Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seabeast

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány nyilvánosságra került keretszámjavaslata szerint, jövőre csupán 10 500 hallgató juthat be térítésmentes felsőoktatási helyre. Ha a 1996-ban bevezetett tandíj reálértékét nézzük, még a részösztöndíjas hallgatók is többet fizetnek majd, mint azzal a…..
seabeast 2012.12.06 00:19:32
@tildy:): az biztos, hogy a tandíjtól még nem lehetetlenül el a tanulás. én pl fizetősön formában járok egy egyetemre, és igen szombat-vasárnap(!) is dolgoznom kell így (ráadásul szar melót). nade akkor mi van? ok kocsmába nem jutok el (annyit:D), viszont meg van a havi plusz 45.000 forintom.

Ami tényleg gáz az az, hogy kutatásra nem költ az állam, és ott is óriási forrás kivonást látni.

(Azon én nem akadok ki, hogy egy párt A-t mond a kampányban, és B-t tesz a ciklusa alatt).
Sokaknak mindez evidens, másoknak meg nem. 1.) Délvidék egyenlő Újvidék. Nem. Újvidék a legnagyobb délvidéki város, egyben Vajdaság tartományi székhelye, de a két szó nem helyettesíti egymást. Nem olyan, mint mondjuk New York, ami jelentheti New York Cityt és New York szövetségi…..
seabeast 2010.12.16 02:55:37
@Pic: Vigyázz a szádra te tahó.

Amúgy csak arról beszéltem a cikkíró levegőben lógó feltevésére reagálva, hogy felesleges belelátni olyan dolgokat a térségbe amik nincsenek ott. A délszláv államokban sosem volt meg az esély, hogy a térség gazdasági motorjai lehessenek, ott egy igazán gazdag ország van, a picsányi Szlovénia ami inkább amúgy Nyugat, mind mentalitásában mind kinézetében. A többi mind lepratelep, a horvátoknak egyetlen szerencséjük van hogy ott a tengerpartjuk és a turizmus, elég ha nem túl bunkók (egyébként még ez is nehezükre van) és nagyjából el vannak. Nem egy skandináv jóléti állam de nincs parájuk. Szerbia,Koszovó,Bosznia,Macedónia viszont kuka...reménytelen, elcigányosodó és muszlimosodó bugyrai Európának.
“Azért járnak ide szúrni a drogfogyasztók, mert innen több irányban is el lehet menekülni, ha jön a rendőrség” – mutat körbe Vova, az utcai megkereső munkás. Egy kivilágítatlan, behavazott parkban állunk Moszkva belvárosában, amelyet az egyik oldalról egy telegrafittizett téglafal, a másik oldalról…..
  Április 25-én végleg lezárult egy korszak Magyarországon. Korszakfordulót élünk meg, és nagyon fontos lenne értenünk, pontosan mi is zajlik le most. Sokan kimondták már, hogy több mint kormányváltás, ami most történt. Kis rendszerváltás lenne, vagy most történik meg az…..
seabeast 2010.05.21 13:37:10
@solmyr: Meg mi az, hogy "a történelmi Magyarországtól idegenkedő vállalati vezetőréteg"? Ekkora képzavart rég olvastam.
seabeast 2010.05.21 13:44:32
@Publius Decius Mus: Attól még nem azok csak mert annak hívják magukat. A Német Demokratikus Köztársaság sem volt demokratikus köztársaság, hiába hívták magukat annak.
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
seabeast 2010.05.20 12:12:44
@Zlatan: Kb minden mondatodból süt a tájékozatlanság.

