Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erika1832

124 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amikor először a bíró elé vittek, senki sem jött velem, mindenki elhagyott. Ne legyen felszámítva nekik! De az Úr mellettem állt, és erőt adott nekem, hogy teljes egészében prédikálhassam a jó hírt, hogy minden pogány hallja” (2Tim 4,16–17 NLT). Előbb-utóbb a magányt mindenki megtapasztalja. A…..
„Szabaduljatok meg az életetekben lévő minden szennytől és gonosztól, és alázatosan fogadjátok az üzenetet, melyet Isten ültetett a szívetekbe, mert ennek van hatalma megmenteni a lelketeket” (Jak 1,21 NLT). Mi a közös Isten hangjában és mobiltelefonokban? Mindkét esetben megfelelő helyzetben…..
„Ne izguljatok, és ne aggódjatok! Aggódás helyett imádkozzatok! Hagyjátok, hogy a kéréseitek és a dicséreteitek imákká formálják az aggódásotokat, hogy Isten megismerje gondjaitokat. Mielőtt észrevennétek, Isten teljességének érzése és minden, ami jóra fordul, el fog jönni, és békességet fog hozni…..
„Ha tudni akarod, mit akar Isten, hogy tegyél, kérdezd meg tőle... de... ha nem hittel kérdezed, ne várd el, hogy az Úr határozott választ adjon neked!” (Jak 1,5–8 TLB). Isten irányítani akar téged az életben, de ehhez két dolgot kell szem előtt tartanod: a megfelelő személyt kell kérdezned, és a…..
„A Sátán... el akar választani tőlem, amint a földműves szétválasztja a búzát a pejvától. De imádkoztam érted... hogy a hited cserben ne hagyjon. Tehát amikor helyreállsz, erősítsd a többi tanítványt!” (Lk 22,32 GW). Bármennyire is úgy gondolod, hogy elszúrtad az életedet, imával lehetséges a…..
„Legyetek alázatosak, és tartsátok a másikat többre magatoknál! [...] Ugyanaz a hozzáállás legyen meg bennetek is, ami Jézusban volt! Bár ő Isten volt, nem úgy gondolt az Istennel való egyenlőségre mint valamire, amihez ragaszkodni kell” (Fil 2,3.5–6 NLT). A szerénységre, az alázatra való…..
„Boldogok a szelídek, mert örökölni fogják a földet.” (Mt 5,5 NIV fordítás) Ha életképes döntéseket akarsz hozni - hogy újra minden rendben menjen az életedben - meg kell tanulnod szelídnek lenni. A Máté 5,5 azt mondja: „Boldogok a szelídek, mert örökölni fogják a földet.” (NIV fordítás). A…..
„Több öröm van az adásban, mint a kapásban” (ApCsel 20,35 GNT). Szeretnéd, ha olyan embernek ismernének, aki mindig örül? Nem arra gondolok, hogy olyannak, aki állandóan vidám, mert ez egyszerűen nem lehetséges. Arra gondolok, hogy olyannak, aki tele van az Úr örömével, akinek a reménységét nem…..
„Gyertek az Úrhoz, az élő kőhöz, amit az emberek értéktelenként elutasítottak, Isten azonban értékesként kiválasztotta!” (1Pt 2,4 GNT). Isten azt mondja, hogy elfogadott vagy – és hogy értékes vagy. Mit gondolsz, mennyit érsz? Most nem a vagyonod nettó értékéről beszélek, hanem a saját…..
„A szeretet elfelejti a hibákat; az azokról való morgolódás még a legjobb barátokat is szétszakítja” (Péld 17,9 TLB). A Biblia szerint a bölcsesség "tele van irgalommal és a jó cselekedetek gyümölcsével" (Jak 3,17 NLT). Más szavakkal, még akkor is, ha az emberek hibáznak, bűnt követnek el,…..
„Mint Isten sokszínű kegyelmének jó sáfárai, legyetek egymás szolgálatára, ki-ki azzal az adománnyal, amit kapott!” (1Pt 4,10 GW fordítás). A képességeidet azért kaptad, hogy mások javát szolgáld velük. A Biblia, Péter első versének 4. fejezetében, a 10. versben ezt mondja: „Mint Isten sokszínű…..
„Egész lényemet te alkottad, anyám testében formáltál engem” (Zsolt 139,13 NCV). Isten életed minden napját megtervezte. Az első lélegzetvételed előtt ő már tudott mindenről, ami valaha történni fog veled. Jóval azelőtt, hogy a szüleid egyáltalán elterveztek téged, Isten gondolataiban már…..
