Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cook kapitány

18 bejegyzést írt és 810 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiss Judit Ágnes naplova A buzik 2018.11.30 05:29:00
Régóta várt ez az írás vázlatban. Aktualitását az adja, hogy egy online magazin nemrég visszavonta az írói megbízásomat, mert "utánam néztek", és azt találták, hogy valahol kiálltam a melegházasság mellett. Nem tudom, hogy a személyes Facebook-oldalamon vagy ezen a blogon találtak-e valamit, de itt…..
Ugyan már messze a tanévkezdés, de soha nem árt fejben készülni arra, mi lesz jövő szeptemberben. Az iskolaválasztás nem könnyű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Lássunk most egy kézzelfogható, univerzális módszert – tudományos alapokkal!..
Cook kapitány 2016.12.02 16:08:13
@Makk János: Arra gondolok, hogy ha az "okosabb" gyerekek 4. után elmennek gimnáziumba, akkor az általános iskolai 6.-os és 8.-os felmérés eredményeit csak a gyengébben teljesítő (=maradó) gyerekek adják.
Torzítás valójában akkor van, ha nem minden általánosból egyszerre mennek tovább az okosak. Pl. Ha X iskolából az osztály felső 30%-a lelép 4. után, Y iskolában marad mindenki 8.-ig, akkor X iskola sokkal rosszabbnak tűnik, pedig az első 4 évben jobb is lehetett.
Lehetséges, hogy ez az továbblépés nagyjából egyforma arányban történik minden általánosban és akkor nincs torzítás, nem tudom.

Valamint valószínűleg nem véletlenül nem készült 6. osztálynál hamarabb felmérés, el tudom képzelni, hogy alsó tagozatban a kevésbé mérhető dolgok fontosak (szeresse meg az iskolát, a tanulást). Nem véletlenül mondják, hogy alsóban tanítót kell választani, nem iskolát.
A Városligetben zajló események Örkény tollára valók, a maguk minden szépségével, de Tamási Áron Ábele is leckéket vehetne rafinériából, a szabályok egyedi értelmezéséből. De bármely szekta is tananyagként használhatná azt a kifogástalan kommunikációs gépezetet, amellyel a teljes megadás, közöny,…..
A reptéren kapott ibizai turisztikai térképen 56 strandot jelölnek. Ezekből nehéz egyet választani a legjobbnak, pláne mert van 50 strand ahol nem jártam. Mégis erre a strandra többször visszatértem, mert magával ragadó volt, fantasztikus volt a naplemente és negyedórára volt a szállástól. ..
A közszolgálati média - így a közszolgálati televízió - feladatai közé tartozik a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás a hírműsorokban, valamint a nemzeti hagyományok, értékek képviselete a kulturális és oktató műsorokban, továbbá kellő megszólalási és bemutatkozási lehetőség…..
Ezen a héten is elkészítettük szokásos válogatásunkat, melyben a legkülönlegesebb, legszebb otthonokat gyűjtöttük össze. Ma azok a családi fészkek kerülnek terítékre, melyek potenciálisan tökéletes otthonul szolgálhatnak egy család számára. Nehéz kérdés, hogy mekkora alapterületű lakásban/házban…..
Az Iszlám Állam több tízezer embert csalogatott magához a világ minden pontjáról, paradicsomot ígérve az elfoglalt szíriai és iraki területeket. A valóságban azonban egy brutális, kétszintű társadalmat hoztak létre, ahol hatalmas szakadék tátong a hódítók és a…..
Cook kapitány 2015.10.08 10:10:31
@♔bаtyu♔: És vajon mi a szírek érdeke?
Subba Kommentár nélkül 2015.04.02 13:00:14
Na jó, mégsem. Bazmeg. De tényleg. ..
Cook kapitány 2015.04.02 13:45:35
@Zsuzsikám (the 4th): Ebben maximálisan igazad van, csak általában ugyanez a társaság az, aki nem oltatja be a gyerekét, mert az "méreg" és C-vitaminnal próbálja gyógyítani a rákot, onnantól pedig ez már nem egy vicces kis jólevegős bulika.
A Magyar Posta csekkbefizető automatáinak én speciel nagyon örülök, mert csak odamegy az ember, bedugja a csekket, a kártyát, nyom, vár, kihúz, elmegy. Gyorsabb, mint a postai droidok, nem kell a pultnál szembesülni azzal, hogy ha kártyával fizetsz, az kézpénzfelvételnek számít,…..
Cook kapitány 2015.02.09 17:17:32
@tomikgb: Tehát a gép nem ismeri fel ha fordítva teszik be a csekket? LOL :-DDDDD. Ez egyre jobb lesz.
Ezt a posztot frissítem ma folyamatosan, képekkel, infókkal, videókkal, persze első sorban magyar szemszögből, azaz minden olyannal, amit se a hivatalos videócsatornában, se máshol nem találsz.A magyar menetrend röviden: 8:30 beköltözés a box-ba, 9:30 keződik a főzés, 14:30…..
Cook kapitány 2015.01.28 13:36:06
Komment a cink.hu-ról, 10 perce ezen nevetek ( cink.hu/meresz-es-eredeti-otlet-a-tetejen-a-haribo-1682248157 ):

