Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S. Szilvi

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi bejegyzésben egy ötödikes osztálynak szóló, új ismereteket feldolgozó informatikaóráról fogok írni, amelyen sajnos nem tudtam részt venni, (így csak a foglalkoztatási tervre támaszkodhatok), és amelynek keretében a diákok megismerkedhettek a Stratch programozási nyelvvel. A foglalkozás…..
A legutolsó mikrotanítás, amelyen a kurzus keretében részt vettem egy történelemóra volt, 10- es osztálynak a tatárjárás témából. Laikusként nem tudom, mely történelmi anyagrészek melyik osztályban kerülnek sorra, de többek szerint a csoportból ez kilencedikes téma, de ez szerintem nüansznyi…..
Az elmúlt órán egy 12- es osztálynak szóló, bevezető, új ismereteket feldolgozó, innovatív magyarórán vettem részt. Látszott, hogy a két tanárunk tanult az előző mikrotanítások hibáiból, és nagyon pontosan, reflektíven készítettek elő mindent, így az alábbi óra egy profi tervezés eredménye. Az óra…..
A legutóbbi óra keretében egy földrajzórán vettem részt, amelyet három társunk tartott. Az óra kilencedikes osztálynak szólt, a Föld különböző éghajlati típusairól, azon belül is a forró éghajlati övezet négy éghajlatáról: trópusi monszun, térítői, átmeneti, egyenlítői. (A mi csapatunk az átmenetit…..
A következő bejegyzésben a negyedik mikrotanításra fogok reflektálni, amelyet mi tartottunk két társammal. A mi témánk a vitaminok és ásványi anyagok voltak, ami mindhármunk biológia szakához illeszthető. Ezt a foglalkozást tizenegyedikes osztálynak terveztük, egyfajta kitekintő- jellegű, a…..
Az alábbiakban az eddigiekhez képest alternatív módon fogok írni a harmadik mikrotanításról, mivel egyetemi elfoglaltságaim miatt nem tudtam részt venni rajta. A foglalkozásterv elemzésének segítségével próbálok tájékozódni, hogy milyen órát tartottak a heti óratartó tanárjelöltek, ami azért mégsem…..
Mindmap az ásványi anyagokról Kedves diákok! Az lesz a dolgotok, hogy a blogban található információk segítségével, az előre elkészített mindmap sablon alapján feldolgozzátok a kapott forrásokat, és az óra második felében a többiekkel is megismertessétek. A mindmapet szabadon…..
Mindmap a vitaminokról Kedves diákok! Az lesz a dolgotok, hogy a blogban található információk segítségével, az előre elkészített mindmap sablon alapján feldolgozzátok a kapott forrásokat, és az óra második felében a többiekkel is megismertessétek. (A pluszban beszúrt linkeket is érdemes…..
A vitaminok a szervezet fizológiás működéséhez szükséges anyagok, amelyet a szervezet nem képes önmagától előállítani, ezért táplálékkal kell őket, illetve az előanyagaikat felvenni. A sejtek anyagcserejében van szerepük, illetve befolyásolják egyes szerveink működését. A vitaminokat oldhatóságuk…..
A vitaminok a szervezet fizológiás működéséhez szükséges anyagok, amelyet a szervezet nem képes önmagától előállítani, ezért táplálékkal kell őket, illetve az előanyagaikat felvenni. A sejtek anyagcserejében van szerepük, illetve befolyásolják egyes szerveink működését. A vitaminokat oldhatóságuk…..
Az elmúlt héten egy történelemórán vettünk részt az óra keretében. Bár a történelem sajnos nagyon távol áll tőlem, egy viszonylag könnyen feldolgozható, és adaptálható téma került terítékre: a mindennapok a Kádár- korszakban, illetve a szocializmus évtizedei alatt. Ez a téma többé- kevésbé…..
A legutóbbi IKT- órán a többiekkel együtt részt vehettünk az első mikrotanításon, ami egy rendhagyó biológia óra volt a jó értelemben. A gerincesekről szóló bevezető órát tartott az első páros, ami során különböző színes, és közérthető feladatokkal "alapozták meg" a tananyagrészt. Az alapkoncepció…..
Aki olyan mint én, hogy a dolgokat főleg csak rendszerekbe szedve, a saját logikája szerint felépítve jegyzi meg, annak mindenképpen hasznos lehet a tanulási folyamat közben elővennie egy elmetérképet. Mielőtt ismertem volna ezt a fogalmat, és láttam volna, hogy ez egy létező dolog, amelyet a…..
A következő posztban egy IKT Műhely videót fogok bemutatni, és a benne látott módszerekről reflektálni, hogy miszerint lehetne beépíteni a saját tantárgyak tanításába, nevezetesen a Madarat tolláról című projektvideót, ami a biztonságos internethasználatot népszerűsíti és támogatja. Azért…..
Az alábbi cikkben, a választott Sulinet Digitális Tudásbázis- STD, illetve a Realika oldalakról fogom leírni az élményeimet, és, hogy mennyire használhatóak, milyenek a rajtuk található anyagok, illetve, hogy használnám- e, ajánlanám e a használatukat a diákoknak. Az egyik oldalon (Realika) bár…..
IKT Első bejegyzés 2017.02.28 19:26:43
Kedves olvasók!   Polgári nevemen Szilvi vagyok, egy még nagyon lelkes biológia- földrajz osztatlan tanárszakos hallgató. Ez a blog pedig a "Korszerű tanári mesterség IKT-s alapjai" c. gyakorlati kurzus feladatainak megoldására és publikálására jött létre. A célja egy digitális portfólió…..