Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zionnépe

0 bejegyzést írt és 958 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta ködösít a kormány arról, mi a jogalapja, hogy a honvédségi gépeket politikusok utazásaira használják. A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében vásárolt Dassault Falcon 7X-szel vezető kormánytagok gyakran utaznak diplomáciai és egyéb, nehezen meghatározható politikai utakra. Orbán…..
Zionnépe 2022.09.25 07:55:45
@Tellinghovon: Ha van ingatlanja amin esetleg hitel van, az a pénz a bankrendszerbe kerülve szolgálja több helyen is a magyar államot és embereket.
Ugyanígy az ingatlan adója, annak szolgáltatási díjai. És ugye ki is adhatja ezt, amivel keletkezhet jövedelme.
Ne értetlenkedj ezen.
Zionnépe 2022.09.25 08:00:57
@Etniez: Kár ezeken a repülőutakon rugózni. Olyan piti összeg az összes lopásukhoz képest, hogy kerekítési hibának is kevés.
Hidd el, ha a nagyobb tételek lekerülnének a listáról végre (nyilván nem fognak) megoldódna ez is, hiszen végre észhez térne.
Addig is teljesen felesleges idő- és energiapazarlás ezen rugózni.
Magam részéről azt kívánom bár csak ez lenne a legnagyobb bűn amit eljövet és a legtöbb pénz, amit elherdál !
jager Putyin megbuktatható? 2022.09.17 23:17:38
A címben feltett kérdésre, mely szerint Putyin megbuktatható e, nem adható egyszerű igen vagy nem válasz. Főleg azért nem, mert bár minden diktátor megbuktatható (előbb-utóbb), de JELENLEG az orosz elnök hatalma nincs veszélyben (minden szankció és nyugati nyomás dacára). A kép forrása:…..
Zionnépe 2022.09.19 20:20:06
@gigabursch: Neked nem tűnt még fel, hogy hónapok óta ezrn dolgoznak? Nem rohanják le, mert abból 3. VH lenne, csak kivéreztetik... És amilyen nemnotmálisak saját maguk intézik rl magukat. De ez volt a cél.
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem mondod, hogy még Oroszország is Sorostól fél? Én Putyin helyében akkor vele akarnék kiegyezni
2021 novemberében, amikor a fél év múlva esedékes választás eredményét még kétesélyesnek látták, a "bátor ember" képviselők úgy módosították a választási törvényt, hogy az ún. voksturizmus (tömeges átjelentkezés) ne legyen büntethető. Az akkori közvélekedés szerint ezzel egyrészt a Kubatov-féle…..
Zionnépe 2022.09.19 07:19:27
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az uniós pénzekből fizették volna őket, akárcsak a tanárok fizetésemelését.
Így most nincs akkora "lelkesedés" már
A legutóbbi amerikai hiperszonikus rakétateszt sikertelen volt. A tesztet Június 29.-én hajtották végre a Hawaii szigeteken. A rakétateszt a "Conventional Prompt Strike" kisérleti rakétarendszer részét képezte. Az USA Honvédelmi Minisztérium nyilatkozata szerint a probléma már a rakéta indításánál…..
Új fogalom születik; „GÁZKOMMUNIZMUS” Valljuk be, mostanság már szinte semmin sem csodálkozunk. Először is jött a Németh Szilárd által indított, jól megszokott rezsivédelem felrúgása, amit különböző baljós táblázatok követtek kisebb infarktusoktól kísérve, miszerint van, aki ötször, hétszer többet…..
Zionnépe 2022.07.30 09:52:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Orbán pár hónapja körbehaknizta vele fél Európát, hogy ő milyen előnyös és szuper hosszútávú 15 éves gázszerződést kötött az oroszokkal.
Ehhez képest most akkor mégse?
Pest vármegye főispánja szerint nincs olyan szándék senkiben sem, hogy Magyarországon a királyságot állítsák vissza, ez csak riogatás...
Zionnépe 2022.07.24 08:02:06
@Androsz: Nem világos nekem sem miért pont őket említette meg, de reméljük ad ráválaszt @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ?
Zionnépe 2022.07.24 10:50:33
@nayzoli: Ott van ugye Orbén várba költözése is !
De valszeg akkor azért nem erőlteti (egyelőre) a koronázásos dolgot, mert nem ő járna vele jól.
Zionnépe 2022.07.24 10:52:37
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mellébeszélni kiválóan tudsz, de miután egyirányba állsz, egyértelmű a liberalizmust vagy a totalitáris rendszert preferálod.
