Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Foeldy

12 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EZ meg AZ! Mea culpa 2012.06.01 15:12:44
 Tudom, tudom, tudom. Nem felejtettem el, érkezem a Gondolatok a könyvtárban második részével is! De mivel szeretnék hagyományt csinálni abból, hogy TÉNYLEGESEN is a könyvtárban írom meg, ezért még el kell jutnom oda, amit remélhetőleg a jövő héten meg is tudok oldani.…..
EZ meg AZ! Emlékek 2012.06.01 15:07:00
 Az öreg kitárta a karját, s boldogan zárta össze, mikor a kisgyermek átölelte a nyakát. - Szia, Papi! – suttogta az ölelésben majd elvesző kisfiú. Az öreg hálásan gondolt arra, hogy milyen jó ötlet volt annakidején előállnia azzal az ötlettel, hogy a kisunokája…..
 A napokban sokat gondoltam arra, hogy helyes e ahogyan cselekszem. Mit kellene tennem, s azt teszem e? Érdemes, vagy nem? Kiapadhatatlan forrása az írásaimnak a kapcsolatok témaköre. Hiszen két ember különálló dimenzióinak összeeresztése mindig is egy érdekes toposz volt. Nem…..
EZ meg AZ! Süt a nap 2012.03.19 12:57:00
Az alant olvasható írásaim az elmúlt kapcsolatokról szólnak. Három különböző hölgyhöz lehet kötni őket, három különböző élethez, három különböző sorshoz. Nem tudom mikor írok újra. Valószínűleg holnap. Ilyenkor általában hasznos, ha az ember kiírja magából a…..
EZ meg AZ! A kérdés 2012.03.19 12:49:00
  S zeretsz? – kérdezte a fiú, s a lányra nézett. Ő nem válaszolt, csak szemében tükröződött a tompa fájdalom. A fiú lehorgasztotta a fejét, s keze idegesen babrált a sörrel. Mély, feneketlen ürességet érzett magában, mely miután elöntötte a mellkasát,…..
EZ meg AZ! Sötét volt 2012.03.19 12:46:00
  A  fiú az ágyon ült, s meredten nézett maga elé. Egyedül volt, éjszaka volt. Az árnyak lassan kúsztak feléje, s kezdték elborítani, de ő nem tett semmi ellenük. Inkább hagyta őket. Mindegy is. Kit érdekelnek? Nem hitte volna, hogy ennyire fog fájni neki. Mindig…..
EZ meg AZ! Darabjaira hullott fény 2012.03.19 12:41:00
  S ötét van. Nem akarom bevallani, de már egyre kevésbé látom a fényt. Néha felpislákol, de amúgy teljesen megvagyok a ködös félhomályban. Valami hideg hozzáér a szívemhez, s beleremegek, annyira keserű ez az érzés. A közöny vasláncait vonszolom magam után, de…..
 Azt képzeld el, hogy rodeózol a városban éjjel, épp ki akarod a fárasztó hét után szellőztetni a fejed, csend, nyugalom, és egyszer csak szembe jön egy akkora óriásplakát egy batárnagy bajszos fejjel, mint ide Jánoshalma. Azon túl, hogy kaptam egy kétoldali infarktust, azt…..
EZ meg AZ! Reflektálás 2010.02.16 11:14:11
Most ahogyan újra elolvastam az "Öreg a padon ült..." írást, újra eszembe jutott, hogyan is írtam ezt. Aznap nagyon nem volt kedvem semmihez. Elindultam az Andrássy úton. Rajongok érte. Szerintem gyönyörű. Olyan érzésem van, mintha keverednének a századok, s szinte várom,…..
Az öreg a padon ült. Előtte macskaköves út, egy finoman nyírt sövény és egy főút feküdt. Nagy volt a forgalom. Néha mikor egy hangosabb jármű  elzúgott előtte, haragosan feltekintett, s tömött, fehér bajusza alatt mormogott valamit. Ősz haját meglibbentette a szél.…..
