Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrbadger

3 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Shelf kolléga feltöltötte és feliratozta a riportot)  A magyar szélsőjobbal, Orbán Viktorral és a Demokrata szarkasztikus írásával foglalkoztak a minap a svéd televízió főműsoridejében, miközben Nádas „Nincsmorálisválság” Péter telefonon emlékeztette a…..
Mandiner blog A Reakció 1989-e 2009.10.23 07:01:00
  A Reakció szerkesztősége személyes visszaemlékezésekkel tiszteleg a köztársaság kikiáltásának huszadik évfordulója előtt. Ebből kiderül, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelően ki ellenálló performanszokkal, ki italozással, ki kislányok harapdálásával…..
Az EU parlamenti voksolásokon hatalmas meglepetéssel fogadta a média a svéd kalózpárt sikerét, pedig Svédországban egy logikus folyamat végterméke az Interneten szerveződő, az információs szabadságjogokért és nem utolsó sorban a gennyes szerzői jogvédő irodák ellen küzdő…..
  „Nyilván nagy hűhót csapna a szociálliberális kurzus az aradi vértanúk körül, ha a holokausztban haltak volna meg, vagy valamelyik cigánysoron lövik le őket az ügynökök.” (Sinkovics Ferenc: Miért?, Magyar Hírlap)  Pedig eddig kibírtam megszólalás nélkül.…..
  November 8-án és 22-én időközi választást tartanak Csornán, mivel a helyi Charles Bronson, dr. Áder János lemondott mandátumáról, hogy a továbbiakban Brüsszelben próbálja kordában tartani Deutsch Tamást.   A választás egyik fő kérdése az, hogy a Jobbik…..
  Ha nem tudsz lemenni a Balatonra, Velencei-tóra, felmenni a hegyekbe, mert nincs szabadságod, vagy már elfogyott, vagy de a tököd tele van azzal, hogy a gép előtt ülsz, kinnt meg süt a nap és meg lehet főni, ahogy bent is, vagy vége van a vizsgaidőszaknak, leállamvizsgáztál,…..
food, music & art Burgaszi muszaka 2009.06.24 22:19:00
Egy eredeti bolgár recept.  Hozzávalók: 2 nagyobbacska vöröshagymaolajolivaolaj50 dkg darált marha- vagy sertéshús 50 dkg burgonya1 padlizsánsó bors pirospaprika borsikafű(chili)1 pohár tejföl3 tojás      Elkészítés:  A főzést megelőző…..
mrbadger 2009.06.25 05:10:41
Mandiner blog Balkán 2009.05.31 17:01:00
  Ez a poszt nem született volna meg, ha a kétezres évek elején nem a Lágymányosi híd budai hídfőjénél működött volna Budapest, s egyben az egész tejútrendszer legkúlabb szórakozóhelye. De ott működött. Az első West Balkánba kivilágítatlan, a somogybabodi offroad…..
„What is war? Nothing special, It’s something In which Only others die” (RFE verse)  Neked van életfilozófiád?  Lőtt lyukkal a testében eltávozott ez a kalandor, és persze, hogy birizgálni kezdte az agyamat a személyisége. Szabadkozva veszem magamhoz a szót,…..
Mechanikus narancs a brazil őserdő mélyéről, egy űrből érkező lélek Raszputyinba landolása, majd az Ürdüng elől való menekülése, illetve szimpla, elszállt, lassú riffelés – ez a közelmúlt metálfrontjának kínálata. Ha már elegetek van a lityi-lötyögésből, meg…..
mrbadger 2009.03.28 15:29:14
@Gabrilo: A Maiden bizony patrióta, szeretik leszedált kelet-közép európai országokban kitűzni a brit lobogót!

