Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karbalán

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelen pillanatban a tavaly decemberben Kínában kitört koronavírus-járvány tartja lázban a világot. Egyelőre senki sem tudja, hogy mekkora lesz a járvány kiterjedése, mennyire gyorsan fog elterjedni a világban, mennyien fognak megbetegedni illetve a betegség miatt meghalni és meddig fog tartani a…..
karbalán 2020.01.31 10:57:01
@a windows egy szemét: "a számítástechnika ott tart, hogy este nem tudja megmondani az aznapi időjárást"
Ez nem számítástechnika kérdése. Az időjárás matematikai értelemben vett kaotikus rendszer, ahol kis hatások gyorsan tudnak nőni és jelentősen befolyásolni az időjárást. Soha nem lesz pontos időjárás előrejelzés, mert lehetetlen.
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
karbalán 2019.04.22 12:16:11
@Bicepsz Elek77: Az eddigiek alapján fake.
A turbópropaganda naponta szedi az áldozatait. Nem csupán azok szenvednek tőle, akiknek nekiugrik a Fidesz kommunikációs kivégző osztaga, de azok is, akik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének rajongótáborába tartoztak eddig. Ma már ugyanis a belső fegyelem legalább olyan fontos, mint a külső…..
A Netflix is megtalálta a maga fantasy aranytojást tojó tyúkját – a streamingszolgáltató szerdán bejelentette, hogy (újra) feldolgozzák C. S. Lewis fantasyvilágát, a Narniát, ráadásul egyből filmekben és sorozatokban is gondolkodnak a hétrészes regénysorozat alapján. Azt viszont egyelőre nem tudni,…..
karbalán 2018.10.04 12:49:14
@balazsman: Akkor neked is egy jó hír: a BBC sorozatot csinál Az úr sött anyagaiból: hu.ign.com/his-dark-materials-bbc/35198/news/a-logan-szineszevel-keszul-az-ur-sotet-anyagai-uj-adaptacioj
Már szeptember 12-én elindul az American Horror Story következő, nyolcadik évada, de az FX csatorna nem viszi túlzásba a promóciót: egy héttel a premier előtt tették csak közzé a mindössze fél perces teasert az új részekhez. A Variety azt írja, az Apokalipszis című évad a sorozat első és harmadik,…..
karbalán 2018.09.05 15:21:05
Sokak szerint azért, mert „más időkben születtek” és „az a világ, amelyikben felnőttek, másmilyen volt.” De ez csak részben igazolja a tényeket. Akkor mi lehet az oka annak, hogy idősebben mintha előítéletesebb lenne az ember?..
Nem is tudom, örülni kellene-e annak, ha esetleg az utóbbi időben egyre idiótább sorozatot már nem bonyolítanák ennél is jobban, vagy inkább bánkódni, hogy nem lesz több évad az utóbbi évtized egyik legegyénibb hangvételű és legjobb sorozatából.  Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy a januárban érkező…..
karbalán 2016.10.04 18:46:18
Rékasi Károly a tavalyi motorbalesete miatt esett ki a színházi körforgásból, a tavalyi év utolsó két hónapjában alig kapott fizetést - írja a Bors. Az 53 éves színészt a lap szerint szíven ütötte, amikor kiszámlázta a novemberi és decemberi fizetését...
karbalán 2016.01.18 09:09:47
@Tapmancs: A színészek/énekesek általában vállalkozóként dolgoznak, a fizetésüket vállalkozási szerződésben kapják. Így kevesebbet kell adózniuk, viszont ezért kapnak aztán minimálnyugdíjat.
[Supernatural Movies] Avatar 2016.01.03 20:00:00
Már 7 éve annak, hogy bemutatásra került James Cameron gigantikus méretű szuperprodukciója, a 3D forradalmasítója, a világ legtöbb bevételét hozó filmje, a Pocahontas nem hivatalos élőszereplős feldolgozása, az Avatar. A nem kevesebb, mint 2,7 milliárd dollárt begyűjtő film…..
karbalán 2016.01.04 09:18:34
@danialves: Nemzetközileg korántsem olyan erős az SW, mint Észak-Amerikában, így a kínaiakon legfeljebb az múlik, hogy be tud-e férni a második helyre, a Titanic elé, vagy sem. Az Avatart meg sem fogja szorítani.
