Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blomqvist

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan keressünk minél több pénzt a tőzsdén egy hét alatt? Erre volt kíváncsi két pénzügyi vlogger, mikor kipróbálta a MarketWatch.com tőzsdeszimulátorát ebben a házi gyártású reality showban. A játék lényege: ki keres több pénzt 30.000 virtuális dollár befektetésével egy hét alatt...
Számtalan logikai csapda létezik a gondolkodásunkban, amit az ügyes marketingesek kihasználnak, és csak azon kapjuk magunkat, hogy megint elköltöttünk egy csomó pénzt feleslegesen. Grantis két pénzügyi vloggere, Jani és Ádám felveszi a küzdelmet a minden hájjal megkent marketingesekkel legújabb…..
Az Erzsébet-utalvány és a Széchenyi Kártya a közismertebb munkáltatói juttatások közé tartoznak, pedig ezeket jóval magasabb adók terhelik, mint az adómentes lakáscélú támogatást, amit lakás vásárlása, bővítése és hitel törlesztése céljából is fel lehet használni. Ha érintett vagy a kérdésben, akkor…..
Több olyan állami kedvezmény is létezik, amit lakáshitelbe lehet törleszteni, így csökkentheted a tőketartozásodat, ami azért fontos, mert kevesebb kamatot kell kifizetned a banknak. Ehhez önerőre is szükséged lesz, de a 20-30%-os támogatásért cserébe megéri erőfeszítéseket tenni. 2–3%-os THM…..
Havi 10%-ot fizetsz nyugdíjjárulékra a bruttó béredből, amit aztán beöntenek a közösbe, és onnantól nem a tiéd. Hiába fizeted 40 éven keresztül, mégse számíthatsz magas állami nyugdíjra. Játsszunk el a gondolattal, mi történne, ha egyéni számlán gyűjthetnéd a befizetett nyugdíjjárulékokat, amit…..
Legutóbb megmutattuk a módszert, hogyan ne költsd el az összes pénzed hó végére, most pedig konkrét tippeket adunk, hogyan tudsz spórolni a drága mobilneten. Ha elfogy a megvásárolt adatforgalmi kereted, akkor kénytelen leszel kiegészítő adatcsomagot venni, ha tovább akarsz netezni. Ez viszont…..
Biztos veled is előfordult már, hogy értetlenül néztél az egyenlegedre hónap végén, és nem tudtad, mire ment el ennyi pénz. Talán még az is felmerült benned, hogy jó lenne egyszer összeírni a kiadásokat, de soha nem lett belőle semmi. Na, erre találták ki a költségnyilvántartós appokat, amikkel…..
Amikor az MTA szociálpolitikai kutatója kategorikusan kijelenti, hogy „a magyar nyugdíjrendszer fenntartható”, akkor az minimum aggályos. Szikra Dorottya szerint „felelőtlen álláspont” azzal riogatni, hogy nem lesz nyugdíj, és az egészet a magánnyugdíjpénztárak PR-akciójának tartja. Szerinte inkább…..
Az Index mai cikke szerint akár 5-20%-ot is lehet spórolni a gyerek albérletén az önsegélyező pénztár segítségével, amivel elvileg havi 10 ezer forintot lehet spórolni. Ez sajnos nem teljesen fedi a valóságot. Először tegyük rendbe, miről is van itt szó. Mi is írtunk már róla, mennyi mindenre jó…..
Az Eurostat statisztikái szerint a magyarok fele nem engedheti meg magának, hogy egyhetes nyaralásra menjen. Még így is jobban állunk, mint pár éve. Az Eurostat minden évben méri az egyes európai országokban, hogy hányan vannak azok, akik nem tudnának elmenni egy hétre nyaralni, mivel nincs ennyi…..
Az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításának köszönhetően érkezik néhány változás ősztől, ami a felhasználóknak fog kedvezni. A törvény szigorúbbnak készült eredetileg, de pont a fogyasztói szokások miatt enyhítettek rajta, így a mobilos szolgáltatók is örülhetnek. Sokakat zavarhatott…..
Az alacsony jövedelmű amerikai családok a bevételeik közel felét olyan élvezeti cikkekre költik, amikre nem lenne muszáj. Történik mindez egy olyan társadalomban, ahol a felesleges költekezést elítéli a többség. Az MNB friss tanulmánya szerint a magyar fiatalokból még ez a fajta tudatosság is…..
Idén áprilisban 611 millió szál cigarettát adtak el Magyarországon, egy olyan országban, ahol sokan az alacsony bérekre fogják a megtakarításaik hiányát. A németek többet keresnek, mégis kevesebbet dohányoznak. Sőt többnyire Magyarországon sem a tehetősebbek szívják a legtöbb cigit. Hiába…..