Szerbia (igen, a szerb kormánykörökig vezettek a szálak) meggyilkoltatta a magyar trónörököst majd utána hátráltatta a nyomozást...valahol ezek fényében jogos, hogy a Monarchia erélyesen lépett fel ez ellen a balkáni gengszter állam ellen, ami azóta is már robbantott ki háborút a térségben. Ezt az alkalmat használta ki Oroszo. és üzent hadat nekünk majd bedőlt a dominó. Amúgy ha minimális rálátásod lenne a dolgokra akkor tudnád, hogy a végtelenségig feszített szövetségi rendszerek illetve a gyorsan átalakuló gazdasági erőviszonyok szinte belekódolták abba a korba egy nagy konfliktus kirobbantását, a világháborúról nem a "magyarok" tehettek, egész egyszerűen komikus ez az állításod.
Másrészt Magyaro. már 1956 után kivívta a világ szimpátiáját és nekünk volt a legjobb sajtónk külföldön onnantól kezdve a térségbeli országok közül, semmiféle erkölcsi karanténban nem voltunk évtizedekig, mint ahogy te állítod.
Három, semmiféle különleges elnyomásban nem volt része itt a nemzetiségeknek a dualizmus alatt, a kor standard normáit alkalmaztuk, csakis azt. Ellenben meg lehet nézni hogy viselkedett a kisebbségeivel Szerbia vagy a Román Királyság ugyanezen idő alatt.
seabeast 2010.05.20 12:15:33
@Szathmáry: S amúgy mi lesz ha nem jutnak be a magyar pártok? Pár képviselőnek munka után kell majd néznie, na bumm. Attól még az a majdnem 600.000 magyar másnak is magyarként fog ébredni.
seabeast 2010.05.20 13:48:58
@Zlatan: Nem volt már választásunk...a szerbek még önálló állam nélkül is már ott tettek keresztbe nekünk ahol tudtak, lásd 48-as események (pénzelték a délvidéken garázdálkodó szerbeket majd szabadcsapatokat dobtak át magyar területekre a szabadságharc leverése érdekében), majd utána a század folyamán az idegen területekre és javakra éhes Szerbia több szomszédját is megtámadta és hódító háborúkat viselt, egy állandó veszélyforrás volt a térségben már akkor is. Az események pedig oda csúcsosodtak ki, hogy Moszkva biztatására már a Monarchiának is nekiment, meggyilkoltatta ennek az országnak a trónörökösét, egyik vezető politikusát. Valamit tenni kellett és a Monarchia úgy döntött, hogy bevonul Szerbiába, elűzi ezt a kormányt, felgöngyölíti a gyilkosságot és valami hozzánk lojálisabb kormányt ültet be a hatalomba. De te ezt az egészet úgy próbálod eladni, hogy a bűnős magyarok csak úgy megagresszolták az ártatlan szerbeket és ezért tört ki az első VH:) gratulálok. Persze gondolom nem tudod, hogy Tisza mindvégig ellenállt Bécs és Berlin nyomásának, nem akart katonai beavatkozást, majd végül beadta a derekát, de kikötötte, hogy a Monarchia nem annektálhat szláv lakta területeket mert semmi értelme - nyilvánosak az akkori kormányülések jegyzőkönyvei, fel lettek dolgozva.

Száz szónak is egy a vége, volt egy rendkívül agresszív szomszédunk, amely majdnem mindenkit megtámadott a térségben, állandóan keverte a szart s ontotta a vért és már a mi torkunkat is kinézte. A Monarchia meg ezt nem várta ölbe tett kézzel, nem is várhatta.
   Tavaly december eleje óta tudni lehet, hogy igen, embertelen hosszú idő (11 év!) után megint koncertet ad nálunk a Metallica. Még mielőtt elmondanám, milyen érzéseket okoz ez az átlag rajongó szervezetében, egy pillanatra azért álljunk meg ennél a hosszú időnél.…..
seabeast 2010.05.10 15:20:37
@dobray: Manowart,Acceptet nem is írtam...de Saxont ne hagyjuk, fontos és korrekt zenekar volt akkor, nem véletlenül játszogat még manapság is Saxonokat még a Metallica is a koncertjein.

