Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vörösbor(de)minőségi

0 bejegyzést írt és 1564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég ettem már tojásos ételt, pedig a solymári gazdaboltban csodás friss és nagy tojások kaphatók. Veszünk is gyakran! Megkívántam egy tükörtojást. De nem ám csak úgy, magában! Valahol olvastam (tán a Sóborsban), hogy palacsintára tették - ezt most muszáj kipróbálni!..
vörösbor(de)minőségi 2024.03.05 04:19:16
@Andrass9: konkrétan én örülnék,sőt egy jó kocsmában nem létezik kötött téma,vagy tilos,vagy tabu.
miért ne lehetne bármi másról is beszélni,ez pedig pláne igen jó téma.(nyilván a politika az egy rendes kocsmában tilos, de ezt is leginkább a vendégek miatt,hiszen nem cél,hogy szanaszét szaladjanak.. :)
Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem…..
Idén nem készítettem töltött káposztát karácsonyra, mert nem voltam túl jól. Viszont olyan nincs, hogy a februári hidegben ne főzzek, ezért akkor készült egy méretes adag, amit most posztolok. A sok dobozon kívül persze lett egy fazék is, amiből mi eszegettük néhány napig...
vörösbor(de)minőségi 2023.09.19 19:52:02
@BOAR: jaj nekem.....:))))
de kicsit enyhitsem és magyarázzam,akkor is ha tudom azt,hogy sokan hisztinek gondolják a ki mit nem eszik/fogyaszt kérdéskört...nos magam sem tudom miért,de a szagát sem bírom semmiféle halételnek,azaz odáig el sem jutok,hogy kóstoljam nem mintha szándékom lenne erre.magyarázat nincs erre,mert sem rossz élmény vagy minta nem volt,de ha a legminimálisabb adagban előfordul ételben?azonnal megérzem,szóval láttam én már asztaltársaságomban tenger gyümölcsei ételeket enni-szemnek kellemes volt, de csak annak.megmagyarázhatatlan az egész,de köze nincs a válogatós attitüdhöz,egyszerűen elképzelhetetlen,hogy vizben élő bármit tegyek a számba,mert csúnya vége lenne,ha mondjuk lekötöznének és erőltetnék...
vörösbor(de)minőségi 2023.09.28 18:44:26
@BOAR: áá semmi ilyen a számba nem volt még-gyerekek röstellem is de fogalmam sincs mit kiváncsiskodok itt is már sok éve?
viszont kiválóakat tudok itt enni,elolvasom-jó későn este-olyankor már sem nem főzünk sem nem eszünk,fáradtak vagyunk,viszont szemmel jóllakom.
András szexualitása a konyhájával és a főzéssel az egy elemi erejű valami,élvezettel olvasom,minusz ha halakkal/viziizékkel bajlódik,a többit érdeklődéssel,és sok dolgot igazi lelkesedéssel.ritka ez a csoport ahol nem az alpári primitiv gyilkolászás folyik,mint mindenhol és még a mindent elrontó politikai ezmegaz sem fertőz,szóval jó kocsma ez!

@Andrass9: ...és még egy kesztyű is kevés lett volna, a nagyok ilyenkor duplán húzzák fel a kezükre!! amugy meg szerintem nem az érdeklődés csappant,hanem kis lelazulás őszi munkák,szeptembleri durva melegek,erők fogytán,szétszakadva mindenfelé-szóval nincs itt gond, lesznek még zimankók és kocsmázások,valamint egy rántottás recept ürügyén is lehet dumálni. :))
Nekem nagy kedvencem akár füstölten, akár csak saját olajában, vagy olivában eltéve jutok hozzá. Sajnos csak akkor ehetem, ha a feleségem kirándul, mert ki nem állhatja a szagát, ami ilyenkor bizony belengi az egész lakást!..
vörösbor(de)minőségi 2023.06.21 10:28:47
Blogkocsma Tom Yum curry paszta 2023.05.22 07:00:00
A fiamék rendszeresen fõznek curryt, de esküsznek az én alap pasztámra, ezért idén is fõztem vagy bõ 2 litert. Az összetevõk közt van egy kanálnyi Tom Yum paszta Thaiföldrõl - így autentikusnak deklarálhatom a curry pasztámat :)..
vörösbor(de)minőségi 2023.05.24 20:06:41
@Andrass9: Késedelem nem miattad-igy nem lehetne valamiféle megoldást kérvényezni és hivatkozva a lassúságukra,hátha más besorolást kapnál...?
