Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ocell

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemaszkéta Ládi Szabolcs 2008.03.08 23:23:11
ARRA KÉRLEK TITEKET, HOGY AZ ALÁBBI SOROKAT NAGYON FIGYELMESEN OLVASSÁTOK EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Király Levente riporter: - Napjainkban egyre több kutatás igazolja, hogy a civilizált társadalomtól elszigetelt népcsoportok esetében jóval…..
ocell 2012.04.12 21:41:38
ocell 2012.04.12 21:42:19
Itt a valóság kedveseim:

Cochrane Database Syst Rev. 2011 Nov 9;(11):CD005476.
Laetrile treatment for cancer.
Milazzo S, Ernst E, Lejeune S, Boehm K, Horneber M.
Source

Medizinische Klinik 5-Schwerpunkt Onkologie/Haematologie, Klinikum Nord, Nuernberg, Germany. stesincro@yahoo.com
Abstract
BACKGROUND:

Laetrile is the name for a semi-synthetic compound which is chemically related to amygdalin, a cyanogenic glycoside from the kernels of apricots and various other species of the genus Prunus. Laetrile and amygdalin are promoted under various names for the treatment of cancer although there is no evidence for its efficacy. Due to possible cyanide poisoning, laetrile can be dangerous.
OBJECTIVES:

To assess the alleged anti-cancer effect and possible adverse effects of laetrile and amygdalin.
SEARCH METHODS:

We searched the following databases: CENTRAL (2011, Issue 1); MEDLINE (1951-2011); EMBASE (1980-2011); AMED; Scirus; CancerLit; CINAHL (all from 1982-2011); CAMbase (from 1998-2011); the MetaRegister; the National Research Register; and our own files. We examined reference lists of included studies and review articles and we contacted experts in the field for knowledge of additional studies. We did not impose any restrictions of timer or language.
SELECTION CRITERIA:

Randomized controlled trials (RCTs) and quasi-RCTs.
DATA COLLECTION AND ANALYSIS:

We searched eight databases and two registers for studies testing laetrile or amygdalin for the treatment of cancer. Two review authors screened and assessed articles for inclusion criteria.
MAIN RESULTS:

We located over 200 references, 63 were evaluated in the original review and an additional 6 in this update. However, we did not identify any studies that met our inclusion criteria.
AUTHORS' CONCLUSIONS:

The claims that laetrile or amygdalin have beneficial effects for cancer patients are not currently supported by sound clinical data. There is a considerable risk of serious adverse effects from cyanide poisoning after laetrile or amygdalin, especially after oral ingestion. The risk-benefit balance of laetrile or amygdalin as a treatment for cancer is therefore unambiguously negative.
Azt hiszem, a rendőrségi szájkarate a kelleténél is jobban megtette a hatását. De nyugi, ha rendőrök akarnák, már senkinek sem lenne jogsija. Mai cikkünk blogposztja...
ocell 2011.08.10 09:25:47
@a.szirbik: ok, van igazságod, de ha van egy közlekedési dinamika az adott úton, szerintem meg kell próbálni alkalmazkodni hozzá. Egyébként 68 km/h-val mehetsz büntetés nélkül az 50-es területen.
ocell 2011.08.10 09:31:21
@Tomi1973Wien: ok, értelek, de szerintem nem jó ötlet, mert vészhelyzetet okozhat. Persze az is, aki rád mászik. Az se jó, ez se jó.
Ez pont olyan, mint a villogás. A villogás is balesetveszélyes. Mi értelme? Csak elvakíthatod a szembejövőt. Aki mellesleg biztonságos előzést hajtott végre. Ha meg necces a helyzet, akkor nem a villantót kellene keresni, hanem a balesetveszélyt elhárítani. Ha pedig volt elég idő villantózni, akkor nem volt balesetveszély.
ocell 2011.08.10 09:34:47
@Tomi1973Wien: elhiszem. Én is kőkeményen lemaradnék :)))
Petitől kaptuk e-mailben az infót:"Mai nap reggel a "Rendszer(KIES)" felajánlotta a frissítést!PDA:JPH PHONE:JPPCSC:JP9 Csak gondolom megosztom ,hogy akinek nincs lehetősége mindennap megnézni az tudjon róla!" Köszönjük :)..
ocell 2011.08.05 02:59:32
@megadako: Szia. Ha esetleg megkapod az üzenetet, tudnál segíteni? Én tavasszal jutottam hozzá egy kártyafüggetlen készülékhez és nekem is frissítési gondom van. Megoldódott? Mi a megoldás?
Üdv: Peter
ocell@freemail.hu
Praxis Elesett a hóban a nagyapám 2010.10.29 06:00:00
Kedves szerkesztők!   Még 2008 végén került a farkasgyepűi kórházba a nagypapám.Gyógyíthatatlan betegségben szenvedett,de nem volt végstádiumban,állapota jó volt a betegséghez képest(a kórház által kiadott zárójelentés szerint az egy évvel korábbi eredményekhez…..
ocell 2010.10.30 22:19:00
@Leroi: tökéletesen igazad van!

