Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Im just here for the comments

0 bejegyzést írt és 626 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márk kamaszkorában  látott először pornófilmet és ezután zömében ennek a szemüvegén keresztül nézte a társkeresést és az ellenkező nemet. Később vért izzadva sikerült csak megszabadulnia a függőségből. Vendégcikk. Egy általános jelenség, amiről nem szívesen beszélünk Van egy jelenség, amiről…..
Im just here for the comments 2020.07.24 06:25:39
@Almandin: na ha ez egy személyes vallomás, akkor annak úgy kellett volna kinézni, hogy leirja, mit élt át, nem pedig nesze semmi, fogd meg jól lozungokat hangoztatni, amiket egy kívülálló is leirhat. Tehát nincs benne a saját perspektivája, csak általános kijelentések.

A másik, hogy olyan nincs, hogy "volt függö", ahogy az alkoholista és a drogos is örökre függö marad, még ha le is szokik a szerröl, akkor is élete végéig meg kell tartoztatnia magát.
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Im just here for the comments 2020.05.29 07:12:24
@Opportunista mikroba: oldalak óta szubrinárol beszéltek, már vagy huszadjára emlegetitek fel, pedig ö nem is troll volt, csak egy retardált.
Im just here for the comments 2020.06.02 04:26:10
@Opportunista mikroba: valisznüleg direkt ezért született ez a poszt, h itt legyen kibeszélve, ne az utolsó sztorinál, mint legutóbb, amikor szünetelt a blog.
Im just here for the comments 2020.07.24 06:15:38
@juhaszvik: nekem kifejezetten sok minden böki a csöröm velük kapcsolatban (helyesírási hibák, click bait cimek, tárgyi tévedések, ami a nem utánajárásból és tudatlanságbol fakad, vélemények keveredése a hirekkel, gyakori szélsöbalos megnyilvánulások, elfogultság), de nem dörzsölöm a tenyerem, kifekezetten sajnálnám, ha origo szintre süllyedne és zülledne.
Megcsináltuk! Megcsináltuk ezt is! Ma volt a lányok bizonyítványosztása az iskolában, ezzel hivatalosan is lezárult a 2019/20-as tanév és kezdetét vette a csupa-csupa nagybetűs VAKÁCIÓ! Zárójelben megjegyezném, hogy mi már annyira nem szakadtunk bele a tanulásba az elmúlt pár hétben sem.…..
Im just here for the comments 2020.06.21 16:32:11
@napikata: persze, h nincs gyerekem, ezért kérdeztem, h ment ez, mert nem látok bele. Mert nekem az lenne logikus, h a tananyagot a tanárok adják le, ök tanitják meg a gyereknek, és utána a feladatok meg a házi marad, de ahogy írtam, sok helyen nem ezt olvasom, csak a mártirkodást.

Jah am nyugi, nem olvastam végig. :D
A vírushelyzet meghozta a kedvezőtlen változást, van már magyarországi nagyváros, ahol naponta 60-70 új álláskereső jelenik meg a munkaügyi központban. Lehetséges, hogy ők olyan álláskeresők, akiknek még sosem kellett válságban állást keresni, így a bizonytalanságuk még nagyobb. Ez most másfajta…..
Im just here for the comments 2020.06.02 04:43:27
@Balfredo Alfredo: mikor keres egy újságíró másfél milliót? Ennél sokkal kevesebbért adják el a lelküket, nyugodj bele.
Mindig van választás, fel lehet állni, el lehet jönni. Minden más csak kifogás.
Im just here for the comments 2020.06.02 20:45:25
@Balfredo Alfredo: nemhogy mit tennék, de mit tettem: felálltam és eljöttem.
Ez ilyen egyszerű, csodákat tesz, ha az ember nem áldozatként tekint magára, hanem cslekvő
Im just here for the comments 2020.06.02 20:46:01
@Im just here for the comments: *cselekvő emberként.
Hangos a net a Nők Lapja botrányától. Röviden összefoglalva, egyik rovatukban lelki támogatást, tanácsadást lehet kérni tőlük levélben, amit megjelentetnek, és válaszol rá egy… szakértőt akartam írni, de pont az a lényege a botránynak, hogy nem szakértő válaszolt, és nem szakértői választ…..
Im just here for the comments 2020.05.27 07:03:20
@Sadist: az egy külön szakma ám, megérteni az emberek müködését, és megválaszolni a kérdéseket, amiket felvetettél, miszerint miért marad valaki egy bántalmazó kapcsolatban. A helyzet nem olyan fekete és fehér, minthogy egy blog.hu-s kommenttel elintézhető legyen. Valóban vannak nők, akik az első pofon után képesek összepakolni és elmenni, de vannak, akik ilyen vagy olyan oknál fogva beleragadnak egy ilyenbe. És számos férfi is benneragad olyan bántalmazó kapcsolatban, ahol pedig a nő az agresszor, csak a nők rendszerint ( tehát nem mindig!) verbális abúzust folytatnak, nem fizikait. Lelkileg mindegy, melyik verzió fut, a folyamat ugyanúgy hat, a dinamika ugyanaz.
Im just here for the comments 2020.05.27 07:03:26
@Senki A.: Csakhogy ez nem bíróság, itt nem kell bizonyítani, hogy valós-e az eset, amit a levél írója felvázolt. Ugyanis nem erről szól a sztori, hanem a nem-szakértő szakértéstől teljesen mentes válaszáról. Az teljesen irreleváns, hogy mi van a történet hátterében, az ilyen rovatokban nem szokták meghallgatni a másik felet is, meg oknyomozást indítani, hogy pontosan milyen folyamatok vezettek idáig, abból főznek, ami van: a levélből. És ezzel egyébként nincs is baj, amíg olyan embert ültetnek oda, aki ért ahhoz, amit csinál.
Im just here for the comments 2020.05.27 11:52:07
Egyébként visszakanyarodva a bejegyzés témájához, arról szívesebben olvastam volna, milyen lehetőség van vezetőként hibákat kezelni. Kicsit nekem az jött le, hogy ha hibázik valaki, akkor rúgjuk ki, de remélhetőleg nem ez lett volna a mondanivaló. A határt meg nehéz megtalálni, mennyiségre nézzük? A hiba nagyságát nézzük? Ha hibázik 10 aprót, akkor az felér egy naggyal? Szóval erre sincs egy mindig használható válasz vagy séma, amit lehetne alkalmazni.

