Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irokigor

151 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Családi kör - 2020 Este van, este van: feketék a lámpák, Egyetlen kis ablak világít csak árván, Éji, nagy szentjános szállingózik lassan, De betonba röpül, halála lesz abban. A bejárat mellől kis kavicsok tűnnek, A folyóparton apró, rút békák züllnek, Denevér kínozza a lakótelepet, A templom…..
Babérral, a kutyánkkal lementünk a Duna-partra bodzát szedni, mert édesanyám nyüstölt, hogy lassan elvirágzik. S ha már lerángatta az egész családot kutyával, öcskössel s leszedtük, akkor meg is főztem. Imádom a bodzaszörpöt, s a házi sokkal finomabb, mint ami a boltban kapható! Babér egy mentett…..
Az egyik kedvenc ételemet, a lasagnet készítettem el úgy, ahogy mi szeretjük. Hizlal, de így a karantén végén ez már senkit nem zavar. :-D Testvérem és én elég elég finnyásak vagyunk, úgyhogy az alaprecepttől elrugaszkodva készítem az alapragut. Egyszerűbb, viszont krémesebb s nekünk jobban ízlik,…..
Folytatjuk a karantén-kihívást, ma egy salátát kellett készítenem. Egyszerűen elkészíthető, de a balzsamecetnek, a croutonnak, zöldfűszereknek és a sült baconnek köszönhetően nagyon finom étel. #maradjotthon #igorinthekitchen #challenge..
A húsvéti ünnepre édesanyám főzött (a hagyomány az hagyomány), rám csupán a tormakrém elkészítése jutott. Sokan nem szeretjük, ha állandóan az orrunkat kell fújni a húsvéti ebédnél a torma miatt. Ezért született meg zöldfűszeres tormakrémem. #maradjotthon..
A szobámban ülök, bár egyszeri kép, Egy vidám jelenet (süt be a reggeli fény) Volna, de mára ez a mindennapommá vált. Poloska, bogár száll, az előbb ott mászkált… De elkaptam a lényt, lábait lassan én Magam fejtettem le, mert a bogár halva szép. Majd vonalzóval, mit megfogott kezem, Nem figyelve…..
Az osztályfőnököm kihívásokat (challenge) talált ki a karantén idejére, hogy ne unatkozzunk. A mostani kihívásunk egy szendvics készítése volt. Próbáltam egyszerű, otthon a kamrában is megtalálható alapanyagokból egy kevésbé megszokott, különlegesebb ételt összerakni. #maradjotthon..
Újraindítom az Igor konyhája sorozatom, hogy egyre többen tudjuk egy kicsit feldobni a négy fal közé zárt szürke hétköznapjaink. Az ötletet az osztályfőnököm adta, aki hetente kihívásokat (challenge) ad nekünk karantén idejére, hogy ne unatkozzunk. Próbáltam egyszerű, otthon a kamrában is…..
Járókelő sétál az Astoria sarkán, Robogva zeng-bong a város így tarkán. Ébred az élet itt, a büdös mindenit, Villamos csenget itt, a büdös mindenit. Csoszog az öreg is, a büdös mindenit, Kínai tüsszent itt, a büdös mindenit, Nagy város Budapest, a büdös mindenit!..
Nagymamám születésnapján egy salátát készítettem. Igorisztikus salátát bármiből lehet készíteni, az öntet a különlegessége. Készítsétek el ti is, hogy ne a szüleiteknek kelljen :-). Ha tetszett a videó nyomjatok egy lájkot és iratkozzatok fel!..
Karácsonyi szonett Karácsony este ajtajad fölött Kis lények énekeljenek Neked. Igaz, szép éneked tetőd feljén, A dobhártyád rezegni fog, bizony. Repítsen egy remek hely ablakán Keresztül ábrándvilágba be, Hol az szeretet vezérel engem, S téged ez világ elszédít. A testvérem zárom a karomba, S az…..
Egy olyan ikonikus magyar fogást készítettem el, melynek történelme Mikszáth koráig vezethető vissza, s az íze is kitűnő. A kellemesen sós és savanykás leves a Gundel családhoz kötődik, akik a legnagyobb palócnak, Mikszáth Kálmánnak készítették el először. A Szklabonyán született…..