EZ meg AZ! Ecce homo... 2010.02.16 10:43:00
A stílus maga az ember. Sokszor hallom ezt úton-útfélen. De valójában mit jelent ez? Az ember határozza meg a saját stílusát, avagy a stílus határozza meg az embert? Manapság melyik a jellemző? Lehet e egy embernek saját, egyedi stílusa, mely kiemeli őt az átlagos, hétköznapi…..
EZ meg AZ! Hideg 2010.01.28 07:45:36
Hideg rekordok dőlnek napról napra. Az ember darabokra fagy odakinn. Igazából szerintem már nincs aki marasztalná a telet.Nyilvános levél a Télhez:Kedves Tél!HÚZZ EL!Köszönettel: a világFelkelni hajnalban, és tudni, hogy egyrészt megint munkába kell menni, másrészt már…..
EZ meg AZ! Ez meg az! 2010.01.27 23:21:00
Nemtom miért, de ellenállhatatlan kényszert éreztem arra, hogy blogot kezdjek el írni! Vannak, akik a fél életüket megosztják másokkal, én inkább az a típus vagyok, aki szereti a gondolatait leírni! Nem nagyon hiszek abban, hogy ennyire, és annyira fontos manapság már a blog,…..
Filmdroid Volt (Bolt) 2009.01.29 21:00:00
 Volt a szupereb rácsokat hajlít meg, szeméből lézer tör elő, ugrik több tíz métert métert is, ha kell és egy vakkantásától az égről leopotyognak a helikopterek. A kutya szupersztár, ezzel azonban nincs tisztában, ő maga azt gondolja, hogy mindenre képes, valójában csak…..
Foeldy 2009.02.18 10:06:52
@VVega: Még hogy nem lehet megszeretni a szereplőket? Hát szerintem az elején a Kis Bolt olyan zabálnivaló, hogy az nem igaz... A Z a hangyában, ja, na ott nem tudtam szeretni egyik szereplőt sem, de itt mindegyik egy külön egyéniség, a macska a hűvös sztoicizmusával, a hörcsög a már-már beteges rajongásával, és szereplésvágyával, a főhős kutyánk pedig a világra csodálkozásával... az pedig, h lefutja a kocsikat az autópályán... :E ugyanmár, komolyan ne vedd! A történetből az úgy is kiderül, hogy csak a sorozat felvétele, és mellesleg sztem jobban hihetőbb, mint mikor a Szupercsapat (régen ment az RTL klubbon) szétszedett egy autót, elrejtett az utolsó csavarig a homokban, majd újra összeállította......
:D:D:D
Egy könnyed szórakozás ez a film, és újonnan nem csalódtam a Disneyben! Csak így tovább!
    Luc Besson kidüllesztheti a mellét, büszke lehet magára,hiszen rendezőként össz-vissz 10 filmet jegyez, ezeknek egy része klasszikus is lett. Ezek miatt fel is nézhetnénk rá, csakhogy van némi szépséghibája a dolognak, mégpedig az, hogy producerként és íróként…..
Foeldy 2009.02.07 10:00:56
@FayeFaye: Milyen CGI? Ember... elég ha csak annyit teszel, h fogsz egy kamerát, és kimész a Váci útra forgatni! Kész! Ennyi. Basszus Pest olyan iramban kezd hasonlítani egy világvárosra, h az nem igaz. Vannak szar helyek persze, de New Yorkban is vannak lepratelepek. Igenis fogják fel a külföldiek, h Budapest nem egy csecsenföldi kis porfészek. És egyetértek, Jack24-el, azokat a jeleneteket nem Magyarországon forgatták! Csak a kezdőképeket! Mondjuk sztem a legnagyobb poén az arab mobiltelefon árus volt... :D
Filmdroid Quarantine TV Spot 2008.09.24 11:48:23
Október 10.-én érkezik a Quarantine amcsi horror, amely remake...
Most már teljes az életem. A hülye bolt eladási ranglistáján vezet a MESTERLÖVÉSZ! Egy 2002-ben megjelent játék, 2008-ban a lista élén. Ezt nevezem. Gondolom, nyílván az ár miatt van ott ahol, de szerintem én miattam is valamelyest, szóval kicsit büszke vagyok :)Aki személyesen is…..