Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoltu (törölt)

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap óta kint van a Turulcsirip jobb felső sarkában, hogy Csirip Live!, és szombat este... Aki kicsit is ismeri a hazai bulváréletet, az tudja, mi lesz a Nagy Esemény szombat este. De vajon hogy kapcsolódik ehhez a Csirip? Természetesen úgy, hogy az RTL Klubnál is látják, tudják,…..
Lassan tényleg tele lesz a tököm a finely tuned best evör operációs rendszerrel. És nemcsak azzal, az engem körülvevő valamennyi kütyü összeesküdött ellenem, az egyetlen stabil társ a Mac minim Tigerrel, de azon meg Ancsa dolgozik napi tíz órát AutoCaddel.Azt ugye leírtam, hogy…..
A Snow Leopard nekem először csak csalódás volt, aztán idővel kezdett elviselhetetlenné válni a döcögése, a strandlabda meg a hasonló dicstelen dolgok, úgyhogy tegnap nagy levegőt vettem, és belefogtam egy clean installba.Ezt ajánlották ugyanis minden fórumon. Handrás javaslatára…..
zsoltu (törölt) 2009.11.23 23:13:49
Az a baj, hogy handras úgy csinál, mintha értene a macintosh gépekhez, szoftverekhez, pedig legfeljebb alap szinten valamit, de ha komoly kérdésed van, gondolkodás nélkül tolja az imamalom megoldásokat, amik kellően időigényesek, de semmiféle szakmai tudás vagy tapasztalat, információ nem áll mögöttük.

a snow leónál az első infó az volt, hogy nem, az csak 10.5.x-re megy fel, simán nem. aztán kiderült, hogy de bizony felmegy. addig persze sok user feltette szarul a régire.

aztán jött az, hogy a snow leóba simán importálható minden korábbi dolog. majd kiderült, hogy a francokat, jobb, ha időt szakít az ember rá, és úgy tolja.

én elsőre is teljes clean installal tettem fel, olyannyira, hogy a vinyón előtte semmi se volt, vadi új HDD. módja se volt máshogy települni. és a másik, hogy én nem szoktam backupból visszarántani szoftvereket, egyszerűen azért, mert sajna tévhit, hogy az apple olyan egyszerű lenne, hogy ez ne okozna bajt. okoz.

és a konklúzió? az csak annyi, hogy a snow leó van, akinél felmegy simán és működik, van, akinél felmegy, de strandlabdázik - de nem vallja be, és van, aki be meri vallani, hogy ez biza még korántsem korrekt oprendszer, bármit is énekeljen a brigád róla, hogy mekkora ász.

ez van.

nálam strandlabda van, biza nem csak safariban, olykor ok nélkül szállnak el szoftverek, a mail itt is szötyög, köhög. durván. szóval a gond az közös, csak kevesen vallják be, ez a végszó.
Appleblog Szívnak a régi macesek 2009.11.15 17:24:00
Na, hát ezt nevezik ördögi körnek. Az Apple bejelentette, hogy nem lesz több biztonsági frissítés minden idők talán legjobban sikerült Mac OS X-éhez, a Tigerhez. Aki tehát megbízható operációs rendszert akar használni, az kénytelen lesz átállni Leopardra vagy Snow Leopardra.Az…..
A Gizmodón találtam ezt a diagramot, amiből ugyan nem tudjuk meg a titkot, hogyan lehet összelapátolni 34 milliárd dollárt, de érdekesen bemutatja Steve Jobs második uralmának változásait a félretett nyereség szempontjából.Látszik egy kis ellustulás a görbén, amikor Jobsot…..
Az elmúlt napokban hirtelen két helyen is "temetik" az Origó-t. Először ott van az a HVG-s hír, hogy mégsem adják el a céget. Aztán ott van a Kreatív Online "jövőképe", ahol ez olvasható: " A Magyar Telekom aktuális német vezetője a Kreatívnak elismeri:…..
zsoltu (törölt) 2009.10.29 01:17:02
@petya.bacsi: valóban nem dicsőség - de az én megítélésem, elvárásom szerint se az index, se az origo nem jó újság.

