Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brenyó Zsóka

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultúr Krimó Szép remények? 2020.06.29 10:50:11
A Szép Remények Gimnázium megnyitja a kapuit pár olyan diák előtt is, akik nem engedhetik meg maguknak a borsos tandíj kifizetését. Így kerül be Petra is, ösztöndíjat kap kiváló tanulmányi eredményeiért. Hatalmas lehetőség ez neki, úgy érzi, így esélyt kap arra, hogy „túlnője” gyári munkásként…..
Cserna-Szabó András nevével már lassan 15 éve, hogy először találkoztam. Ekkor még gimnazista voltam, és szenvedélyesen rajongtam Oscar Wilde-ért. Cserna-Szabó András az Élet és Irodalomba írt róla egy cikket Herespicc címmel (LINK), ami annyira megtetszett, hogy Lovasi András, Kiss Tibi és persze…..
Annyi olyan könyv van a piacon, ami a gyereknevelésről, anya-létről szól, hogy meg sem tudnánk számolni. Vannak kimondott szakkönyvek, amik segítenek a mindennapi dolgokban egészen az újszülött kortól (ilyen pl. Spock könyve, a “Spock ​doktor csecsemő- és gyermekgondozása”, vagy a nagyszerű…..
A szolgálólány meséje, óriási nemzetközi sikerre tett szert, amihez nagyban hozzájárult a 2016-ban megjelent sorozat is. Nemrég megjelent a regény folytatása Testamentumok címen. Az, hogy hogyan sikerült a könyv, kiderül Brenyó Zsóka beszámolójából! Margaret Atwood neve mostmár sokak számára nem…..
Balázs Ágnes színész, szövegkönyvíró, dalszövegíró, zeneszerző és író. Ő szólal meg magyarul Bellatrix Lestrange-ként a Harry Potter sorozatban, de láthatjuk őt színpadon is vagy a Kisváros sorozat szereplőjeként. Szépirodalmi művei is szép számmal vannak, jelenleg futó sorozata például a kicsiknek…..
Andit a Szerelem hirdetésre mellékszereplőjeként már megismerhettük. Ám ne tartson vissza, ha nem olvastad a könyvet, Andi története önállóan is megállja a helyét. Az előzményről annyit, hogy Andi legjobb barátnőjével, Korival Kanadába költözik egy jobb élet reményében. Talál is magának egy…..
Kultúr Krimó Az idő gyermekei 2019.11.11 06:29:00
A földi birodalom virágzik, a technológiai fejlődés elérte, hogy elinduljunk meghódítani az űrt. Tudósok különböző terraformáló projekteket végeznek: fognak egy bolygót, és a Földhöz hasonlóvá teszik, majd elültetik rajta az élet magvát. Avrana Kern doktor is létrehoz egy ilyen bolygót, és…..
Kultúr Krimó Egy abszurd világ 2019.10.08 06:35:00
Boris Vian és a kötete Ez volt az utolsó, még nem olvasott Vian-kötetem. A novellák nem annyira nyúgöztek le, a Blues egy fekete macskáért kötetben lévők sokkal jobban tetszettek. Talán a Feleségem a volán mögött volt az, amit ki tudnék emelni, ezt pont akkor olvastam, mikor a jogsimat csináltam,…..
Kultúr Krimó Nem harap a spenót! 2019.09.02 08:55:00
Egyik kedves barátnőmtől kaptam babaváró ajándékba. Nagyon tetszett, és azt hiszem, nagyon hasznos is volt. Persze nem értek mindennel 100%-ig egyet, és még ami így elvben klassznak tűnik, sem biztos, hogy sikerülni fog a gyakorlatba is átültetni. Az biztos, hogy nálunk is trend kezd lenni a…..
Mennyit ér a becsület,az adott szó? Hol ér véget az értelem, és hol kezdődik az érzelem? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat Okváth Anna könyvében, egy nem mindennapi kapcsolaton keresztül. Brenyó Zsóka írása következik! Igencsak meglepett ez a könyv. Régóta szemeztem Okváth Annával, bár a…..
