Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pol Komment

42 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Martin Scorsese véleménycikket közölt a The New York Timesban. Ezt fordítottuk le (majdnem) szó szerint. Kapcsolódó podcastunk: Scorsese vs Marvel  Az Empire magazin kikérte a véleményem a Marvel-filmekről. Válaszoltam. Azt feleltem, hogy megpróbáltam végignézni néhányat, de nem nekem valóak, és…..
Pol Komment 2019.11.05 23:02:15
Még mindig azt harsogják mindenhol, hogy az összefogás, az egy, és csakis egy erős ellenzéki tömörülés győzheti le a Fideszt. Ez még két okból mindig nem így van, és valami más kell a Fidesz legyőzéséhez. A baloldali megújuláson túl...
Azt mondja Gyurcsány Ferenc Rónai Egon: Húzós című műsorában, hogy egyelőre ő nem érti a választási eredményt. Épp ezért egyelőre gondolkodik, s majd talán június végére ír valamit arról, hogy mire jutott. Ezt aztán a pártjában megvitatják s ebből talán szeptemberre összeáll valami...
Pol Komment 2018.05.15 14:37:53
Léteznek-e hatékony ellenzéki stratégiák egy olyan Parlamentben, ahol a kormánypárt csak biodíszletnek tekinti a képviselők egyharmadát? Lehet-e megálljt parancsolni egy olyan centralizált hatalomnak, amely nem tűri a külső- és belső kritikát, és ledarálja azokat a szakmai- és civil szervezeteket,…..
Pol Komment 2018.05.04 19:36:32
@Lévai András: Mécs Jánosnál valahogy nem sikerült felismerni az iróniát.
A nagy összefogósdit kiabálók, a koordinálás fetisiszták és a taktikai szavazásban hívők kényszeresen mindig arról beszélnek, hogy Orbán leváltása érdekében még az ördöggel is össze kell állni legalább egy szavazásra.   Nyilván a választási törvény belekényszeríti…..
Mindig mondja az ember, hogy ennél nincs lejjebb, és valamiért bízik abban, hogy vannak olyan dolgok, tragédiák, amiket nem lehet felhasználni kampánycélokra. Mondjuk egy halott lányt. És akkor jön a Bors, ami azóta, hogy Vajna András megvette, fokozatosan süllyed le a Ripost szintjére, oda, ahol a…..
Pol Komment 2018.03.31 16:12:29
@sixx: ellenzéki plakáttépkedés után beült a gép elé .
Furcsa dolgok történnek ezekben a napokban a világ legkülönbözőbb pontjain. Kim Dzsongun 2011-es hatalomra kerülése óta először hagyta el Észak-Koreát, hogy páncélvonattal Pekingbe látogasson. Nem csoda, ha tátva marad a száj, hiszen a saját rokonait is reggeli előtt akasztató diktátor meglehetősen…..
Nem tárgyalnak senkivel. Ha mégis, akkor teljesíthetetlen feltételeket szabnak. Szél Bernadettel sem lett más a politika. Maradtak a Fidesz segédcsapata. Már-már azt hihette Szél Bernadett és Hadházy Ákos, hogy a meccs megint kihúzható 0-0-val. A "nem állunk szóba sem a Fidesszel, sem a 2010…..
PolKomment Ellenzéki esélyek 2018.03.20 00:24:04
A Republikon Intézet hozta nyilvánosságra a mai napon az Esélyes jelöltek című elemzését. A cím nem árul zsákbamacskát, az esélyes jelöltekről van benne szó! Emiatt gondoltam én is, hogy a 2014-es adatokat figyelembe véve megnézem, hogy mely körzetekben lehet esélye a nem Fideszes jelöltnek és ki…..
PolKomment Az Unió jövője 2018.02.17 17:40:52
A szuverén.hu facebook oldala hívta fel a figyelmemet arra, hogy 2017. március 16-án Berlinben vett részt egy konferencián (Rethinking Europe) Emmanuel Macron, akkor még potenciális francia elnök és Sigmar Gabriel német külügyminiszter, alkancellár és SPD elnök 2013 és 2017 között. Az eseményt…..
Ady Endre 140 éve született (1877. november 22.), a híres újságíróról és költőről sajnos kevés lap emlékezett meg (az Indexnél, az Origonál és a 444-nél nem találtam semmit, a 24.hu-n Karafiáth Orsolya írt az évforduló kapcsán). Vágó Gábor írása a Mércén jelent meg, nem sokkal utána Tamás Gáspár…..
Tegnap részt vettem a Budai Liberális Klub "Szabad(?) választások, pártállami feltételek" nevezetű rendezvényén, amin jelent volt Mirkóczki Ádám (Jobbik), Soproni Tamás (Momentum), Szigetvári Viktor (Együtt) és Ungár Péter (LMP). A résztvevők megvitatták a 2018-as választás kérdéseit, emiatt jutott…..
