Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erika1832

99 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi remény Kincsek a sötétben 2020.09.10 03:00:00
„Neked adom a sötétség kincseit, a titkos helyek rejtett gazdagságát, hogy tudd, én vagyok az ÚR, Izráel Istene, aki név szerint elhívott téged” (Ézs 45,3 NIV fordítás). Ézsaiás próféta könyvének 45. fejezetében Isten megígérte az ő önfejű népének, a zsidóknak, hogy meg fognak szabadulni…..
„Kiöntöttem a szívemet, feltártam a lelkem Istennek” (Dán 9,3a The Message fordítás). Az elmúlt pár nap Napi reményében megnéztük, hogy Dániel próféta hogyan imádkozott életének és Izrael életének kritikus időszakában. Az ő példája megmutatja, hogy mi hogyan imádkozzunk úgy, hogy Isten…..
„Jónás engedelmeskedett az ÚRnak, és elment Ninivébe. A város olyan nagy volt, hogy három napjába telt, hogy bejárja. Miután egy napja járkált a városban, Jónás így figyelmeztette annak lakóit: »Negyven nap múlva Ninive elpusztul!«” (Jón 3,3–4 CEV fordítás). Isten azzal a megbízással küldte…..
„Mert az Úr mindig jó. Ő mindig szeret és kedves, és az ő hűsége nemzedékről nemzedékre tart” (Zsolt 100,5 TLB fordítás). Ha az az ismeret, hogy kicsoda Isten, meghatározza az imádságainkat, akkor Isten milyen is valójában? Nos, Istennek sok tulajdonsága van. Ő mindentudó, mindenre képes, és…..
„Ez az a bizalom, amellyel rendelkezünk, amikor Istenhez közeledünk: ha valamit az ő akarata szerint kérünk, akkor meghall minket. És ha tudjuk, hogy ő hall minket – bármit is kérünk –, akkor tudjuk, hogy már rendelkezünk azzal, amit kértünk tőle" (1Jn 5,14–15 NIV fordítás). Gondolkoztál már…..
„Azt mondod, van hited, mert hiszed, hogy egy Isten van. Jól teszed! Még a démonok is így hiszik, és remegve félnek. Milyen ostoba! Nem látod, hogy a hit jó cselekedetek nélkül haszontalan?” (Jak 2,19–20 NLT fordítás). Tudtad, hogy az ördög hisz Jézusban? Ahogy a démonok is. De egyiket sem fogod…..
„Ha valóban betartjátok a királyi törvényt az Írás szerint, »Szeresd a szomszédod, mint magadat«, helyesen teszitek” (Jak 2,8 NIV fordítás). A garázsajtót kezelő távirányító egy csodálatos eszköz, nem? Amikor egy hosszú munkanap után hazaérsz, egyszerűen behajthatsz, és becsukhatod a kaput…..
„Azért felség, kövesd a tanácsomat! Ne vétkezz tovább, tedd, ami helyes, és légy irgalmas a szegényekkel! Akkor továbbra is sikeres leszel” (Dán 4,24 GNT fordítás). Gyakran előfordul, hogy amikor az élet jól megy, nem vesszük észre a közelgő bukás figyelmeztető jeleit. A büszkeség és a…..
„Kérni fogom az Atyát, hogy adjon nektek egy másik Segítőt, aki örökre veletek lesz. Ez a Segítő az Igazság Lelke. A világ nem tudja elfogadni, mert nem látja, és nem ismeri őt. Ti ismeritek őt, mert veletek él, és bennetek van” (Jn 14,16–17 GW fordítás). A feleségemmel Kay-jel egyszer…..
„Aki a becsületesség útján jár, biztonságban él, de aki görbe utakra tér, azt rajtakapják” (Péld 10,9 NIV fordítás). Akár kicsi, akár nagy jelentőségű döntések meghozataláról legyen szó, a Biblia a bölcsesség tárházát kínálja fel számunkra segítségül. Van egy olyan alapelv, amelyet újra és újra…..
„Krisztus értünk áldozott élete és vére miatt lettünk szabadok, és ezért bocsáttattak meg bűneink. Krisztus azért cselekedett így, hogy bemutassa Isten kegyelmének gazdagságát” (Ef 1,7 CEV fordítás). Gondolkoztál már azon, hogy ki szögezte Jézust a keresztre? Nem Júdás vagy Kajafás volt, sem…..
„Ne engedd, hogy a bűn határozza meg azt, ahogyan élsz; ne engedj a bűnös kívánságoknak! [...] Inkább add teljesen oda magad Istennek, mert halott voltál, de most már új életed van. Tehát használd az egész testedet eszközként arra, hogy azt tedd, ami helyes, hogy ez dicsőítse Istent” (Róm 6,12–13…..