karbalán 2016.01.04 13:21:41
@danialves: Kínát én 100-ra tippelem. Ott nem nagyon ismerik a SW-t. Ha a marketing nagyon bejön, akkor persze sokkal több is lehet, de nagyon meglepődnék, ha 300 fölé menne.
karbalán 2016.01.04 17:50:52
@danialves: Ezen az oldalon tudod követni a kínai box office adatokat, ha érdekel: english.entgroup.cn/boxoffice/cn/daily/
Tegnap délután, jóval a ma hajnali eredményhirdetés előtt megjelent a Wikipedia The Voice-oldalán, hogy Király Viktornak kellett távoznia a műsorból (majd rá két órára ennek cáfolata). Mivel az oldalt tulajdonképpen bárki szerkesztheti, nem volt szabad felülni neki, amikor…..
- Gyerekek voltak már?- Volt sok, a Horgas sírt is. Csuja izzadt.- Énekesek? - Azok is, Horgas a kettes számú vigyorát váltogatta az egyes lenéző fintorral, Csuja izzadt.- Nyugdíjasok? Béna bűvészek?- Megvolt, Márkó tátott szájjal nézett, Patrícia rosszallóan összevonta a…..
A hétvégén elhunyt Leonard Nimoy a világ szemében egybeforrott Spock karakterével a Star Trekből. Élete szerepe meghozta számára az áttörést, amelyre olyan sokat várt. Családját addig taxizásból tartotta el, és még egy későbbi amerikai elnököt is fuvarozott, akinek biztató…..
Ne higgye el, hogy immár végénél tart a devizahiteles-mentés című nagy magyar népi játék. Mi lesz például azokkal, akiknek a devizahiteleiket forintosra kellene váltani, de a lecsökkent jövedelmi helyzetük és a megcsappant értékű ingatlanfedezeteik miatt nem tudnak forinthitelt…..
karbalán 2014.11.27 00:31:52
@csárlszbrunzol: A forintosítási árfolyam közlése után jelentek meg cikkek, melyekben az szerepelt, hogy a MNB 290 Ft körüli átlagáron vette meg azt az Eurót, amit 309 Ft-ért ad tovább a bankoknak, és ezen kb. 150 milliárd forintot nyer. Azzal tehát, hogy nem 290 Ft-ért adja a devizahiteleseknek, konkrétan rajtuk nyerészkedik. Nem gondolom helyesnek, hogy egy amúgy elég rossz anyagi helyzetben lévő réteget sarcoljon az állam. Tavaly 200 milliárd forint volt az MNB nyeresége, amit szintén árfolyamváltozásból nyert. Mivel érdemben nem változott a devizatartalék, ez a nyereség úgy képződhetett, hogy eladtak olcsóbban vett devizát, majd visszavásárolták kb. ugyanannyiért. Ha ezt is hozzászámoljuk, akkor nem is 290 Ft-nak, hanem jóval kevesebbnek kellene számolnunk azt az összeget, amennyiért az MNB a devizahiteleseknek 309-ért adott Eurót vette, azaz indokolt több száz milliárdról beszélni.
karbalán 2014.11.27 14:42:35
@xunilo: Az árfolyamgát szerintem eddig jó üzlet volt, mert pl. 15 év hátralévő törlesztési idő esetén a kedvezményes és tényleges árfolyam közötti különbség kétharmadát elengedték, csak a harmada került új hitelként összegyűjtésre, az is viszonylag kedvező kamattal. Ha valaki a havi törlesztő csökkenésének felét félretette, akkor fedezni tudja belőle az új kölcsönt. A forintosítás után viszont már semmit sem engednek el, így tényleg nem éri meg az "árfolyamgátban" maradni.
karbalán 2014.11.27 14:52:39
@xunilo: Szerintem nem lehet eltekinteni attól, hogy az állam ill. az MNB kötelezi a devizahiteleseket arra, hogy tőle az általa meghatározott árfolyamon megvásároljanak 8 milliárd euró összegű devizát, nem pedig csak úgy, piaci körülmények között átváltja, amire esetleg csak erősebb forintárfolyam mellett lenne módja. Azt se feledjük, hogy a gyenge forintárfolyam nem véletlenül alakult ki. A forint gyengítésével elért MNB nyereség egyúttal mindenkinek veszteség, akinek forint megtakarítása vagy deviza tartozása van, és nyereség, akinek deviza megtakarítása vagy forint tartozása van.