"merész és eredeti ötlet a [hal] tetején a haribo"

Komolyra fordítva: lehet tudni, hogy mi az a fekete-fehér?
Subba Lendületes hetet!! 2015.01.26 08:17:00
Icu bebikázza neked, attól koldusz! Vápáluáp-ávápébú!..
Cook kapitány 2015.01.26 09:58:20
Sorozatunk utolsó köréhez érkeztünk. Lakásvadász játékunkra decemberben is sok érdekes otthont kaptunk a felhasználóinktól. A legjobbakat bemutatjuk most itt a blogon. Három hónapos játékunk ezennel befejeződött. Köszönjük szépen a sok szuper beküldött lakást és a…..
Haarp, haarp! Ne unjátok, olyan jó! ..
Cook kapitány 2014.09.03 16:03:11
Subba Narancssárga az új kék 2014.09.02 16:59:37
A teszkóban legalábbis Viktorék műve lehet ez is..
Kozsó telója megsértődött és majdnem megölte :O ..
Cook kapitány 2014.08.25 13:25:48
„− Azt mondd meg, Antoine,
 mi az hogy változás? − Várjál csak, Desiré,
 egyfajta tyúktojás.“ (Cseh Tamás – Bereményi Géza: Ding-deng-dong I.) Amint az anekdotából ismert, a már bomlott elméjű néhai pártfőtitkár Kútvölgyi úti kórházi szobájában…..
Ferihegy, Liszt Ferenc Reptér, 2-es terminál. A tervező egyébként online szakmai önéletrajzában is megemlíti e projektet, ami nyilván több, mint a taxis bódé (bár ennyi adatból nem egyértelmű), csak rejtélyes okból szégyenlősen helyezték ki a táblát: "Ferihegyi…..
Cook kapitány 2014.05.26 09:19:10
Mennyire izzadtságszagú fjúcsőr már ez az egész, meg minden! Ismerve az itthoni állapotokat, egyáltalán nem lehetett könnyű összehozni egy ilyen kaliberű és látványvilágú fantasztikus filmet.  ..
Régen jelentkezett az Urbanista ingatlansaláta-különkiadással, és még régebben minden magazin, újság és blog kedvenc témájával: a legdrágább eladó házakkal! Úgyhogy akkor jöjjenek most ezek. Végigpörgettem pár hirdetési oldalt a javáért, aztán kirostáltam az egyértelmű…..
Cook kapitány 2014.03.20 14:18:29
@Cook kapitány: a szóközöket nyilván ki kell venni, meg http, csak ez a csodarendszer nem enged linket betenni.