Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reni Czinkus

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! A mai utolsó blogbejegyzésemben egy olyan informatika óra foglalkozási tervezetét fogom elemezni Nektek. Ezen az órán megismerkedhettünk a programozás alapjaival, a Scratch programozási nyelven keresztül. Elnézéseteket kérem, ha ebben a bejegyzésben néhány helyen nem pontosan fogok…..
Sziasztok! Sajnos ez a mai poszt valószínűleg életem szégyene lesz, hiszen csak pár szót fogok Nektek írni az egyik mikrotanításról. Sajnálatos módon az, hogy kaotikus állapotok uralkodnak a fejemben, és a határidő naplómban, nem fejezi ki elég rendesen a valós állapotot. Na de azért nézzünk pár…..
Sziasztok! A mai nap folyamán több bejegyzést is olvashattok majd tőlem, mivel igyekszem bepótolni az elmaradott dolgaimat. A mai nap első bejegyzésében egy történelem órát imitáló mikrotanításról szeretnék egy kis ízelítőt adni Nektek. Az óra tartalma a tatárjárásról szólt, ami azért vicces, mert…..
Sziasztok! Ebben a bejegyzésben egy olyan mikrotanításról olvashattok, amelyen sajnos nem tudtam részt venni, így saját élmény hiányában most nem egy reflexiót fogok Nektek leírni, hanem inkább egy foglalkozási terv elemzést. Mivel a reflexió elengedhetetlen része az hogy személyes tapasztalatot…..
Sziasztok! A mai blogbejegyzésemben egy olyan mikrotanításról fogok Nektek egy kis beszámolót írni, amely a másik szakommal egybevág. Egy szuper földrajz órát fogok bemutatni, amely azért is volt nagyon jó választás egy ilyen kis órára, mert a tantervben is csak 45 perc van ennek bemutatására. Ez a…..
Sziasztok! Mai posztomban a múlthéten előadott mikrotanításunkat fogom kicsit górcső alá venni, mi és hogy történt, mit lehetett volna jobban, mi az ami jól ment. Az órát alapvetően tizenegyedikes osztályra szabtuk, maga a téma nem szerepel a kerettantervben, inkább amolyan kis kitekintésnek…..
Sziasztok! Ezen posztomban a múlt héten megtörtént mikrotanításra kellene reflektálnom, de mivel sajnos egyéb egyetemi kötelező elfoglaltságom volt aznap, így a foglalkozási terv alapján fogok Nektek egy kis elemzést írni. Az órát általános iskola nyolcadik osztályára tervezték, és a fő cél…..
Sziasztok! Az alábbiakban hét nagyon fontos szervetlen anyagot fogtok megismerni, amelyek jelenléte elengedhetetlen a szervezet rendes működéséhez. Az ásványi anyagokat -más néven nyomelemeket- a szervezetben fellelhető mennyiségük alapján két fő csoportba osztjuk: makro- és mikroelemek. Azok az…..
Sziasztok! Előzetesként csak annyit, hogy van egy elmaradásom, egy másik mikrotanításról, ezért lehet megtévesztő a poszt címe, de ami késik nem múlik. Viszont amiről most szeretnék Nektek beszámolni az egy mikrotanítás, amely a Kádár-korszakot elevenítette fel nekünk 45 perc keretein belül.…..
Sziasztok! A mai posztban egy olyan online alkalmazást mutatok be Nektek, amelyet én is körülbelül két hete ismertem meg, az egyik módszertanos gyakorlatom során. Ha valaki szeret gondolattérképet készíteni az óráin, és az IKT eszközöket is előszeretettel használja, azoknak az online mindmap…..
Sziasztok! A mai második kis szösszenetemet egy olyan témáról gondoltam megírni, ami napjainkban véleményem szerint egyre nagyobb szerepet fog kapni mind az iskolai környezetben, mind pedig a tanulás otthoni segítésében. Az IKT kurzus keretein belül sikerült megismerkednem egy olyan csatornával a…..
Sziasztok! A blogom második posztjában szeretnék Nektek bemutatni egy videót, melyben a diákok egy tíz órás foglalkozás keretein belül a Fémekről tanulnak kémia órán. A videót teljes hosszában, és minden részletével a leírásában ITT találjátok. Pont ezért ezeknek az apróságoknak a leírásával nem is…..
Sziasztok! Üdvözöllek Titeket a blogomon. Ebben a bejegyzésben bemutatnám, hogy miért hoztam létre, miről lesz itt szó, és végezetül magamról is mondanék pár szót. Na de akkor haladjunk sorban. 1# Ki is vagyok én? Legyek itt a blogon egyszerűen csak Reni. Az ELTE Természettudományi karán tanulok,…..