És ami még érdekes lehet a témával kapcsolatban: valaki hibázik egy nagyot, kirúgják, jön a következő állásinterjú. Na ott mit mond, miért jött el? Kamuzik valamit? Már nem éreztem ott jól magam? Nyilván nem az a cél, hogy már az elején elvágja magát, és bevallja, azért rúgták ki, mert elrontott ezt vagy azt, vagy nem voltak elégedettek a munkájával. Ezt egy lelkiismeretes dolgozónak nehéz lehet feldolgozni is, mindent jól csinált 10 éven át, hibázik egy nagyot és repül. A leendő munkáltató érezheti, hogy kilóg a lóláb, ha nem mond igazat, de az igazat hallva vajon eljutna egyáltalán a második körig?

Vagy vegyük most konkrétan az újságírót, 20+ évet dolgozott a Nők Lapjánál, tényleges végzettsége nincs, de van tapasztalata. Hova tud menni másik munkahelyre? Nyilván mindenhol ott a neve, mindenki tudni fogja, miért jött el a NL-tól, kérdezni sem kell, max a háttérsztorit tudja még elmesélni, ha egyáltalán lehetőséget kap arra, hogy ezt elmesélje. Bár ez nyilván spéci eset, az emberek többségét ha kirúgják, azt nem írja meg az országos média.

Szóval több van ebben a sztoriban, mint az újságírók ekézése (igazából mindegy, megérdemlik-e vagy sem), nekem szakmaibb lett volna a cikk, ha kevesebb benne a véleménynyilvánítás, és inkább kivezeted pusztán arra, hogy főnök, beosztott és esetleg kirúgott dolgozóként/leendő munkaadóként hogy állunk egy elkövetett hibához és egy azt követő elbocsátáshoz.
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
Im just here for the comments 2020.05.08 16:01:52
Im just here for the comments 2020.05.15 05:13:14
@Usermail317: hát lehet, hogy ilyen oldal "kell", de a homár nem ilyen, viszont téged, ha már részedről gelmerült az igény, semmi nem akadályoz meg, hogy ezt létrehozd.
Igaz, hogy nincs benne pénz, tehát majd lehet öket fizetni saját zsebből, + a kutya nem olvasná, de az álom megvalósulna.
Im just here for the comments 2020.05.15 05:14:32
2020 év végére megváltozik a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtokra vonatkozó leírása, ami szigorítja a jelenlegi szabályokat. Ez még 6 hónap legalább, ezért szerettük volna megtudni, hogy jelenleg melyik trappista sajt a legfinomabb. Következzen a 18 sajton elvégzett vaktesztünk eredménye!..
Rendszeresen találkozom ezzel a kérdéssel, mindenféle fórumokon, és a „tanácsokat” látva is ingatom a fejem, mostanra ott tartok, hogy már a kérdést látva sem érzem jól magam. A tanult tehetetlenség, a naivitás, a másoknak való megfelelés mind-mind benne van sokszor ezekben a kérdésekben, márpedig…..
Im just here for the comments 2020.05.06 05:37:29
@jobangel: elég ködös nekem a saját szakmámra levetitve, hogy hogy tudnának nekem teljesitmény alapján fizetni, már csak azért, mert lövésem sincs, hogyan lehetne úgy megmérni a teljesítményt, hogy az tükrözze a valóságot. Nem lehet minden szakmára ugyanazt a sablont húzni.
Névvel visszaélni egyszerű átverésnek tűnik. Végy egy megtalálható, ismert webshopot, kicsit alakítsd át a nevét, esetleg rakd bele az ÁSZF-be az eredeti céget és már várhatod is az eltévedt vásárlókat. Ez történt a Prime Home bútorbolt esetében is, akik először meglepődtek a vásárlók…..
Im just here for the comments 2020.04.23 10:38:25
@a fekete krindusz: ez pontosan 0%-ban oldaná meg a problémát, ami miatt a cégvezető a posztot írta.
Ezekben az időkben, amikor azt mondják, hogy az utcai cipőddel be se menj a lakásba, amikor a kiszállítások alapfogalma lett az érintésmentes kifejezés, olvasónk 70 éves édesanyjának lépése teljesen érthető. De a UPC-Vodafone átállás során megrendelt internetet csak be kell kötnie valakinek, meg is…..
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
Im just here for the comments 2020.04.21 13:10:45
@Semmitnemérszakitiltással: a pláne ebben, hogy beszólni még senkinek nem láttam, tényleg csak tárgyilagosan javít. Nem véleményez, nem szól le senkit.