Ismét a csodahüttő döntötte el az ebédet: találtam benne 40 dkg marha gulyáshúst ... Régen is ettünk, meg hiányzott is egy leves. Mi nagyon sok levest eszünk (ha van)!!!..
Valami hús is kellene már, kiolvasztottam hát egy darab sertés szűzpecsenyét. Nem egy nagy dőzs, de nagyon gyorsan elkészül és remekül illik a spenóthoz (is) feltétnek...
vörösbor(de)minőségi 2023.04.24 14:43:05
@Andrass9: tavaly komplett rigócsaládot irtott ki az amugy nem kóbor és etetett ronda dög-ezek után bocs de igy nevezem. a macskacsengővel rendkivül sokat tudna tenni szomszéd,és a felelős állattartással.a macskacsengő NEM divattárgy hanem a madarak védelmében nagyon fontos,ha már itthon lesz@rják az állattartás erre iránuló kötelezettségeit.az állatot nem zavarja- a madarakat védi, ára nevetséges!
Ilyentájt én már nagyon ennék spenótot, de az ára csillagászati a boltokban. A kertben is kikelt már, de még csak a sziklevelek zöldellnek. Szerencsére minden évben lefagyasztok egy rakattal belőle, ami ilyenkor jól jön...
vörösbor(de)minőségi 2023.04.24 14:35:37
@látjátok feleim szümtükkel: azt gyakrabban kapni mint egrest.az egres igazi kuriózum persze annak aki szereti..
Nagyon szép sertéscsontot kaptam! Húsosat is, meg fehércsontot, meg velőset. Egy kis zöldség hozzáadásával és némi türelemmel ebből remek dolgok születnek...
vörösbor(de)minőségi 2023.04.12 18:37:13
@kocsmagomba: valamit András csinálhatott,mert most ujra mint régen-minden hibátlanul látszik,én csak halogattam a javaslatod kivitelezését ..és lám,minden rendben.
Vendégposzt kocsmagomba konyhájából   Különféle gombóclevesekhez való vonzódásom lehetne közmondásos. Ez alkalommal az alább következő karfiol étel készült. Csak úgy a fejemből pattant ki, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné, a bölcsesség, és nem mellékesen a női munka istennője. (szerény is…..
vörösbor(de)minőségi 2023.03.31 18:10:29
@látjátok feleim szümtükkel: még nem jutottam el a vaskos káromkodásig,csak meglepetten láttam-ami eddig hibátlanul működött(mint is is amiről szó van)az mindenféle beavatkozás/változtatás nélkül már nem muzsikál jól.minden más rendben,mindenhol minden jó-kivéve itt a képek...na de miért csak itt/mi oka van stb....
vörösbor(de)minőségi 2023.04.01 17:14:22
@Mesterséges Geci: 1- egy perverz f@sz vagy,de esetedben a műf@sz lenne a rád passzoló kijelentés de az olcsóbbik fajtából mert a jobbak már sokfunkciósak.Azaz okosak.
Amit itt mutatsz,még az újrahasznosított műanyaghulladékból előállított egyfunkciós 2 dolláros malayziai gyártmány képességét sem éri el.Először és utoljára reagálok az értékelhetetlen szinvonalú,és tartalmú idehányt betűhalmazra,és biztatlak arra,hogy továbbra se vedd figyelembe azt,hogy senki nem reagál semmidre-ennek okait lassan kéne analitikus szakember segitségével feltárni,majd nem kielégülni annyival,hogy perverziód kizárólag az az IQ tartomány amit még képes voltál leírni.Ez az imbecillitás körüli de a debilitás előtti állapot :)) nos ezt élvezed te.