www.youtube.com/watch?v=E3JXgyckhQ0&feature=related
  Kutatásaim szerint minden egyes párt választási eredménye megfeleltethető egy metálszámnak, származzon az magyar, vagy nemzetközi előadótól. Alább eme metaforagyártás eredménye tekinthető meg. (Seres Máriát a komolyságunk megőrzése érdekében kihagytuk, Molnár Oszi…..
seabeast 2010.04.26 10:31:00
seabeast 2010.04.26 11:28:32
@gyz: alap,ennyit mondok.
Volt tegnap egy győztes is a pályán, és ha van meccs, amikor nem arról kell beszélni, hogy ki veszítette el, az Inter-Barcelona biztosan az. Nem tudok nem örülni az Inter győzelmének, mert jelenleg az Inter jelenti az olasz futball csúcsát. Ezt a mondatot igen furcsa kimondani, és nem…..
Valami csigazabáló cég önköltségen át akarja építeni a Blahát. Eleve rosszul kezdődik...Pár javaslat, aminek a betartása mellett békén fogjuk hagyni a "projektet", de ellenkező esetben természetesen nekiesünk ennek is!    Hagyják békén a fákat! Ha…..
Az ország keleti felében csaknem kétszer annyian szavaztak a Jobbikra, mint a Dunántúlon. Ez a hét megye lehet a kulcsa a Jobbik-rejtélynek. Ahogy várható volt, a Jobbik 16%-a sokkal nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint a Fidesz 52%-os győzelme. Külföldi…..
seabeast 2010.04.14 19:01:03
Sajnos az elemzők össze-vissza beszélnek, le merném fogadni, hogy nagyítóval kell keresni köztük az olyanokat, akik akár két-három napot is eltöltöttek volna a térségben egy huzamban, ellenben akár 5x ekkora cikket is ide tudnának rittyenteni 10x ennyi táblázattal. Konkrétan amúgy nem erről a cikkről beszélek, mert ez még korrektnek is nevezhető.

Bár szerintem a Jobbik sikerességének igenis a fő oka a cigánykérdés. Nincs sok köze hozzá a jövedelmi viszonyoknak vagy a munkanélküliségnek. Ugyanis 4 vagy 8 évvel ezelőtt is egy leszakadt térség volt Észak-kelet Magyarország többé-kevésbé hasonló mutatókkal és mégis semmi nyoma nem volt a szélsőjobb oldali pártok iránti szimpátiának. (S amíg a Jobbik egy átlagos zsidózó-trianonozó párt volt a Miéppel együtt 1%-ot kapart össze). Persze lehet mondani, hogy itt a gazdasági válság meg eleve egy elkúrtnak minősíthető két ciklus áll mögöttünk, de egész egyszerűen nem romlott olyan drámai mértékben a helyzet ilyen téren a térségben, ami igazolná egy majdnem 30%-on álló ilyen jellegű párt népszerűségét.

