Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moulder

1 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alternatíva Victor vs. Viktor 2012.08.02 16:58:10
Aki azt állítja, hogy Orbán Viktor nem bölcsen cselekedte, hogy a romániai magyarságot burkoltan a Traian Băsescu melletti kiállásra buzdította, az sajnálatosan együgyű. Először is le kell szögezni, a más ország politikájába való beleszólás nem bűncselekmény, nem is…..
Ej, mi' czudar világot egzisztál ama populáczió, mely a maga nemzethi alakulatát is csupán cziczomátlan isráelitákból képes összebarkátsolni, noha jószerével állnak rendelkezésre gerinczes és délczeg Római Katholikus legények szerte a Kárpáth-Medenczében, kik igaz szívvel…..
 "   Dr. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, a filozófiai tudomány doktorának, kiemelkedő tudományos és oktatói munkássága, publicisztikai és közéleti tevékenysége elismeréseként" (Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés 2005) " Magyarország : Izland 34…..
a címe ennek a blognak, meg egy egész nemzetközi kampánynak, ami azt tűzte ki célul világszerte, hogy nyissuk fel az emberek szemét: lehet korrupció nélkül is élni. Ez egyben koncepcióváltást is jelentett a Transparency International (TI)  berkein belül, a hagyományosan a…..
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
Moulder 2011.04.16 10:18:11
@Pipas: Miért? Kirobbantottak?
Moulder 2011.04.16 10:46:25
@Müller őrmester: Miattuk nem. A oroszok miatt sem, a németek miatt sem, senki helyett nem. Csak magunk miatt. Azok miatt is csak úgy, hogy ami megtörtén , az megtörtént, el kell ismerni, nem pedig tagadni.
Moulder 2011.04.16 15:08:09
@Atisz: Nem érzem úgy, hogy szemlesütve kéne járni. Lehetünk büszkék a múltunkra. Vannak dicsőséges lapjai is a történelmünknek. A most elemezgetett része nem ilyen. Ez van.
Nem az a jó megoldás, hogy letagadjuk, megmásítjuk, nem veszünk róla tudomást, hanem elgondolkodunk rajta, tanulunk belőle, netalán elismerjük, hogy szörnyű "hibák" történtek. Nem a nemzet bűnös,
hanem egyes tagjai. Ahogy nem igaz az, hogy mindenki bűnös, úgy az sem, hogy senki sem az. Azok nem olyan idők voltak.
Nem tudom, hogy a 29 pontos gazdasági akciótervvel elénk tárt, jókora gordiuszi csomót hányan kötözték, csak azt lehet tudni, hogy alig 72 órát adtak rá maguknak. A kormány gazdasági terve azzal vált kibogozhatatlan csomóvá, hogy ugyanazt a pénzt költené el többször is,…..
Moulder 2010.06.28 13:32:34
@millesei: Hogy jön ide a rádió? Melyik rádió?
Moulder 2010.06.28 18:00:24
@ostván: Nem tudom milyen arányban, de valószínűleg tényleg megosztották a koncot.
Bizonyíték: A Cuslág ügye nem kapott olyan nyilvánosságot, amilyet kaphatott volna. A kampányban gyak. nem foglalkoztak vele.
Ergo, nekik is van Cuslágjuk.
Amúgy meg a 2 milliárd kevésnek tűnik.
A pártok a választási kampányban a bevallott ~ 380 millió Ft-tal szemben becslések szerint 3-4 milliárd Ft-ot költöttek 2006- ban.
Mivel az egész dolog illegális, a pénz is illegális.
Mondjuk az általad saccolt 2 milliárddal szemben 100 milliárdot síboltak el. ( a fent leírtak alapján ennek nagy része a pártkasszákba ment )
Akkor is csak a lé 1 ezreléke.
Szerintem ezt a hiányt észre se vesszük. Nem jelentős.
Moulder 2010.06.29 07:47:48
@millesei: Többedszer hivatkozol "bármelyik közgázkönyvre".
Melyikben olvashatok az államcsőddel történő fenyegetőzés gazdaságra gyakorolt pozitív hatásáról?
