Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janixyz

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen érthető, hogy a szülők szeretnék, ha a gyerekük a környezetet tisztelve, minél kevesebb hulladékot termelve élnének, elsősorban a saját jövőjük érdekében. Ebben a témában hatalmas tempóval hasít a zero waste hullám, csakhogy van itt egy kis bibi. Kép: via..
Önvédelem. Ez a szó jár a fejemben két napja folyton. Ugyanis tegnap olvastam egy posztot a Facebookon. És azóta már az Index is írt róla. És én meg iszonyatosan felhúztam magam. Mert igen, minden nap hallunk valami borzalmasat a világból. A nagyvilágból is és persze szűkebb értelemben, kishazánkból…..
Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a lakástakarékpénztári megtakarítások után járó 30 százalékos állami támogatást. Az ok: túl sok extra profitra tettek szert a szolgáltatók. Van egy ember Magyarországon, aki 2006-ban még egy egyszerű gázszerelő volt, mára azonban az ország…..
Janixyz 2018.10.16 09:05:45
@Sir Galahad:
Csak hogy pontosítsam :
"Az állami támogatás nélkül ráadásul negatív lenne a lakástakarékpénztárak által a
megtakarítóknak kínált hozam, annak ellenére, hogy a lakástakarékpénztárak a jelentős állami
támogatásnak köszönhetően (idén több mint 70 milliárd forint lehet az állami támogatás
mértéke) több tízmilliárdos profitra tettek szert az elmúlt években. 2010 óta a négy
lakástakarékpénztári szolgáltató közel 60 milliárd forint extraprofitot realizált."
részlet a törvény javaslatból (www.parlament.hu/irom41/02600/02600.pdf)

Pont ezért kell kinyírni az oltatás színvonalát. Az emberek többségének fel sem tűnik, hogy a 70 milliárd 1 évre szól míg a 60 milliárd 8 évre vonatkozik. Lát két számot egymás mellett és eldönti, hogy a 70 több mint a 60, ahelyett, hogy fogna egy számológépet (mert fejben ugye már ez sem megy) és kiszámolná, hogy 60 / 8 évvel = 7,5 ; 7,5 / 4 szolgáltatóval = 1,875 milliárd profit.
Vanessza két éve él Amerikában, de a távolság ellenére nagyon fontos neki, hogy szavazhasson. Ezt most csak akkor teheti meg, ha négy órát utazik a legközelebbi szavazóhelyiségbe. Ha nem lenne magyar lakcíme elég lenne a postára lemenni neki, hogy levélben leadhassa voksát. Ezt a különbségtételt…..
Janixyz 2018.03.15 12:50:41
@Willkommenskultur: Igaz, hogy nem számított, de akkor is magasnak tartom, hogy 4.8 millió szavazatból 200 ezer olyanoktól jött akik ténylegesen nem függenek a döntéstől. Több mint 4% véleményem szerint nagyon-nagyon sok.
Janixyz 2018.03.15 14:15:05
@eßemfaßom még áll: Ok, igazad van. Félreérthetően írtam. Sajnos a törvény nem határozza meg a nagy nyilvánosságot pontosan. Van egy kis különbség egy 2000 fős focimeccs és az országos tv + rádió + elektronikus - + nyomtatott sajtó + óriás plakát tehát még akkor is találkozol vele ha nem akarsz között. Én az utóbbira gondoltam.
Bocsánat, így utólag elolvasva nem volt egyértelmű.
Janixyz 2018.03.15 14:24:59
@Willkommenskultur: A részvételi arány szerintem is botrányos, csak sajnos amíg az emberek valaki vagy valami ellen mennek szavazni ez így is lesz. Nagyon sokan érthető módon nem akarnak elmenni szavazni, ha pl az 5 lehetséges jelölt közül 3-ról még soha sem hallott a maradék kettő pedig egymást tolvajozza, hazaárulózza.
Én eddig azt az egyetlen gondolatot találtam elfogadhatónak, hogy a szavazólapon legyen plusz egy rublika, hogy "egyik jelölt sem" és amennyiben ezek vannak többségben akkor az adott jelöltek soha / x évig közelébe se mehetnek semmilyen politikai posztnak.
Január utolsó harmada-február eleje a tértivevénnyel érkező levelek szezonja. Az emberek nagy részének - eléggé el nem ítélhető módon - van jobb dolga is, minthogy egész nap otthon várja a postást. Ezért sajnálatosan - nem kevés idő és energia pocsékolása árán - be kell fáradni a postára átvenni a…..
Janixyz 2017.03.09 14:07:42
@Buchhalter: Nem az összeggel van gond, és nálunk még csak nem is ennyi hanem a duplája.
Az én gondom az, hogy fizessek ingatlanadót + az autó után súlyadót, DE ezért semmit nem kapok.
Nálunk (Agárd) murvás utca van olyan kátyúkkal, hogy ősszel a gyerekek eső után azzal játszottak melyik pocsolya elég mély ahhoz, hogy befollyon a víz a gumicsizmályukba fölülről.
Az önkormányzat válasza, hogy ha a lakók kifizetik a rendbetétel felét akkor ők nagykegyesen megcsináltatják a haveri céggel.