Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szobatars

2 bejegyzést írt és 1191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vonatrablás, robbantás, gépeltérítés, túszejtés, forradalom, diktatúra. Mára ezt dobta a gép. Nézzétek! 1980. 20 dolláros bankjegyeket mutatnak be a sajtónak, miután a sorozatszámuk ellenőrzése kimutatta, hogy azok megegyeznek a gépeltérítő D. B. Cooper által elrabolt bankjegyekkel. A pénzt egy…..
Nyári ismétlőválogatásunk újabb darabja, 9 éve bemutatott fotókból: 1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele..
szobatars 2023.08.07 13:47:50
@Fredddy: Azért az, hogy kitartott Londonban a bombázások alatt is, leginkább a briteknél teljesen bevett tényhamistás nyomán kialakult tévhit. Sokszor volt a Buckingham palotában, de az estéket rendszerint Windsorban töltötte. A britek nagyon szeretik kifényezni a történelmüket.
1915 körül. Fotósok Moszkvában, a Kreml falánál..
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
szobatars 2022.05.03 11:57:23
@littke: Én sem élek otthon, így -hozzád hasonlóan- én sem szavazok. Viszont ott fizettem pl. TB-t 34 évig és most még sincs TAJ kártyám...
Sokan viszont soha nem éltek ott, soha nem fizettek adót és TB-t és mégis szavaznak és több joguk van mint nekem vagy nagyon sok embernek, akik most is otthon élnek...
szobatars 2022.05.03 12:20:39
@Andy73:

Azt írod: "ezt szinte bárki írhatta volna...szinte semmi konkrétum nincs benne". És látod, mégis vannak, akik bőszen támadják a...mit is? Hiszen "szinte semmi konkrétum nincs benne"...

Talán pont az ilyen emberek miatt választott egy másik országot, még vagy egy millió másik honfitársunkkal együtt...
Ellenzékcsere? Ugyan már! Időre van szükség. Eltelik pár nap és győztesek és vesztesek szépen megemésztik, mi is történt 2022. április 3-án. Tarolt a Fidesz és tarolt Orbán Viktor. Ismét, talán sohasem akkorát, mint ezúttal. Úgy illik, hogy ezt mindenki elismerje és gratuláljon. Nyilván most…..
Hogyan segít a magyar történelmet és jelent értelmezni az ukrán-konfliktus? Erre a kérdésre keresi a választ Rajnai Gergely blogbejegyzése...
szobatars 2022.03.16 13:14:01
@MEDVE1978: "Érdekes gondolatkísérlet, hogy mi lett volna Szuez nélkül. Sokkal nagyobb az esélye, hogy az eszkalációt alapvetően annyira nem szerető és nem annyira harcias Hruscsov nem adta volna ki a parancsot a támadásra és az ország valamiféle Ausztriához vagy Finnországhoz hasonló pályát futhatott volna be."

Kicsit összekeverted az ok-okozat összefüggéseket. Hogy egyértelmű legyen:
október 23. a forradalom kezdőnapja
október 29. az izraeli támadás napja
november 1-4. az orosz csapatok megérkezése
november 6. angol-francia csapatok Szueznél.

A britek előszeretettel terjesztik, hogy az oroszok a Szuezi-válság leple alatt intézték el az 56-os magyar forradalmat, de ennek épp az ellenkezője igaz. A britek használták "fedősztorinak" 56-ot...de hát a britek mindig makulátlan úriemberek, nem igaz?
Pontatlan volt az államfői szűzbeszédében Novák Katalin, amikor azt mondta, hogy annak a generációnak tagja, amely készen kapta a nemzeti függetlenséget; ki kellett volna egészítenie azzal is, hogy ugyanígy készen kapta a NATO-, és az EU-tagságot is! Az általa olyannyira csodált kormányfő…..
szobatars 2022.03.13 09:50:16
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Sőt, Amerikában verik a négereket, de ezt már rég tudjuk, szovjet barátaink soha nem felejtették el érvként felhozni, bármi is legyen a vita tárgya.
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
  Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
szobatars 2022.01.21 15:06:38
@gtri: Más meg nem mondja el, mert
"Nem vagyok öngyilkos típus." (2017, Simicska Lajos)

Most meg van egy magyar író. aki Rómában élt és a halálát gyilkossági ügyként kezeli az olasz rendőrség...
A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit nem felejtettek – Talleyrand jellemezte így a Bourbon királyi házat, amely nem vont le következtetést az átmeneti bukásából, és újból hatalomra kerülve ott folytatta a gyűlöletes uralkodását, ahol korábban abbahagyta. A Fidesz-kormány e tekintetben…..
szobatars 2021.12.07 18:34:54
@CSOKKI MÁLNA: Petya meg Kazasztánba látogat, biztos elgondolkodtatta mindaz, ami az EU-ban történik. Gondolom legközelebb a Kaszpi-tengeren fog yachtozni.
szobatars 2021.12.07 18:47:23
@Kivlov: Gratulálok a "megfejtéshez"! Ennyi agysejttel csoda, hogy lélegezni tudsz...mert szöveget értelmezni azt nem.
szobatars 2021.12.07 18:59:37
@CSOKKI MÁLNA: Neked is komoly bajok vannak a fejeddel, úgy látom.

1. Mikor írtam, hogy ellenzéki vagyok, te idióta?
2. Mikor írtam, hogy Magyarország nemzetközileg elszigetelődött?
3. Macron -lázálmaiddal ellentétben- Németországot tekinti legfontosabb szövetségesének az EU-n belül.

