Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Ervin 68

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyájas és érdeklődő olvasó már bizonyára értesül róla, hogy Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, sőt örömmel hirdeti ezt ő is magáról az álszerénység látszatát elkerülve. Orbán leváltása azonban úgy látszik túl komoly dolog ahhoz, hogy rábízzák a választók.  A kutatásokban…..
Jakobinus blog A lengyel példa 2018.01.15 08:30:00
Lesek Miller, a lengyel politikai egyik nagy öregje boldogan mosolyog egy 2015 júliusi fényképen. Újra megcsinálta, hiszen az állampárt általa vezetett utódja, a Demokratikus Balodal (SDL) más pártok bevonásával sikeresen létrehozott egy ütöképesnek tűnő szövetséget a közelgő választásokra.  Miller…..
Jakobinus blog Elmúlik Karácsony 2017.12.21 08:41:00
A karácsonyfa alá rakott MSZP-DK megállapodás komoly előrelépés az Orbán elzavarását akarók számára. Karácsony Gergelyről viszont kiderült, hogy nem Orbán kihívója, hanem inkább az MSZP plakátarca akar lenni. Amikor kedden kiszivárgott az MSZP-DK megállapodás, úgy tűnt jó…..
"Van kis hazugság, nagy hazugság és statisztika"-mondja a bölcsesség. Ehhez mostanában azt is hozzátehetjük, hogy efelett pedig van közvéleménykutatás. Persze nem úgy általában, hanem abban a formájában, ahogy ezt egyes cégek mostanában Magyarországon művelik.  Vessünk például egy rémült pillantást…..
A magyar bal- és liberális oldal ismét világos tanújelét adta, önpusztító hajlamainak és szellemi gyávaságának, amikor simán beszopta Orbán értelmezését a kedves vezető tegnapi szánalmas brüsszeli szerepléséről. A HVG-től a kétkezi kommentelők hosszú soráig arról ír mindenki, hogy Orbán nyerte a…..
Épp ideje volt, hogy a civil tiltakozók végre a rendszer lényegével, a politikai elnyomással kezdjenek el foglalkozni, és a felszínt karcolgató fel-le vonulások után tartós mozgalmat szervezzenek. Aligha lehet erre alkalmasabb ember, mint az elmúlt években komoly kockázatok árán jelentős erkölcsi…..
Jakobinus blog Előválasztás 2017.03.19 15:43:07
Itt van hát, amiről annyit beszéltek, az előválasztás. Nincs benne sok köszönet. Mert ami most zajlik elsősorban az MSZP és a DK részvételével az előválasztási kampány a javából. Botka célja egyértelmű ő akar lenni az egész baloldal vezetője. Ennek pedig az a módja, hogy víz alá nyomják a…..
Majdnem mindegy, hogy Botka tényleg úgy képzelte, hogy önmagában saját nagyszerű személye elég lesz ahhoz, hogy minden baloldali párt a lábai elé omoljon, vagy csak cinikus játékot játszott, a demokratikus ellenzék és benne az MSZP ma sokkal rosszabb helyzetben van, mint a szegedi polgármester…..
A nagy baloldali kiszavazóshow legújabb szónoklatversenye úgy tűnik, hogy végre érdemi ügyekről is szól, bár ez persze a sajtót sokkal kevésbé érdekeli, mint a ki kivel mit csinál közösen megkopott örökzöldje. Botka ugyanis nagy hatásúnak szánt programbeszédében nemcsak saját múltjának üzent hadat,…..
Jakobinus blog Jereváni rádió 2017.03.03 12:15:53
Sokaknál kiverte a biztosítékot Botkának az a valóság napfényén tavalyi hóként olvadó igazságtartalmú beszólása, amelyikkel egyedül Gyurcsány nyakába próbálta varrni az MSZP 2010-es választási vereségét és a Fidesz 2/3-át. Az egykori szocialista frakciótag és megyei elnök úgy tűnik elfeledkezett…..
Feltűnhetett a figyelmes olvasónak, hogy az LMP most nem különösebben töri magát, hogy bejusson az EP-be. A párt az országgyűlési választás előtt zöldbe borította a budapesti óriásplakáthelyeket és házfalakat. Az erős kampány, a baloldali összefogás teljesítményével való elégedetlenség és a jól…..
Igazán színvonalas szellemi párviadal alakult ki a baloldalon a Jobbik részvételével zajló hivatalos vitáról. Az Együtt a mindenváltás jegyében úgy gondolja, hogy itt ideje a Jobbikkal való diskurzusnak. Ugyanakkor a DK legalább ekkora elszánással és erkölcsi bátorsággal kitart a "nem vitatkozunk…..
Jakobinus blog Egykutya 2014.05.18 08:08:00
Úgy tűnik az Együtt-Korszakváltók-PM-Izé eljutott a kampány teljesen agyhalott állapotába. Nagyon helyesek, trendik, fiatalosak és újszerűek vagyunk, csak politikai mondanivaló nem tud kerülni. Azt se bírjuk eldönteni két éve, hogy mégis, most baloldali, liberális, konzervatív, zöld, vagy milyen…..
Jakobinus blog Előhang 2014.05.17 14:04:00
És akkor most elég. Dübörög az európai parlamenti kampány. A pártok napról napra ötletekkel bombázzák a választókat, üzengetnek ezt az, már ami veszi a fáradságot, hogy mondjon valamit. Az egyszerű polgár meg csak áll és csodálkozik. A jobboldal teszi a dolgát, védi a kiváltságait és hatalmát,…..