Vasárnap este különösebb felhajtás, óriásplakátok (UPDATE: jelezték többen, hogy vannak plakátok, ezek szerint én nem arra közlekedek) és kiterjedt médiakampány nélkül indult útjára a hetedik Való Világ-évad, azon az RTL II-n, amin már a tavalyi is futott, és akkor,…..
Öntudatos fogyasztóként támogatunk minden fogyasztóvédelmi szigorítást, ami a házaló kereskedelemre, vagy a távollevők közötti üzletkötésre vonatkozik. Nehogymá tégladarabot küldjenek egy webshopból a megrendelt telefon helyett. Ilyesmiről azért olvashatunk a rendőrségi hírekben… Van azonban, amikor…..
Decemberben írtam az anonim közvélemény-kutatást lehetővé tevő Voks14 mobilappról, amely akkor még csak iPhone-ra volt elérhető, és még nem szolgált reprezentatív adatokkal. Azért pár érdekes következtetés levonására már akkor is alkalmas volt, pl. kiderült, hogy pont abban…..
A hamis élelmiszerek azért különösen veszélyesek, mert hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a sarki boltban vagy a vendéglátóhelyeken kapható dolgok egyáltalán nem lehetnek károsak az egészségünkre, hiszen azokat ellenőrzött körülmények között jutatták el hozzánk. Az esetek…..
karbalán 2014.02.18 06:41:39
@holdkoros: Préseld házilag az olajbogyókat, és élő tonhalat vegyél. ;)
A Blikk kijelentő módban fogalmaz, mi óvatosabbak vagyunk, mert minket fel szoktak hívni a tévéből, ha nem pontos infó alapján írsogálunk mindenfélét. A lényeg, hogy a bulvárlap infói szerint a január 26-án induló Való Világ-széria (immáron a hatodik) műsorvezetői posztjára…..
karbalán 2013.12.07 10:28:20
Kedves Liberálisok!  Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat.…..
karbalán 2013.11.21 09:57:24
@Farkasokkal táncoló: Kedves Farkasokkal táncoló! Vedd észre, hogy a "Minden hittant tanító gazember erkölcstelen, ezt csak az nem látja aki behunyja a szemét." mondatod pontosan ugyanolyan, mint a könyvben szereplő "A homoszexualitás...halálos bűn.".
Én természetesen a műegyetmistákra gyanakszom. Nem csak a poén stílusa és a helyszín miatt ugrott be a BME, de az alábbi "felháborodott hangú" levél miatt is, ami pár napja landolt a postaládámban a fenti képpel együtt (nagyításért kattintsatok rá, úgy elolvashatók a feliratok…..
Úgy tűnik, a közoktatási államtitkár nem tudja, miről beszél.Az EMMI által szervezett, Országos Szakmai Tanévnyitó című konferencián Hoffmann Rózsa és Balog Zoltán beszéltek a szeptemberben kezdődő tanév újdonságairól. Hoffmann Rózsa azt állította, lesz olyan…..
Elhatároztuk, hogy lakótelep-bajnokságot indítunk, megkeressük azt a klasszikus - panelből épült, távfűtéses - lakótelepet, amelyet a budapestiek legjobban szeretnek. A győztesnek természetesen ajándék is jár, a FŐTÁV nem csak félmillió forint értékű dísznövényt ajánlott…..
karbalán 2013.07.20 16:07:59
Olvasóink jelezték: ma reggel óta, minden további nélkül bekapcsolták az RTL II-t a UPC kábelhálózatán is, lehet hullámozni. Vélhetően tesztadásról van szó egyébként, és hivatalosan csak holnaptól lenne elérhető az RTL kistesója, de ne hasogassunk szőrt a kákán, jó ez…..
karbalán 2012.12.31 13:26:06
Kínos az, amikor az ember le van maradva egy versenyben, és bármit csinál, úgy tűnik, mintha a konkurenciát nyúlná. A TV2 például ma indítja el új kábeladóját, a végtelenül hülye nevű SuperTV2-t, amit pont úgy promóznak az anyacsatornán, mint az RTL Klub tette az RTL II nevű,…..
karbalán 2012.11.02 10:47:39
@wwenigma: Lehet, de a középső digitális csomagban is van 100 csatorna, így egyelőre nem képes annyi ingert kiváltani a szuper, hogy beballagjak az ügyfélszolgálatra szerződést módosítani.