Volt szerencsém két éve nyáron egy falukutatás terén Borsod megye déli részén időzni egy ideig egy ezer fős kis faluban és ezek alapján azt kell, hogy mondjam hogy a cigány kérdés bizony messze a legfontosabb kérdés és probléma a helyiek életében és egyszerűen iszonyatosan frusztrálja őket és megmérgezi az életüket. S ez azért nagyon nagy tragédia, mert teljesen apolitikus, ártalmatlan, szó szerint az aktuális miniszterelnököt vagy akármilyen oldali vezető politikust megnevezni nem tudó emberek is olyan gyűlölettel és elkeseredettséggel beszéltek erről a problémáról, hogy hozzájuk képest a kuruc.info szerkesztői békés polgárjogi aktivisták. Egyszerűen tönkreteszi a helyiek életét a tapasztalatom szerint, hogy az iskolától kezdve a lépcsőházon és a tömegközlekedési eszközön át a szórakozóhelyekig, az életük legfontosabb nyilvános terei csatatérként funkcionál mert a romák többsége egyszerűen képtelen betartani a legelemibb civilizációs szabályokat és képtelenség velük együtt élni. S valamilyen oknál fogva nagyot romlott ez a helyzet az elmúlt 4-5 évben, hogy miért az megérne egy külön misét, de valahol a közbiztonság romlása körül kell keresni az igazságot.
Kedves olvasóink!Először is boldog új évet szeretnénk kívánni minden kedves olvasónknak!Blogunk kétéves lesz 2010. február 4-én, és ezt azzal szeretnénk megünnepelni, hogy megrendeznénk az I. TöriBlogtalálkozót, mégpedig február 5-én (merthogy az lesz péntek), mondjuk olyan…..
seabeast 2010.01.01 15:28:49
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
Vasárnap népszavazást tartottak arról, hogy betiltsák-e az új minaretek építését az alpesi országban. A nem hivatalos végeredmények szerint a választók 57%-a támogatta a minaretépítési tilalmat. A 26 kantonból mindössze 4 volt, ahol kisebbségbe kerültek az igenek. Eddig…..
  Miközben mi itt Molnár Oszkár és Hunvald György kaliberű alakokkal vagyunk elfoglalva, a világban nagy dolgok történnek. Például Obama amerikai elnök - aki alighanem minden idők legnépszerűbb négere Kínában - Shanghaiba (Sanghaj) és Pekingbe látogatott, hogy ott…..
seabeast 2009.11.17 18:27:04
Totálisan rosszul látod a dolgot...Kína 100x inkább kiszolgáltatottabb helyzetben van mint az USA. Se stratégiai nyersanyaga, se technológiája, se hadserege. Megjegyzem, még kajája se nagyon van, nettó élelmiszer importőr. Az ilyen kijelentések, hogy katonailag meg már az USA nyomában lohol végkép megmutatják, hogy a szerző mennyire fogalmatlan a témában. Katonailag Kína lófütty a nemzetközi porondon.

Ha maholnap az USA és az EU felmondaná a szabad kereskedelmi egyezményeket akkor azzal rövidtávon mindkét fél beszopná, hosszútávon viszont mi jönnénk ki jól belőle. Ez a világgazdasági modell - a Nyugat erőn felül fogyaszt és fejlődik/Kína termeli a gagyit és a sok szirszart és fejlődik (Afrika és Dél-Amerika meg a háttérben éhezik,háborúzik,kokszol) lényegében csődbe jutott, nincs miből finanszírozni tovább. Magyarán a 150%-ra felfuttatott kínai ipar és légüres térbe kerül/került. Ami van gazdasági növekedés az is nagyrészt állami hitelekből van stimulálva, ugyanabba a hibába esnek most ők mint mi. De egyébként sem tudnak hova növekedni és miből, a földön nincs több réz,nikkel,szója,tej,hús,szén,olaj - mindenből kb peak van- és emiatt a kínaiaknak sem fog több jutni annál mint ami most jut. Magyarán itt nagyon nagyon erőviszony változásra nem kell felkészülni. Kína későn érkezett meg a modernitásba és ennek issza meg most a levét. Mint említettem, se nyersanyag, se saját high-tech (még egy közepesen szennyező szénerőmű technológiát se tudtak kifejleszteni), se hadsereg, plusz egy demográfiai katasztrófa felé araszolnak a születés szabályozás miatt. Nem túl rózsás kilátások.
seabeast 2009.11.17 18:32:54
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: 2016 és 2020 között tervezik megépíteni az első hordozót. S akkor lesz egy. Ha addig megépül.20 mikor lesz?
"Ha már úgyis kezdesz átmenni zenecsatornába..." - megjegyzéssel küldte el nekem 8keres Lesley ezt a linket, melyen különböző városokhoz kapcsolódóan vannak zenék. Budapest sajnos hiányzik, pedig ha jól tudom ilyen izé... (a zenekritikusok ezért a kifejezésért keresztbe…..
A magyar politikusok annál, hogy eszement hülyeségeket csináljanak, csak egy dolgot szeretnek jobban: hogy eszement hülyeségeket beszéljenek. Nyilván a jobbik eset, ha csak beszélnek a hülyeségekről, és közben mégis vállalható lépéseket tesznek. Orbán Viktor esetében azonban…..
seabeast 2009.07.19 21:06:24
Üdv

Orbán nem beszélt ez esetben semmiféle hülyeséget, szerintem a cikkíró nagyon nem értette meg a lényeget.