Szó szerint örökzöld téma ez a villanyautózás...A tegnapi esti "helyzetjelentés" kapcsán is csodálkozva olvastam, hogy mi mindent lehet belekölteni abba a puszta ténybe, hogy sok tízmilliós elektromos autók esetében is maradnak kérdések azzal kapcsolatban, hogy kilométerek százait megtéve egy nap…..
Zionnépe 2022.05.10 21:21:28
@midnightcoder2: Végre lesz majd fűthető/hűthető akksi, nem is értem miért nem ezzel kezdték. Sajnos feleségem már a 2. e autót használja 5 éven belül (előbb e up majd seat mii) és gyakorlatilag télen/hidegebb időben katasztrófa amilyen sok töltést veszítenek.
Zionnépe 2022.05.10 21:27:04
@Jozef Pockna: Ezen én is agyaltam már, hogy szélcsatornákban elhelyezett kis turbinák (optimálisan halkra hangolva), meg hőszivattyú akár álló helyzetbrn is (elektromossággá alakítva a hőszivattyú munkáját) miért nem töltik az elektrokos autók akksijait (túl a napelemes borítású Teslán ugye), de gondolom annyira minimális amivel tölteni tudnák, hogy nem éri meg. Gondolva a cserébe a sokkal több alkatrészére és bonyolult töltési rendszerért fizete
Zionnépe 2022.05.10 21:28:00
@Jozef Pockna: Szóval lehet többe kerülne úgy a hús, mint a leves.
Miért nem? Miért lennének már sérthetetlenek? Miért lennének büntethetetlenek? Az ember azt várná, hogy egy egyházi vezetőre szigorúbb szabályok vonatkoznak, hogy a tőlük elvárt erkölcsi szint magasabb mint mások ellen, elvégre ők az erkölcsi tanítók, az erkölcsös élet lovagjai. Vissza, vagy…..
Zionnépe 2022.05.07 13:27:19
@Ekrü: Hiába tolod ezt a szerecsenmosdatást, az IRA alapja először a protestáns-katolikus konfliktus volt és a vallási vonal végig megmaradt, az ETA szemét pedig pont a katolikus spanyolok csípték.
Az ókorban az egyiptomiak, rómaiak és mezopotámiaiak, görögök stb mind vallási alapon utálták egymást és kérték isteneik segítségét. A középkorban számodra lehet véget ért a hivatalos hadjárat a XIII. században, de a spanyolok, portugálok, angolok, franciák még bőven a XVI-XVII. században is keresztes háborúkat vívtak többek között az indiánok, négerek, indiaiak stb. ellen ahol "szent cél" mindig is a vallás terjesztése volt és a pogányok, eretnekek leigázása és a földjeik elfoglalása, vallásukról áttérítés.
Mindig Isten és a hazájuk nevében és főleg a papjaik áldásával tették ezt (ahogy ma Putyin, csak ő ugye kvázi testvérgyilkosságra kapott feloldozást a pátriákától).
Zionnépe 2022.05.07 13:28:30
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Marhaság Birca. Szinte minden háború vallási volt korábban, lásd fentebb.
Zionnépe 2022.05.07 13:32:53
@Lehetnék én is: Miért akarná a saját hazáját önként átadatni egy pap? Azért ennyire legyen már gerince!
Másrészről viszont ugye pont nem agresszorok, védekezni meg azért csak szabad. Majd, ha Ukrajna végre lenyomja a modern fegyverekkel (és a szankciók segítségével) az orosz agresdzorokat és kedvük szottyanna egy kis területszerzésre mondjuk az Uralig, akkor jogos, hogy ott már az ő papjaik is szólaljanak fel az agresszió ellen !
A világ első folyékony hidrogént szállító tankerhajóját, 2019. december 11-én bocsátották vízre Japánban. A dízel-elektromos meghajtású, 116 méter hosszú, 19 méter széles, Suiso Frontier nevű járművet, a Kawasaki Heavy Industries gyártotta, abból a célból, hogy üzemanyagot vigyen Ausztráliából…..
Zionnépe 2022.04.30 19:52:42
@rabelais: A hidrogénhajtás lenne a legjobb a személyautóknál nagyobb járművekre.
Persze kell hozzá igazán hatékony vízbontás, hogy ne a fosszlisekből nyerjék.

A hajót valszeg régebben tervezték amikor még - hajónyi méretben - nem állt még rendes kellően tesztelt motor a rendelkezésre, valszeg ezért nem hidrogéncellás.
Zionnépe 2022.04.30 19:56:26
@rabelais: Nyilván nem teljesen vetik el a lehetőséget, csak tárolni körülményesen és drágán tudják a napenergiával előállított áramot, akksit építeni minden járműbe meg szintén nem túl környezetbarát.
Ehhez képest a hidrogénhajtás megváltás.
