Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mick Richards (UK)

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsősorban azoknak van aggódni valójuk, akik kevesebb, mint öt éve élnek a szigetországban és az elmúlt hetekben a járvány miatt elveszítették a munkájukat. Nincsenek kevesen és nem csak közép- és kelet-európaiak vannak köztük...
Olyan szerző írása következik ma, aki szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt írta meg svájci munkavállalása történetét. Kíváncsi voltam, mi történt vele azóta, ő pedig szerencsére megírta – akadnak Edina történetében tanulságok. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz,…..
Mick Richards (UK) 2019.06.28 09:33:36
@dddddddddddddd:

Pont erre gondoltam en is a poszt olvasasakor. Persze a fanyalgok sokszor vegig sem olvassak a posztot, csak az elso par sor alapjan huzzah le.
Mick Richards (UK) 2019.06.28 09:38:22
Például megpróbálja eldönteni, hogy merre tovább. Elfogadjon egy nagyszerűen hangzó álláslehetőséget a világ túlsó végén? Maradjon inkább Magyarországon a család és a barátok közelében? Ki a fontos? Kinek kell megfelelni (ha meg kell): a családnak, magunknak? Ezek a…..
Mick Richards (UK) 2019.06.26 22:23:32
@London2009:

Megprobaltam ismet uzenetet kuldeni. Elore is koszonom, ha valaszolsz.
Határátkelő Mert magyar vagyok 2019.06.24 06:30:00
Ahogyan telnek a határátkelős évek, sokakat kezd el foglalkoztatni a magyarságuk kérdése. Hiányzik és ha igen, akkor mi: emberek, ételek, tárgyak, hangulatok, helyek? Ezeken gondolkodott el Balázs, aki két rövid, egymáshoz voltaképpen kapcsolódó szösszenetben osztotta meg a…..
Mick Richards (UK) 2019.06.25 00:55:24
@London2009:

Szia! Irtam a hetvegen maganba. Megkaptad?
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Mick Richards (UK) 2019.05.07 08:43:39
@kék madár:

Szerintem az egyik legjobb szojatek, amit mostanaban olvastam.

Némi kedveskedés/nemi nedveskedés.

Ugy segitettek volna neki ferfi honfitarsaink, ha a bugyijan belulre kerulhetnek.
Nemrégiben olvashattatok itt egy posztot, melyben az Egyesült Királyságban élő külföldiek vallottak arról, milyen hatással volt rájuk a britek tervezett kilépése az Európai Unióból, illetve miért érzik magukat „Brexit-menekülteknek”. Most a kiegyensúlyozottság kedvéért…..
Mick Richards (UK) 2019.03.21 14:37:26
Mick Richards (UK) 2019.03.21 14:41:40
@London2009:
En az RTL Most-on csinaltam egy regisztraciot, es siman siman nezem, erdekes sorsok vannak...
Mick Richards (UK) 2019.03.21 15:52:38
@Platonica:

A telefonos app kert.
„Give our people back!” - mondta pár napja Davosban a BBC-nek a lengyel miniszterelnök. Őszintén szólva nem teljesen egyértelmű, hogyan is gondolta ezt Mateusz Morawiecki a szabad költözés és munkavállalás korában, illetve hogyan is kellene pontosan az Egyesült Királyságnak…..
Mick Richards (UK) 2019.01.29 13:20:22
@London2009:
Ami ezen a reszen van eleg beteg szerintem. Dolgoztam ezen a reszen 2017 januarban, legkozelebb erre jartam egy evvel kesobb, es eltevedtem, mert idokozben mindenhova haz epult.

Egyelore csak egy kisebb lassulas, ami a kivaras miatt lehet. Varjak az esetleges lufipukkadas miatti arcsokkenest. Most Didcot Great Western Park kulonbozo fazisain dolgozom. Ez osszesen 2310 magan es 990 affordable hazat jelent (elenyeszo szamban lakast). Az egesz 179 hektaron, 2010-ben kezdtek es varhatoan 2025-ben fejezodik be.

De mar sorbaall Valley Park 4254 hazzal.

A regi motorosok azt mondjak, hogy amikor belassul, mint pl. 2008-ban akkor alapozas utan felhuzzuk egy bizonyos szintig a falat es onnantol csak akkor folytatjuk, ha valaki megvette. Azert nem gondolom meg igazinak a lassulast, mert a kovetkezo fazison mar fejeznek be hazakat, de meg el sem kezdtek arulni, mert eloszor a korabbi fazisok maradekait akarjak eladni.