Mindemellett viszont GNOSZTIKUSOK is... elég csak meghallgatni a Seventh Son c. albumukat... vagy az énekes Bruce Dickinson (kapitány) The Chemical Wedding c. lemezét. :)
mrbadger 2009.03.30 21:03:44
@Refuse/Resist!: az Iron Maiden tömény, energikus és lehengerlő giccs, a Dream Theater pedig egy jó ideje híg levű, mesterkélt és öncélú és minden eredetiséget nélkülöző giccs... az énekesek kvalitásairól nem is beszélvehe.
 Tegnap, a Konzílium második felvonásán a nemzet kérdését boncolgattuk. Itt egy rövid összefoglaló mindarról, ami bennem leginkább megmaradt. Kopp Mária arról beszélt, hogy kutatásaik szerint a magyarok 89%-a büszke arra, hogy magyar (ez az egyik legmagasabb arány…..
  A fotó - amelyről a kath.net is hírt adott - megtévesztő lehet - mondta egy olasz tévéadó moderátora, miközben a reggeli sajtószemlén felmutatott egy kedves fotomontázst az Il Giornale napilap első oldaláról, mely a milánói dóm előtti teret ábrázolja, színültig tele…..
Mandiner blog Kellemetlen alakok 2009.01.19 07:01:00
  Régi kedvencünk, Babarczy Eszter legutóbbi, a hvg.hu-n megjelent írásában egy szívünkhöz igencsak közel álló témáról, az SZDSZ haláláról értekezik. (Babarczy Eszterbe egyébként azóta vagyunk titokban szerelmesek, hogy annak idején képes volt a Matulán…..
Mandiner blog Ezt olvastuk 2008-ban 2008.12.30 07:01:00
John Le Carré (flickr)   A 2008-as év utolsó napjaiban a Reakció összegyűjtötte, mely könyveket habzsolták a legnagyobb élvezettel a szerkesztőség tagjai. A reakciósok első nemzedéke - gyarapodó számú gyermekeik okán - persze leginkább gyerekkönyveket olvasott reggel,…..
 Imádott miniszterelnökünk, Gyurcsány Ferec a Népszabadságnak adott interjújában kifejti véleményét a közelgő konzervatív fordulatról, szavaiban érezhető a jeges iszonyat, és a félelem:„Kitapintható egyfajta konzervatív fordulat az elmúlt években. Tetten érhető ez…..
 126 éve, 1882-ben a kelenföldi indóházból indult el az első vonat Budapestről Pécsre. A felvételi épületet és a 206 kilométer hosszú vonalat a Budapest-Pécsi Vasút Rt. építtette. A társaságot néhány évvel később államosították, a Magyar Királyi Államvasutak…..
mrbadger 2008.12.18 16:05:30
 Ismét aktivizálta magát az önjelölt nemzetmentők (ejtsd: hazafiak) élcsapata, Budaházy György és Toroczkai László most a Hősök terét veszik védelmükbe. Hogy kik jelentenek veszélyt a térre? A zsidók. A zsidók, akik a legtöbb egyidőben égő hanukai fáklyával a nemzet…..
 A Google Life-fotógyűjteménye továbbra is kiapadhatatlan forrást jelent a fényképezett történelem rajongóinak. A magyar történelem legszomorúbb 18 évéről szóló összeállításom után nem kevesebbre, mint a világtörténelemre fókuszáltam, egy-egy érdekesnek tűnő…..
Aki csak magyarázkodik - A fideszes zsidó"Ahogy elkészült A fideszes zsidó..., máris kipattant egy kisebbfajta botrány: Hajdú hiába próbálta két budapesti művészmoziban is levetíteni a filmjét, azt a választ kapta, hogy ehhez először meg kell változtatnia a címet. Erre…..
mrbadger 2008.12.14 14:50:58
Hát igen...

És ahogy látom most már a csaj könyve is :

bookline.hu/product/home!rate.action?type=200&id=571064&rating=4

beszerezhető Mo.-n, ami még két hete nem állt...

Azért az is durva, hogy ez nem magyarul jelent meg.

Amúgy a film második része nekem sokkal jobban tetszett. Dokumentumfilmes szempontból sokkal gazdagabb, érettebb. (Igaz, a balos sztereotípiákat öntözgeti, növesztgeti...)
 Lenyűgöző mennyiségű huszadik századi fotót tett közé a Google az amerikai Life magazin archívumának publikálásával. Az oldal képkeresőjében, a keresőmezőbe a kulcsszavat, majd utána a source:life kódot beírva böngészhetünk több tízezer archív felvétel között.…..