És a betegnek nem lehet korlátozni a szabadságát! Tehát ez a kijelentées: "Kórházunk teljes mértékben átalakult.Az intézményünkben elfekvő ,idős betegeket ápolunk.Nap, mint nap találkozok bolyongós betegekkel,akik korábban nem voltak zavartak,de az új környezet miatt azzá válnak.Ezeknek a betegeknek lehetőségük sincs,hogy a kórházat elhagyhassák."

Súlyos jogi következményei vannak, ha korlátozzák a beteg szabad mozgását. Ez csak pszichiátriai szakvélemény birtokában lehetséges és csakis kijelölt szakintézményekben.

Ha ápolóként dolgozik a kommentelő, akkor elég szomorú, hogy nem látja a valóságot. Vagy esetleg magánintéz,ényben dolgozik, ahol mások a viszonyok. De keményen megkérik az árát.
Sajnos nem sok jót tudok elmondani a Jahn Ferenc Kórházról!Sajnos súlyos pánikbetegségben szenvedek.Ezért a Psyhyátriai osztályra kellett befeküdjek gyógyszer beállításra.Hozzá teszem,hogy az ottani kezelőorvosom nagyon kedves és lelkiismeretesen végzi a munkáját.A nővérek is…..
ocell 2010.10.30 21:21:11
@gitáros: lehet, hogy ez megtörtént! Fizikális vizsgálat, EKG, talán mRTG és labor is volt. De egy tüdővizenyőt észre lehet venni hallgatózással is. Azt nem nagyon lehet elnézni.
ocell 2010.10.30 21:29:44
@Unter Bahn: akkor a túlsúly megagyarázza. Látod, ez is egy olyan eset, ahol negatívak a leletek, de már egy érzékelhető tünet van és bizony előjele a későbbi szívelégtelenségnek!!! Ha túlsúlyos vagy, fogynod kell a vizenyő miatt is, de számos más betegség is összefügg a túlsúllyal (szív, tüdő, máj- és epebetegségek, cukorbetegség, magasvérnyomás és stb.).
ocell 2010.10.30 21:44:08
@Leroi: szerintem a panaszok legnagyobb részénél a kommunikáció a gond. Megtörténik a szükséges vizsgálat vagy beavatkozás, de nem megfelelő a kommunikáció. És bár nem helyeslem, néha megértem. Megteszi az orvos a feladatát (ami kommunikáció nélkül is elég feszült és kemény munka lehet, nagy felelősség), de már nincs energiája a megfelelő kommunikációra. És bár valóban szolgáltatás a gyógyítás, leszarják az egészségügyet nagy ívben! Ki mossa ki más szarát és húgyát? A nővér! Mit kap érte? max. nettó 100ezret, ha műszakpótlékot is kap. És szart se kap érte. Egy 13 éve egyetemen dolgozó két szakvizsgás orvos nettó keresete 135 ezer forint. Bármikor bárki utánajárhat. Az a baj, hogy ez a szakma nem tűrheti a paraszolvenciát, mert nem illik bele: a beteg a legintimebb dolgait osztja meg az orvossal! Sokszor még olyat is, amit senki mással! Ide nem illik a para. De akkor hogy éljen meg 135 ezerből? És a továbbképzés? Egy külföldi szaklap éves előfizetése 40-60 ezer forint, egy szakkönyv (amely ugye 2-3 évente elavul) 40-60 ezer forint. És a kongresszusok?
Nehéz kérdés. Tisztességes fizetés kell és aztán lehet és kell is tiltani és büntetni a aprát, mert az visszaélésre ad okot.
Subba Jacko, Prince és James Brown 2010.08.02 15:00:00
Na gyerekek, ilyenek lesztek, ha sokat kokóztok.  ..
Nem találsz kedvenc filmedhez feliratot? Esetleg van egy új filmelőzetes, amit meg szeretnél nézni, de nem tudsz jól angolul?Írj bátran kommentet ide és ígérem válaszolok!..
Sziasztok! Az én történetem is érdekes: Nekem 2001-ben volt a bal térdemben egy baker cysta. Ezt kezelték, felszúrni akkor nem kellett. Utána évente begyulladtak az ízületeim, csak nem tudták mitől! Évente jártam góckutatásra, szinte semmi eredménnyel, nagy nehezen azt találták…..