„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – kijelenti, hogy: »nem vagyunk bűnösök« –, ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek vagyunk” (Róm 3,22…..
„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket – kijelenti rólunk: »nem bűnös« –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyiunkat ugyanúgy válthat meg Isten azáltal, hogy Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, kik vagyunk vagy milyenek voltunk” (Róm 3,22 TLB). A…..
„Egy bajba jutott ember barátjának együttérzéssel kellene fordulnia hozzá, még akkor is, ha az elhagyja a Mindenható félelmét” (Jób 6,14 GW). Tudod, mi a különbség egy barát és egy ismerős között? Akkor derül ki valakiről, hogy igaz barát-e, amikor válságba kerülsz. Amikor mindenki más…..
„Ez az a bizalom, amivel rendelkezünk, amikor Istenhez közeledünk: hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket” (1Jn 5,14 NIV). Isten miért nem gyógyít meg mindenkit, aki kéri tőle? Amikor imádkozol, és Isten gyógyítását kéred, bízhatsz benne, hogy meghallja, és válaszol az…..
„Bánj mindenkivel tisztességgel, akivel találkozol!” (1Pt 2,7 The Message). A Biblia szerint Isten azt várja tőled, hogy irgalmas légy mindenkihez. Hogyan lehet így tenni? Három egyszerű, gyakorlati módszert mutatok neked, hogy Isten irgalmasságának megbízottja légy a világban. Bocsásd meg az…..
„»Hol vegyünk kenyeret ezeknek az embereknek, hogy ehessenek?« Csak azért kérdezte ezt, hogy próbára tegye őt, mert ő már tudta, mit fog cselekedni” (Jn 6,5–6 NIV). Emlékszel a történetre, amikor Jézus 5000 embert vendégelt meg öt vekni kenyérből és két darab halból? Szerintem elképesztő, hogy az…..
„A szeretetünket őszinte cselekedetekkel kell megmutatnunk, nem pedig üres szavakkal” (1Jn 3,18 GW). Idén karácsonykor az idődet add ajándékul! Az idő a legértékesebb árucikk, mivel az időd az maga az életed, és csak egy bizonyos mennyiség áll belőle rendelkezésedre. Isten már eldöntötte, hány…..
Napi remény Miért ne adjuk fel? 2020.12.11 03:00:00
„Így ne fáradjunk bele azt tenni, ami helyes. A megfelelő időben áldásokat fogunk betakarítani, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NLT). Ha Isten igaz embere akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod, hogy hogyan legyél rugalmas. Ez azt jelenti, hogy amikor megbotlasz – és bizonyos, hogy ez veled is meg fog…..
„És tudjuk, hogy Isten mindent úgy alakít, hogy javukra váljon azoknak, akik szeretik őt, és akiket elhívott az ő velük való céljának megfelelően” (Róm 8,28 NLT fordítás). Az egyik legnagyobb félelem, amivel szembenézel ebben az életben, a jövőtől való félelem. Félted a családod, a barátaid, a…..
„Megismertük Isten irántunk való szeretetét, és bízunk az ő szeretetében... mert Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet” (1Jn 4,16.18 NCV fordítás). Több ezer emberrel beszélgettem arról, hogy miért nem bíznak teljesen Istenben. Általában a következő három okot sorolták fel: Az emberek attól…..
„Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket” (Mt 5,44 GNT fordítás). Akképpen gondolkodni, mint Jézus, valójában azt jelenti, hogy hajlandó vagy megbocsátani azoknak, akik bántottak téged. Jézus még a kereszten is megbocsátott. Lukács evangéliuma 23. fejezetének…..
„Az ember gondolatai olyanok, mint a kút mélyén a víz, de  az éleselméjű felhúzza azt” (Péld 20,5 GNT fordítás). A figyelmes hallgatónak az egyik legnyilvánvalóbb tulajdonsága az, hogy tudja, hogyan kell kiegészítendő  kérdéseket feltenni. Ahhoz, hogy valakivel igazán beszélgetésbe elegyedjünk,…..
„[Mózes] úgy döntött, hogy inkább Isten népével együtt a rossz bánásmódban részesüljön, minthogy élvezze a bűn gyorsan múló örömeit” (Zsid 11,25 NIV fordítás). Ahhoz, hogy Isten akarata szerinti emberré váljunk, arra van szükség, hogy a hosszú távú nyereség érdekében a rövid távú fájdalmat…..