1. az index alapvetően bulvár, és ráadásul akik ott írnak, néha nemcsak az alapvető újságírási szabályokkal nincsenek tisztában - miért lennének, hisz nem szakmájuk az újságírás - de komoly írási és szövegértési nehézségeik vannak. Indexen alig van helyesírási hiba nélküli cikk. A másik komoly hiba, hogy beleragadtak a Hunter S.-féle gonzoba, és nem veszik észre, hogy ez egyre kevésbé működik úgy, ahogy ők csinálják, mert a gonzo nem működik kannásborral.

2. az origo szakmailag jobban a helyén van, de nincs koncepciója, gyáva és fáradt dolog. olyan, mintha a saját nagyapjuk lennének.

sajnos nincs olyan sajtóorgánum a magyar neten, ami napilap szinten olvasható, minőségi, nem bulvárszemét.
Az Advenio nyerte a Danubius Rádió frekvenciájáért folyó versenyt, míg a Sláger helyén az ORTT döntése értelmében az FM1-konzorcium adhat november közepétől hét évig. Az Index információi szerint az ORTT mai ülésén elbukott az elnök, Majtényi László javaslata, nem zárták…..
Appleblog Nem drága a Mac 2009.10.26 12:06:00
Újra és újra előkerül, hogy a Mac drágább, mint a pc (ahogy az is, hogy a Mac nem pc, de az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat mostantól keményen moderálni fogjuk, mert értelmetlen vitákat nem folytatunk), miközben tudjuk, hogy a hasonló alkatrészekből összerakott márkás gépek…..
Appleblog Vegyek-e új gépet? 2009.10.22 16:13:00
Most lesz hároméves a MacBookom, és a közelmúltban bemutatott MacBook Prók elgondolkoztattak a cserén. Talán írtam már korábban is, hogy a legújabb fejlesztések voltak az elmúlt évek alatt az elsők, amik a váltás felé tereltek. Nagyon tetszik a hétórás üzemidő, a világító…..
zsoltu (törölt) 2009.10.22 23:46:53
ne vegyél.

egyrészt az iMac esetén nekem kérdéses a kijelző panel - a többinél is mellesleg - mert akkor szokás fényes kijelzőt csinálni, amikor a panel nem túl "acélos" és a fényes felület ezt "elkeni". aki kalibrált vagy kalibráltatott már apple monitort, az tudja, hogy az apple kijelzőiben nem épp cutting edge technológia van, erős közepes a mezőny.

másrészt amíg kielégíti az igényeid a régi géped és nem égető a csere, addig érdemes használni a régit. ugyanis épp a túlpörgetett marketing és az intelnél megszokott "frissítési" gyakoriság miatt az apple-nél tartós dolgok nem nagyon vannak, értem ez alatt, hogy kezd olyan lenni az apple is, mint bármely autógyártó, hogy amikor új autót veszel, abban benne van az is, hogy eleve kalkulálsz pár milla bukást, ahogy kihoztad a szalonból, egyből.

szerintem a valóságban napi használatnál nincsenek jelentős gyorsulások, javulások, se szoft se hard téren, persze aki benchmarkok futtatásával keresi a kenyerét, annak jó és fontos minden váltás, de ezt a gyakorlat nem szokta igazolni. (kereskedők mást mondanak, de nekik meg az az érdekük. :) )

idő, míg a használt piac lenyeli a békát, hogy értéktelenedik a portékájuk, de ha váltani kell, érdemes egy szinttel előbbi modelleket választani. vagy ha sok pénzed van, akkor a javallat az, hogy mindig a lehető legtöbbet nyújtó modellt kell venni az újból, mert utána az tartja az értékét a legtovább (már azt a tört értéket, amit.)
zsoltu (törölt) 2009.10.23 11:09:04
@tomii: A kérdés, milyen g5? mennyiért adod? :)

