Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szobatars

2 bejegyzést írt és 1103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amerikai Film Intézet definíciója szerint „a gengszterfilmek műfajának középpontjában vagy a szervezett bűnözés vagy szabadúszó bűnözők állnak, 20. századi környezetben.” A társadalmi, történelmi, politikai vagy akár a gazdasági környezet mindig is döntő befolyást gyakorolt a hollywoodi…..
szobatars 2020.01.16 19:34:25
A második rész rendezője, a 46 éves, nigériai - amerikai Rick Famuyiwa, mozgalmas és izgalmas epizódot készített a számunkra. Mando a kis Yodalinoval elindul gyalog az ismeretlen bolygón, hogy eljussanak űrhajójukhoz, majd azzal a megbízóhoz. Közben banditák támadják meg őket, de Mandó elbánik…..
szobatars 2019.12.07 17:23:55
        „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a cardiffi zakó után)"               Tegnap a walesi közvetítést…..
szobatars 2019.11.21 14:38:25
@jotunder: OFF Konkrétan szerepelt még az 1982-es egyetemi jegyzetben is.
szobatars 2019.11.21 17:03:26
@közösperonos átszállás:

Manapság olyan bonyolult rendszer már egy ország, hogy relatíve kis hibák (persze más országhoz képest meg relatíve nagy hibák) is szétcseszhetik az egészet.

2013. január 2. az egy 2012.december 28-át MEGELŐZŐ időpont. Mindez első- és másodfokú közigazgatási határozatban és bírósági ítéletben.

Na ez most "relatíve kis hiba" vagy sem?
  "Képzelj el egy kevésbé zsúfolt várost! Amit megtehetsz érte: sterilizáltasd magad!" - olvasható egy pár napja kikerült londoni óriásplakáton. Szimpla kis provokációról lehet szó, hiszen úgy tűnik, mindössze ez az egy példány árválkodik, nincs körbetapétázva a brit főváros. Magáról a plakátról az…..
szobatars 2019.11.12 13:18:09
@G. Nagy László: "Nyilvánvaló - bár ritkán fogalmazzuk meg - hogy a liberalizmus gazdasági tekintetben egy jobboldali, kulturális értelemben pedig egy progresszív világ. Politikafilozófiai értelemben e két értékrendszer ötvözetéről van szó. Kár, hogy ilyen pártot, de még politikust se nagyon találni az utóbbi évtizedekben."

Pedig van ilyen politikus. Csak éppen (nem túl) önként vállalt "száműzetésben" él Angliában. programjának része volt a topikban is említett probléma. A fennttartható fejlődésnek része a fenttartható népesség is. A fertilitási ráta 2.19. Ez azt jelenti, hogy az államnak kiemelten kell támogatnia a 2 gyerek vállalását, kevésbé kiemelten a harmadik gyerekét, a harmadikat meghaladó gyerekszámot pedig semmilyen módon nem kell ÁLLAMI eszközökkel támogatni. Ha valaki háromnál több gyereket szeretne bármilyen (kultúrális, vallási, etnikai) okból vállalja azt abban a tudatban, hogy az állam, a közösség, a fennttartható jövő érdekében nem támogatja azt EXTRA módon.
szobatars 2019.11.12 14:47:34
@G. Nagy László: Alapvetően nem vagyok híve annak, hogy az állam belenyúljon az állampolgárok életébe, ám ha megteszi, ez még egy egészen elfogadható módja. Érdekes, hogy erről sehol nem esik szó, pedig abszolút támogatható gondolat. Van benne némi társadalommérnökösködés, de nem tiltással és kényszerrel, hanem anyagi ösztönzőkkel. Én ezt nagyon bírnám.

A gondolat mindkét oldal számára elfogadhatatlan volt. A baloldal rasszizmust, cigányellenességet "érzett bele" a jobboldal a nagycsaládokat és a keresztény értékeket féltette.

Szerintem a tervezett gyakorlati megvalósítás is megfelelő lett volna és ahogy én látom az utóbbi 4-5 év távlatában, a megvalósítás nagyban segíthette volna az elmúlt években külföldre vándorolt és ott gyermeket vállaló fiatalok itthon maradását.