Ez a pénzügyi válság ami most per pill tombol pontosan megmutatta a jelenlegi gazdasági/pénzügyi rendszer hibáit és gyenge pontjait. Ez nem azt jelenti, hogy kukába kell dobni a kapitalizmus, de igenis szabályozni kell a tőzsdét, a spekulánsokat, a nemzetközi hitelpiacokat-hitelminősítőket stb-stb. Nagyon-nagy változásokra van szükség sok téren, DE határozottan a rendszer keretein belül. Azaz marad a piacgazdaság (és a demokrácia), de igenis új szabályozókat és fékeket kell beleszőni a nemzetközi gazdaság viszonyaiba. Azonban akiről erről beszél az még ettől egyáltalán nem kommunista!

Nagyon unalmas és bosszantó állandóan ezt hallgatni, hogy aki a jelenlegi feltételek között működő piacgazdaságot kritizálni meri, az nyilvánvalóan kommunista/sztalinista/trockista akármicsoda. Hát nem.

S Orbán is csupán arról beszélt, hogy véget ért egy korszak gazdaságtörténeti szempontból. Az a korszak ért véget, aminek alapvető tézise volt, hogy a piacot és csatolt részeit a lehető legkisebb állami kontroll nélkül kell hagyni és úgy is működőképes lesz az egész. Ez az elmélet vagy hit a gyakorlatban megdőlt, ezt tapasztaljuk a mindennapokban, aminek az a következménye, hogy nagy változásoknak kell bekövetkeznie. S ezt egy ízig-vérig piacbarát, jobboldali ember is halál-nyugodtan kimondhatja, nem válik attól Lenin-fiúvá.
Én ezt nem hiszem el.Tényleg nincs itt senki az önkormányzatban, aki ne utálná az embereket?Miről híres a VI. kerület? Itt zötyög a Combino? Itt rombolnak porig több száz éves házakat bagóért? Itt vágják ki ok nélkül a parkok fáit? "Innen csak egy ugrás a Pesti…..
 4 zavaros parancs, 4 viktoriánus kori katonatiszt, 119 halott ember és 375 elpusztult ló. Számokban, röviden így lehetne leírni a brit hadtörténelem egyik leghírhedtebb epizódját, 670 huszár, ulánus és könnyűdragonyos öngyilkos rohamát a Krím-félszigeti…..
KatPol Blog Korlátlan háború 2009.05.08 12:00:00
A poszt címe arra a hasonló nevű könyvre utal, amit 1999-ben írt két kínai ezredes, Qiao Liang (乔良) és Wang Xiangsui (王湘穗). Nem titkos, bárki letöltetheti a netről és elolvashatja az angol fordítást, ezen a blogon is található hozzá link lent a jobb oldalon. Mégis van egy…..
Megcsaltalak Pocsék az ágyban 2009.06.06 09:45:00
El kell ítélni azt a nőt, aki azért keres magának "kalandokat", mert a férjétől nem kapja meg azt az ágyban, amire vágyik?Férjnél vagyok 7 éve, a párom a mai napig mondja, megcsókolná a lábam nyomát is. Nagyon szeret, mindegy hogy nézek ki, ha zsíros a hajam, vagy…..
Azt írják a Pannónia Fesztivál sajtóanyagában: „Kizárólag a látogatók dönthették el, hogy idén kik lépnek fel a fesztiválszezon nyitó eseményén, a várpalotai Pannónia Fesztiválon.” Szóval elvileg ez azt jelenti, hogy a Tankcsapda, a Quimby, a Kispál és a Borz,…..
seabeast 2009.04.15 19:51:03
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
Szeretem a focit. És a dobszerkókat. Mindenfélét. Kicsit, nagyot, sok tamost, sok cinest, kevés tamost, kevést cinest. Mindet. Nem tudok dobolni, ellenben megtalálam a legnagyobb dobszerkót EVÖR. A legnagyobb nem is tudom, hogy jó szó-e. Ez nem nagy, ez egyszerűen grandiózus, mellette…..