Regisztráció Blogot indítok
Adatok
velenceihegysegtura

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bronzkor (kb. i.e 3500 – 750 között) véleményem szerint Európa és Magyarország történetének egyik legérdekesebb időszaka volt. Átmenet a rézkor és a vaskor között, amikor az ember megtanulta, hogy a rezet ónnal vagy antimonnal ötvözve értékes, új, jól megmunkálható anyagot hozhat létre. Sokat…..
Velencei-hegység túra Ígérem! 2020.04.22 11:32:33
A felhők felemelkedtek és elvékonyodtak, a reggelt elöntötte a Nap fénye, és a felmelegedő föld tavasz illatát tétova szél hordta szét a fák között. Virágzott a vadcseresznye, szólt a kakukk harangja és a sárgarigó fuvolája, csupa pattanó rügy, lüktető tojás és anyaság volt a természet. A völgyben…..
Velencei-hegység túra Mély csend 2019.04.30 10:30:26
A hegyek között lévő végtelenségben mély béke él. A csend lakik ott, az összhang, amely segít túllátni a szűk életen. A megértés, amely a bánatot belső nyugalommá formálja, a küzdelmet győzelemmé és elengedéssé, a mély sebet többé nem fájó forradássá. Örök itt a boldogság az ég és a föld határán,…..
Az áprilisi este szétterült a tájon, és az egyre sűrűbbé váló sötétség némaságát csak a völgyön átfutó szarvasok lábának neszezése, az alvófáján elhelyezkedő fácán kakatolása, és egy magányos feketerigó éneke törte meg. A Hurka-völgyben voltam a Velencei-hegységben, és megálltam egy szinte…..
Velencei-hegység túra Este 2019.04.14 19:20:42
A kissé hűvös tavaszi alkonyatban egy rozsdafarkú rebbent fel a tető sarkára, és énekelni kezdett. Feketerigók adták hozzá a kíséretet, és hangja magányosan szárnyalt bele az egyre növekvő árnyakba. Hazaértem, és mintha csak erre várt volna az idő. Hallottam, ahogyan a bakancsaim dobognak a…..
Velencei-hegység túra Évszakok 2017.04.27 12:03:53
Elcsendesedett a nappal, de beszédes lett az éjszaka, és mély titkokat suttogott az öreg utak hátán. A lekaszált réten a tavaszt köszöntötték a tücskök, az orgonabokrok között fülemüle csattogott, a vén hársak között pedig egy nyest keresgélt tétova zörgéssel. Nesztelen szárnyakon libbentek a…..
Álmosan tűnődő árnyak járnak ilyenkor az erdőben. A napkorong a látóhatár pereme alá gördül, tündöklő palástjának egy darabját hagyja csak ébren, hogy pár percig vörös fényben ússzon még a fák koronája. Aztán elhalkul a feketerigó éneke, a füvek illatos üzenteket küldenek egymásnak, zümmögve-dongva…..
Szeretem azokat a helyeket, ahol megállva olyan érzésem támad, hogy csak egy parány vagyok a végtelen természetben. Ezek a helyek jellemzően hegytetőkhöz, sziklafalakhoz és barlangok nagy termeihez vagy aknáihoz kapcsolódnak.  Szeretek ezeken a helyeken csendes tűnődéssel tölteni hosszú perceket, és…..
Szeretem a mállott, rücskös gránitsziklákon a kezemet végighúzni, hátamat a szélnek nekivetve a Velencei-tavat bámulni. Szeretem a kék égen vitorlázó felhők habtorlaszát, a zizegő ékes vasvirágot, a zöld gyíkok ütemesen lüktető torkát. Szeretek csak úgy az ingókövek között lenni. Nem keresni semmit,…..
Vannak helyek, amelyekhez ezer szállal kötődöm. A Keszthelyi-hegység, a Tapolcai-medence, Balatonederics, Sukoró, a Burok-völgy, a pázmándi kvarcit sziklák vagy éppen a Bodza-völgy. Mindenhol barlangokat kutattam és az évek során úgy megismertem őket, mint a tenyeremet. Sikerek és kudarcok…..
Velencei-hegység túra Április 2017.04.03 19:00:00
A gyalogút puha zöld tenyerét tartotta elém, hogy lassan járjak, mert elmúlt már március, fészkek készülnek már az ágak között, levelet bontanak a fák, és a kora tavaszi félénk virágokat leváltják a változatos színű virág-hadseregek. Szobányi foltokat borít a homoki pimpó, a fürtös gyöngyike, az…..
Valami finom várakozás ül mindenen, amikor a hátizsákot pakoljuk, a bakancsot húzzuk, vagy éppen sokadjára ellenőrizzük le, hogy eltettünk-e mindent. Ilyenkor talán a vándormadár ösztöne bujkál bennünk, mert jó menni, menni ismeretlen tájakra, és várni valamire vagy valakire túl a következő…..