Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyatlanul

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hamarabb kellett volna észbe kapnod, most már kár sírni!; Bele kellene törődnie, hogy nem lehet gyereke.; Ha a karrierépítés helyett nem várt volna olyan sokáig a gyerekvállalással, lehet, hogy már rég anya lehetne.; Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.; Legyen csak hálás annak a kibírhatatlan…..
Itt a nyár és ilyenkor sokkal szembetűnőbb, ha valaki babát vár. És mintha ilyenkor többen lennének, mint az év más időszakában és ilyenkor feltűnik az is, ami máskor rejtve marad... Bár úgy érzem, élethelyzetem szempontjából, tökéletes ellentétem egy fiatal anyuka, átgondolva a dolgot, azért…..
Keserű évfordulónk van ebben a hónapban. 5 éve szeretnénk gyereket, de egyelőre sikertelenül. Borzalmasan hosszú időnek tűnik (valójában is az), és rengeteg dolog történt velünk közben. El is gondolkodtam azon, mit üzennék az öt évvel ezelőtti énemnek, hátha ezzel tudok segíteni másoknak is. 1.)…..
A meddőség, a sikertelen gyerekvállalás kezd kitörni a tabutémák közül, nem véletlen, hogy egyre többször bukkan fel a tévésorozatokban. Ezek közül szedtem össze néhányat, újabbakat és régebbieket, happy enddel zárulókat és pozitív tesztre várakozókat. 1.) Szomszédok Gyerekkorom kultikus…..
Anyátlanul Biológiai selejt 2017.06.08 08:40:47
Az előző cikkemben a meddőség és testünkről alkotott véleményünk viszonyáról írtam, most pedig ennek kapcsán osztom meg veletek önmagamról alkotott képemet. Miközben mi sikertelenül próbálkoztunk, körülöttünk egyre több barátnőm, ismerősöm, kollégám lett terhes. Ezzel párhuzamosan komolyan…..
A meddőség esetében mindenképpen érdemes beszélnünk testünkről alkotott képünk, véleményünk változásáról, átalakulásáról (és most a hangsúlyt a testképre helyezem, és a nőiesség és férfiasság kérdését csak érintőlegesen említem, bár szorosan összefüggnek, de utóbbinak szeretnék egy külön bejegyzést…..
Általában komolyabb hangvételű cikkeket szoktam írni, de egy hétköznapi apropó okán úgy éreztem, kedvem lenne egy oldottabb, lazább hangvételű önkritikához. Az ötletet az adta, hogy valamelyik este azon elmélkedtem, hogy bizony alkalmanként igazán dühös tudok lenni az életre, hogy ennyire…..
Beszélgetőtársamat már akkorról ismerem, mikor még mindketten csak várakoztunk, hátha egyszer lesz kisbabánk. Bár az alaphelyzet nagyon hasonlított, mégis két külön utat járunk. Szerencsére nekik az út egy része véget ért és most lépdelnek egy ismeretlen ösvényen, ezért megkértem, meséljen…..
Anyátlanul Bibék a pácban 2017.04.09 21:11:32
Legutoljára arról írtam, hogy előfordul, hogy nehezen beszélünk a meddőségről. Aki szívesen osztaná meg gondolatait, érzéseit - most elsősorban a lombikkezeléssel kapcsolatban -, annak ajánlanék egy rövidesen kezdődő segítő kört. A szervezetet pedig itt találjátok:…..
Anyátlanul Mondjam? Ne mondjam? 2017.04.03 15:13:49
A "Na és mikor jön a baba?" az egyik legnehezebb kérdés, amit meddőként a környezetünktől kaphatunk és szinte elkerülhetetlen, hogy ne fussunk bele. Mit érdemes tennünk, ha szeretnénk rá válaszolni és mit, ha inkább nem? Magam úgy tapasztaltam, hogy nagyon sok tényezőtől függ, hogy éppen mit és…..
Amikor elindultam a meddőségi kivizsgálás útján, nem igazán láttam magam előtt, hogy milyen vizsgálatoknak nézek/nézünk elébe. Sajnos úgy tapasztaltam, hogy vannak, akik hozzám hasonlóan kevés információval rendelkeztek, így összeszedtem a leggyakoribb és legáltalánosabb kezdeti…..
Anyátlanul A nagy orvosválasztó 2017.03.14 12:46:01
Mint azt már korábban elmeséltem, a "körzeti" nőgyógyásszal nem volt túl jó élményem, ezért úgy határoztunk, keresünk egy másik orvost, aki lehetőleg vállal meddőségi kivizsgálást is. Részben jó döntés volt, másfelől ma már másképpen csinálnám. Elsőként a XXI. század enciklopédiájához, az…..
Talán mondanom sem kell, hogy meddőségi probléma esetében nagyon fontos a megfelelő szakember(ek)kel való együttműködés, melynek első lépése az orvos(ok) kiválasztása. Sajnos a személyes tapasztalataim és sorstársaim történetei azt mondatják velem, hogy ez bizony olykor nehezebb, mint azt elsőre…..
Anyátlanul Felismerés 2017.03.10 15:17:33
A korábbi posztban megpróbáltam összeszedni azokat az információkat, amelyek arra vonatkoztak, vajon mikor is érdemes szakemberhez fordulni, ha valamiért nem jön a baba. A saját tapasztalatom, a sorstársaim példái, a kezelőorvosaim magyarázatai és sok-sok utánaolvasás alapján született meg egy…..
Anyátlanul Ha nem jön a baba 2017.03.10 15:14:20
Már hónapok teltek el mióta eldöntöttétek, gyereket szeretnétek, mégis hiába várjátok, hogy pozitív legyen a terhességi teszt? Barátaitok, ismerőseitek már a második, harmadik gyereküket várják, ti pedig még az elsőnek sem örülhettetek? De mégis mennyi idő után gondolkodjunk el azon, hogy érdemes…..