Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BP Romantikája

104 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újjászületik az újpesti Wolfner bőrgyár, ahol a legelőkelőbb talpalávalókat gyártották, és ahol a művészetet a környezetvédelemmel ötvözték már 100 évvel ezelőtt is. forrás: JA4 Irodaház..
Volt idő, amikor akkora pénz volt a cérnacsempészetben, hogy az országnak Angliából kellett segítséget kérnie a harchoz. Újpesti Cérnagyár - forrás: Pinterest..
Az ír Guinness sörnek köszönheti létét a zuglói kis Disney-kastély, amelynek fordulatos története még érdekesebb a külalakjánál is. László Fülöp Palota- forrás: Zuglói Lexikon..
A XX. század első felének ünnepelt dívája anyagi szempontok szerint, többször házasodott, végül mégis az utolsó férje gyilkolta meg. Bajor Gizi és férje, Dr. Germán  Tibor..
A korabeli újságok szerint igen, sőt Fóton el is fogták! De az orosz lapok még erre is képesek voltak rálicitálni! Forrás: Wikipedia, korabeli angol sajtó illusztráció..
Az eddigi legsúlyosabb világjárvány bár milliók életét követelte, még mindig tévhitek keringenek róla. Forrás: Wikipedia, Spanyolnátha Amerikában..
Az első néven nevezett kávéház megnyitása hamarosan magával hozta a nagy pesti kávéháborút! Forrás: FORTEPAN/Kurutz Márton..
Bár nem mindenki örült egyformán neki, a HÉV sok településre vitte el a civilizációt. Ráadásul mindezt az 1800-as években. Még gőzmozdony vontatta a szentendrei HÉV-et is a nyitáskor, forrás: Fortepan, Somlai Tibor..
Vajon mit jelent Zugló, és honnan kapta Lágymányos ezt az elnevezést, és miért hívják így a Rózsadombot? Zugló szíve, a Városliget - forrás: FORTEPAN/ A FŐVÁROS LEVÉLTÁRA..
Vajon mikor gyulladt ki az első gázlámpa, hol működött az első lift vagy éppen villamos? A 19-ik századi Pest rekorderei. Forrás: FORTEPAN/MAGYAR FÖLDRAJZI MÚZEUM..
Így lett egy török ellen védő, pesti körbástya a magyar színjátszás bölcsője...
Mi köze Nemecseknek a kocsmajátékokhoz vagy a várostromoknak Amerika kedvenc sportjához?  Ismerjük meg a grundjátékokat! Forrás: FORTEPAN/Szabó Lóránt..
A tüntető nézők és színészek simán megbuktatták a Tarka Színpadot, mely csak néhány évvel előzte meg a korát. Forrás: FORTEPAN/Budapest Főváros Levéltára..
Ökörpofa vadasan, avagy amikor az aranykori Budapest ízei beköltöznek a tányérodra. Forrás: Városliget Café..
Az aranykor legnagyobb családi viszályának lezárását testesíti meg a Wenckheim-palota, ami ma a főváros központi könyvtárának ad otthont. A Wickenheim Palota, ma Szabó Ervin Könyvtár központi épülete 1910-ben - forrás: Firtepan/Budapest Főváros Levéltára, Klősz György felvétele..
Egy különleges szépség története, aki megszédítette Kincsem gazdáját, Blaskovich Ernőt, az mégis a palotája falai közé zárta.  A fotó csak illusztráció - forrás: Fortepan..
Nemcsak a lakosok számát, de a hasznos háziállatokat és a hülyéket is összeírták az első hivatalos népszámláláson. HIvatalnok - forrás: Fortepan/Hirschler András ..
Húsz évig jelentették a frivol éjszaki szórakozás csúcsát ezek a fiatal lányok, bár zenélni minimálisan sem tudtak.  A kép csak illusztráció, forrás: Fortepan, GGAABBOO..
Kis túlzással mindenki gyufával ölt mindenkit vagy éppen saját magát, ám a tűznek ehhez semmi köze sem volt.  ..
Új hidak, velencei hajófelvonulások és mesterséges vízesések teremtettek volna tündérvilágot az alternatív helyszínen. A Milleniumi kiállítás Gellérthegyi tervezete ..
Nem volt olyan jóképű, mint Jávor, és a pénzét is mindig elverte, mégis nők ezreit hódította meg a nagyhasú, lekezelő modorú komédiás. Csortos Gyula fiatalon - forrás: Wikipedia ..
Miért pont éjfélkor van a karácsonyi szent mise és milyen szokások kapcsolódnak hozzá?   Betlehemezők karácsony éjjelén - forrás: Fortepan/Miklós Lajos..
A Fatér olyan volt, mint egy gengszter-lakótelep, melynek működését a rendőrség tehetetlenül figyelte, sőt...! A kép csak illusztráció - forrás: Fortepan/KÖLCSEY FERENC DUNAKESZI VÁROSI KÖNYVTÁR / PETANOVITS FÉNYKÉPEK..
Csak két vonalat festettek a kockakőre, de akkortól már senki sem olvashatott újságot az út közepén. A kép csak illusztráció, itt még nincs gyalogos-átkelő  - forrás: Fortepan/Urbán Gyűjtemény..
A XIX. század második felében magyar nőkkel fetrengett a fél világ, a hungara név pedig fogalommá vált a világ bordélyaiban. Prostituált 1890-ben - forrás Wikipedia..