Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wanderlust13

13 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
</iframe Ez már a harmadik, egyre flottabbul megy, ha a TV2 gondolja, szívesen elmegyek majd a Survivor-klónjuk kibeszélőjét vezetni. Vagy kurva szarul csinálom, én ezt nem tudom megítélni, nincs elég rutinom hozzá. Mindegy is, a mai adásban Beni, az előző évadban Kék Szájjal…..
wanderlust13 2018.10.21 10:18:23
@sixx: Sixx, azt lehet tudni, hogy a kibeszélők miért lettek hirtelen elérhetetlenek külföldről? Se itt, se az RTL honlapon nem lehet megnyitni a videókat "szerzői jogok miatt". :(
Oké, én nem  vagyok akkora Survivor fanatikus, mint Sixx, így engem tényleg meglepett a csütörtöki rész. Én bekajáltam az egészet, aztán a nagy fordulat után tovább zabáltam az RTL zseniális húzását. Lehet, hogy az eddig lement több mint 35 évadnyi tűlélőreality valamelyikében volt már ilyen…..
wanderlust13 2018.10.19 10:44:51
@Bär Finn: Egyetértek, kicsit csalódott vagyok. A napi survivor részeknél már csak a hogyvoltot várom jobban, és ez most kifejezetten nem dobta fel a reggeli kávészünetet.

Kedves Hogyvoltírók, lehetne, hogy inkább lepasszoljátok másnak a posztot/elcserélitek a napot, ha éppen nagyon nincs kedvetek/idotök írni?
  Na, Béláim az úrban, az van, hogy az RTL megkérdezte, hogy nem akarok-e hetente beszélgetni a Survivor szereplőivel/alkotóival, ők meg ezt felvennék, ha már ilyen szépen összegyűlünk heti rendszerességgel, én meg mondtam, hogy ja, miért ne. Tavaly volt egy évadértékelő kibeszélő, azt szerette a…..
Mivel lassan aktuális lesz a sörfesztivál téma, hiszen szeptember 22-én indul a buli, kérlek engedjetek meg egy kis kitérőt a Kuba-sztori folytatása előtt, és hadd kalauzoljalak el Benneteket az Oktoberfestre, a világ leghíresebb sörfesztiváljára, mely minden évben látogatók millióit vonzza a bajor…..
wanderlust13 2018.09.10 17:09:47
@Moin Moin: - Nem tudom, hogy a landshuti nightlife milyen, de én 5 évig éltem München kellos közepén, mozgolódtam az éjszakában és láttam eleget, szóval de, München az anyagiasságról és a sznobizmusról szól. :) És én ezzel soha nem tudtam azonosulni.
- De, az Oktoberfest Bier MINDIG erosebbre van fozve, 6-7% az alkoholtartalma, sörháztól függoen.
- "már ha jelentelek ezek a szavak neked valamit " - erre inkább nem is reagálok ;) Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit értesz "nyilvánvalóan nem bajorok" alatt?!
wanderlust13 2018.09.10 17:38:07
@alalala: "Október ünnep" jó lesz, vagy eroltessem meg jobban magam? :P :D
De amúgy puszi&pacsi :))
wanderlust13 2018.09.10 19:45:16
@alalala: Tudom én azt, annak is vettem, és sorry, ha kicsit szarkasztikusabban reagáltam a kelleténél. Te voltál nekem a nap hőse az első kommenteddel! :)
Kicsit belehúztam az elmúlt két évben az utazós bakancslistám ledolgozásába, és ennek keretében végre alkalmam nyílt sort keríteni a csodálatos Kuba felfedezésére is. Évek óta vágytam már erre az útra, de mivel mindenki azt mondta, hogy nagyon nem olcsó mulatság, plusz itt Németországban eddig…..
A bibliai helyek meglátogatása mellett szerintem mindenki Izrael-bakancslistáján előkelő helyen tanyázik a Holt-tenger, a világ ötödik legsósabb víztömege, melynek vízfelülete a Föld legalacsonyabb felszíni pontja a maga -429 méteres tengerszint alatti magasságával.  Ez nyilván nálam sem volt…..
A japán sushi világa teljesen érthetetlen azok számára, akiknek nem sikerül megtapasztalniuk a helyszínen, ezért próbálok kis betekintést adni, hogy miért is nem arról szól ez, hogy nyers halszeletkéket helyeznek rizstéglákra...
Bár tudom, hogy azt ígértem, hogy gyorsan fogok jönni a következő bejegyzéssel a jeruzsálemi látnivalókról, elnézést is kérek minden kedves Olvasómtól, de kicsit fenekestül felfordult a világom. Az elmúlt pár hónap elég sűrű volt nagy kalandokkal, írói táborral Thaiföldön, egy októberi költözéssel…..
