Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babarózsa21

190 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jóga nőknek Női összetartás 2023.03.21 13:30:19
  Milyen érdekes, hogy nőként jelen lenni ma már sok esetben nem "divat". Mert ha nő vagy, akkor az egyenlő azzal, hogy nyafogsz, hogy fáj ez meg az, nem vagy erős, és mint tudjuk erősnek kell lenned, mert a gyenge nőket eltapossák az erősebbek - és akkor még csak nem is a férfiak, hanem mi magunk…..
Jóga nőknek Mit tanít a tél? 2022.12.01 09:09:00
December elsejével elkezdődik egy új időszak, és persze lezárul egy másik. Bár az időjárás olykor megviccel bennünket, azonban ez ne tévesszen meg, a tél elkezdődött. De vajon mit akar üzenni számunkra ez az évszak?! Annyi ilyen időszakon túl, vajon mégis hányan tudnak erre a kérdésre válaszolni?!…..
    Mondhatnám azt, hogy jógázni csak nők szoktak, de ez egyáltalán nem lenne igaz. Hiszen minden ászanát elvégezheti férfi és nő egyaránt, azaz nemre, korra, vallásra tekintve nincs határ. Az utóbbi években számos irányzat jelent meg, így ma már mindenki megtalálhatja a számára leginkább…..
A jógához mindig is valami megfoghatatlan és túlságosan nem e világi mozgást, gondolati világot társítottam. Személy szerint többször is próbálkoztam vele, ami bevallom hol tetszett, hol meg úgy éreztem, hogy ettől sokkal pörgősebb vagyok és ez nekem nagyon nem megy. Ez a fajta lelassulás, befelé…..
  Életünk során számtalan olyan rutint alakítunk ki, amely egyrészt idővel már fel sem tűnik, másrészt viszont átmehet már az utálom kategóriába. Én magamon is észreveszem, hogy ha valamit már nem igazán szeretek megtenni, akkor szükséges változtatnom néhány momentumon annak érdekében, hogy a…..
Napsütés, jókedv és gyermeki kacagás lengi körül a játszótereket.Mindenki ott van, aki számít.Kiabálva köszöntik egymást a kis barátok, mintha régóta nem látták volna egymást - azonban az igazság az, hogy kb' 20 perce váltak el egymástól az óvoda udvarán.Ölelgetik egymást és ki tudja hogy min, de…..
Nem tudom, hogy ti hogy vagyok a várakozással, de nekem volt idő, amikor egy igazán nagy falatnak tűnt, és hozzáteszem, hogy még mindig van hová fejlődnöm.   Életem során sokszor éreztem már azt, hogy valamire várnom kell.   Az emberek ugyanis többnyire mindent azonnal…..
A részemről mindig is csodának tartottam azt, ahogy az emberben egy gondolat megfogan ott mélyen legbelül. Majd elkezd növekedni, és egy idő után egyszerűen kitör, akár csak egy láva. Ha ezt gyerekeknél nézem, akkor szó szerint ámulatba ejt, ahogyan határozottan képesek eldönteni bizonyos őket…..
Az életünkben vannak érzékenyebb ciklusok is, mint például a várandósság, majd az azt követő időszak. Kismamák esetében még inkább kiemelten fontos a test változása, és az arra való odafigyelés. Hiszen ebben az állapotban még többet kell orvoshoz menni, így a kismama fehérneműk már a terhesség alatt…..
Itt a tavasz, csodálatos napsütéses reggelekre ébredünk, amikor végre érezzük a friss, tiszta levegőt és jó nagyot szippantunk belőle. Ja, várj csak! Nem mindenki, hiszen aki allergiás, annak most kezdődik a túlélés időszaka. Számukra ez a periódus nem igazán kecsegtető, annál inkább elkeserítő.…..
Janikovszky Éva után szabadon sokszor felteszi magának az ember ezt a már kissé sokszor unalomig ismételt kérdést, hogy mégis kire hasonlíthatnak a gyerekek. Természetesen túl a mindenféle géneken és a többi tudományos dolgon, hiszen hányszor lehet azt hallani, hogy nálunk a családban soha senkinek…..
Sokak szemében a karantén még mindig szörnyen unalmas dolog. Már jó pár hete, hogy az emberek többsége otthon kell, hogy legyen. Vagyis, helyesbítek mindenkinek otthon kellene lennie, azonban vannak olyanok, akiknek dolgozniuk kell. Nem, nem csak az orvosokra, ápolókra gondolok, hanem mindenki másra…..