A masik erdekesseg, hogy az affordable (nevezzuk onkormanyzatinak) kinalatban van berelheto es shared ahol berleti dij es torleszto is van, es elso korben csak resztulajdonos lesz a vevo. Van 3 viszonylag nagy haz, amit nyaron atadtunk az ingatlankezelonek es meg mindig ures. A berelhetokbe par napon belul bekoltoznek atadast kovetoen.
Noha a minap már átléptük a 2700. posztot a Határátkelő történetében, bizton állíthatom, hogy a maihoz hasonló még nem nagyon volt az elmúlt hét és fél évben. Gábor történetének címe az is lehetne, hogy Thaiföld alulnézetből, mert a magyarok által is kedvelt országnak egy egészen másfajta arcát…..
Mick Richards (UK) 2019.01.28 08:34:38
A szégyen és a félelem furcsa dolog, sokszor olyan helyzetekben jön elő az emberből, amikor semmilyen oka nincs rá. Akadnak, akik folyamatosan attól félnek, hogy kiderül, nem elég jók abban, amit csinálnak – minden ok nélkül. Hogyan kapcsolódik mindez a határátkeléshez? Rögtön kiderül!..
Az rendben van, hogy Las Vegas a szállodák és a kaszinók városa, nincs ezzel semmi gond. Az már ugyanakkor meglepő (legalábbis azoknak, akik még nem jártak ott), hogy mennyire összenőtt minden mindennel. Legalábbis ez derül ki az egyébként Londonban élő Hanna posztjából, aki…..
Mick Richards (UK) 2018.09.04 11:19:59
@London2009:

HA is ovatosan ajanlotta, kerulven azeletemmorzsai kifejezest, helyette Londonban elo Hanna. Eskuszom nem neztem meg, de felismertem az egyedi stilust, Ami akar dicseret is lehetne, de nem az.
Egy szakítás (legyen az házasság vagy akár csak egy hosszú, komoly kapcsolat vége) mindig fájdalmas. Különösen az, ha már gyerekek is vannak. Ám határátkelőként lehet ennél is bonyolultabb a helyzet, hiszen mi a helyzet akkor, ha az egyik fél (ebben az esetben az anya) szeretne…..
Mick Richards (UK) 2018.08.22 09:08:38
@IT Knight:

Nagyon koran van nekem ehhez. Neba, nem feher lesz a gyerek? Akkor az talan nem is ember?

Nem vagy formaban ma vagy csak immunissa valtam, es atsiklottam felette, de nem lattam a kedvenc szavadat, amit annyira szeretsz leirni, amire talan kulon premiumot is fizetnek.
A távol-keleti országról olyan kép él általában az emberekben, hogy egy rendkívül modern (legalábbis a nagyvárosokban mindenképp) hely, ahol orrvérzésig, sőt néha azon is túl dolgoznak az emberek. Nos, Tshabee posztja ehhez képest szolgál majd egy pár nem is kis meglepetéssel, különösen ami az első…..
Mick Richards (UK) 2018.07.31 09:31:14
@maxval balcán bircaman:

Balkáni Birka, talan nem is kellene bovebben elemezni, mert a nev mindent osszefoglal viselojerol.

No offence, de ha valaki elmeselne, hogy el ilyen ember, ilyen ertekrenddel es vilagnezettel, eskuszom nem hinnem el.
Idonkent igy is tobbszor kell elolvasnom, hogy egyszer elhiggyem, hogy ezeket komolyan tolod.

Persze attol is szep a vilag, hogy nem vagyunk egyformak, de figyelembe veve, hogy raadasul egy orszagban nottunk fel, es azt hiszem meg eletkorban sem allunk tavol egymastol: vegkepp ossze vagyok zavarodva. Ahogy a Peka es Csupi cimu klasszikusban horgad fel az egyik fohos: Ilyen van?
Engem valahogy soha nem érintett meg a stoppolás kalandvágya, de ez persze nem jelent semmit, hiszen világszerte elég sokan próbálnak meg így eljutni egyik helyről a másikra. Közéjük tartozik TeePolgar, aki rutinos stoppolóként foglalta össze sok év alatt (és sok országban)…..
Határátkelő A honvágy tíz jele 2018.03.02 06:30:00
Valamivel több, mint két év nem kevés idő az ember életében, külföldön élve meg pláne nem. Ennyi idő után az ember már bőven elkezd beilleszkedni. A mai szerző, Angersin úgy került külföldre, hogy meglátott egy álláshirdetés, amire felkapta a fejét. Tulajdonképpen nem…..
Mick Richards (UK) 2018.03.02 10:31:13
Mick Richards (UK) 2018.03.02 11:24:33
@Mrs. Clayton:

Ne aggodj emiatt, majd hozatnak neked magyar apolot... :-)
Mick Richards (UK) 2018.03.02 12:04:04
@Golf2:

Mire Mrs. Clayton oreg lesz mar hozatni kell, mert addigra mar mindenki visszamegy. London2009 is megirta, es Schmidt Maria nevu apolt is nyilatkozta valamelyik ujsagban, hogy mindenki haza fog menni, mert rajovunk, hogy ott a legjobb.
A külföldi munkavállalás esetében a „hol lakjunk” mindig kulcskérdés. Márpedig lakást bérelni (a sokak által kényszerből választott szobabérlést most tegyük félre) nem is olyan egyszerű. Nem elég, hogy elég komoly kezdőtőke kell hozzá, ráadásul a dolog menete sem olyan…..
Mick Richards (UK) 2017.08.07 21:19:42
@Szaktanár:

Az angol jovot epitem (04.14.)
Hullamvasut es hitegetes (04.28)

Ebbol a ket posztbol kiderul, hogy mit csinalok es konkret szamok is.
Juli és családja egy éve költöztek Németországba, miután elegük lett abból, amit Magyarországon napi szinten átéltek. Az egy év már éppen elegendő idő ahhoz, hogy az első tapasztalatokat összefoglalja, még ha csak röviden, címszavakban is. A nekem írt levélben úgy…..
Mick Richards (UK) 2017.07.19 21:27:13
@vándor madár:

Engem a Skot Ozvegyek magannyugdij penztarba leptetett be a munkaltatom, imadom a nevet is. A belepeskor valaszhattam, hogy a bruttom hany szazalekat kivanom befizetni havonta. Eletkorom miatt a legmagasabb 5%-ot valasztottam, fokepp azert is, mert az igy levont £100 melle ok hozzacsapnak £200-at, igy havi 300 kerul a szamlamra, amit nagy valoszinuseggel senki nem fog ellopni, ahogy korabban megtortent velem is egy masik orszagban.

A masik kedvencem, hogy belepve az itteni ugyfelkapu oldalara meg tudom nezni, hogy szerintuk mennyi allami nyugdijat fogok kapni. A 2015-os erkezes utan segedmunkaztam is, es persze irjak, hogy ez prognozis es valtozhat, meg persze tovabbra is dolgoznom kell. Joideje nem neztem ra, legutobb azt irtak, hogy heti 75 GBP fogok kapni, ami persze itt semmire nem eleg, de akkor is angol allami nyugdij vagy mifene!
Határátkelő Ez csak egy munka 2017.07.04 06:30:00
Kulcsmondat a címben megfogalmazott a határátkelők körében (is), és körülbelül annyit tesz, hogy az ember sok mindent bevállal azért, hogy aztán előrébb jusson. Nem feltétlenül az önmegvalósítás visz ilyenkor előre, hanem az, hogy elérd a céljaid. János angliai…..
Jánosék tavaly költöztek ki Nagy-Britanniába, immár másodszor. Meglehetősen érdekes hónapokat töltöttek a szigetországban, ahol egy hotelben dolgozott takarítóként. Ebből az időszakból ragadott ki egy-egy életképet. (Azóta megint Magyarországon vannak, legalábbis átmenetileg.) A képeket is ő küldte,…..
Mennyire változtatták meg az elmúlt évek terrortámadásai a gondolkodásunkat? Gyanakvóbbak lettünk? Másképp nézünk egymásra? Egyebek mellett ezek a kérdések is felmerülnek az eheti blogajánlóban. Emellett bukunk motorral és párhuzamos ügyintézésbe bonyolódunk Magyarországon és…..
Mick Richards (UK) 2017.06.11 11:45:37
@Csodabogár:

Eljenek a bator magyar nyugdijasok! :-) Ezert nem szabad kitantorogni, mert teged ott igen, de minket itt nem tud megvedeni a Kedves Vezeto, Europa Hos Megmentoje.

Termeszetesen nem ezzel telik a napom itt Swindon-Felson, hogy folyamatosan aggodom, felek. Nem is neveznem felelemnek, de van egy kis rossz erzes bennem. Nyaron jon a Nagylany, menjunk vele Londonba? Westminster? London Bridge? Persze pont ugyanott ugysem lesz semmi. De mi van, ha megis? Nyitogassuk a pofonos lada tetejet?

A manchesteri robbantas utan felmerult a kerdes, hogy akkor biztosan megyunk Birminghamba junius 4-en a fel evvel korabban megvett jeggyel a Take That koncertre? Mentunk, itt vagyunk, de kifele menet nezegettem korbe-korbe, hogy van-e hatizsakos, gyanus kinezetu a tomegben. Mi a gyanus? Ki a gyanus? Es talan ez a legborzasztobb, hogy nem akarsz gondolni ra, foglalkozni vele, ezzel elni, de megis bekuszik valahogy a tudatalattiba.
        Majdnem megvolt a döntetlen Andorra ellen. ..
Mick Richards (UK) 2017.06.09 23:30:04