Akár elismerésre is méltó lehetne a bátorságod,hogy a betegségedet őszintén megosztottad(nem kérte senki) de stílusában és tartalmában értékelhetetlen,mert még a 70-körüli értéket sem érte el ami "átlag alatt intelligens" kategoria de azért már értelmezhető.Betegségedet-mint láthatod- megértően kezeli mindenki,a továbbiakban is igy lesz ez,én is csak biztatásképpen irom ezeket a sorokat,mert pocsék állapotodat igy elénk tárva,egyszerüen megsajnáltalak.Először és utoljára.
vörösbor(de)minőségi 2023.04.02 20:11:46
@kocsmagomba: tökéletes! és nagyon köszönöm a probléma megoldását tőled!
kicsit sértetten veszem tudomásul amikor kérdés/beleegyezés nélkül variálnak.
Rákívántam a spenótpürére, de lusta voltam mélyre ásni a csodahüttõben. Egy kis adag kéznél volt. Waka sok mángoldot posztolt a minap, lementem hát a veteménybe, és leszedtem egy nagyobb marékkal. Még soha nem ettem és elõször vetettünk (ráadásul Peruból hozta a magot a feleségem), muszáj hát…..
Beköszöntött a hidegebb idő, amit néhány fűszerem nem tolerál, ezért megpróbálom télire legalább az illatát és ízének egy részét megmenteni. Elsősorban a Thai bazsalikomot féltettem, mert ez volt az első év, amikor sikerült felnevelnem sokat belőle (erősen ánizsos aromájú, így csak…..
Minden évben teszek el rumos meggyet, mert a fiam a lányok rabszolgamunkájával karácsony körül készít rumosmeggyes marcipános csokis bonbont. Idén viszont nem főztünk be meggyet, mert kiszáradt a meggyfánk és a boltban meg nagyon drága volt a gyümölcs...
vörösbor(de)minőségi 2022.09.24 20:39:21
@kocsmagomba: @Andrass9: akkor András egészségére iszunk.rajtam nem fog múlni.
vörösbor(de)minőségi 2022.09.25 14:36:19
@kocsmagomba: bocsánat de villányival koccintanék.természetesen én viszem.magam sem tudom miért de valamiért mintha az egri boroknál tán....a villányiak kellemesebben lennének.
nem biztos,hogy másnak is-természetesen elfogult vagyok,és még az is lehet,hogy nem ittam kiváló egri bort.
viszont! ami nagy meglepetés volt,nemrégen egy számomra ismeretlen ámde nagyon drága bort volt szerencsém inni.amikor megkóstoltam,azonnal éreztem,hogy hopp ez valami húha.ekkor még nem tudtam az árát,de a kóstolás és első korty után csak azt tudtam-ez valami fantasztikus íz.az üveg végén kaptam meg a felvilágositást,de nem is ez volt számomra az érdekes hanem az,hogy azonnal az első korty után lehetett érezni,hogy ez valami nagyon eltérő cucc,az eddigiekhez képest pedig előtte sem sobrijóska meg koccintós tipusokat fogyasztottam :)
vörösbor(de)minőségi 2022.09.26 13:45:31
@kocsmagomba: megjegyzem ezeket az információkat-és örömmel.
remélem lesz alkalmam hasznositani majd.
Blogkocsma Göngyölt megint 2022.08.20 07:00:00
A múltkori göngyölt hús "nagy sikerére" való tekintettel nekiveselkedtem, hogy egy újabb bőrt húzzak le a sertéscombról. (Egy kis képzavar.)Szinte ugyanúgy jártam el, mint legutóbb, csak az alapanyagokon és a módszeren változtattam keveset. Na, ez már közel járt a jóhoz...
vörösbor(de)minőségi 2022.08.23 00:42:51
@vörösbor(de)minőségi: észak-koreában -ezt szerettem volna leirni, de jelenleg nem otthonról irokés a kisöreg laptop néha makrancos...
vörösbor(de)minőségi 2022.08.23 10:47:11
@Andrass9: fel se soroljuk már a teljes névsort :))))
én nem ismerem,de ha valaki annyira nem tiszteli meg a másikat,hogy motyog,hadar és mellé dísznek még baromságokat is beszél-akkor készséggel elhiszem állításodat, régi ismeretségünkre való tekintettel eszembe nem jut megkérdőjelezni.