Kultúr Krimó Egy kutya hazatér 2019.03.04 08:17:00
Bella nem akármilyen kutya. Egy lebontásra ítélt ház kúszóterében látja meg a napvilágot, ahol kutyatestvéreivel és pár kiscicával együtt él. Egy ismeretlen valami kintről, a fényről elviszi az anyját és a testvéreit, de Bellát anyamacska megmenti, és magával húzza az…..
Szabó Magda későn került a kezembe, már a Születésnapot is nagyon szerettem (kedvenccé is avanzsált), és a Mondjátok meg Zsófikának is belopta magát a szívembe. Láttam, sokaknál kötelező volt ez a suliban, nálunk sajnos kimaradtak az ilyen könyvek – bár az is lehet, kicsit…..
Emma nem hétköznapi gyerek. Apukájával a temető melletti szolgálati házban laknak, az apukája ugyanis Emma édesanyjának halála után fogta magát, felszállt az első vonatra, és elvállalta az első munkát, amit kapott – így sírásó lett. Míg más gyerekek a játszótéren töltik az idejüket, Emma a sírok…..
Kultúr Krimó Eltűnt gyerekek 2018.02.05 08:48:14
Finn Fahr mindaddig teljesen átlagos gyerek volt, míg az apja mezei taxisofőrből elő nem lépett Norvégia miniszterelnökévé. Teddy Fahr ugyanis megalakította a Többet Pártot, és olyasmiket ígért, amire minden átlagpolgár csak bólogatott: kevesebb számla a postaládában, több chips a zacskóban, több…..
Kultúr Krimó Kárhozott 2017.12.04 08:52:00
A pokolba érdemes lapos talpú cipőben és sötét ruhában érkezni. És semmiképp se nyúlj a rácsokhoz, mert marha koszosak! Madison hírességek gyermekeként nő fel, akik a hippikorszakban nőttek fel, ezért úgy gondolják, kiskamasz lányuknak is egy csomag drog a tökéletes szülinapi…..
A XIX. század elején járunk, a csodás bálok, a szoros fűzők és a lopott csókok korában. Grayson jóképű, elbűvölő fiatal férfi, a nők rajonganak érte – és Gray is értük. Minden napra jut egy szeretője, ő viszont feleséget is szeretne, csak hogy az anyját bosszantsa. Választása nem esik másra, mint a…..
Az emberiségnek úgy tűnik, leáldozott. Egy gombafaj fertőz, amely behatolva az idegrendszerbe megöli az idegsejteket és átveszi azok szerepét, teljes irányítás alá vonva az embereket. A megfertőzöttek – a kiéhezettek – ezután már csak a gomba szaporodásáért léteznek, amely vér és nyál útján,…..
Grace kapcsolatai minduntalan zátonyra futottak Down-kóros kishúga miatt, a férfiak nem tudják elfogadni,hogy Millie mindig is az életük része lesz, és egy nap, kikerülve az intézetből, Grace-nek kell gondját viselnie. Aztán jön Jack, aki elbűvölő, udvarias, gazdag – és imádja…..
Payton Kendall igazi feminista harcos, ügyvédként meg kell állnia a helyét a férfiak világában. Sok év munkája után végre lehetősége van rá, hogy a cég üzlettársa legyen. Viszont kollegája, J. D. Jameson, aki gazdag családból származik, és hozzá van szokva, hogy bármit…..
F. Scott Fitzgerald nagyon felkapott lett mostanában Hollywoodban, A nagy Gatsby mellett ezt a művét is megfilmesítették – biztos vagyok benne, hogy az emberek nagy többsége innen ismeri is a történetet. Bár még nem láttam a filmet, gyanúsan csak az alapötlet származik Fitzgeraldtól, ugyanis a…..
Nehéz dolog olyan könyvről kritikát írni, amit az ember milliószor olvasott. Nyilván nem is tudok olyan elfogulatlan lenni, mint a legtöbb regény esetén. Harry Potter, aki éli a sanyarú sorsú gyermekek életét, egyszer csak levelet kap a Roxfrortból, miszerint őt, mint varázslót várják a szeptemberi…..