Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szöszkeboszi

246 bejegyzést írt és 843 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élt egyszer egy erősen pocakos, kerek arcú államférfi, akinek az Egyesült Államok megalapításán kívül még arra is futotta az energiájából, hogy feltaláló legyen, fizikus, filozófus, író, nyomdász, sőt fitnesz trendszetter és életmódguru is. Hiszitek vagy sem, Benjamin…..
Kütyümániám újra előtör, legalábbis egy gyors téma erejéig. Itthon is egyre népszerűbbek a hordható fitneszkütyük, egy felmérés szerint pedig Nagy-Britanniában a 25-34 évesek 60%-a kipróbált már valamilyen eszközt vagy alkalmazást, amely segít számszerűsíteni…..
A tél lehet zimankós és hideg, havas vagy ónos esős, sőt enyhe is, mint manapság, mégis egy biztos, a napsütéses órák száma alaposan megfogyatkozik. És ezúton megnyugtatnék mindenkit: nem képzelődünk, amikor kornyadozónak és gyengének érezzük magunkat a téli…..
Új év, új elhatározások: gondolom mindenki járt már ebben a cipőben. Egy, kettő vagy egyenesen több fogadalom, miszerint majd az új esztendőben fittebb, vékonyabb, egészségesebb leszel... Az sem baj, ha kis bűntudattal gondolsz az esetlegesen elvérzett fogadkozásokra, idén…..
A "Just Do It" 25 éves. A földkerekség egyik talán legismertebb szlogenje, és tegyük hozzá - nem csupán negyedszázados születésnapja jogán, hanem közgazdaságilag - az egyik legsikeresebbje is. A Nike óriási piaci részesedést zsákolt be általa, és ezen a ponton a dollárjel…..
Régóta terveztem már egy részletes posztot a jógáról és annak csodálatos sokszínűségéről, de egyre halogattam, mivel kevésnek éreztem magam hozzá mind elméleti, mind gyakorlati felkészültségemet tekintve. Végül nagy örömömre Gauranga Das küldött nekünk egy olyan írást,…..
Azt mindenki tudja a történelmi tanulmányaiból, hogy nők nem vehettek részt az ókori olimpiai játékokon. Sőt, még nézni is tilos volt a férjes asszonyok számára  - ne feledjük, a férfiak meztelenül vagy közel meztelenül küzdöttek -, aki csak megközelítette az olimpia…..
Találtam a minap ezt a posztot arról, hogy Szaúd-Arábiában a nőknek sportolni sincs joga, az olimpiára merő gesztusból most Londonban először delegáltak teljes két főt a női szekcióba, és elég érdekes a kerékpározás engedélyezése is (konkrétan férfi kísérővel és talpig…..
Május első szombatja a Pilates Napja. Ezúttal nem a Pilatesről szeretnék áradozni ennek kapcsán, aki még erről a mozgásformáról kíváncsi további infókra, olvassa végig a Pilates címkés rovatot. Inkább néhány gondolattal megemlékeznék arról, hogy ez a két végtelenül…..
Gyakori és visszatérő kérdés, hogy mennyi az a heti edzésmennyiség, amit "csinálni érdemes"? Sokan vannak, akik azt mondják, hogy heti 4-5 alkalom alatt neki sem érdemes állni, de nekik arra nincs idejük, ergo inkább el sem kezdik. A másik véglet persze embertársaink azon része,…..
Az elfogadott szabály, hogy a reptéren pluszban fizetünk a nagyobb csomagért és a kényelmi szolgáltatásokért. De elfogadható lehet-e az, hogy a saját nagyobb hátsónkért (lásd: kuffer) fizetünk többet? Igen, van olyan repülőtársaság, amely már bevezette ezt az…..
A felfüggesztéses edzések eszközeiről szóló poszt második részében a GFlexszel ismerkedünk meg, illetve itt az ideje, hogy áttekintsük a hármat egymáshoz viszonyítva. Az első részt, ha lemaradtál róla, ide kattintva találod, benne a TRX és a Rip:60…..