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
Zionnépe 2022.04.20 07:52:33
@midnight coder: Azért az megvan ugye, hogy ezek már elég régen történtek. Miért nem mentek be egyből Janukovics elhajtása után?
Pláne mindenki bízott abban, hogy Putyin igazat mond és nem azért visz 150-190.000 katonát és fegyverarzenált és állomásoztat hónapokig Ukrajna mellett, mert meg akarja támadni.
Mert ugye először azt mondta ez csak szimplán egy gyakorlat. Utána meg, hogy nyugodjon meg mindenki, senkit sem fognak bántani...
Nos nekem nagyon úgy tűnik, hogy vagy olyan debil, hogy azt sem tudja mit csinál vagy szándékosan hazudozik arról amit tesz. Lásd háború sincs csak különleges művelet vagy mi.
Zionnépe 2022.04.20 09:06:56
@Igazamvanvagyigazamvan?: De a lökhárító nem az, amire te gondolsz. Az autókon lévő, ez inkább ütköző/ütközéselnyelő a síneken közlekedő járműveknek, mint be is másoltad. Ha nem érted mit másolsz be, ne másold be.
Zionnépe 2022.04.20 09:17:32
@Igazamvanvagyigazamvan?: A másik forgatókönyv - amire Vityának is fáj a foga - hogy Ukrajna nagy részét megtartja magának Oroszország, Kárpátalját leválasztja és az eddigi és további szívességért a Kedves Vezetőnknek átadja. Kérdés persze mi mindent kér még érte, bár gyanítom kevés olyan van, amit a legfőbb pincsije ne tenne meg.
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Zionnépe 2022.04.17 17:13:24
@nyisztor: Addig is jót röhög rajtuk mindenki, hogy bekamuzták mekkora ászok és közben a töredékét se ám tudják villantani sem.
Zionnépe 2022.04.17 17:15:28
@Ljozsef: Sajnos valszeg épp ez következik most !
Zionnépe 2022.04.17 17:19:27
@fofilozofus: Vagy még inkább az ukránok azokat is jól védik !
A titkoszolgálatból meg hullottak is a fejek, minap volt cikk róla, hogy 150 fő hírszerzőt rúgott ki Putyin. Gondolom pont ezért amit írtál is.
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
Zionnépe 2022.04.09 07:15:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A cikkben ez áll: "...Le Pen a magyar MKB Banktól vett fel szerény 10 millió euró hitelt kampányára. Azt, hogy az MKB miért adott hitelt kampány célokra egy francia politikusnak és milyen biztosítékok alapján, ezt itt én most a kedves olvasó képzeletére bízom. "
Zionnépe 2022.04.09 07:45:49
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Basszus bocs, igen korán van még.
Békeidőben valószínűleg ismert vegyész vált volna Görgeiből, ám a szabadságharc újra az egyszer már elhagyott katonai pálya irányába terelte, majd élete kétharmadát kitaszítottan, árulónak bélyegezve élte le...
Zionnépe 2022.04.02 22:47:26
@Harmat Árpád Péter: Még inkább "Valóban áruló volt-e Görgei?
 Az 1950-es évek óta nem volt ilyen rossz helyzetben a brit gazdaság...
Zionnépe 2022.03.27 09:07:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sokkal inkább a Patkányfogóra gondolnék.
Bár a fene se tudja arra felé ismerik-e ezt a mesét, vagy van valami hasonló furulyázós.
Zionnépe 2022.03.27 10:31:47
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nekem úgy rémlik, hogy elég régen torokra vette őket...
A nagyplakátok üzenete: „Védjük meg gyerekeinket… a VESZÉLYES Gyurcsány, Márki-Zay-féléktől”, értsd: a gyermekeinkre veszélyt jelentő ragadozóktól… Az orbánista propagandista agytröszt módosításokkal, de követte az amerikai választásokat megelőzően a Trump-melletti, Hillary Clinton-elleni orosz…..
Zionnépe 2022.03.26 21:56:35
@alöksz róz: Kár ennyire pattogj a nyilvánvaló ellen. Bezzeg a csútiék Soros/Nyugat/NGO/CEU/SZFE és Brüsszelellenes kirohanásait nem akarjátok ennyire mélyrehatóan elemezni. Pedig ugye ott sincs felsorolva több forrás, mint az, hogy "csak, mert úgy tudják"
A briteknél elvileg az évtized végére a politika becélozta az átállást villanyra.Különösebb ellenállást nem is fejtett ki a sajtó, vagy az ipar, ki merne ilyen "nemes" cél ellen nyilvánosan felszólalni? Az autóiparuknak nagyjából mindegy, az okok sokrétűek, de összegezve kijelenthetjük, hogy a…..
