Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viv_beulos.reblog.hu

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Weekendek kedvelt programja az európai fővárosok felfedezése. Ha Londonban, Párizsban vagy Madridban már jártunk, vagy egyszerűen másra vágyunk, vegyük célba Elzászt! Franciaország nem könnyű turistacélpont: drága és a helyiek nem a kedvességükről híresek. Ráadásul az ország keleti részén fekvő…..
Viv_beulos.reblog.hu 2018.09.08 17:38:44
@Hari Seldon 2: "állandóan visszaváltanak angolra" ilyet én is tapasztaltam. A párom angolul kommunikált, de amikor megszólaltam franciául, akkor is angolul válaszoltak. :)
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Viv_beulos.reblog.hu 2018.05.15 16:48:13
@Kata Vank: a gyermek most a szüleivel volt, vagy az iskolával? Egy hétéves figyelme még azért nem annyira érett, mint azt első körben gondolnánk, pl. sokan még csak akkor kezdenek el megérni ahhoz, hogy iskolába menjenek. Én a Medveotthonban láttam, hogy az emberek (felnőtt emberek!) nem tudnak olvasni, vagy nagyon figyelmen kívül hagyják a jelző táblákat, mert ki volt írva, hogy kizárólag a macikat etethetik a mézzel, erre simán odaadták az ormányos medvéknek is. Nem, őket nem lehet, de ez valahogy nem jutott el a mézet vevő látogatók zöméhez.
A gyerekeid nem ölnek állatot. Persze, gondolom, szúnyogot, pókot se, se egyéb bogarat.... Nem védem a kisfiút, csak próbálom a helyzetet több szemszögből megérteni. Apum vigyázott a görényemre (kisebb volt, mint Zara). Felvette, erre a picuri állat átharapta a tűéles fogával a kisujját. Szájzárat kapott az állat, mire apum a fájdalmában megrázta az ujját, sőt fogadni merek, még a falhoz is repül a kisjószág. Hála az égnek, nem lett semmi tragédia akkor, de nem sokon múlott. Viszont apum reakcióját is megértettem, mert tudom, milyen fájdalmas egy harapás (sőt, volt görény, amelyik inkább megfulladt, de nem engedte el a kezet), és a későbbiekben ugyanúgy apumra bíztam a kisállatot. És a mostani görényem is nála (őt már tapasztalatból kesztyűben fogja meg). Lehet, hogy a kisfiú egyáltalán nem akarta bántani. Csak milyen édes, milyen szép, egy ujjal ha hozzá érek, nem lesz baja, senki nem veszi észre. Csakhogy a szurikáta gyors, a kisfiú meg mégiscsak gyerek. Jön a hirtelen éles fájdalom, kapom el a kezem, az állat repül, és megvan a tragédia. És ehhez nem kell rossz, neveletlen kölyöknek lenni. Szófogadatlannak igen, kíváncsinak igen, de ki nem volt még az életben? Egyébként én is azt mondom, hogy valamilyen retorzió mindenképp legyen!
1905. Befogadott bevándorlók az Ellis-szigeten a kompra várakoznak, ami New Yorkba szállítja őket  ..
Megjegyzés: Ez a bejegyzés kezdőknek szól. A nyelvtanulás hosszú évei is az „I am Jocó” mondattal kezdődnek, nem pedig egy akadémiai székfoglalóval. Attól még világos, hogy nem azért tanulunk angolul, hogy bárkivel közölhessük: „I am Jocó”, hanem hogy a legbonyolultabb témákban ki tudjuk majd…..
Viv_beulos.reblog.hu 2017.05.05 07:17:14
  Jessica Jackson, "szülésfotós" és háromgyermekes édesanya beledobta az állóvízbe a követ. Küldetésének tekinti ugyanis, hogy a császármetszésen átesett nők szülését is megörökíthessék fotókkal, hiszen nekik még nagyobb szükségük van a képekre. Azután adott hangot a felháborodásának, miután egy…..
Viv_beulos.reblog.hu 2017.03.08 04:52:03
@csincsilla72: az életem során nem egy műtétem volt (láb, szem, has, stb.), de a császármetszést pont nem annak éltem meg. Hihetetlen szülésélményem volt még úgy is, hogy a hasfalam közül húzták ki a gyermekem. Minden anyának ehhez hasonlót kívánok (akár természetes úton szül, akár mesterségesen) - még magamnak is a másodikhoz.