Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adakta

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1871. A nagy chicagói tűzvész utáni belváros látképe. Háromszázan haltak meg a három napig tartó infernóban 8,5 négyzetkilométer városrész égett le, mintegy 17 500 ház semmisült meg. Egy korábbi bejegyzésünkben bővebben olvashattok az esetről..
Adakta 2022.06.23 08:10:35
@Namely: tegyük fel, hogy ezek nem haláltáborok voltak, de önmagában a tény, hogy egy népnek több millió tagját (csecsemőtől az aggastyánokig) iszonyú körülmények között, a háború közepén terelgették Európa szerte ezekbe a táborokba, ahol aztán nem dolgoztatták a zömüket, hanem csak ott "várakoztatták" őket. Ennyi erővel ki is hajóztathatták volna őket pl. Szicílián keresztül a kontinensről....
Más népek fiai is csináltak hasonló táborokat (angolok, franciák stb.), persze, de ilyen szisztematikusan biztosan nem.
1880-as évek. William Leonard Hunt, azaz "A Nagyszerű Farini" a híres viktoriánus showman pózol a Kraóval, a laoszi kislánnyal, akit a majom és az ember közötti evolúció "hiányzó láncszeme"-ként mutogattak a vásárokon, cirkuszban. Valójában Krao csak fokozott szőrösségben, hirzutizmusban szenvedett..
Adakta 2019.07.15 10:52:54
@molnibalage: így van, a hülyeség és az információhiány nem trendi, ugyanakkor az agresszív, kioktató stílus sem.
Egy ideje nem írtam a blogba, mert más elfoglaltságaim ezt mindig szabotálták. Úgy 3 hónap telhetett el az előző bejegyzés óta. A fényképes dokumentációt azonban folytattam ez alatt is, úgyhogy most itt egy összefoglaló az elmúlt hónapokról: A 7 elültetett magból márciusig 4 kelt ki, tehát a…..
Mi történt My Laiban? 1968. március 16-ának reggelén történt. A dél-vietnami Quang Ngai tartománybéli Son My falucsoporthoz tartozó My Lai kunyhóiban a parasztok többsége reggelijét készítette, amikor tüzérségi tűz csapott le a település szélén, majd amerikai helikopterek értek földet a…..
1885. Rabszolgák és tartóik egy kávéültetvényen. Rio de Janeiro, Brazília..
The Walking Dead évadszerkezete a második kanyartól kezdve úgy nézett ki, hogy ősszel jött az első adag és tavasszal a második. Az őszi/téli évadközi finálékban mindig feldobtak valami magas labdát, hogy a nézők a februári folytatásra tömegesen tóduljanak, a 2014-es 4. évad midseason premierje ezért…..
1869. Gyermekkatonák Paraguay a Hármas Szövetség ellen vívott elkeseredett háborújában, amelyben az ország felnőtt férfi lakosságának csaknem 70%-át elvesztette..
Adakta 2018.01.15 08:33:08
Ahogyan ígértem, újra hetente utazunk. Olyan helyekre megyünk, ahová már a leggazdagabbak sem tudnak időgép nélkül. Ma Peter van Wijk - egy holland kereskedelmi hajó rádiósa - képeit láthatjátok, aki 1979 nyarán kötött ki New Yorkban és fotómasinájával megörökítette a…..
Adakta 2018.01.12 11:07:33
@Sztavrosz7: ma már azért sokkal tisztább. Érdekes még, hogy ma már szinte senki nem dohányzik az utcán, így csikk se nagyon van. A 70-es évek biztosan más volt, akkor nem jártam arra (máshol sem, mert nem éltem még).
A szokásoknak megfelelően világpremierrel tér vissza a fear The Walking Dead az AMC-re: ahogy az első két évad esetében, így most is az amerikai vetítéssel egyidőben, azaz június 5-én hajnali 3 órakor eredeti nyelven lehet megnézni, mi történik az ezen a héten szünetre…..
Az 1970-es évekre New York az Egyesült Államok bűnözés által leginkább sújtott városává vált. 1975-ben az önkormányzat a csőd szélére jutott, adósságának rendezését egy nagyvállalatra kellett bíznia. ..
Ötödik epizódjához érkezett A mi ki falunk, ami tartja remek nézettségét. A tovább mögött spoileresen keressük az elveszett poénokat...