Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korben Dallas

112 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát hol is kezdjem... Úgy döntöttem, idén is átúszom dolgozni a másik otthonomba. Kezdjük szerintem az "úszással"....ehelyett inkább a repülőt választottam.Nekem szokásom minden repülő úton máshogy csinálni mindent, mert eddig folyton szarul ment....nem voltam valami…..
Igazán be akartam fejezni az előző bejegyzést, de valahogy nem ment. Most, hogy újra itt ülök a felkelő nap országában, a lelkesedésem is felébredt :) Az a számomra igen-igen kellemes eset  áll fent, hogy míg Virág és az apja dolgoznak, keresik a pénzt, hogy eltartsanak…..
Hát sajnálom, valahogy nem sikerült végül is írnom hamarabb. És így már nem is az igazi, de azért csak lekörmölöm azt az élménybeszámolót! Azt hiszem, ott tartottam, hogy a Narita expressel a tokiói állomásra mentem. Ott kellett átszállnom a Shinkansenre. Még most is…..
Reggel tök jól keltem. Pedig este, vagyis inkább másnap ½ 3-kor még fent voltam. Ellenben Apu elég fáradt volt, pedig Ő jóval hamarabb aludt el, mint én. Reggel 8-kor elindultunk és Apu még néhány embernek bemutatott, majd 8.15-kor volt egy „meeting” (megbeszélés), hogy ma…..
Korben Dallas 2012.11.02 16:18:34
@wiener: Elnézést...elég rég foglalkoztunk a bloggal :(
Viri most 15 éves. No igen.A temperamentuma inkább a piros felé hajlik :D
Ugyan már itt vagyok egy pár napja, de mostanra sikerült csak leülnöm a gép elé. Ennek nagyon egyszerű okai vannak. 1. Azt sem tudom hová kapjak, hogy ezt a két és fél hetet kihasználjam -ha már a sors úgy rendeltetett, hogy váratlanul ki kellett utaznom lányom után…..
Na sziasztok! Virág vagyok! Hát hol is kezdjem....hmm....háát...ahogy kiderült, hogy megyek Japánba Apuval megkértek hogy írjam a blogot, mert az Apááám lusta hozzá :D Hogy hogy kerültem Japánba egyedül, vagyis Apuval? Akkor elmesélem :D!! Még régebben amikor még Apu kint volt…..
Kedves Mindenki, aki "lelkesen" olvasta soraimat.Jelenleg itt ülök Magyarországon és innen írom az uccsó bejegyzésemet.Hosszú tanakodás után döntöttünk úgy párommal, hogy a gyerekek miatt mi, hárman hazaköltözünk.Nem szeretném részletezni döntésünket, de sokat…..
Néhány fotó....Ez egy virágzó bokor. Tele van vele a környék . Még nem néztem meg, mi ez, meg fogom keresni!!!!Gyakorlatilag ősztől tavaszig virágzik :)Nagyon vicces volt, ahogy kikandikáltak a szirmok a hó alól. Most kezd potyogni. Amikor jön a tavasz. Gondolom átadja a színpadot…..
Korben Dallas 2011.03.12 04:05:08
@Sekai: Igyekszem-igyekszem :) Közrejátszik benne..
Korben Dallas 2011.03.21 08:51:16
@安徳拉希: Köszi a fordítást.
Amúgy...nagyon vicces fiú/lány vagy.....a kanjit nem értem ...ha érteném, valószínű nem írtam volna, hogy "Nem jöttünk rá, hogy mi is az utolsó."..:)
Korben Dallas 2011.03.22 06:17:23
@安徳拉希: Csatabárt elásva :))
Köszi...már tanultam valamit..
Komatsuban lakunk, Ishikava prefekturában. És Te?
Az aggódó családtagjainknak,barátainknak, ismerőseinknek két folyamatosan frissülő honlapcím.Ez a Japán területén lévő ,sugárzást mérő készülékek adatai. Felülről a negyedik sor első diagramja Tokiót, az alatta lévő a mi prefekturánkat (kb. megyét jelent)…..
Jó dolgozni Japánban!?? :(((( 2011.03.16 03:58:25
Most nincs kedvem írni....nagyon elszomorít a Japán adókon látott, szerencsétlen emberek sorsa.Az a legszörnyűbb, hogy mégis alázattal, fegyelmezetten viselik az egészet.Itt minden ember bízik a kormányban. Elhiszik, amit mondanak. Hisz eddig sem csalódtak EGYIKBEN SEM.Vagyis…..
Míg a földrengés alig, a tsunami sok kárt okozott: Miyagi prefekturában már több ezer eltűnt személyt keresnek. Szörnyűek a híradások a TV-ben. A házaknak csak az alapjai maradtak meg, mindent elvitt a víz. Ahogy láttuk a légi felvételeken, inkább a nagyobb, fémszerkezetes…..
Korben Dallas 2011.03.13 23:38:13
Remek!Most meg aggódhatunk a fukushimai 1-es reaktor miatt is. Hűtik-hűtik.....remélem ügyesen!!!Ha robban a reaktor, mi még mindig messze vagyunk, de Tokióból indulna a repülőnk két hét múlva.A fene a világ összes atomerőművébe!!!!!!!És ebből mit sem tanulva Kína sem szünteti…..