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
Moulder 2010.06.25 14:34:52
@kaffogó hebrencs: Az elmúlt 8 év fideszes antikormányzása után (egyetlen értelmes javaslatuk nem jut eszembe, ami segítette volna a "hazát") nincs joguk a bírálókat bírálni.
Az ő emlőiken nevelkedett kommunikátorok nem tanulhattak mást, mint a fikázást.
Egyszer pont a Schmitt szólta el magát, hogy kommunikációs tréningeken vesznek részt, ahol még a használandó szavakat is oktatják. (bankárkormány, ügynökkormány, stb. és újabban oligarcha)
Moulder 2010.06.26 21:07:31
@kaffogó hebrencs: Szépen összefoglaltad. Tetszik.
Az SP polgári kör (vannak még polgári körök?) megsaccolhatná, hogy névadójuk hányszor mondta ki életében, hogy elvtárs!
Egyébként nem baj, hogy jó néhányszor kimondta (mások is mondták akkor). Biztos, hogy akkor nem viselte a "bocskait".
Varánusz Palionett 2010.06.24 08:00:00
A rendszerváltás idején volt egy vicc, hogyaszongya: milyen az orosz mikrocsip?Szása ül a dobozban, és húzogatja a madzagokat.Ez jutott eszembe, mikor tegnap Orbán Viktor Schmitt Pált jelölte államfőnek. A bejelentés minden, csaj nem váratlan. Az érintettek közül egyedül a nemzet…..
Varánusz Megrostált magyarság 2010.06.23 08:00:00
"...ne veszekedjetek többet, mint ami jól esik, - mondá az Úr - és megteremté Semjén Zsozseszt az ő igen nagy kegyelméből..."Pótviktor most kiéli magát. Úgy igazán. Az Orbán nyaralása alatt előszobatitkárból félistenné előlépett Zsozsesz  szemmel láthatóan…..
Moulder 2010.06.23 14:12:33
@II.Briandrew: Igaza van a @Roy-nak
Moulder 2010.06.23 15:24:58
@hu00043: Akik rájuk adták, azok egy egy része nem tudta, hogy milyen következményekkel járhat az esetleges 2/3.
Hát ilyennel.
Azemberek, akiknek a véleménye nagyon fontos, hiszen eddig lépten-nyomon őket kérdezgették, (aláírásokat gyűjtöttek, nemzetikonzultáltak, stb.) úgy tűnik nem értik mi folyik itt. Totális "alkotmányos" "diktatúra" kezd kialakulni.
Meg kéne kérdezni azembereket!
Moulder 2010.06.23 15:35:46
@citydevil: Örülök, hogy örülsz.
Csak olvasgasd tovább kéjes örömmel.
Én semmi rosszat, ehelyett nyugodt(abb) élhetőbb életet kívánok neked.
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
Az UTV kamerája előtt vágott át az M1-M7-es beveztő szakaszán egy kerékpáros szombat reggel. Boylepke, az autostat blog szerzője éppen a szakadó hó miatt várható közlekedési akadályokat kereste, amikor a képeken feltűnt a kétszer négy sávos úton kerekező ismeretlen. Az ön-…..
Moulder 2010.01.30 18:40:34
@soldat: A szilágyis bringás eset kb.egy éve történt, még a régi KRESZ volt érvényben.
Az volt vele a baj, hogy úgy tekert ahogy bírt, de a tempót természetesen nem tudta tartani az autókkal. Tehát folytonosan veszélyben volt.
Megértem, hogy a kerékpár út nem megfelelő. Ott lassabban kel menni!
Szoktam robogózni ezért tudom, hogy a legnagyobb veszélyben akkor vagyok, ha nem tudom tartani a tempót, vagy ha előzök.
HÍRA rendőrség eu-s kollégáikkal egyidőben fokozott közúti ellenőrzéseket tart, melynek keretében a biztonsági gyermeküléseket ellenőrzik (fokozottan).Több gondolatom támadt.Mi az, hogy fokozottan, mért pont a gyermekülést, miért pont most és miért csak most?Várom a hírt,…..