Minden felmérés szerint 2017 októberében rég nem látott csúcsra ért fel a Fidesz támogatottsága, miközben az ellenzéki pártok – az LMP és a DK kivételével – lejtmenetbe kerületek az utóbbi hónapokban.  Különösen 2017 májusához képest szembetűnő a változás: mindössze négy hónap alatt a Fidesz bő 10…..
Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More egykori énekese, ma reggel közölte a hírt a zoom.hu. Mosley az első két FNM lemezen énekelt, majd Mike Patton váltotta a zenekar élén. Ebből az időszakból az én személyes kedvencem a We Care a Lot, a zenekar első albumának címadó dala.  A szám azokat a "pózer…..
Hát nézzétek, ez mindenkorra áll:Akárhogy kerteljetek, csak kimondom énElőbb a has jön, aztán a morál.Mikor lesz, hogy az éhező levághatA nagy kenyérből egy kis részt magának? Részlet Bertold Brecht: Koldusoperájából. Grátisz klasszikus idézet ugyancsak az említett műből: Mit számít egy…..
A csöndet nem lehet cenzúrázni, nem lehet elárulni, nem lehet promóciós termékbemutatókon ajnározni, nem lehet félremagyarázni, meghamisítani, megrágalmazni, szédelgően földicsérni. Nem is igaz már, hogy honfitársaink semmiben se bíznak. Nem. A semmiben bíznak csak. Tamás Gáspár Miklós írása a…..
2017. október 5-én volt a Szárnyas fejvadász 2049 magyarországi bemutatója, a folytatás megtekintése előtt azonban újranéztem az első részt, emiatt ástam bele magam a film világába és a hozzá kapcsolódó elméletekbe. Bár eddig inkább politikai témákról írtam, a következőkben előfordulhatnak hasonló…..
PolKomment K+F ráfordítások 2017.10.12 11:08:31
A nemrég elindított gazdasági portál, a G7 írt egy cikket arról, hogy tavaly harminc százalékkal megvágták a kutatásra fordított állami forrásokat. Cikkükbe az OECD ábráját is beszúrták, amelyen látható, hogy Magyarország a 4. decilisbe tartozik a K+F költések rangsorában, a legtöbbet Izrael,…..
Az Élet és Irodalom Mizsei Kálmánnal, az ENSZ volt főtitkárhelyettesével készített egy interjút, melyben Magyarország eurózónához való csatlakozását lehetőségeit vizsgálja. A következőben ebből az interjúból szemezgettem pár részletet. Arra a kérdésre, hogy az euro politikai vagy gazdasági…..
Valamikor az elmúlt 7 évben - látván az előző 20 év kudarcát - Orbán Viktor eldöntötte, hogy adjuk fel, hogy nem tudunk felzárkózni, hogy az, ami a szlovákoknak, a cseheknek, a lengyeleknek és a románoknak sikerülni látszik, nekünk nem fog összejönni, hogy az ő feladata felkészíteni az országot…..
(részletek) A felvilágosodás az ember kilábalása maga okozta kiskorúságából. Kiskorúság az arra való képtelenség, hogy valaki mások vezetése nélkül gondolkodjék. Magunk okozta ez a kiskorúság, ha oka nem értelmünk fogyatékosságában, hanem az abbeli elhatározás és bátorság hiányában van, hogy mások…..
PolKomment Önbeteljesítő jóslat 2017.07.03 17:05:47
El tudjátok képzelni, mi lenne itt, ha szociálliberális koalíció kerülne kormányra, a másik oldalon meg egy táborba sodródna a konzervativizmus és a radikális jobboldal? A két lövészárok között megint egy nemzedéknyi időre nem nőne fű. Szájer József, Áder János és Orbán Viktor a Fidesz…..
Fasizmus vagy demokrácia, ezzel a kérdéssel nyit Romsics Ignác a Horthy-rendszer jellegéről szóló írásában. Jelen esetben Orbán Viktor kijelentése miatt fordult a figyelmem a Horthy-korszak felé, így jutottam el a neves történész fejtegetéseihez, amelyek a Rubiconon jelentek meg. A meglehetősen…..
PolKomment Egy kis séta 2017.05.22 18:30:22
Csunderlik Péterrel több orgnánum is készített interjút a Radikálisok, szabadgondolkodók, ateisták - A Galilei Kör története (1908-1919) kötetének megjelenése alkalmából. Az interjúk során többször felmerült Ady Endre neve is, ezért - gondoltam - megosztom Ady Endre egyik vitatott írását, amely…..
PolKomment Beszélő beszerzés 2017.05.13 15:27:00