De a magyar politikai életben senki nem gondolkodik távlatokban.
Amikor külföldre költözünk, akkor amellett, hogy sok mindent nyerünk, veszítünk is, így meg kell birkóznunk a gyásszal. Erre a gyászra persze nem a szó hétköznapi, hanem pszichológiai értelmében kell gondolni, azaz sokkal inkább a veszteséghez, mintsem az elmúláshoz köthető...
Hivatalosan is trónra lépett kedden Naruhito új japán császár. Habár a kétezer éves ceremónia önmagában is elég különleges, az európai királyi családok rajongói számára érdekesebb az ünnepségre összegyűlt vendégsereg. Ritka alkalom ugyanis, hogy ilyen sok és jelentős koronás fő gyűljön össze egy…..
szobatars 2019.10.26 19:35:57
@MAXVAL bircaman közíró:

"Ki kellene választani az arra alkalmas 200.000 embert a többieket meg legéppuskázni."
Kedves Birka, remélem tudod kitől származik a fenti idézet.
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
szobatars 2019.10.17 13:48:17
@Kőműves Kellemetlen:

Botka is bekaphatja. 2009-ben még ő sem volt vevő semmiféle összefogásra pedig már akkor elég nyilvánvaló volt, hogy a 2010-es választásnak egy valódi tétje van: Lesz-e Fidesz 2/3 vagy nem lesz.
Ahogyan telnek az évek, sok családban egyre szűkebbé válik a beszélgetések tematikája, egyre kevésbé érdekli az itthon maradottakat a határátkelők mindennapjai (persze rengeteg ellenpélda is akad). Ilyenkor a leggyakrabban feltett kérdés az: mikor jössz már haza?..
Mai írásunkkal megpróbálunk ráerősíteni blogunk mostanáig meglehetősen elhanyagolt szegmensére, az érdekes életrajzokra, életutakra.  New York-i panoráma. Mai posztunk főhőse ezer meg egy szállal kötődött a Nagy Almához. (forrás: Wikipedia)   Nem szaporítjuk a szót: a "Tovább" gomb után…..
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
A kérdésre nyilván majd csak az idő adja meg a választ, az az egy biztos, hogy szerdától a brit Konzervatív Párt új vezetője Theresa May utódja, azaz rá hárul az a feladat, hogy kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. De kicsoda is Boris Johnson?..
szobatars 2019.07.25 12:50:31
@liberalnazi dickheads: már miért egyesülnének agyhalott? Te hagynád hogy a horvátok egyesüljenek Baranya megyével? Honnan szalajtottak benneteket? igazi EU faszkalapok vagytok

A "Nagypénteki Egyezmény" lehetőséget ad az Ír egyesülésre...te ostoba.
Rengeteg kedvelt turistalátványosság nem olyan a valóságban, mint amilyennek a képeslapokon vagy az Instagramra töltött fotókon tűnik. Túlzsúfoltak, drágák vagy egyszerűen nem autentikusak. Ezek közül válogattunk...
Tudjuk, hol nyaralsz idén nyáron - legalábbis ha a cél az, hogy olcsón lehessen tuti helyekre eljutni. Alant mutatunk öt úti célt, ahová idén repülhetünk először nemcsak közvetlenül, de baráti áron - meg egyet, amely szintén új és nagyon király, de sajnos nem lesz jóáras. A titok annyi, hogy…..
szobatars 2019.01.22 13:23:34
@szobatars: Amúgy ez a kikötőnél található 6 valójában 7, de további szélmalmok is vannak a szigeten, összesen 16.
Annak, aki szereti a vélemények és értelmezések szabadságát, sokféleségét, minden sajtótermék eltűnése rossz érzés. Mindig csodálkozom azokon, akik képesek kárörvendeni akkor, amikor valami megszűnik - legyen az akármilyen politikai oldalhoz tartozó -, ami korábban létezett, ahol emberek írtak,…..
Ez a fizetség azért, hogy nem robbantott atombombát. Meg azért, hogy később se tegye...
A "történelmi Magyarország" - ahogy a jelző is mutatja - a múlt része. Visszahozni lehetetlen. Minden erre fordított energia elpazarolt. És itt lenne az ideje végre, hogy elfogulatlanul szembenézzünk a történtekkel, hogy felfogjuk, mi kormányoztuk magunkat Trianonba. A világháborús vereség nyomán…..
szobatars 2018.06.04 13:46:11
@Éhesló: Reggel ota osztod itt az észt, bircával közösen, miközben Deák Ferencnek tulajdonitassz egy Kossuth idézetet.

