Regisztráció Blogot indítok
Adatok
u2soul

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra felbukkant Mr MacPhisto a Songs Of Experience turnén. Ugyan nem tűnt el teljesen sosem, hiszen a Zoo TV-s "fellépései" után is láthattuk őt a  Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me video-ban, vagy a Jimmy Kimmel Show-ban 2016-ban. Most azonban újra itt van közöttünk. Vagy itt volt mindvégig, csak…..
The GOAL is SOUL In God's Country 2017.07.28 18:44:50
Ismét egy Amerika-dal. Nem véletlen, hogy a The Joshua Tree album 30 éves évfordulójára épített turné apropóját a 2016-os amerikai elnökválasztás eredménye, nevezetesen Donald Trump elnökké választása, ill. az Egyesült Államok helyzete és állapota adta. A Songs Of Experience lemez készítését…..
A Joshua Tree album igen nemzetközire sikerült: a Bullet The Blue Sky a Reagan-éra amerikai külpolitikáját ostorozta, A One Tree Hill-ben Új-Zélandra látogatunk, a Mothers Of The Disappeared szintén Dél-Amerikával foglalkozik. A Running To Stand Still témája Dublin drogproblémája, Red Mill Mining…..
A U2 sosem futott el a kemény témák elől. Bono bevallása szerint a U2-fiúk „fejüket a Mennybe nyújtják, de két lábbal a sárban állnak". Ennek az állapotnak a biztonságában tudnak és mernek belemenni akár az élet legrázósabb kérdéseibe, vagy tudják és merik megfogalmazni a legkeményebb kétségeiket…..
Jimmy Kimmel talk show-jában lépett fel a U2 tegnap este. Az alábbi videón az I still haven't found what I'm looking for című dalt adták elő, igen rendhagyó és hatásos módon. A videó a fellépés előtti beszélgetést magyar felirattal tartalmazza.   ..
A The Psalms (A Zsoltárok) című kisfilmben Bono és Eugene Peterson professzor beszélgetését egy éve láthattuk a FULLER Studio kiadásában. Azonban a rockzenész és a bibliafordító pásztor nem szokványos beszélgetését néhány mini interjú is követte, amelyekben a zsoltárokon túl többek között hitről,…..
A The Psalms (A Zsoltárok) című kisfilmben Bono és Eugene Peterson professzor beszélgetését egy éve láthattuk a FULLER Studio kiadásában. A rock zenész és a bibliafordító pásztor nem szokványos beszélgetését azonban néhány mini interjú is követte, amelyet ugyan azon alkalommal rögzítettek, de csak a…..
A Bullet The Blue Sky a U2 talán legpolitikusabb dala, amely nem értelmezhető a dalt létrehívó politikai környezet megemlítése nélkül. Ugyanakkor –  U2 ilyen témájú számaival együtt –, ez is erősen bibliai töltetű, véka alá nem rejtett erkölcsi mondanivalóval. A U2 viszonyulása Amerikához látszólag…..
The GOAL is SOUL Rock and Psalms 2017.04.26 11:46:46
Pontosan ma egy éve mutatta be a Fuller Theological Seminary Studio azt a kisfilmet, amelyben Bono egy asztalhoz ült az általa nagy tiszteletben tartott bibliatudós- és fordító pásztorral, Eugene Peterson-nal. Arról beszélgettek, mit jelent nekik a Zsoltárok Könyve. A The Psalms (Zsoltárok) című 20…..
Ez az első U2-egypercesem, lehet, hogy egyben az utolsó is, de ez mindenesetre most itt van. :-) Vázlatosan, a dalokra támaszkodva összefoglaltam a húsvéti eseményeket, és egy kicsit még odébb... Magam is mindig elgondolkodom: "How punk rock is that?" :-)  1. Az utolsó vacsora We were as close…..
Az Achtung Baby lemez témáiban látszólag könnyedebb, szórakoztatóbb, mint a korábbi "komoly" The Joshua Tree, vagy elődei. Pedig igen súlyos kérdéseket jár körül. A U2 gitárosa, The Edge szerint az album témái: "Árulás, szerelem, erkölcs, spiritualitás és hit. Elsősorban árulás."  A…..
The GOAL is SOUL Bad 2017.04.12 14:45:33
A BAD című dal számomra első hallásra és sokadik nézésre is egy koncertről koncertre megerősített drogellenes nyilatkozat, amolyan hitvallás a kábítószerhasználat ellen - vagy még pontosabban: egy drogellenes "himnusz".  Nem véletlenül említem a hallás mellett a nézést is, mert Bono testbeszéde,…..
The GOAL is SOUL Walk On 2017.03.26 18:35:48
Pilgrims on our way ÚTON -  ha egy szóban kellene összefoglalnom az All That You Can’t Leave Behind album témáját, vagy jelen dalunkat, a Walk On-t, ez az szó jut eszembe. Ismerős motívum – az I Will Follow-n át, a Where The Streets Have No Name-en keresztül, egészen a The Miracle (of Joey…..
Na végre! A U2 igen lassan érzett rá a szerelmes dalokra. Három albumot kellett az akkori rajongóknak várniuk, hogy végre egy jó kis fájdalmas, tépelődős, ízig-vérig szerelmes dalt hallhassanak a U2-tól. Vagy mégsem egy kizárólag a régi klisékből táplálkozó „oh, love me baby” számot hallunk?…..
A Joshua Tree lemez sokszínűségébe a gospel műfaja is belefért. Az I still haven’t found születésével kapcsolatban Bono így fogalmazott: „A felvétel egy igazi gospel zenekar szellemében készült. Azt a pillanatot próbáltuk meg elkapni és megélni, amit akkor érzel, amikor emberek összejönnek egy…..
  Hogy hol is vannak ezek a névtelen utcák? Talán ez érdekel mindenkit legjobban. Bizonyára olvastatok már több, földrajzilag behelyettesíthető helyszínről ezzel kapcsolatban. Egyik magyarázat szerint a Where The Streets Have No Name utcái egy másik dimenzióban lévő városban kanyarognak. Az…..
  Blogom indításához ugyan a The Joshua Tree album harmicadik évfordulója adta az aktualitást, a blogírás gondolata már egy ideje járt a saját - és barátaim :-) fejében. Köszönet Nekik a nógatásért! :-)Úgyhogy nem állok meg ennél az albumnál, szeretnék még nagyon sok U2 dalról írni a magyar…..