Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hovashonnan

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
merretartok Tanítsd meg pihenni! 2022.05.26 06:43:14
Adódik a kérdés: magadat tanítsd meg először pihenni, hogy jó példa legyél neki, vagy Te tudod, hogyan kell pihenni, és tudsz neki irányt mutatni?  Vegyük csak végig! Már a mi generációnk is úgy nőtt fel, hogy bent töltöttünk a suliban 6-8 órát, utána kulcsos gyerekként hazavánszorogtunk, majd…..
https://index.hu/belfold/2020/05/04/szilagyi_istvan_felesege_a_boltba_rohant_segitseget_kerni/ Sajnos a családon belüli erőszak (domestic abuse) nemcsak védtelen nőket, és gyermekeket érint, hanem nagyon sokszor időseket is. Itt a közös pont a kiszolgáltattság és az, hogy az állam szakszerű…..
hovashonnan 2020.05.08 05:52:02
@Közlekedő tömegközlekedő: Azokkal a kommejtekkel értek egyet, amiket Te írtál. Nem tudhatjuk, hogy mi folyt a ház falai között. S igen, ő kérte korábban, hogy ne legyen eljárás a fia ellen. Lehet, hogy azt nem tudta volna elviselni.
Apokaliptikus félelmeink Meg kell –e ijedned? Egy nagyon okos erdélyi kopónk és egy még gyermek, ezért kissé szertelen golden retriever kutyusunk van; és a két kutya hajnali egy órakor nem tudta eldönteni, hogyan ugasson. Arra keltem, hogy őrjöngenek, szinte szétszedik a kerítést, miközben valami…..
merretartok Egy újabb "Hátraarc!" 2020.03.27 08:40:52
Az igazságnak nincs objektivitása, mert mindenki számára más a valóság. Platón barlang hasonlata is zseniális rámutatás erre.  De mi van akkor, ha az emberiséget ismét egy nagy próba elé állítja az élet? Ki hogyan fogja fel? Kinek mit jelent egy világjárvány? Mit jelent annak, aki egy családtag…..
Valahonnan el kell kezdenem ezt a blogbejegyzést, de akkora a téma, és annyira kezd a körmünkre égni, hogy mondatok ezrei kattognak a fejemben. Órákig olvasni való posztot nem írhatok, a kevesebb pedig lehet, hogy kevés, de valami majd csak kijön normális terjedelemben. Illetve remélem, hogy nem…..
    Az elmúlt ezer évben az emberiség önnön kollektív fejlődését fizikai síkra terelte. (Ld. előző bejegyzés) Gyáriasodás, technológiai fejlődés, pénz, tőzsde, gazdasági folyamatok, globalizáció, információ robbanás voltak a fő csapásvonalak. Bár cél nem volt, csak maga az út és a haladás,…..
Ezt a cikket 2014. június 02.-án írtam. Mindjárt egy új korszak kezdődik e fizikai síkon (lásd következő bejegyzésem), legyen ez egy összefoglaló a globalizációs szakaszról.     A globalizációt, mint a kapitalista rendszer kb. elmúlt hatszáz évben történő elterjedését, és annak az elmúlt negyven…..
A mai magyar munakerő-piaci helyzettel kapcsolatban, munkám során tapasztaltam az alábbiakat. Sarkított és élesített az írásom, de „akinek nem inge, ne vegye magára”.   Magyarországon nincs munkaerő –hiány, csak kevés ágazatban. A többi ágazat esetén nem találnak munkaerőt a vállalatok,…..
  Mindegy, hogy kicsi változásról, vagy nagy változásról beszélünk, mivel minden mindenre kihat, általában közösségi szinten nem bírjuk a változást. Mondhatjuk úgy is, hogy általában mi emberek nem szeretjük, ha változnak a dolgok. De miért is? Biztosan így van-e? Ha leegyszerűsítem a képleteket,…..
merretartok Mom and Dad 2018.07.19 07:56:25
Mom and Dad Ez egy film. Nem több. Mondod magadnak. Egy elmebeteg, groteszk, drámaiból ijesztővé avanzsált történet. Az első negyed órában döbbenten kérdezed magadtól minek kezdted el nézni, majd egy olyan elképesztő történet kerekedik eléd, hogy még hülyébben érzed magad, hogy nem kapcsolod ki ’a…..