A föld napja van ma. Az a nap, amikor még a csapból is az folyik, hogy miként védjük meg a földet. Milyen olyan lépéseket tudunk megtenni annak érdekében, hogy továbbra is egy élhető hely legyen. Most nekünk, majd a leszármazottaink számára. Azt gondolom, hogy teljesen felesleges hangsúlyozni, hogy…..
  A mai felgyorsult világban talán már csak idő kérdése volt, hogy meddig lehet még azt az életmódot folytatni, amely mindennapjaink természetes részesévé vált.    Természetes.    Vajon mi tekinthető természetesnek?!     Ha bármelyik közösségi oldalra felmegy az ember, akkor kissé…..
Fel lehet egyáltalán készülni a várandósságra?! Persze, hiszen benne van a szóban is várunk valamire, vagyis inkább valakire. Sokan azt mondják, hogy elengedhetetlen lenne maga, a felkészülési időszak. De hogyan, ha fogalmunk sincs arról, hogy mikor történik meg velünk a csoda. Lehet, hogy csak pár…..
A kezdő szülők sok esetben elkövetik azt a hibát, hogy úton útfélen megkérdeznek mindenkit a gyerekekről és azok kezdetleges életükről, viselkedésükről és egyáltalán a működésükről. Aztán a legtöbb friss szülő eljut arra a pontra, hogy ezeket a mondatok el is raktározza és megpróbálja ráerőltetni a…..
A te életedben vannak változások?  Na és állandóságok?   Azt gondolom, hogy egy kismama életében, több a változás, mint az állandóság. Azonban, azzal is tisztában vagyok, hogy ezt a változást nem könnyű minden esetben meg ugrani. Sokan mereven elutasítják a változást, mondván, anélkül is lehet…..
Most, hogy már a legtöbb kórház kiadta azt a tájékoztatót, hogy a szülésre nem mehetnek be egy közeli hozzátartozó sem, csak és kizárólag a kismamák, elég sok anyuka érezheti azt, hogy kihúzták a lába alól a talajt. Az, aki már többedik gyermekét szüli, ők még talán tudják, hogy mi várhat rájuk, de…..
  Egyértelműen két válasz létezik erre a kérdésre. Jól illetve rosszul. Szerintem nem igazán van köztes válasz, mert nincs olyan, hogy kicsit jól kezelem, de valójában nagy százalékban meg teljesen rosszul.    Lássunk néhány változással kapcsolatos mondást, amiket nagyon tudunk utálni:   Az idő…..
Mit is tudunk kezdeni magunkkal, amikor nem jön az álom a szemünkre?! Csak megy a forgolódás éjszaka, miközben pontosan tudjuk, hogy aludnunk kellene, de nem tudunk, mert már a többszöri pisilésen is túl vagyunk, és teljesen kiment a szemükből az álom.  Megpróbáltunk már mindent. Folyamatosan…..
Negyven az új húsz.  Hm.  Na persze.  Tudom, hogy ez a mondás mostanában nagyon divatos, de ha valaki olyan 40 évesen, mint 20 évesen, az szerintem nem igazán mondható természetesnek.  A napokban töltöttem be, ezt a csodás kerek számot, és ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor nyilván…..
Mielőtt elérne az ember lánya a szülőszobáig, sok mindenen megy keresztül a 9 hónap alatt. Megértő, és vádló szavak, amelyek ebben az igen érzékeny időszakban váltogathatják egymást - legalábbis olykor valóban így érezhetjük. A nem megfelelő hangnem olyan sebeket tud ejteni egy nő lelkén, amit aztán…..
  Az év egyik legerőteljesebb ünnepéhez, a karácsonyhoz közeledve a legtöbb embert megérint valamiféle láthatatlan érzelmi szellő. Többnyire mindenkiből kivált valamit. Hol gyermekkori töréseket, hol meg a szépen megterített asztalt körülülve feljönnek a már régen elveszített szeretteinkkel…..
A várandósság 9 hónapja alatt sokféle érzés kerítheti hatalmába a kismamákat. Saját tapasztaltból tudom, hogy amin az egyik nap még hangosan kacarásztam, rá néhány napra, már meghatónak találtam, és elsírtam magam. Tény, hogy olykor saját magunk sem tudjuk követni az érzéseinket (hát még a férfiak…..
Ahogy belépünk december havába, elkezdődik az ünnepekre való készülődés. Egy kismama életében számtalan fontos esemény kel életre a 9 hónap alatt, azonban a karácsonynál számolni kell a régen nem látott rokonok, ismerősök kedves, ámde olykor annál bántóbb megjegyzéseikre. Lehet-e őket kezelni?! Nos,…..