Ahogy az előző Izrael-posztomban ígértem, most egy klasszikusabb, de mégis "Eszteres" úti leírás következik, és bemutatom Nektek, hogy miért is szerettem bele annyira Tel-Avivba. :) Az izraeli nyaralás során Tel-Aviv volt a fő úti célunk, Jeruzsálemet és a Holt-tengert csak hétvégi kirándulásnak…..
wanderlust13 2017.07.26 10:59:23
@adamskij: Javitottam, köszi, bár a hozzászólásod stílusával azért vannak problámáim. ;)
wanderlust13 2017.07.26 11:01:58
@Circus: Akkor ideje újra ellátogatnod oda, és jobban megnézni magadnak TLV-t! :) Engem a katonák furcsamód nem zavartak, ez engem is őszintén meglepett, mert amúgy tök paranoiás tudok lenni néha. :)) De sok embertől hallottam már hasonló véleményt, mint a Tiéd.
wanderlust13 2017.07.26 11:06:11
@tomfree: Ohh, hát ezt igazán sajnálom. :( De remélem hamarosan tudod pótolni, a wizzair elég jó áron repül hetente többször Debrecenből és Budapestről is (Debi nyilván olcsóbb).
Bevallom ez az első posztom, ahol nehezemre esik elkezdeni az írást, mert Izrael nekem akkora szerelmem lett, és olyan csodálatos napokat töltöttem ott, hogy félek, nem tudom ezt az elképesztő élményáradatot és rajongást méltóképp átadni. De azért megpróbálom. :) Különösen szerencsés vagyok idén,…..
wanderlust13 2017.06.29 20:40:43
@kilenctizenegy: Köszönöm, hogy megosztottad ezt. Nem gondoltam volna, hogy legenda. Mondjuk tök érdekelne, hogy mit csináltál Szíriában meg Libanonban, de nyilván kommentben nem fogod elmesélni. :)
wanderlust13 2017.07.02 11:05:07
@DieNanny CH: Köszönöm szépen, nagyon jól esik! :)
Csak poén volt a "szerelmes levél" :D De az tény, hogy kicsit aggódtam, hogy túl sok iszapot vettem (bár valószínű nincs erre limit), és az is tény, hogy nagyot néztem amikor kinyitottam a bőröndömet, és rend volt benne, és nem kellett rajta 5 percig ugrálni, hogy be tudjam zárni. :))
Amúgy csak a fényképen látható cetlit tették bele.
wanderlust13 2017.06.28 13:30:40
@tompus: Hmmm, hát akkor lehet Pesten nincs, de a müncheni reptéren pl. biztos, hogy van külön procedúra a Közel-Keletre tartó gépekre. Amikor Dubaiba repültem akkor is jóval tovább tartott az átvizsgálás és a passport check is mint normál esetben... konkrétan két security check is volt és a végén futottunk a boardinghoz :)
Először is bocsánatot kérek a kedves Olvasóimtól, hogy jó pár hétig adós maradtam a beszámolóval, de hát elég sok változás történt a kis életemben, és közben a következő nagyobb utam is megvolt, szóval sajnos semmi szabadidőm nem maradt írni. A legutóbbi posztomban ugyebár elmeséltem a vietnámi…..
Kambodzsából a vietnámi Phu Quoc sziget felé vettük az irányt. A Vietnam Airlines-nál foglaltunk, és sajnos csak átszállós lehetőség volt (Ho Chi Minh-ben volt a tranzit), kihasználatlanság miatt ugyanis megszűnt egy ideje a közvetlen Siem Reap - Phu Quoc járat, pedig milyen jó (és vízum szempontból…..
wanderlust13 2017.04.05 09:31:41
@Pszicholand: Hahaha, hat nem szoktam hagyni magam, az egyszer biztos :D
"Délkelet-Ázsia olyan, mint egy függőség" - mondta nekem valaki, akivel pár hete Kambodzsában ismerkedtem meg. Először csak jót mosolyogtam ezen, de belegondolva, nem kevés igazság van ebben a megállapításban. Annyi látnivaló van itt, annyi csodálatos ország, olyan zseniális kaják, és annyi jófej…..
wanderlust13 2017.03.06 15:00:24
@NagyVonalakban: Köszönöm a hozzaszolast, bar megmondom oszinten, remeltem, hogy a posztombol nem csak annyi fog lejonni, hogy rubophent ES ibuprofent is hurcolok magammal, annal azert hasznosabbnak veltem a bejegyzes nagy reszet. :))
Egyebkent van kulonbseg a rubophen es az ibuprofen kozott is, pl., hogy a rubophenben paracetamol van, az ibuban pedig nyilvan ibuprofen. Az immodium es a szentabletta kozott pedig az a kulonbseg, hogy az immodium a fertozes okat nem szunteti meg, csupan gyorsan megfogja a gyomrot, ami pl. eleg praktikus ha az emberre hosszu repules elott ratornek a gyomorproblemak. A szentablettaban levo aktiv szen ellenben megköti a betegseget okozo mereganyagokat es segit oket minel hamarabb kivalasztani a szervezetbol, de nem feltetlenul fogja meg a gyomrot azonnal.
