Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Firkálmánia

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash Már nem mostanában éltem meg egy számomra döbbenetes élményt, de azért még mindig élénken él az emlékezetemben. Ha visszagondolok rá, akár órán vagyok, akár inkább tömeg, mint közlekedési járművön, elkapnak a nevettetőmanók, és addig erősködnek, amíg ki nem…..
Firkálmánia A gyerekdalok titkai 2018.06.13 22:17:55
Van annak egy varázsa, amikor egy kisgyerkőc oviba megy. Először még csak elvan ott, néha sírdogál, hogy ugyan mégis inkább itthon maradna velem, de aztán végül meggyőzhető, hisz igazából ő se gondolja teljesen komolyan. Aztán később már le se lehet beszélni a törpeközi szociális életről. Sorra…..
Firkálmánia Orrplasztika 2018.03.06 23:48:08
Van egyfajta szerencsefaktor, amiben verhetetlen vagyok. ~Vágott már fejbe lendületből egy meghatározhatatlan helyről előröppenő cipellő, hogy aztán ültömben elmélkedhessek az élet értelméről. ~Támadott meg esőfób esernyő, háborús övezetté nyilvánítva az előszobát, engem meg kicsinosítva…..
Firkálmánia Az irodalom bosszúja 2018.01.02 12:56:16
Murpy kegyeltjeként már igen korán megtanultam (pontosan hajnali 11-kor, amikor pont ezért felkeltem), hogy a fokozott óvatosság nem minden esetben elegendő az életbenmaradáshoz. Történt ugyanis, hogy a messzi, távoli múltban tettem egy olyan kijelentést, amit azóta is keserűen bánok. Ha tudtam…..
Firkálmánia Jéghideg szenvedély 2017.12.11 13:13:31
A reggelemre visszatekintve büszkén állíthatom, hogy megint nagyot alkottam. Szokásos hétfő lévén, hajnali ötkori kelés után az ehhez tartozó zombis állapotban vágtam neki a napomnak. Kilépve az ajtón, egy kecses fordulattal már mentem is volna vissza a meleg házikóba. Mindebben csak kicsi része…..
Egy másik dumcsi a babaszabásúak csoportjába tartozó ultrahangú csöppséggel. - Pankaóvónéni, képzeld el, hogy nekem van egy haaataaalmaaaas bátyám.-Tényleg? Hatalmas?- Ahaaaa. Már olyan nagy, hogy nemsokára beveri a fejét a plafonba... Az amúgy is nagyra nőtt Panka felbámul a plafonra, minek…..
Gyanútlanul vagdosom a dekorcuccokat (csak gondolatban akarom már inkább kivagdosni az ablakon ezt az extrémen uncsi feladatot), amikor hirtelen megölel valaki, aztán ezt mondja:   - Pankaóvónéni, majd én megcinálom azt az álajcot, mejt nehogy elvágd az ujjackádat! Erre odagyűlik a többi drágaság…..
Lassan három éve történt, de akkor aranyos volt.  És még mindig az. - Na, Babó, ki lesz holnap három éves?- Hát ÉN! (hatalmas, csokisszájú vigyor a részéről)- Tényleg? Már ilyen öreg vagy?- Neeeeem.... Én még mindig a te picurka babád vagyok, csak mostmár több csoki jár nekeeeeem..... Ugyeeee?  …..
A szokásos dekorációgyártást műveltem az oviban, amikor becsatlakozott hozzám egy kis földszintes csöppség a babákok közül. Beszélgettünk, megtudtam róla például, hogy a rózsaszín a kedvenc színe, három éves, és ennyiben köbö ki is merült picúr tudása a róla szóló adatok szintjén. Szóba került a…..
Előzmények itt és itt Komoly, eltökélt ábrázattal állt mellém egy icuri picuri törpelányka. Meglógott az ebéd előtti meséről.   - Pankaóvónéni, tudok neked szegíteni? Nagyon szejetném! Mejt én inkább veled játszom, mint hogy hallgasszam azt a naaaaagyon bugyuta, dedósz meszét! Jóóó?…..
Előzmények Egy másik ultrahangú társalkodás a picúrok részéről:  -  Az én jovam indiánpaci! -  De az nem lehet! Olyan nincs -  De vaaan! Azéjt indiánjovacka, mejt kék a fajka -  Jaaa tényleeeeeg.... Igazad vaaan Ezt neked, drága biosztanci. Ennyi. Igenis létezik kék farkú ló. Akkor nem volt…..
Firkálmánia Henna vagy nem henna 2017.10.07 12:31:36
Van olyan, amikor két ember között olyan mértékű a hasonlóság, mintha ikrek lennének, vagy minimum tesók. Még akkor is, ha igazából annyi rokoni kapcsolat van köztük, mint amennyi egy versenyló és a trójai faló között lehetséges. Én is sok ilyen embert ismerek. Ha más nem, hát látásból, mert…..
