Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ISZ77

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai tévécsatornák minden évben több tucatnyi új sorozatot rendelnek be, hogy hátha valamelyik sikeres lesz, de 10-ből jó eséllyel maximum 3 éli meg a második évadot. Persze mindegyiknek nagy reményekkel vágnak neki, de általában soha senki nem látja előre, hogy melyik lesz az, ami egész…..
Az úgy volt, hogy hattól már lehet sejtetni dolgokat, héttől meg kezdődik az egész választási hercehurca tévés szempontból izgalmas része, az erre az egy estére kurva drágán lefejlesztett és haveri cégen át megmutyizott szoftver élő tesztelése, ami magában hordozza a bakik csíráját és a felhőtlen…..
ISZ77 2018.04.09 18:22:59
@strangers in the night: Baszki, pont te vagy élő példája annak, hogy az idézett cikk mennyire igaz, mert hogy megérteni nem sikerült, az látszik. PISA pozitív vagy, gratula.

És pont ezért nem tudom elfogadni a cikkben ezt a mentegetést, hogy "de hát nem hülyék, csak mások a médiafogyasztási szokásos". A faszt, hülyék vagytok, az értő olvasás nem megy már, funkcionális analfabéták...
ISZ77 2018.04.09 19:55:45
@strangers in the night: Megalol vagy! :)
Belinkelsz egy cikket, amit a szuperképzettségeddel és az írásképed alapján minimum megkérdőjelezhető intelligenciáddal nem voltál képes értelmezni, majd ezek után még te vagy megsértődve, és kezdesz itt óvodás módjára csapkodni, hogy "de az én apukám erősebb".
Szerintem csináltasd meg azt a tesztet újra... :D :D :D
ISZ77 2018.04.09 22:41:58
@mi a lófasz?: Mr. 128. :D
Idén is készültünk nektek évváró listával, és a tavalyi hagyományt folytatva idén sem a legkézenfekvőbb címek felsorolását tartalmazza összeállításunk, hanem azokat a gyöngyszemeket igyekeztünk összeválogatni, amelyek felett ezen a ponton elsiklik legtöbbek figyelme. (De…..
ISZ77 2018.01.01 21:57:43
Ha a legtisztább környezetet kellene megnevezned, biztos egy modern, nett kis irodát említenél. Pedig tévedsz. A felületek tisztaságát vizsgáló ATP teszttel ugyanis kimutatható, hogy az irodákban lévő legtöbb dolog rendkívül mocskos...
Év vége közeledik, így igyekszem pótolni az elmaradásaimat. Édesítőszer témában az édes íz kiváltására alkalmas anyagok közül az utolsó nagy csoport következik, illetve röviden szó esik az édesítők alkalmazásának néhány fontosabb kérdéséről...
Továbbra is megállíthatatlanul törnek előre a különböző crypto currency-k, élükön természetesen nem más áll, mint a Bitcoin. Szaporodnak az elfogadóhelyek szerte a világban, egyre többen fedezik fel és ismerik el a technológiát mint a klasszikus pénz alternatívája. Külön crypto currency tőzsdék…..
ISZ77 2017.09.28 17:53:00
@JFK-alapítótag: De épp azt mondom, hogy semmiféle választás nem esett a bitcoinra. Hivatalos valutaként elismerték. Ennyi, de ettől nem lett az ország hivatalos pénzneme, vagy bármi különleges. Ahogy itthon is lehet fizetni pl. Mcdonaldsban EUR-ban, ott is lehet bitcoinnal, de se több, se kevesebb. Nem abban utalják a nyugdíjat, vagy fizetést, de még csak kötelezve sincsenek az üzletek, hogy azt el kell fogadniuk - akkor lenne hivatalos fizetőeszköz ugyebár - hanem mindenki maga dönti el, hogy elfogadja-e, ahogyan maga dönti el, hogy más valutát elfogadnak-e vagy sem. Erre írtam, hogy ennyi erővel írhattál volna USD-t is, mert pont annyira hivatalos, mint a bitcoin.

Köszi, hogy kigyűjtötted, de egyrészt nem értem, milyen árfolyam kockázatról beszélsz, hiszen itt simán csak HUF-ot váltasz át EUR-ba, amit aztán feltöltesz a VOIP szolgáltatódhoz. Egy ügylet alatt nem értem, hogy lehet kockázatról beszélni, azt ugye mindig viszonyítod valamihez. Az lenne az érdekes - ahogyan írtam is - hogy ez _hosszú_ távon hogyan ingadozik. Merthogy - látom a többi pontból is, hogy nem megy át a dolog - a hosszútávú tervezhetőséggel, árfolyamstabilitással van a probléma. Szóval lehet, hogy most bitcoin-t véve kerül a legkevesebbe 10 EUR egyenleg feltöltése, de ez vajon egy éven keresztül is így van-e, és ha nem (mert az önmagában még nem lenne baj), akkor milyen volumenű az eltérés? (Btw az meg önmagában pláne gond lenne, ha nem ez lenne a legolcsóbb, amikor nincs mögötte semmilyen üzemeltető cég, aki valamilyen plusz összeget felszámolna a váltásért.)

Te írtad, hogy Ukrajnában minden automatából felvehető/átváltható bitcoin. Erre mondtam, hogy csodálkoznék, nem a technológián lepődtem meg, hogy bitcoin kártyával lehet valahol vásárolni. Persze, lehet, tán még itthon is láttam bitcoin automatát. Szimplán csak állítottál valamit, ami szerintem nem igaz, ennyi.

Látom, jobban ki kellett volna emelnem azt a részt... Igen, több ország is átállt már más ország valutájára, és azt használta mint valóban hivatalos fizetőeszköz, pedig nincs semmilyen ráhatása-befolyása. De ezeknek a valutának a hátterében mindig van valamilyen gazdasági teljesítmény, valamilyen háttér, és nem csak az rángatja az árfolyamot, hogy éppen mennyien akarnak abból a valutából/devizából venni-eladni. Itt viszont nincs semmi ilyesmi mögötte, csak és kizárólag az mozgatja az árfolyamot, hogy mennyien akarnak venni vagy eladni. Ezt mindennek nevezném, csak tervezhetőnek nem.

Szóval ha te ebben látod a boldogulást meg az anyagi nyereséget, mint magánember, hajrá. De egy ország életét nem lehet erre alapozni. Persze, napi-heti szinten tudnak néha komolyan is mozogni a nagyobb devizák is (CHR, EUR, USD), de olyan mértékű ugrálás, mint ami a bitcoinnál volt eddig tapasztalható, még talán 2008 környékén sem voltak.

Vagyis még egyszer: nem a bitcoinnal van baj, hanem a felvetéssel, hogy egy ország erre álljon át teljes egészében. Pláne egy olyan ország, mint Venezuela.