Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balatoni Győző

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most hogy az legutóbbi részt elolvasva a virtuális tekinteteken megcsillant a katódfűtés fénye, időszerű ugrani egyet a tér-időben, és meglátni a jót abban is, ami talán nem ennyire szép. Viszont… Gondolkodtam azon, vajon egy véletlen egybeesés műve, vagy tényleg az asztrológusok által is tárgyalt…..
AudioWorld Kábel mizéria 2020.03.16 17:38:11
Audio fórumok gyakran vissza-visszatérő vitatémája a kábelek fontosságának, minőségük és áraik közötti összefüggések latolgatása, és egyáltalán, a kábelek működési mechanizmusa. Noha nem tartom magam minden tekintetben expertnek kábeltémában, a kábel szerepének a lekicsinylése mindig szúrja a…..
Balatoni Győző 2020.03.21 12:11:34
@Analoglued: Szerintem egyáltalán nem voltál itt túl szakmai a cikkben, vagy túl mélyen technicista, nagyjából pont sikerült eltalálni az egyensúlyt, hogy már legyen benne a lényegi részből, de a kívülállókat se riassza el. :)
Balatoni Győző 2020.03.26 18:57:42
@Analoglued: Na igen, körülbelül ez lehetne az irány alapból.
Persze nem kéne a kukába dobni sem a limitereket, sem a kompresszorokat, csak meg kéne tanulni helyesen használni őket. Ennek pedig alapvető feltétele, hogy nem hatvan- hetven dB-n kellene a keveréseket elvégezni, hanem tisztességes hangnyomáson, hogy a rendes dinamika beállítható legyen, és ehhez nem kis nyomorult, húsz liter alatti két utas, tizencentis hangszórócskákon dolgozni, hanem rendes masteringet készíteni, rendes mastering holmin, rendes mastering stúdióban, ha más megoldás nem kínálkozik.
Mert valójában azoknak az igényeit illene és lenne logikus mélyebben kiszolgálni, akik eleve igényesebbek ezen a téren, ezért igényesebb körülményeket teremtenek a zenehallgatáshoz és esetleg hanghordozókat is vásárolnak még.
Aztán utólag a stream szolgáltatók, meg a kereskedelmi média oda kompresszálhatja ezeket a felvételeket magának a saját felhasználási profiljukba illesztve, ahova csak akarja, hiszen ez utólag könnyen kivitelezhető, de fordítva ez nem igaz, amit egyszer elrontottak, azt utólag feljavítani igen körülményes lenne...
Szerencse a szerencsétlen helyzetben, hogy vannak határozottan kedvező hírek egy ilyen jellegű mastering stúdió kialakításáról itthon, melynek ez lesz a fő feladata a zászlajára ezt nyíltan kitűzve, és már idén szeretnének üzemelni!
Igaz, vidéken lesz és a fővároshoz nem közel, de a tulajdonos-alapító igen elhivatott és lelkes, valamint nem első sorban az anyagi gyarapodás vezérli, hanem az egész ügy felkarolása, látva és érzékelve a kialakult helyzetet ezen a téren.
Szurkoljunk együtt neki!
AudioWorld Csúcshangszedők I. 2015.02.04 22:16:16
Sziasztok! Most hogy eléggé este van már, és belefáradtam a kertészkedésbe, nézem az Audio Asylum-ot, hogy ki min pörgeti a bakelitet ( öcsém, vannak emberek... http://www.audioasylum.com/cgi/t.mpl?forum=vinyl&m=925481&highlight=SME+3012 ) itt az alkalom egy kis lamentálásra a…..
Balatoni Győző 2020.03.21 14:15:35
AudioWorld Hazai High-End Audio 2019.07.21 14:11:41
Mielőtt elkezdenénk ennek a nem túl frappáns főcímnek a kibontását, érdemes volna egy kicsit – a teljesség igénye nélkül – visszatekinteni a múltba, felidézni a „Magyar Hi-Fi” eddigi kis és nagy dobásait, már hogy egyáltalán megfogjuk ennek a fogalomnak a gyökerét, és jobban lássuk, honnan…..
Eredetileg úgy terveztem, hogy az audio-bullshit (angol: bivalyszar, értsd: duma, hasba akasztó szöveg, hülyítés) gyűjteményemet majd ugyanolyan tematikusan fogom folytatni, ahogy azt az előző részben sikerült elkövetnem. Sajnos bárhogy igyekszem, nehéz volna ezen az irányelven menni tovább. Akkor…..
AudioWorld Lóerők...alapjáraton. 2018.06.02 22:16:40
Mindez idáig nem sikerült túltennem magam az idei müncheni Show tanulságain. Talán mégsem volt annyira értelmetlen az idén is kilátogatnom, nem is gondoltam volna, hogy ennyire, ilyen hosszú ideig mocorognak majd a gondolataimban a leszűrhető – legalábbis egyféle gondolkodás alapján levonható –…..
Nem mondom, hogy szerelem volt első látásra, de a vonzalom adott volt. Akinek valaha volt - és szerintem sokan vagyunk így - minden idők egyik leginkább konyhaszekrény ajtóra hasonlító lemezjátszója-, tudja miről beszélek...
Valahol az Audio World kicsivel távolabbi témáiról szőtt gondolataim között szerepelt egy hasonló gyárlátogatás halvány terve. Lévén hogy jó a kapcsolatom az angol Origin Live és Funk Firm cégekkel, ez a gondolat nagyon is lőtávolban volt, sőt még van is, nem lehetetlen hogy az idén még egyszer…..
Balatoni Győző 2017.05.06 23:35:20
@Krabóth: Szerintem a hifi (pardon, high-end) ma már nem erről szól, amit mi fontosnak tartunk és tartottunk. És ez igaz még számos dologra, nem csak erre persze. A világ megváltozott és változik most is, ahogy mindig is változott.
A masahiro ősi nickemen is én írtam - telefonról - nem is értettem honnan került elő, már nem is emlékeztem rá, bocs.
Én nem akartam a fékhez nyúlni. Mint tudjuk, nem is szabad azt piszkálni. De mégis muszáj volt, mert a hátsó tárcsák és betétek cserére szorultak, ezeket kaptam is az autóhoz, gondoltam kicserélem őket, aztán többit az őrszobán. Csak ugye legutóbb, amikor beljebb tekertem a bal dugattyút, hogy…..
Balatoni Győző 2017.04.09 00:45:06
AudioWorld Bemutat(koz)ó csapat 2017.03.10 13:21:16
Nagy örömmel teszek eleget Szekeres István, kis hazánk egyik legjobb Audio-Technika kereskedője megtisztelő felkérésnek, hogy Magyarországon elsőként én teszteljem, hasonlítsam össze ezt a néhány új pickupot. Nem csak azért, mert mindig is érdekeltek az új dolgok, a mögöttes technológia, de…..
Nos, bocsánat hogy a címben így eltorzítottam egy jó kis magyar közmondást. De a szójátékon túl annyit mindenképpen meg kell hagyni, hogy az alátétek, vagyis az analóg ( bakelit, ha úgy tetszik ) lemezjátszók lemezalátétei nagyon is benne vannak a hangminőségben. Olyannyira, hogy lassanként azt…..
Balatoni Győző 2017.02.26 12:21:34