Földrengés, tsunami... a TV összes csatornája ezt zengi.De mekkora mák, hogy ilyen messze vagyunk a bajtól! (Ishikawa pref. Komatsu város)Gyakorlatilag a keleti partot úsztatta el a legjobban az ár. Ennek oka a tengerben történt 8.9-es erősségű rengés....na meg a többi 6-os és 7-es…..
Korben Dallas 2011.03.13 01:27:01
És megint! Újra! Ismételten fel kellett kaparnom az államat a földről!Tudjátok, mire jó még a vonalkód?Emberek, pontosabban beosztások rögzítésére is! Bezonyám!!!!Történt ugyanis, hogy elmentünk édes drága kisfiamnak (csak nehogy olvassa ezt a bejegyzést hehehe...)tortát…..
Felcsaptam meteorológusnak , hehe… Szóval…ma is esik az eső, sőt! Volt egy kis havazás is. Hát mit mondjak. Elfogyott a mézesmadzag…. A minap ismételt látogatást tettünk egy műszaki áruházban. És csodát láttam, megint. Azt talán még nem említettem, hogy…..
Ennyit a napról. Borús-esős idő. Ez van. Lesz még tavasz, csak ki kell várni. Mondjuk, ahogy nézem az otthoni havazást és a mínuszokat, nem tudom, mit is panaszkodom. Az a fránya, ,örökkéelégedetlen”  magyar fajtám, ugye? :D :D :D A minap nézelődtünk néhány…..
Hurréj!!! Ezerrel süt  nap!!!! A szél is kellemesen langyos. Elég mézesmadzag-szaga van a dolognak, de nem érdekel! Akkor is teljes erővel belevetem magam a tavasz-érzésbe. Szépen, lassan kezd kiszáradni a lakás. Már csak este folyik az ablakokról a víz. Egészen megszoktam.…..
Jó dolgozni Japánban!?? Divat 2011.02.17 01:10:00
Eszembe jutott, hogy arról talán még nem is beszéltem, hogy hogyan is van egymással a divat és Japán. Azt hiszem, azzal nem árulok el újdonságot, ha azt mondom, erősen az élbolyba tartozik. Persze választék is van bőven .  Kinek mi a stílusa. Az egyszerűtől kezdve egészen…..
Na ezt el kell mesélnem! Csak egy kis érzékletes példa, mennyire más itt a neveltetés, mekkora különbség van egy japán és egy európai kamasz érettsége között. A szitu… A suliban minden gyerek kapott egy borítékot azzal a felszólítással, hogy vigyék haza a szülőknek.…..
Hát végre megerőltettem magam és újra itt vagyok. Történt egy-két említésre méltó dolog, szépen, sorjában elmesélem. Talán az egyik legviccesebb: úgy 4 héttel ezelőtt kb. két héten keresztül egyfolytában esett a hó. Én még ennyi havat egy városban soha nem láttam.…..
Megint snowboard! Klassz volt :) Alig estem…egyre jobb. Igaz ami igaz, az az „alig” sikerült annyira, hogy jól meghúztam a felkaromon valami izom-félét :D De már nem vészes. Az idő tipikus télies. Hó és hideg. Reggelente a lakásban 6-8 C°, Ákos két napja…..
Nah, ennyit a hóról. Már vagy három napja esik az eső. Ha nem lenne az egész város alulról becsövezve, már úszva közlekednénk. De hála a remek és precíz csatornázásnak, mindenhonnan és mindenhová tűnik el az olvadó latyak az utakról. Szóval megint unalom. Suli nincs, csak a…..
Korben Dallas 2011.01.08 17:40:03
@moflicica: Szia!Köszi,örülök hogy tetszik. Összeszedem magam és fotózok téli kerteket is, ha érdekel. Amúgy is rég raktam fel képeket.
BUÉK mindenkinek…hihi….kicsit késve…hehe. Nem volt valami nagy szám a szilveszter. Vagyis egyáltalán nem volt semmilyen. Amolyan japán-szilveszter volt. Uncsi. Mit is beszélek? Japánban nincs is a szó legszorosabb értelmében megemlíthető „szilveszter”.…..
El sem hiszem! Az utolsó pillanatban!! Fehér lett a karácsonyunk! 24-én este leesett a hó…Virivel örömtáncot lejtettünk :) Ja…egyébként BOLDOG KARIT mindenkinek !!!!!!!! Jól telik a karácsony. Jobban, mint reméltem. Ugyan mágiát használtam a  karácsonyi vacsi…..
Korben Dallas 2010.12.26 16:27:30
@Sekai: Igen, hallottam róla ...de lesz még otthon hó, az tuti! ..BUÉK :)
Szégyellem magam, de komolyan :) Összekapom magam…és újra írok rendesen. Tényleg. Csak ez a hó-mentes tél és karácsonyi várakozás sem sokat segít a lelkesedésemen. Mert a tavalyi téllel ellentétben híre-hamva sincs a hónak. Így is nehéz, mert itt a karácsony nem olyan,…..