Elburjánzott a bazsalikomunk az erkélyen, ezért egy finom kis nyári üdítőt készítettem, ami egyszerre savanyú és édes, hidegen isteni és megéri a fáradozást. A bazsalikom a család egyik kedvenc zöldfűszere, gyakran is használjuk. Az indiai eredetű növény az olasz konyha tipikus ízesítőjévé vált, az…..
Igor verses készlete Gulyásleves 2019.08.11 11:46:30
Fitnesz gulyáslevest főztem a családnak.  Ősi ételeink egyike, egyesek szerint már a honfoglalás korában is ették az itt élők. Pásztorok tápláléka volt egykor, ebből eredeztetik a nevét is. A gulyás alapanyagait talán mindenki ismeri: kell hozzá a marha színhús mellett meghatározott mennyiségű…..
Ma nem főztem, hanem a nagymamámmal elugrottunk ebédelni a Pléhcsárdába. A Pléhcsárda központi étele a rántott hús, de honnan is ered valójában a magyar közkedvenc? A panírozott hússzeletet a Habsburgok idején fedezték fel. A család osztrák és olasz része versenyzett egymással a felfedezésért. A két…..
Kimentünk a piacra körülnézni anyával, úgyhogy utána fejtettbab levest főztem a családomnak ebédre. A családi receptünk titka a Tátra téri piac hentesénél kapható pörc, ha azzal főzöd utolérhetetlen íze lesz. S persze a friss zöldségek sem maradhatnak ki belőle!  ..
Itt a sárgabarackszezon és mindenki lekvárt főz, amit nagyon szeretek, de a zödlfűszeres kertünk is gyönyörű a jó időnek köszönhetően. Így az erkélyen található sok zöldfűszerből és az anya által vásárolt sárgabarackból egy nagyon finom csatnit készítettem, ami jól megy a húsételekhez is...
Ha elburjánzik a bazsalikom az erkélyen egyetlen megoldás van: pesztós tészta!..
Ma hazánk egyik legkedveltebb savanyúságát mutatom be. Elhívtam a nagymamámat is, hogy megmutassa hogyan kell kovászos uborkát készíteni. :-)..
Amit soha nem mertél megkérdezni, pedig nincs benne a szakácskönyvben! A nyári szünetben több időm maradt főzni a családnak, ilyenkor nem csak a hétvégi különlegességeket, hanem az egyszerűbb ételeket is én főzöm. Így most rizseshúst főztem.      ..
Folytatom az Igor konyhája sorozatom, immár a youtube-on...
Eljött bizony december 24, Este fa alatt a sok ajándék, Körülöttünk boldog gyerekmosolyok, Miközben Apa csokiért sompolyog, Anya pedig főzi a finom ételt, Amennyi bennünk nem is fér el. De a kisgyerek csak ordít, Nem érti a dolgot, Nem evett Ő soha Karácsonyi combot. Nem tiszta az ajándék…..
Irodalom tankönyv vagyok, kis összefűzött, gyűrött füzet, húzott-vonott borítóval. A vignetta is leszakadt rólam. Egy komisz kölyök a gazdám, s nem vigyáz rám oly nagyon. E komisz kölyök mennyi baljós dolgot tesz bennem! Összefirkálja az eposzokat – ez még rendben, de sorrendben tintázza össze…..
Történt egyszer székelyföldén, hogy az öreg molnár siket ás habókos fián nevetett az egész falu. Meséljem vagy ne meséljem? Na, jó! Elregélem mostan néktek. A molnár asszoná elkezdett főzni. Csak forrt, csak forrt a víz, mígnem az asszony eszébe jut, hogy nincsen itthon pityóka. Gyorsan kiált…..
Kicsapódik az ajtó… A meleg, afrikai levegő hulláma csapta meg a házat. Én, a 12 éves Angelo feküdtem a faforgáccsal behintett földön és az ajtóra szegeztem a tekintetem. Hosszabb csönd után következett, majd 3 fegyveres ember rohant be a házba. A kintről hallatszódó lövések visszhangja közben…..