Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagylányka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január utolsó harmada-február eleje a tértivevénnyel érkező levelek szezonja. Az emberek nagy részének - eléggé el nem ítélhető módon - van jobb dolga is, minthogy egész nap otthon várja a postást. Ezért sajnálatosan - nem kevés idő és energia pocsékolása árán - be kell fáradni a postára átvenni a…..
nagylányka 2017.03.09 11:20:40
Az, hogy valaki valamilyen munkához nem ért, még nem baj, de hogy a hozzáértés hiánya miatt más embereket „lehülyéz” az már súlyos hiányosság. Az önkormányzatok az helyi adóztatás során az országgyűlés által hozott törvényeket kell, hogy betartsák. Ennek megfelelően a törvények írják elő, hogy mikor, mit kell tértivevényes levélben küldeni, és mikor, mit elég egyszerű levélként feladni. Nagyon nem mindegy, mert lényegesen többe kerül a tértivevényes levél, amit az önkormányzatoknak kell kifizetni. Az önkormányzatoknak sokkal olcsóbb lenne, ha nem is kellene tértivevényes leveleket küldeni. A levél átvételéhez, vagy át nem vételéhez azonban jogkövetkezmények kötődnek, tehát egyáltalán nem helyes azokat a szemétbe dobni! Az át nem vett határozat is jogerőssé, és végrehajthatóvá válik!!! Azt is törvények határozzák meg, hogy mikor, mit, milyen célból lehet az ingatlan-nyilvántartásból , vagy egyéb nyilvántartásból „lekérdezni”, és nem az önkormányzati dolgozó szabadon, saját elhatározásából dönt. Ha az önkormányzati dolgozó a jogszabályoktól eltérő módon és célból kér le adatot, akkor büntetőjogi felelősséggel is tartozik. A jelenlegi jogszabályok szerint a tulajdonos köteles bevallást tenni minden ingatlan vétel, és eladás után, nem pedig az önkormányzat dolgozójának kell a széken ülve kitalálni, hogy ki, mikor milyen polgárjogi szerződést kötött. Majd, ha olyan törvény születik, hogy az ingatlan-nyilváltartásból minden ingatlan vétel- eladás után tájékoztatást küldenek minden adóhatóság részére (az önkormányzati adóhatóságnak is), akkor bizonyára a bevallási kötelezettségre vonatkozó törvényi rendelkezéseken is változtatni fog az országgyűlés.
Arról pedig, hogy a kedves blogíró kategorikus kijelentéseket tesz az önkormányzati dolgozók értelmi szintjéről, hozzáértéséről csak az szűrhető le, hogy ő maga, milyen értelmi, mentális színvonalon lehet, és nélkülöz minden tájékozottságot a témával kapcsolatban, amiről írogat! Alapvető, hogy mielőtt sarkos véleményt fogalmazok meg, azért előtte legalább egy alapvető szinten megismerjem a témát, amiről írok.
„Sajtkukacnak” üzenem, hogy a gépjárműadót (súlyadót”) az önkormányzatok nem tudják sem duplájára, sem egyéb mértékben megemelni, mert arról szintén az országgyűlés által hozott törvény rendelkezik, az önkormányzatok „csak „ beszedik az összegét, és a beszedett gépjárműadó 60 %-át a központi költségvetésbe kell utalniuk. (Ez is kötelező, nem szabadon választott, és az egész országra vonatkozik. A budapesti kerületekre is!) Tehát a beszedés miatt az önkormányzatokat szidják, de a beszedett összeg nagyobb részét a központi költségvetés kapja meg.