Háromféle felfüggesztéses eszközt mutatok be a következőkben. Előrebocsátom, szerintem a felfüggesztéses edzések jók. Nagyon jók. A következő háromból sincs jobb vagy rosszabb eszköz, mást tudnak, más szintű és célt elérni vágyó embereknek valók. A részletes bemutatás…..
Az utóbbi 1-2 évben hihetetlen népszerűséget szereztek a felfüggesztéses (szuszpenziós) eszközök. Csodálkoznék, ha lenne olyan köztetek, aki néha megfordul egy-egy teremben, kezébe kap alkalomadtán egy magazint, és még ne találkozott volna valamely formájával. Ha valami okból…..
Edzőkollégákkal közösen szoktunk kiakadni az "ennyi csillió kalóriát égethetsz az új szuper óránkon" kezdetű felhívásokon, és erről eszembe jutott, hogy a blogon még nem is volt szó explicite arról, hogy miért is kezeljük ezt fenntartásokkal. Závecz Kriszti megírta…..
Írtam már korábban az újévi fogadalmak pszichológiájáról, aki felfrissítené emlékeit, vagy még nem volt hozzá szerencséje, ide kattintson. Ezúttal másik gondolat foglalkoztat az új esztendő kapcsán: Miféle megerősítést ad vajon az, hogy legtöbben év elején fogadkoznak?…..
Kutatások szerint karácsony napjának átlagos kalóriabevitele 4000 kcal, de akár 6000 kcal-ig is megszaladhat. Kontextusba helyezve ezeket a számokat: ha épp nem rakodunk tűzifát, nem lapátolunk havat órákig és nem vontatunk hajót a Volgán, csak ülünk, eszünk, tévét nézünk,…..
Bármennyire is nem bírom az ünnepi rákészülést, külső nyomásra kénytelen voltam elgondolkodni rajta, hogy mit szeretnék kapni az ünnepre (vagy mert jó voltam az évben és megérdemlem). És én, aki folyton tele vagyok vágyakkal és ötletekkel (főleg persze különféle kütyük…..
Lassan itt a fagyos december, ám a Flow-ban nem áll meg az élet, sőt! 2012. december 1-jén szombaton 10 órától* aktív programokkal teli egészségnapot tartunk, ahová sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Ezen a napon oktatóink és a Flow-csapat (én is! én is!) mind…..
Amíg még a Pilates kevésbé volt elterjedt, folyton megkaptam, hogy "a Pilates az egyfajta jóga?". Azóta talán többen tudják, hogy nem, de az is lehet, hogy csak a környezetemben kérdezik meg kevesebben. Azért most összeszedem, mi a különbség. (Apróbetűs: mivel nagyon sok…..
A humor forrása: http://www.haroldsplanet.com/daily/images/1973.jpg És némi mörcsöndájz: http://www.zazzle.com/pilatesforwinelovers..
Újabb vendégírást kaptam, Luca (aki amúgy Pilates oktató is) az USÁ-ba költözve belezúgott a vinyasa flow-ba. Láttunk már ilyet. Ott azonban a rajongás könnyebben ölt kultikus méreteket, mint nálunk... Találkozásomat Jonny Kest-tel majdnem ugyanannyi várakozás előzte meg a…..
Zsófi teljesen spontán meglepett a lenti írással, és nagyon örültem neki, úgyhogy kiteszem. A kislánya születése előtt jóval (jobban belegondolva épp most két éve) elkezdett hozzám Pilatesre járni, és egészen az utolsó hétig nem is hagytuk abba. (Ő nem az a Zsófi, akivel a…..
Mozijegyeket kapott a Pilates blog: ezúttal a Kertvárosi kommandó című vígjátékra nyerhettek két ülőhelyet fejenként (azaz lehet vinni egy attachmentet) - és persze premier előtti vetítésre. A dátum jövő szerda, azaz 17-e este 7 óra egy budapesti moziban. Öten nyerhettek és…..
A mai poszt kifejezetten kellemes hétvégi olvasmány, melyből kiderül, kapni-e Portóban füstölt kolbászt, miért nincsenek játszóterek és mi is az a hosszúszívószálas ülde. Egyszóval irány Portugália, kalauzunk KM! „Tizennégy éve élek itt, Portugáliában, ebből Portóban…..