Na de lassan tényleg az lesz elküldve az anyjába, aki le tud írni egy mondatot magyarul. Nem véletlenül kell annyit módosítani a nyelvtani szabályokat, mert a népet erre nem lehet nevelni, inkább a nyelvet igazítják a használathoz, lásd a legutóbbi módosítások egy jó része.
Im just here for the comments 2020.04.21 15:34:13
@piciapa: há' hogyne.
Im just here for the comments 2020.04.23 10:22:42
@élhetetlen: persze, de ettől függetlenül az a gondolat, hogy egy műanyagba csomagolt kütyü steril, csupán illúzió, mert nyilván nem az. A steril meg a tiszta nem ugyanaz.
Blogkocsma A legjobb túróscsusza 2020.04.21 07:00:00
(legalábbis szerintem), amikor a csuszát szalonnazsíros tepsiben forró sütővel ropogósra pirítjuk. Lehetőleg sok pörccel megszórjuk. Akad, aki erre még kristálycukrot is szór, hogy az milyen jó, ropogós .....
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
Im just here for the comments 2020.04.11 02:58:35
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
Az egyértelmű, hogy Vikiék hibáztak akkor, amikor 2 db külön csomagot raktak a Foxpost csomagautomatába. A szabályzat szerint ugyanis rekeszenként 1 db-ot lehet csak betenni, amire érdemes ráírni a címzett és a feladó telefonszámát, de mást nem, mivel a többi adatot tartalmazó címkét a futár…..
via GIPHY Igazi klasszikus hibabejelentős kálvária Tamásé, aki egy különös, Digis időhurokba is belekerült, amikor egy bejelentése két nappal később bukkant fel a rendszerben. Épp ezért aznap már hiába telefonált, de úgy néz ki, hogy a helyzet attól sem lett volna jobb. A 72 órák újra és újra…..
Idén február elején elkezdődött a hagyományos velencei karnevál, majd a koronavírus járvány miatt hamarabb véget is ért. És valószínűleg az after party is elmaradt. Ahogy olvasónk befizetett útja is, aminek törléséről egy e-mailt is kapott, illetve az infót, hogy vagy novemberben pótolja, vagy nem…..
Im just here for the comments 2020.03.31 06:30:07
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: akkor olvassátok már el újra azt a mondatot.
"Ha az utazásszervező nem az utazó érdekkörében felmerült okból mondja fel a szerződést", ami jelen esetben így történt, mert a terület a felmondáskor még nem volt "utazásra nem javasolt" kategória, "akkor az utazót a következő igények illetik meg".

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Im just here for the comments 2020.03.31 13:31:31
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: milyen vitánk lenne? Ott egy teljesen értelmes magyar mondat, amit sem te, sem szopnia... oppárdon, Szubrina elvtársnő nem tudtok értelmezni, és mikor az ember felhívja rá a figyelmet, még azt is félreértitek :D Egy kabaré ez inkább, semmint vita.
Im just here for the comments 2020.04.01 05:37:18
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: nincs benne logikai bukfenc, a gvti azt mondja, ha nem az utazó érdekkörébe tartozó okból mondja fel, akkor jár a kártérítés. Ezt egy darab összetett mondatban írta le, az más kérdés, hogy egyeseknek nehézséget okoz ezt feldolgozni.
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
Im just here for the comments 2020.03.31 15:41:46
@vackor1: hát... mert... mondjuk a brit monarchia kihalásos alapon működik? :D :D
Im just here for the comments 2020.03.31 17:32:41
@vackor1: én szeretnék majd 93 évesen így gyalogolni - vagy egyáltalán bárhogy.
Persze, lemondhat, de ha továbbra is ép az elméje, nincs egészségügyi problémája, és egyébként semmi nem indokolja, akkor miért tenné?
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében én már csak kutyasétáltatáskor valamint a heti egyszeri nagybevásárlás alkalmával mozdulok ki otthonról – tegyetek így ti is! A négy fal között is vidáman el lehet tölteni az időt, különösen most, hogy az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-tól egy…..
Im just here for the comments 2020.03.29 18:18:33
@xlaci: mindig így csináltuk.