Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daily Violin

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hegedű hangszíne A gondos megfigyelő gyakran tapasztalhatja, hogy némely hegedű hangja, különösen ha közvetlenül más hangszínű után szólaltatjuk meg, magánhangzós jellegű hangot ad- Ha pl. "o" -hangot fejez ki, hangja zártan, sötéten, befelé szóló, nem előnyös. Már…..
A hegedűhang fénye és csillogása Mint a hangszínezet ismertetésekor már rámutattunk (2. rész), a hang fényét, csillogását, zengését a középmagas felhangok idézik elő; a puhaságot az alacsonyabbak, a teltséget, kerekdedséget együttesen valamennyi felhang, főként azonban az alacsonyabbak, de csak…..
Vonó fej törés javítása Olykor egy hangszer vagy vonó sérülése igen horrorisztikusnak tűnhet, bizonyos esetekben az átlag emberek el is vetik a javítás lehetőségét. Pedig nagyon sok minden javítható! (Persze kérdés, hogy az adott hangszer vagy vonó értéke indokolja-e…..
Hangerő és hordképesség a hegedű hangjában   Mondhatnánk, hogy a hangerő és a hordképesség egy és ugyanazt fejezi ki, pedig nem egészen így van. Egy hegedű, amely közelről és főképpen a játékos füle mellett igen erősen szól, hordképességben legtöbbször csalódást…..
 A Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonján évről évre a legnevesebb hazai készítők mutatják be míves instrumentumaikat egy hétvégén keresztül. Idén 14 magyar hegedűkészítő, valamint egy vonókészítő és egy tokkészítő mester állítja ki mesterműveit, amelyeket kézbe…..
Olykor megesik, hogy vonós hangszerek bizonyos alkatrészeinek eltávolításakor a ragasztási felületek sérülnek. Ennek több oka is lehet, mint például a nem megfelelő ragasztók előzetes használata, vagy a szakmaiatlan feladatvégzés. Egy gyengébb minőségű anyagra enyvezett alkatrész eltávolítása…..
Stroh-hegedűtől a bihari tölcséres hegedűig   A stroh-hegedű, készítőjéről John Matthias Augustus Stroh –ról, egy londoni elektromossági mérnökről kapta a nevét. 1899. május 24 –én Stroh be is nyújtotta a hangszerre a szabadalmi kérelmét az Egyesült Királyságban, ’Improvements in Violins and other…..
A jó hegedűvel szemben támasztott kívánságok a különböző korok és egyének ízlése, valamint a hangszer alkalmazási célja szerint némileg eltérnek egymástól...