. Kiböktem egy igent. Majd eszembe…..
Őszinte leszek: általában mindenki nyűgnek érzi és nem is tartozik a kedvenc témáim közé. Mégsem kerülhető ki. Hogy mégis mi a haszna? Olvassatok csak tovább, alább jön egy kis segítség is… :-)   Miért hasznos a motivációs levél?   Az amerikai típusú önéletrajz…..
Bevallom én magam is mosolyogtam ezen a címen: mégis olyan sokan tanácstalanok ebben a kérdésben. És nem csak a kényszeresek :) . Kinek címezzem, mit hova csatoljak, másoljak… Higgyétek el, több apróság is felvetődik a küldés gomb megnyomása előtt!A lényeg itt is, hogy…..
Számos átalakuláson ment keresztül szakmai utunk képes lenyomata: az egyetemi felvételin még bőrére eresztett folyó szöveget vártak, aztán bombaként robbant a tömör és átlátható amerikai típus, majd jött a túlmisztifikált Europass. Ma már csak az számít, hogy már az…..
FejvadÁsz 2012.02.15 18:03:48
@Elado a lakásunk: Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy az álláskeresők többsége nem fordít elég időt egy önéletrajz összeállítására. Ha mindenki csak 2 perccel többet szánna rá és átgondolná az olvasó szemszögéből, már használhatóbb CV-k születnének.
FejvadÁsz 2012.02.15 18:05:15
@Fruneszita: Valóban, a kevesebb néha több :)
Tegnap az egyik vállalati HR területén dolgozó ismerősöm arról panaszkodott, hogy nem igazodik el a fejvadászat sűrűjében. Sok fejvadász céget kipróbált már, de a többség nem nyújtott valós segítséget a kiválasztási folyamatban. Kíváncsi volt arra is, hogy néz ki a teljes…..
Mostanában sok HR tanácsadóval hozott össze az élet a munkahelyemen kívül és belül egyaránt, de mivel még viszonylag fiatalnak számítok ebben a szakmában egyébként is sokat gondolkozom azon: hogy ki az, akire igazán felnézhetek és kiből válhat igazán jó tanácsadó?Nincsenek…..
FejvadÁsz Mi is az a fejvadászat? 2012.01.22 23:49:00
A hiányszakmák képviselői a fenébe kívánják, az idősek nem is értik, mások túlmisztifikálják. Már arra is találtam példát, hogy egyfajta” teleshoposként” azonosították a munkáját végző fejvadászt. Persze szép számmal inkább mosolyognak, ha megtudják:…..
 Rengeteg egykor nézett és közkedvelt sorozatból készül mozifilm és biztosra vehető, hogy a készítők kezüket összetéve az ég felé fordított arccal rimánkodnak, hogy legalább olyan sikert érjenek el, mint a Mission Impossible. Bár John Woo szokásos lassított akciókkal és…..
FejvadÁsz Bemutatkozás 2012.01.21 17:00:00
Üdv  Érdeklődő  Idegen! Nem vagyok szakmai guru, se tapasztalt róka (egyelőre :-). Mégis úgy gondoltam, öröm lenne papírra vetni a világot, ami pár éve körbevesz. A HR, az interjúk és az önéletrajzok világa egyszerre izgalmas és kegyetlen. Pszichológusként…..