A calcium sandoz a giganagyra dagadt szunyogcsipeseimet mindig percek alatt lehuzza, es antibiotikumot pedig csak akkor iratnek fel az orvossal, ha mar a "halalomon lennek", amugy inkabb megprobalom elkerulni.
Na de alapvetoen csak vesztartaleknak vannak nalam a gyogyszerek, es orulok, ha a beszedesuk nelkul at tudom veszelni a vakaciokat. :))
wanderlust13 2017.03.12 10:13:08
@mamlasz12: Köszönöm szépen! :) Többen mondták már, hogy tehettem volna bele képeket, és belegondolva abszolút jogos, szóval pótolni is fogom. Az utazós posztokba pedig eleve terveztem illusztrációkat, hogy megtörje a szómenésemet. :)
wanderlust13 2017.04.05 09:30:14
@Pszicholand: Remelem az utazos parnas-borondos kep is megfelel :))
Kb. 9 évvel ezelőtt láttam mindenki kedvenc közösségi portálján egy barátnőmnek egy fényképét, amin Angkorban üldögél valamelyik templom előtt. Az volt az első alkalom, hogy megfoghatóvá vált számomra Angkor, mint turisztikai attrakció, hogy oda "földi halandók" is eljuthatnak, hiszen az én barátaim…..
wanderlust13 2017.03.29 14:02:21
@firg_firg: @oroszabi: Köszi az eszrevetelt, inkabb kivettem ezt a reszt, mert mar magam sem tudom akkor melyik terület mekkora :))

A lenyeg, hogy Kambodzsa csodalatos :)
wanderlust13 2017.03.29 14:04:22
@Balu TravelJunky: Nekem sehol nem szoltak, hogy nem lenne eleg a sal. Mr. Polint, a tuktukosunkat is kerdeztem es o is azt mondta, hogy jok leszunk ugy, es valoban nem is volt problema sehol. :)
wanderlust13 2017.03.29 14:45:22
@Balu TravelJunky: Uhh hat ez valoban nem hangzik tul jol, akkor nekunk ezek szerint nagy szerencsenk volt. Ram egyszer szoltak, amikor egy kephez levettem a salamat, de azonnal visszakaptam a vallamra es utana beken hagytak.
Most arra tudok gondolni, hogy lehet amiatt, hogy ennyire megdragultak a belepok, es joval kevesebb turista megy, kevesbe kukacoskodnak? Furcsa mindenesetre...
Többen kérdeztétek már, hogy mikor jön az új, Angkoros poszt. Jelentem készülőben van, csak egy másik projekttel foglalkoztam az utóbbi napokban, mégpedig egy pályázathoz írtam esszéket angolul. Ezek közül szeretném Veletek most megosztani az egyiket, bár az angolul nem tudók most biztos kicsit…..
Ahogy ígértem, ebben a posztban leírom (és galériákkal illusztrálom, kattintsátok őket bátran végig), hogy hogyan lehet Bangkokból a legtöbbet kihozni, amikor az embernek csak limitált idő (esetünkben nem egész 2 nap) áll rendelkezésére. ..
wanderlust13 2017.03.14 10:20:43
@mamlasz12: Az alternativa a csapviz, ami pedig nem ihato, sot fogmosasra is -jobb a bekesseg alapon- abszolut az asvanyviz ajanlott.

A kulturalis kulobsegekkel kapcsolatban nem kell semmi olyan drasztikusra gondolni, mint az arab orszagokban, de persze teljesen mashogy elnek ok, mint mi itt a nyugati vilagban. Nekik amugy szerintem ez a rohano, felszines, szemelytelen, penzhajhasz vilag sokkal nagyobb kulturalis sokk, mint nekunk az ovek.
Eszter vagyok, 30 éves, utazás-, könyv, és kajafüggő. :)  A szüleimnek köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy gyerekkoromtól kezdve sokat utazhattam, és úgy neveltek, hogy legyek nyitott a világra, az új dolgokra, új ízekre, új kultúrákra, merjek önálló lenni és tapasztalni és ne…..