A Tesla rekord nyereséget jelentett a tavalyi évre nézve. Erről beszéltem a Millásreggeliben csütörtökön.Eközben a német TÜV jelentése szerint a három évesen az első műszaki vizsgán megjelenő autók közül a Model S abszolút értelemben is az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtja a vizsgált autók…..
Zionnépe 2022.02.01 21:19:35
@CoolKoon: Azért ez egy 3 éves autón nem túl valószínű.
Zionnépe 2022.02.01 21:29:05
@CoolKoon: Nem lehet, hogy ez az "éltesebb" első generációra vonatkozik inkább? Csak mert borzasztó sok Tesla van már németben és nem vennék őket ennyire, ha kiderülne, hogy 6-8 évet sem bírnak ki "hozzányúlás nélkül".
Zionnépe 2022.02.02 06:12:14
@tiltsál ki te gyökér: Valahol nagyon átvert a szemed.
Nincs a magyar autópályán (legalábbis az Bp-ig és utána Pécsig) sehol ez vastag és sűrű esőben is szépen domborodó és fényvisszaverő festék. Sőt Bp-Kecskemét és Bp-Debrecen között sem, ne hazudj !
A táblák dettó teljesen mások és sokkal rosszabbul olvashatóak rossz időben.
És akksikból már vannak beépítve újabb generációsak azért nőttek a hatótávok, és már ahhoz képest is fejlesztenek sokkal jobbakat.
Ettől függetlenül szerintem a jövő inkább a hidrogéncella kéne legyen.
Az a jó a magyar történelemben, hogy az ezer éves haza bizonyos sormintákat követ. Mármost aki ezeket felismeri, az el tudja kerülni a negatív hatásokat, aki nem, az rááll a szopóágra ezzel is bizonyítva a sorminta létét. (Aki pedig felhívja erre a figyelmet, azt jó esetben hülyének nézik, rosszabb…..
Zionnépe 2022.01.31 08:03:17
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Január elején zöld energiává nyilvánította az EU az atomot 2045-ig. Vissza fognak térni ehhez a németek is és megfelezik a gázfogyasztásukat. Csak előbb megvárják ameddig a sötétzöldek maguk kérik ezt.
Arnold Schwarzenegger pár nappal ezelőtt a rajnogói nagy meglepetésére teljesen váratlanul kirakott egy plakátot a legújabb projektjéhez, amelyben a jelek szerint a görög pantheon főistenét, Zeuszt fogja alakítani. A testépítőből lett színészből lett kormányzóból lett szórakoztatóipari munkás…..
Zionnépe 2022.01.31 07:08:21
@lenörd hofstadter: Oda van írva a plakát aljára...
     A tabletek piacán néhány éve érdekes helyzet uralkodik, ugyanis a kínálatban komoly szakadékok találhatók. 100.000 forint alatt például alig találni életképes, nem csak lakáson belüli böngészésre használható eszközt, míg 150.000 forint környékén már gond nélkül beszerezhető néhány, alig egy…..
Zionnépe 2022.01.04 07:09:38
@1nsanat1: Nagyon sok gyártó használ azonos (közel azonos) árkategóriában ugyanolyan paneleket. Legalábis laptopokan feltétlen.
Kíváncsi leszek rá, mert le kellene váltani a régi tabletet, de laptop árát nem adok egy tabletért még mindig (a Samsung S Tabok pl). Kínaiak meg szóba sem jöhetnek újra (a Sonyk előtt volt egy "termékgyőztes" kínai csodám, nos annak a kijelzője jobb volt, mint a mostani A7-nek, de harmatgyenge proci és instabil rendszer mellé).
/Politológus-történész elemzés egy esetleges orosz - ukrán háborúról/ A 2013 november 21-én kezdődő "Ukrán forradalom" mely Kijev főterén a Majdanon fegyveres összecsapásokat is hozott, végletesen megrontotta Ukrajna és Oroszország viszonyát. A konfliktus hármas következménnyel járt: egyrészt…..
Zionnépe 2022.01.02 10:19:24
@midnight coder: Sajnos az oroszok (politikai vezetés) is megtesznek érte mindent, hogy ne jöhessen ez létre.
Zionnépe 2022.01.02 10:20:45
@chrisred: Így van.
Zionnépe 2022.01.02 10:25:44
@Ménár Atya: Az egyetlen ok Oroszország és a folyamatos katonai erőfitogtatásuk és zaklatásuk, ami miatt nem tudtak jobban a Nyugat felé felzárkózni kezdeni. Putyin irígy rájuk. Ugyanúgy gondolkodik és "védi" az országot, mint Észak-koreai kollégája... És ugyanoda is fog jutni az ország szép lassan.