Minden elismerésem a Budaházy családnak! Ősei(n)k tisztelete, a hagyományőrzés, a magyar Föld szeretetének népszerűsítése, a demagógiákkal szembenállása, a példamutató magyarságtudat miatt. A mozgalom elgondolása sem rossz. Hozz világra még egy magyart! De szépen hangzik! Az ideológia briliáns, a…..
Az élet egyik legnehezebb témája, mert az elengedés a röghöz kötés, a kötődés ellentéte. Vannak ugyanis élethelyzetek, életszakaszok, amikor kötődés nélkül semmik vagyunk s értelmetlen a létünk. Például kötődünk a szüleinkhez, a gyermekkori játszótérhez, mely az első csók emlékét adja, a szülői…..
  Oly sokszor elgondolkozom bizonyos embereken (életem egy jelentős szakaszában én is ilyen voltam), hogy mennyire nem találják helyüket, útjukat, lehetőségeiket, boldogságukat; és hogy mennyire meghatározó dolog az életünkben a gyermekkor. Vekerdy mondta ki ezt a fogalmat a nagyközönség elé: ha azt…..
Globalizált világunk az óriási informatikai - és technológiai robbanás után már olyan szintű mindennapi agymosást tesz lehetővé, hogy igen: jaj, annak, aki hagyja magát! A személyiséged, a világlátásod; igen: az énképed és emiatt a jövőd lehet a tét! A közösségi média társulva az újkeletű „ingyenes”…..
Olvasol az Interneten mindenféle blogokat és írásokat, videókat nézel, s közben egy cseppet sem gondolsz bele, hogy annak a szónak a tartalma, hogy „HITELESSÉG” már lassan elvész a szürkületben. Abban a szürkeségben, mely az emberek agyát fertőzi a mindennapokban, az Internetes tartalmaknak…..
merretartok Téged mi motivál? 2017.11.15 12:37:28
Téged mi motivál? Ha csak ezt az egy kérdést teszem fel Neked, akkor lehet, rögtön rávágod: a pénz. Vagy rávágod: a siker. Az is lehet, hogy azt mondod: a szép dolgok. No, de ha a következőképpen teszem fel a kérdést, illetve már több kérdésben, kérdéskörben feszegetem a témát, akkor már nem is…..
Sokszor gondolkodom azon, milyen karmákat hordoz magában az, hogy valakinek sok, nagyon sok, vagy kevés, esetleg semmi pénze nincs az életben. Hogy ez valóban karma, vagy csak életfeladat!? Hogy leszületés előtt sorban álltunk a segítő körülményekért, külsőségekért, és van, aki többször állt a pénz…..
Félrevezetett társadalom             Azt gondolod, hogy magyar vagy, akkor már Neked nem jár reggel 10 perc kávézás a teraszon vagy az udvaron, hogy átgondold ki vagy, honnan jöttél és hova tartasz? Ahhoz meg pláne nincs jogod, hogy összerakd fejben a napod? Ja, vagy minden napod ugyanaz? Akkor…..
merretartok :) 2017.05.17 14:25:51
"Légy már túl a TALÁN-on!" (Kihez menjek? című film /Marry me/)..
merretartok Téveszme 2017.05.17 14:23:59
"Nem gondolja, hogy éppen az a téveszméje, hogy nem téveszmés?" (Dr Csont című filmsorozat /Bones/)..
merretartok Mitől függ? 2017.04.26 11:42:25
  Ismerek olyan embert, aki rengeteg tudással és több diplomával, magas intelligencia szinttel (magas az érzelmi intelligencia szintje is) megszorult az életében egy rosszul fizetett állásban és egy középszerű életvitelben. Nem mondom azt, hogy mindenkinek világot kell megváltania és milliomosnak…..
merretartok Valóság? 2017.04.26 11:19:06
A Te valóságod nem az ő valósága és a mi valóságunk nem a Ti valóságotok.  ..
merretartok A pénz ringyó 2017.04.26 11:17:00
„A pénz olyan, mint egy ringyó és soha nem pihen. És féltékeny, ha nem vele foglalkozol. Könnyen lehet: egy reggel arra ébredsz, hogy elhagyott.” (Wall Street c. film /Tőzsdecápák/)..
merretartok Határ 2017.04.26 11:14:49
„A hallucinációid olyan dolgokat mutatnak meg neked, amiket a tudatod nem ért.” (Perception c. sorozat /Észlelés/)..
merretartok Nemet mondani 2017.04.26 11:13:12
„Meg kell tanulnunk nemet mondani a jó dolgokra, hogy maradjon időnk a legjobbakra!” (Dale Calvert)  ..