vörösbor(de)minőségi 2022.08.23 11:11:45
@Kumari aki Nilüfer:az a bizonyos 20006os vihar,ami valóban az volt és nagyon erős,nos előre! jelezték.nagyon pontosan és az intenzitását is.én akkor budaörsön voltam,és volt élményem erről,de mondjuk én szépnek láttam nagyon. tudott és mindenki által ismert sőt előre kiemelten figyelmeztetéssel közölt dolog volt.és? mi lett belőle? óriási káosz,pánik,tömegek befutottak szállodákba aluljárókba,egymást taposták az emberek/haláleset rádölt fa miatt totál fejetlenség -azok az emberek akik tudták.mint mindenki.mégsem vették figyelembe-innentől a saját döntésük volt.tudjuk miként lett "megvilágitva" az egész és azóta is miként verték bele a fejekbe.napjainkban az operativ törzsnek az operativ törzse megalakul és majd ŐK DÖNTENEK,és sziveskednek közölni majd.na ez ment 19-20-án és már akkor a délkörüli bejelentéskor tudtam (és még sokan)hogy közölve a jajnemmerjüket,itt napokon belül fejek fognak hullani-ott ahol nem kell.végtelenül gyáva ( még vannak jelzőim)és inkorrektés gyáva eljárásnak tartom,de bárcsak ez lenne jelenleg a legnagyobb baj itthon.
semmit nem képesek elegánsan, higgadtan,szakértelemmel kezelni,kizárólag a megtorolni,odavágni,odamondani,bosszút állni,hitelteleníteni,mindenkinélkülönbekvagyunkozni-ez megy sok éve de észre kéne már venni,azt -amit észre kéne már venni.
Meg benne főtt tojással (ezzel együtt már túl hosszú lett volna a cím). Régen ettem már sárgaborsópürét és hirtelen rákívántam. Mivel "adj uramisten de azonnal" helyzet volt, még a borsó beáztatása is elmaradt, de így is megfőtt szépen...
vörösbor(de)minőségi 2022.08.20 16:22:14
@kocsmagomba: metrora gondolsz-gondolom. :)
eddig én ott csak a 2 kilós kiszerelésű tésztákat vettem,mert csunya dolog,hogy itthon egy félkilós akármi majdnem öccázba' kerüljön,és nem krisztus könnyeivel készitik. a piacos infot köszönöm,még nem láttam de igy majd kiemelten keresni fogom.nem tudom a fény utcai piac egyáltalán piacnak számit-e vagy csak egy monacoi vásárlás főpróbáját lehet ott elvégezni-de megnézem ezt a cuccot.
vörösbor(de)minőségi 2022.08.23 00:31:33
@Andrass9: húsok és fény utcai piac egy mondatban-már büntetőjogi kategoria..a váriak sorozatban jártak ugy,hogy kb 1 órán belül megvásárolt hust kidobták- a szaga miatt.régi dolog ez már,és itt kezdődött a lemorzsolódás.sokan elkezdtek csarnok/vagy egyéb piacokra járni,ami a fényutcaiak szégyene! arról nem beszélve,hogy lazán 8óría körül "illik" csak menni,ez nyáron különösen nem kellemes.nagy hibát csináltak,mert direkt létezik ugynevezett "piacbusz" ami a piac bejáratáig megy és onnan in dul adott időben,ezzel is könnyitve a váriak vásárlását.szóval hust kizárólag sarkon a hentesboltban szabad megvenni (moszkva tér-fény utca)a többi amit leirtál-mind igaz.
vörösbor(de)minőségi 2022.08.23 10:41:40
@Andrass9: óó kösziköszi,legalább megtudtam! soha nem lett volna erre lehetőségem mert ha szóba kerül akkor mindenki a hentes a sarkon/sarki hentes-igy használja,és esély nem lett volna megtudnom.
remélem elégedett leszel.