Persze te vagy az igazi magyar...
szobatars 2018.06.04 14:00:32
@Gleccsertetű: A hires Kasszandra levél, amiben ellenzi a Deák által szorgalmazott kiegyezést, épp az idézett szavakkal.
A politikusaink tudatlanságban tartják a választókat, pedig már rég üvölteniük kellene. Miközben a nyugati világ vezetői, tábornokai minden nappal közelebb lökik a világot az atomháború kirobbanásához, az éppen választásra készülő, tehát elvben kiélezett politikai küzdelmek időszakát élő…..
Tegyük fel, hogy van egy kétségbeesett (ellenzéki) szavazói réteg, amelyik már egy ideje (vagy sose) gondolt a címben jelzett pártokra "demokratikus ellenzékként" (lol) és kivált kirázza a hideg a narcisztikus pancsert hallgatva (=Az Ember, Akinek Eddig Összesen 892 Programpontja Volt). De (joggal)…..
szobatars 2018.03.28 09:35:25
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "a profit "kivitele" nem lopás"

A lopáspárti jogrend szerint valóban nem az, de morálisan az

Szoval Hernadi Zsolt (MOL) tolvaj, adjuk at a horvatoknak...
A Kreml keze van-e a Salisbury városában idegméreggel elkövetett támadás mögött vagy sem, édesmindegy abból a szempontból, hogy az eddigi legmarkánsabb érvet szolgáltatta Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépése ellen. Emlékezzünk csak! A Brexit-hívők egyik fő érve a brit nemzeti szuverenitás…..
szobatars 2018.03.26 12:42:20
@Teknőc Ernő: z Egyesult Királyság a világ 5. legnagyobb gazdasága,

Napjainkban...

10 év múlva kb. a 10. helyre esik vissza és ezek az előrejelzések még a Brexit elött születtek.
Gasztrofesztivált tartani menő dolog volt valaha, sőt szégyenkeznünk sem kell, hiszen olyan színvonalas eseményeket is találni itthon, mint például a Miskolci Kocsonyafesztivál, a Bajai Halfőző fesztivál és az újvonalas Gourmet Fesztivál. Ezeket jellemzően egy adott város(rész) csinálja, ami sok…..
szobatars 2018.03.08 17:01:25
@Bobby Newmark: best comment ever :))))))
Sokan járnak Olaszországba nyaralni, vagy éppen hosszú hétvégére. Számtalan olyan város van, amit az életben egyszer látni kell. Ilyen Róma, Firenze, Milánó, de nekem mégsem ez a három lett a legkedvesebb. Ha engem kérdeznének, biztos, hogy a Top 3-ban az Amalfi partvidéket, Viareggio-t és Castello…..
szobatars 2018.02.17 10:06:59
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
Nem is mondhatott volna mást a Fidesz új frakcióvezetője. Hisz ha elárulná, hogy van félni valója, akkor azt is beismerné: komoly csontvázak lapulnak a narancsos szekrényekben...
Két eset lehetséges. Vagy Orbán elmebeteg, és nem tudja, mit tesz ezzel a holland konfliktussal, vagy Macronnak üzen, hogy ha negligálja őt, további károkat okozhatunk. Esetleg tudja már, hogy Putyin várja a Magyar SZSZK-t a Szovjetunióban. (A kép a 8-1-es holland győzelemmel véget ért válogatott…..
szobatars 2017.08.26 15:50:37
@Le Orme 2: Hollandia egy fiatal, nemzeti identitás nélküli ország, amely kulturálisan alacsonyabbrendű, mint Magyarország

Annyira fiatalok, hogy amikor Rákóczi pénzt kért tőlűk a szabadságharc finanszírozására még valójában nem is léteztek.
A történelem során nem volt ritka, hogy királyok összeesküvések és gyilkosságok áldozataivá váltak. Az alábbi három uralkodó azonban különösen borzalmas halált halt...