Ha nem tudod értelmesen szolgálni a gazdádat, akkor kussolj, mert több kárt okozol, mint hasznot. Szóval ne igazolj át a "számotokra" oldalra sem.
1914. A Sakurajima vulkán kitörése Japán déli részén. A sziget működő vulkánjának lávafolyamai - feltöltve az alig két kilométer széles szorost - félszigetté változtatták Sakurajimát, összekötve az Osumi-félszigettel..
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
szobatars 2021.11.23 12:57:25
@SomiTomi: "egyébként léghajók azt hiszem nem nagyon szálltak le a szó szoros értelmében, hanem csak úgy földközelben lebegtek kikötve" Az utasokat meg erre a célra kialakított kőhajító gépekkel juttatták fel a fedélzetre...
Mazel Tov Nehéz bevallani, hogy szelíd ellenérzést táplálok a romkocsmák iránt. Ugyanakkor érteni vélem a kényszerből, pénzhiányból születő divatossá tett épületekhez, belső terekhez vonzódó mulatni vágyó ifjakat. Amíg arról van szó, hogy elfoglalunk egy helyet, amit a sajátunknak érzünk, és romos,…..
szobatars 2021.11.19 15:11:12
@VPierre: cserébe jóval magasabb az átlagbér....és bár a bér kb. ötszöröse a magyarnak, az adó meg csak kb. 40 %al kevesebb, valahogy mégis alacsonyabb az ár... A magyar vendéglátásban szemérmetlen rablás uralkodik mióta az eszemet tudom. Soha nem felejtem el az angol nyelvtanáromat, aki arról panaszkodott, hogy 90 USD-t kértek el tőle a szállodai szobáért a bűzös Belvárosban, miközben, őt idézem: "Krétán 30 USD-ért az ablakl beleestem a tengerbe."- mindezt még 1988-ban. Még valamikor a 2000-es évek elején valaki megkérdezte, hogy milyen gyakran járok étterembe és akkor kb. 10-12.000-re tettem éttermi látogatásaim számát. Ez azóta jócskán megnőtt, bár korántsem akkora ütemben, mint korábban, ráadásul ezek jelentős része már Csonka-Magyarország határain kívül történt...de én képes voltam 469 km-t vezetni (és vissza ugyanennyit) hogy 12 darab fánkot vegyek....na jó, a vezetés élménye se volt rossz...
A "Gyurcsány hátizsák" Túl vagyunk az előválasztási eufórián, avagy kesergésen, kinek –kinek saját szájíze szerint. Lelkesedésből, politikai számításból, örömmel vagy éppen fogat csikorgatva, de felsorakozott az ellenzék a győztes Márk –Zay Péter mögé. Majd most elkezdődik a belső tárgyalások…..
1953. Cairo Mary, egy kaliforniai bár kidobója éppen "kikísér" egy vendéget..
Akárcsak a világ legszebb rooftop teraszát, a világ legszebb éttermeit is pontozhatták a TripAdvisor szemfüles látogatói, akik véleménye alapján a következő tíz étterem nyerte el a leginkább a tetszését. Nektek hogy tetszenek? 10. Mistico Restaurant, Armacao dos Buzios, Brazília Még a Google…..
Akár külföldre költözésről vagy Magyarországon való karrierépítésről van szó a nyelvtudás elengedhetetlen. Ebben a posztban szeretném a saját, valamint HR-esek és nyelvtanárok véleményét is összefoglalni a tekintetben hogy milyen nyelvet érdemes tanulni az iskolában, vagy akár később az életben. Bár…..
Az elmúlt években egyre hangosabban suttogták, hogy Orbánék rá akarják tenni a tenyerüket a Budapest Airportra, megint. Egyszer már eljátszották ezt, akkor is hatalmas kárpótlásra kötelezték az államot, nem kell aggódni, most sem lesz másként. Vigyázat, messziről indítunk! Az első kísérlet Az…..
Magyarország második legnépesebb városa és a környékbeli látnivalók ezernyi meglepetést tartogatnak látogatóiknak. Debrecen városában az ország legnagyobb református templomának tornyai között egy kellemes séta, Hortobágy világörökségi helyszínének megtekintése, Hajdúszoboszló népszerű…..
Charles Grodin is elment 86 évesen, de ne a kedves, bár bugyuta Beethoven-filmekből emlékezzünk rá, hiszen ott a nagyszerű Éjszakai rohanás Robert de Niro oldalán. Ha nem ugrana be, ez az a szuper '88-as road movie, amiben De Niro kíséri a csaló Grodint át az Államokon, repülőn, buszon, vonaton,…..
szobatars 2021.05.19 11:46:08
@metalex: Alonzo Mosely is halott már, de talán a fellegekben elkapja végre...
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
szobatars 2021.04.25 14:30:36
@ZON: A 80-as évek legelején még tű nélküli oltógéppel kaptuk meg a "kitudjamit" amikor bevonultunk...
Tóth Martina 2017-ben kezdett dolgozni a Porsche Centrumban, mint értékesítő. Nem volt számára ismeretlen ez a világ, 2013 óta autós berkekben dolgozik, járt a Mercedes-Benznél és a BMW-nél. Nála jobban kevesebben tudják, mire vágynak ma a női autóvásárlók. Erről kérdeztük őt. Milyen szempontokat…..
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
szobatars 2021.01.31 22:27:31
Tegnap volt egy vitám Facebookon a lehetséges ellenzéki miniszterelnök-jelöltről. Innen jött az ihlet, hogy sorba vegyek néhány lehetséges jelöltet. Összesen 5 politikust tartok esélyesnek a közös ellenzéki lista miniszterelnök-jelöltjének: 1. Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc egyik interjújában már…..