„Isten ellenáll a gőgösöknek, de kegyelmes az alázatosokkal” (1Pt 5,5 CSB fordítás). Ha elkezded végiggondolni az összes nehézséget, amivel valaha is szembesültél, rájössz, hogy mindegyikben van egy közös: te magad. Amikor eljutsz erre a pontra a legjobb választás, ha alázatossá válsz, és…..
„Ha Krisztus Jézus követője vagy… egyedül a hited számít, amely képessé tesz mások szeretetére” (Gal 5,6 CEV fordítás). Tűnődtél már valaha azon, hogy mi az, ami lényeges Isten számára? A Bibliában azt olvassuk Pál levele a galatákhoz 5. fejezetének 6. versében: „Ha Krisztus Jézus követője vagy……..
„A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig bizakodó, és minden körülmények között kitart” (1Kor 13,7 NLT fordítás). A tartós szeretet állhatatos. Eltökélt. Igyekvő. Odaszánt. Elviseli a legrosszabbakat, és makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ne szakítsa meg a…..
„Kérjetek, és adni fognak nektek; keressetek, és találni fogtok; kopogjatok, és az ajtó meg fog nyílni számotokra” (Mt 7,7 NIV fordítás). Isten soha nem zárja be tárházát előtted egészen addig, amíg te be nem csukod a szád, és abba nem hagyod a kérést. Isten segíteni akar neked, de az gond, ha…..
„Tehát álljatok készen az igazsággal mint derekatok körüli szoros övvel, az igazságossággal mint mellvértetekkel!” (Ef 6,14 GNT fordítás). Pál apostol szerint a legfontosabb dolog a szellemi hadviselésben az, hogy hordjuk magunkon az igazságot mint övet a derekunkon. Az Ellenséggel való…..
„Bölcs dolog türelmesnek lenni” (Péld 14,29 CEV fordítás). Életed során változásokon haladsz át. Néha Isten azt akarja, hogy gyorsan haladj, máskor meg azt akarja, hogy lassíts le. Ahogy A példabeszédek könyve 14. fejezetének 29. verse mondja: „Bölcs dolog türelmesnek lenni” (CEV fordítás). A…..
„Benned bízom Uram; és ezt mondom: »Te vagy az én Istenem.« Az időm kezedben van” (Zsolt 31,15–16 NIV fordítás). A félelem ellentéte a hit. Amikor az életedet hittel töltöd be, a félelem a hátsó ajtón távozik. Amikor a dolgok nem a te várakozásodnak megfelelően történnek, akkor minél inkább bízol…..
„Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a…..
„Bízz az ÚRban teljes szívedből, és ne támaszkodj a saját értelmedre!” (Péld 3,5 HCSB fordítás). Sok embert ismerek, akik arra kérik Istent, hogy biztosítsa a sikerüket, még mielőtt megpróbálnák megtenni azt, amit Isten kér tőlük. De ez nem hit. A hit mindig kockázatot igényel. A hit azt…..
„Fogadjátok el Isten üdvösségét sisakként, és vegyétek el a Szellem kardját, ami az Isten beszéde” (Ef 6,17 NCV fordítás). Ha sikeres szeretnél lenni a kísértésekkel szembeni küzdelemben, akkor az Isten Igéjéből kapott ígéretekre kell támaszkodnod. Mindenkinek fejből kellene tudnia Pál első…..
„A saját gonosz vágyaink megkísértenek minket, amikor rendületlenül vonzanak, és csapdába ejtenek bennünket. Aztán a gonosz vágyaink megtermékenyülnek, és bűnt szülnek; a bűn pedig, amikor teljesen felnőtt, halált szül” (Jak 1,14–15 GNT fordítás). Manapság a felelőtlenség korában élünk, amikor…..
„A jó cselekvésébe pedig ne fáradjunk bele, mert a megfelelő időben aratunk majd, ha el nem lankadunk” (Gal 6,9 KJV fordítás). Minden gazdálkodó földműves tudja, hogy amit az egyik évszakban elvet, azt egy másik évszakban fogja learatni. Tavasszal vetsz, és ősszel aratsz. A te jövődre is hatása…..
 „Micsoda boldogság azoknak, akiknek bűnét megbocsátották! Micsoda öröm, amikor a bűnöket elfedik! Micsoda megkönnyebbülés azoknak, akik bevallották bűneiket, és Isten törölte a feljegyzésüket” (Zsolt 32,1–2 TLB fordítás) A boldogságunkat elveszíthetjük bűntudat vagy szégyenérzés miatt. A…..