Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solya05

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy óvónő naplója Nagymamáknak 2020.04.28 13:45:27
Ne feledkezzünk meg a nagyikról sem Anyák napján! Őket is ajándèkozzuk meg ;)..
Anyák napja közeleg, otthon is lehet alkotni ajándèkot ami gyors ès egyszerű. Egyik alapanyag pl; tojástartó :) Minden háztartásban megtalálható, amiből kis virág fejeket lehet vágni. Ezt már megcsináltam a gyerekekkel, csak a virágot ès a levelet(karton a legjobb)kellett kivágni, a kicsik…..
Egy kis törtènet a szelektív hulladèkgyűjtèsről, amit a gyerekeknek szemlèltetni is tudunk :)  ..
Tedd színessè bolygónkat, ne csak a ceruzákkal, hanem ültess fát, virágokat ès más növènyeket, gondozd otthon vagy csak hagyd èlni a környezetükben! ;) Katt a kèpre!  ..
Egy óvónő naplója Földünk 2020.04.15 11:44:10
Vigyázzunk a Földre hisz az èletünk függ rajta, a Föld èlete meg tőlünk. A rohanó, gyorsan fejlődő világunkban megfeledkezünk pl; a káros hulladèkokról, amik szennyezik a környezetet. Lehet sorolni sajnos a felelőtlen tevèkenysègeket, de mi már óvodás korban taníthatjuk a gyerekeknek a helyes és…..
Fehèr temperával festettem le a kifújt tojást ès fekete filccel rajzoltam meg a nyuszi pofiját :) . A füle vèkony drótból lett meghajlítva majd egy pici ragasztóval rögzítettem. A virág plusz dekoráció, amit a kertből szedtem ;) ..
Egy óvónő naplója Gólya sablon 2020.03.31 14:11:48
Katt a kèpre ;)..
Tavasszal megèrkeznek a költöző madaraink, egyik legismertebb vándor a gólya. :) Hazánkban vèdett állat. Papírból kèszítettem, amit sablon alapján kivágtam, fèlbehajtottam ès kiszíneztem. Gyerekek bábozhatnak vele vagy cèrnára felfűzve repülhet a szobában :)..
Egyszerű origami  ;) Aranyos nyuszi pofit rajzolhatnak a gyerekek is!..
Közeleg a Húsvèt, rengeteg kreatív dolgot lehet ilyenkor csinálni a gyerekekkel :). Ez a kèpeslap otthon talált eszközökből kèszült, amit próbáltam egyszerű módon vázolni. Origami technika, ami nem nehèz, ráragasztottam egy fèlbehajtott A4-es papírra, ès egy csomagoló papírból virágokat vágtam ki.…..
Nagycsoportosoknak egy kis készségfejlesztés, persze aranyos ábrákkal, hogy érdekesebb legyen az íráselőkészítés :) Szem-kéz koordináció, figyelem, koncentráció fontos a gyakorlásban! Figyeljünk a helyes ceruzafogásra is! Katt a képre ;)..
Egy óvónő naplója Tavaszi vers 2020.03.24 13:32:59
Az idő még szeszélyes, de már nagyon várjuk az igazi tavaszt! Az erdő az a hely, ahova kitudunk menni levegőzni, sétálni, kirándulni, madarak csicsergését hallgatni.Vigyázzunk a környezetünkre és persze magunkra! :) ..
A gyerekek nehezen eszik a zöldsèget ès gyümölcsöt, valaki meg sem kóstolja(tapasztalat).Viszont egy ilyen kreatív tálalás hátha meghozza a kedvüket a kóstolásra, de együtt is meg lehet csinálni :) Vitaminra fel! ..
A Földünket több szempontból óvni kell, a víz is fontos az èletünkben ès a többi èlőlèny számára! :) Jó mese nèzèst! ;) Víz világnapja március 22...
Egy óvónő naplója Nyílik a som 2020.03.20 14:01:50
Somvirág, somvirág, aranysárga a világ. Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó! Fűzfasípot faragni, fűzfalóval lovazni, Árkon-bokron által, háton hátizsákkal, menni, mendegélni, este hazatérni...
Egy óvónő naplója Mókás Pizza 2020.03.19 10:26:14
Ezt a pizzát nem kell sütni, csak papírtányèr kell hozzá :) Nagyobbaknak a számolási kèszsèget játèkosan is lehet fejleszteni ès mèg az ètvágyat is meghozza ;)  ..
Krumpliból is lehet nyomdát faragni ès utána nem kell tárolni :)) Szèp tavaszi kèpet alkothatnak, nagyoknak sormintázás gyakorlására is alkalmas játèk...
Ezeket a tulipánokat kiscsoportosokkal csináltam a nemzeti ünnepre! Kèt sablont festettek ki a fejet ès a leveleket. Egy fehèr körrel egèszítettem ki majd ráragasztottam hurkapálcikára :) A stabilitás èrdekèben tűzőgèppel raktam össze. Bárhova vihetik a kicsik, de vázában is jól mutat ;) Más…..
A gyerekekkel már készültünk az ünnepre a csoportban!  Minden Anyukának Boldog Anyák napját!! :) A tekercsben szép üzenet van! ;)..
Egy óvónő naplója Tapsifüles 2019.04.15 16:29:48
Húsvéti nyuszi már készül a hímes tojásokkal! Lefestettük a wc papír gurigát, papírból fület ragasztottunk majd a hátára tojástartóból kivágva a kosarat tűzőgéppel odarögzítettem! Így már viheti is a tojásokat! :-) Kellemes Ünnepeket!..
Egy óvónő naplója Virágos kert 2019.03.27 16:38:47
Gyönyörű virágok nyílnak a kertekben, így a gyerekekkel jácintot alkottunk. Színes kreppapírból kis galacsinokat sodortak (amik néha elgurultak, de végül meglettek..) a virág fejének majd a szárát és a levelét kifestették. :-)..
Egy óvónő naplója Tavasz 2019.03.07 17:38:34
A fecskék hozzánk a csoportba már megérkeztek :-) A gyerekek örömmel nézegetik és megbeszéltük, hogy milyen hasznosak! Vigyázzunk rájuk mert sok kártevőt esznek meg, a fészküket is őrizzük meg, ahová minden évben visszaköltöznek!! :-)  A fecskék fekete papírból készültek, sablon darabokból…..
Sündisznóval sok helyen találkozunk, vigyázzunk rájuk akár az úton vagy a kertekben! Állatok világnapja alkalmából készült a süni a gyerekeket ösztönözve arra, hogy óvjuk a környezetünkben élő állatokat! Könnyen elkészíthető kicsikkel is az előre kivágott sablonnal és színespapírral amit levél…..
Nemsokára jön a nyuszi, készüljünk a tojáskeresésre! :) Papírtányérból hajtogattunk kiskosárkákat, amit a gyerekek kidíszítettek kreppapírral és virág, pillangó formákkal. Kellemes ünnepeket kívánok! :)..
Egy óvónő naplója Március 15. 2018.03.12 13:40:51
A hagyományos zászló helyett, "legyező" hajtogatással készült ünnepi dísz! :) Nagycsoportosok készítették...