Volt nekünk ilyen kötelezősített 50 óra közmelónk, amit még érettségi előtt kellett ledógozni, annak ellenére, hogy igazából sehol nincs se hely, se lehetőség ilyenekre. Éljen a jólszervezettség. No mindegy. Lesz ami lesz- gondolám (nem, nem a vízijárműről van itt szó), s lett is. Kedvenc barátnőm…..
Firkálmánia Gyerekszáj 5 2017.10.02 13:21:11
 Csak mert ilyen is rég volt már. Babó: Panka, te olyan vagy, mint egy tehén.Én: Mi? Mi van? Most miért?Babó: Hááát.. Olyan lila a pólód, mint a csokistehén szőre, és... és.. és... pont annyira naaagyon szeretleeek. További gyerekszáj történetek olvashatók itt, itt, itt és itt. :)..
  Egyik nap Németországban egy fantáziadús programban részesültünk. Hiszen a hatalmas parkok, és a főzéstudomány kezdetlegessége igazából tálcán nyújtja a megoldást. Ez volt a grillezés. Mint minden, ez is szuperül meg volt szervezve. Legalábbis addig, hogy kaptunk jegyeket, amivel el lehetett…..
Még Németországi szenvedelmeimhez tartozik egy duplamatek címszó alatt ismeretes program, amit nekem egyik nap, egy kora hajnali órában el kellett szenvednem. Nade induljunk elölről. Minden még előző napon kezdődött, amikor a cserediákom közölte, hogy szipcsiszupcsi lesz a másnapi program, és hogy…..
Firkálmánia Alma, mint zöldség 2017.05.02 16:49:23
   Tesóimmal körülvéve ültem este a szobában, miközben versenyt ásítoztunk, pedig még csak kora este volt. De hát ez családi vonás, úgy látszik, ha tanulásról van szó, akkor rövidesen jön a szundi üzemmód... Szóval kis egoistaként kijelenthetem, hogy nem az én becses személyem volt az oka a…..
Firkálmánia Gyerekszáj 4 2017.04.08 13:44:08
  Megmutattam húgomnak valaki profilképét. Erre ő mosolyogva elkezdte csavargatni a haját.   - Mi az, Babó?  - Te, Panka, neki pont olyan szép hosszú a haja, mint nekem... Csak hááát.... Azért neki nem ilyen gyönyörű szőke... Fő az egészséges önbizalom már a kezdetek kezdetén.  Még gyerekszáj…..
Firkálmánia Gyerekszáj 3 2017.04.08 13:35:44
Panka, azt a csokit már ne edd meg, inkább add nekem. És majd akkor, hogyha olyan picike leszel, mint én, akkor majd hordhatod ezt a nadrágomat, mert rám még picit nagy. Jóóó? Még gyerekszáj-történetek olvashatók itt és itt. ..
Firkálmánia Gyerekszáj 2 2017.04.08 13:22:21
Tegnap esti édescukmák megszólalása a húgomnak: -  Pankaaaa, tudood... Gondoltál már arra, hogy ne egyél már ennyi csokit? - Ööö... Most ez hogy jött? -  Hááát... Tudod, akkor több maradna nekeeeem, meg hát.... -  Babó, már így is egy csomó csokit adok neked. Lassan többet eszel, mint én. Most még…..
Van nekem egy kedvenc legeslegjobb barátnőm. Egy osztályban küzdünk a túlélésért nap mint nap. Ő az, aki néha megbök fizikán (nem, nem facebookon, hanem élőben), ha már nagyon-nagyon bealszom és ledőlnék a székről...Ennek a bökésnek a következtében van, hogy felébredek, és viszonylag értelmes arccal…..
Újabb Panka-féle ugyanmár miért lenne egyszerű az életem- című történet következik. Tegnap este félig bealudtan, már kómaközeli állapotban döntöttem úgy, hogy aznap este már viszonylag emberi időben tisztelem meg az álommanókat a jelenlétemmel. Az ehhez szükséges előkészületekkel hamarosan végezve…..
Firkálmánia Bumm. 2017.03.23 17:08:35
Az estém abszolút nem cáfolt rá az életfilozófiámra, miszerint a csoki-csoki-csoki napirendembe már nem fér bele a tanulás. Történt ugyanis, hogy nemrég csoki híján, és kellőképpen beijesztve a töri feleléssel, amolyan egy életem, egy halálom, akárhogy is lesz, én se haljak meg teljesen hülyén, max…..
A mai reggelem már az uncsin szokásos módon zajlott. Legalábbis annak úgy tűnhet, aki már tudja, hogy nálam mi számít a normálisnak. A reggeli húsz-perccel-az-amúgy-fel-kéne-kelni időpont után, ami már olyan rendszeres nálam, hogy azt is mondhatnám, hogy olyan napi háromszor megtörténik velem,…..
Firkálmánia Gyerekszáj 1 2017.03.19 11:02:55
-Picúr, ha szépen megetted a vacsit, akkor választhatsz három csokit, jó? Elgondolkozik, egyben betömi még a maradék fél zsömlét, majd könyörögve mutatja öt ujját: -Panka, légyszi, hadd egyek inkább kettőőőőt! Közben hatalmas, esdeklő szemekkel nézve rám.Hát igen, a csokiszeretetben már olyan…..