Blogkocsma Kovászos káposzta 2022.08.05 07:00:00
A kovászos uborka nagy kedvenc és ennek alapján kovászolhatunk káposztát is (van aki zöldbabot is kovászol). Mivel gluténérzékeny vendég is jött a nagy BBQ partira, ezért a szokásos kenyérrel való kovászolás helyett most krumplit választottam. Szénhidrát van benne, remek fermentáló anyag...
vörösbor(de)minőségi 2022.08.09 12:46:26
@Andrass9: majd akkor fogsz neki örülni,ha használatba kerül,és ott fogja megmutatni a nagyszerüségét,és a tetején levő-a viznek kialakitott- perem csodajóságát :))
én kipróbáltam,káposztát savanyitottam,de nálad ennek sokkal jobb helye van/lesz.
Egy kedves barátunk külföldre költözik, és eléggé izgult. Rendeztünk neki egy búcsupartit :) Előfordul, hogy 8-10 vendég is összejön egy BBQ-ra. Az étel mennyisége megbecsülhető, de hátha doggybag is kell. Nemrég főztem egy kisebb adagot, mert csodaszép sertés oldalasokat árult a Li.l . El is…..
vörösbor(de)minőségi 2022.07.16 10:06:25
@olaszkonyha: kár,hogy a hozzászólásodat ilyen stílusban voltál képes leírni mert mint egy kiváló alapanyagokból készült étel ami sajnálatos módon erősen elsózott igy fogyaszthatatlanná vált.a stilusod itt a só de maréknyi! tanulni,ötleteket kapni,jó kis trükköket olvasni-szuper dolog.rondán,bántóan,fölényesen nem irunk semmit mert kéretlenül ilyenkor "bemutatkozunk" és éppen arról az oldalunkról amit nem a legjobb feltárni még a tizedik randi után sem :)
a vita is jó dolog! sokszor jó is kisülhet belőle de agyonvághatja a stilus.a BBQ tudásodat,ismereteidet (ha van)átkonvertálhatnád emészthető formára
és igy fogyaszthatóvá válna-ahogy leirtad,igy nem az sőt...
Blogkocsma Hamburger a mozdonyban 2022.06.18 07:00:00
Hamburger a mozdonyban Csaltam, mert kész hamburgerpogácsát vettem a L..l-ben, ahol éppen akciós volt. Mivel egyszer már kóstoltuk, mindjárt 7 csomag jött haza, hogy legyen a fagyasztóban szűkösebb esztendőkre. Szóltam a fiamnak, hogy hozzon a Pékdoktortól bucit, de fél óra múlva lebeszéltem róla.…..
vörösbor(de)minőségi 2022.06.22 09:25:40
Blogkocsma Karfiollevél-leves 2022.03.13 13:04:02
Nem hívom frankfurti levesnek, mert nem az, de határozottan arrafelé tendál.Egyik nap hazafelé baktatva a postáról betértem az Egységbe egy Unicumra. Ancsika a pultos épp egy karfiolt hentelt a pulton. Mondjuk, hol máshol hentelhetne egy pultos. Úgy volt, hogy a párja hozott neki valahonnan egy…..
Blogkocsma Káposztás húsos csont 2021.09.19 07:00:00
Valami csodaszép húsos sertésgerincet kaptam, amiből kéne valamit készítenem. Abban biztos voltam, hogy a csontot lassú és hosszú főzéssel alaplévé redukálom, de még nem tudtam, mi legyen a rajta lévő sok hússal...
Blogkocsma Feles zöldborsópüré 2021.09.10 07:00:00
Nem sajtóhiba: nem csak feles sárgaborsó létezik (menzáink betonfőzeléke), de biz feleznek zöldborsót is. Erre vörösbor(de)minőségi  olvasónk hívta fel a figyelmemet, amikor ilyet keresett. Találtam neki a madarasban, így vettem magamnak is, hogy kipróbáljam...
Ez biz előfordul, de általában egy évre elegendő a másfél kiló vajból készült ghí. Idén viszont sok palacsintát sütöttem, amit ghível sütve gyerekjáték feldobni a serpenyőből! Akciósan jutottam Ammerlander vajhoz, ami egy nagyon jóízű vaj. Be is vásároltunk másfél kilót ghí célokra (nomeg fél…..
vörösbor(de)minőségi 2021.09.05 11:05:44
@Andrass9: na ez már komoly érv,és órabérnek sem utolsó.....