Pénzügyi ismeretterjesztő oldallal állt elő az MNB, és be kell látni: elég jól sikerült. Pont azokat a témaköröket fejtik ki, amikről az iskolában nem esik szó, pedig égető szükség lenne rájuk. Ilyenek például a bankszámlát és a bankkártyát érintő kérdések, a hitelekkel kapcsolatos tudnivalók vagy a…..
Nem elég, hogy a robotok elvehetik a fiatalok munkáját, az időseknek a nyugdíja is egyre nagyobb veszélybe kerülhet a nem túl távoli jövőben. A nyugdíjfizetési kötelezettség már most is eladósítja a világ vezető gazdaságait, ennek ellenére a nyugdíjak egyre gyengébbek a bérekhez képest. A…..
Kevés olyan biztonságos megtakarítási forma létezik jelenleg, mint az önsegélyező pénztár, mégis valószínű, hogy még nem hallottál róla. Persze nem költheted akármire a pénzt, de talán nem is akkora hátrány, hogy nem lehet elkaszinózni a megtakarítást. Ez is egy önkéntes pénztár, ami arra jó,…..
Az öngondoskodás mellett most itt az ideje, hogy másokról is gondoskodjunk. Május 22-én zárul le az SZJA-bevallás időszaka, és ezúttal is rendelkezhetsz az adód 1+1 százalékáról, amit közhasznú civil szervezeteknek és bejegyzett egyházaknak ajánlhatsz fel. Tavaly 4 milliárd forintnyi SZJA 1%-ról nem…..
A magyarok sokat költenek szerencsejátékokra, és ezzel milliárdokat játszanak át az állam kezére, miközben azt hiszik, jó üzletet csinálnak. Gyakran hallom emberektől, hogy félretennének, de nincs miből. Ugyanakkor azt is látom, mennyien állnak lottószelvénnyel vagy kaparós sorsjeggyel a kezükben…..
A felmérések rendszerint kimutatják, hogy a magyarok különösen árérzékenyek, vagyis rendkívül fogékonyak az akciós termékekre, és ha csak lehet, a legtöbb terméktípusnál a legolcsóbbat választják. Az akciókkal viszont nagyon is vissza lehet élni, szóval nem árt tisztában lenned a gyakori…..
Legutóbb Koós János nyugdíjáról derült ki, hogy mennyire alacsony. Az énekes-humorista a Kiskegyednek panaszolta el, hogy nem érti, miért kap ilyen keveset, miközben ő mindig minden járulékot befizetett. Nemrég hasonlóan nyilatkozott Nagy Feró és Demjén Ferenc is, de a többi, egykor országosan…..
Számos áruház reklámozza az elektronikai termékeit 0%-os hitellel. Ebből azt gondolhatod, hogy az adott árucikk ugyanannyiba fog kerülni, mintha ott helyben kifizetnéd, csak helyette apránként, részletekben törleszted az árát. Ki kell ábrándítsalak: lehet, hogy végül sokkal többe fog…..
Az új-zélandi All Blacks rögbicsapat nagydarab játékosai esnek neki békésen sétáló japán járókelőknek, nőket tepernek le a földre, és egy mit sem sejtő irodistát rúgnak fejbe labdával. Reklámot látunk, nem is akármilyet, de mit akarnak eladni ezzel az ámokfutással? A reklám végén kiderül, hogy az…..
Megkezdődött idén is a tavaszi Glamour-napok, az ország egyik legnépszerűbb kuponfelhasználós bevásárlási programja, ami ezúttal is 20 vagy akár 50%-os kedvezményt kínál az egyes boltok és márkák termékeiből. Ezzel azért elég jól jársz, nem? Nem feltétlen, sőt. Aki kuponokkal megy vásárolni, az…..
Sokan ingáznak a lakhelyük és a munkahelyük közt, vagy esetleg hétvégente hazautaznak a családhoz, de már nem jár nekik a diákkedvezmény. Szerencsére a MÁV 33%-kal olcsóbban adja a jegyet a 26 évnél fiatalabbaknak, a munkáltató pedig bizonyos esetekben köteles megtéríteni az utazási költség…..
A mai huszonévesek több mint fele a szüleivel él, de még a harmincasok közt is akadnak ilyenek szép számmal. A különköltözés költséges lenne, és egyébként is kényelmesebb, ha valaki főz és takarít helyettünk. Azért egy idő után mégis kínos a „mamahotelben” lakni, de kiszabadulni onnan nem olyan…..