ha már cserélsz, asztali gépnél szerintem vedd, amit megenged a pénztárcád. aztán 3-5 évig megint ne.
Ha hozzávesszük, hogy csak az Inteles gépekre mászik fel a hómacska, ez egy elég szép eredmény. Az arány pedig folyamatosan nő.Augusztusban csak egy, szeptemberben már 18 százalékos részesedést mértek a Mac OS X-es gépek használói között a Net Applications webforgalmat figyelő…..
Sosem szerettem azokat a feladatokat, amiket az "átlagnak" csinálnak. Az átlagot valahogy mindenki lenézi, egyszerűnek tartja. Az átlag olyan átlagos... "Kedvenceim" voltak azok a feladatok, amiknek bár volt egyszerű megoldása, de mindig volt olyan más megoldás, ami…..
A portálokat különösebben nem izgatta fel, a napilapok pedig valószínűleg lecsúsztak róla, és csak csütörtök reggel szedegetik széjjel, mindenesetre médiablogként eszünk ágában se lenne elmenni az MTV kedd esti, évértékelő Gyurcsány-interjúja mellett. Már csak azért sem,…..
Tanulságos dolog, hogy az idei év legjobb öt vírusvideója elsősorban a zenére épít. És az is tanulságos, hogy mindössze az utolsó nyomja kicsit jobban a terméket (de az meg vicces). Szóval egy vírusvideó nem egy hűdejó nekemtetszik videó, amit 25 másodpercben akar a cég…..
zsoltu (törölt) 2007.12.15 00:03:40
Az Estiskola Bede Róbert, Szőke András és Hegyi Zsolt által jegyzett receptversenyén a Húsosfazék néhány bejegyzéssel lejjebb tálalt libamell szedermártással fogása elhozta az októberi közönségdíjat, melyhez nyeremény is jár, Szőke András Vattatyúk c. filmje dvd-n,…..
zsoltu (törölt) 2007.12.10 02:20:20
Ha kedd, akkor dagadtak és dalnokok. Ebből a kettőből persze A társulat az értelmesebb szórakozás. A jó hír, hogy Töreki Andrea bejutott a múltkori adás kiesői közül, kíváncsian várjuk, hogy ebben a részben kik énekelnek, és hogyan szól be nekik Alföldi (m1, 21:10). De ne…..
Hozzávalók:- 7 csirke apróléka- néhány hülye mondat pár nappal korábban- só, bors, paprika- 3 nap különalvás- víz, tűz- jegygyűrűt nem hordó menyasszony- néhány hülye mondat a pár nap alatt- leveskocka, delikát, olaj, hagyma- ágy, fazék- fakanál, koton, főzősörKedves…..
Onlinemarketing blog MacBook 2007.11.22 14:44:43
Nem tudom, mennyire geek betegség ez, vagy hogy mennyiben a Twitteren terjedő vírus, de egy bő hete már Apple MacBook-ot használok. A hétvégén sikerült átmigrálnom a leveleimet is, így mostmár teljes egészében OS X-et használok a mindennapokban.Érdekes dolog egy ilyen váltás,…..
Kapcsolgattam a múltkor a TV-t és az egyik csatornán Szőke András fizimiskája miatt lecövekeltem. Azt hittem valami kis humor bon-bon lesz, de végül csak Bon-bon lett. Egyébként nem vagyok nagy Bon-bon rajongó, de a Cukipofa rögtön a bevette magát a kisagyam hátsó traktusában,…..
zsoltu (törölt) 2007.11.01 19:36:51
szoke.estiskola.hu/2007/09/02/bon-bon-cukipofa/
ha a jutubnál jobb minőséget akarsz. :)
A nemzeti ünnep kapcsán jutott az eszembe, hogy régebben (is) kiraktuk a zászlót a házunkra, kitűztük a kokárdát március tizenötödikén a kabátgallérunkra megemlékezve és a tiszteletünket kifejezve a régebbi generációk önfeláldozó tettei előtt. Én legalábbis még mindig…..