Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ParePCSI

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A képviselőik belemondták a kamerákba, hogy külön indulnak ugyan, egyesítik azonban az erejüket, hogy ellenőrizhessék a május 26-án esedékes szavazást. A „nagyjából 14 ezer választókörzetben” így lehet emberük. Máskülönben megismétlődik 2018. április 8., amidőn az országgyűlési választáson…..
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
ParePCSI 2019.02.20 17:37:58
@laszlo ador: „Szép öcsém, be nagy kár,
Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”
(Arany János: Toldi, I. ének)

Nem igazán értem, mi a gondod, de ha már idézel...
Eszeveszett dudálás keveredik a repülőgépek idegtépően hangos zúgásába, miközben a végeláthatatlan dugóban ülünk – ez az a kép, ami sok budapesti lakosnak felrémlik, ha a Red Bull Air Racre gondol. Nagy vihart kavart, amikor a verseny hivatalos honlapján néhány napja bejelentette a helyszíneket,…..
Az előző bejegyzésben számoltam be részletesen arról, hogy a kispesti Gyermekjóléti Szolgálat "megfelelő környezetnek" minősítette egy két éves kisgyermek számára azt az állapotot, ahol a kisfiú édesanyja nem képes önállóan kommunikálni, testét külsérelmi nyomok borítják, a nevelőapa ellen kiskorú…..
ParePCSI 2019.02.02 18:43:30
@Sir Galahad: Biztos, hogy ehhez a poszthoz szóltál hozzá?
"A környezettanulmány olyan "alapos" volt, hogy azt az a férfi diktálta az ügyintőnek, aki ellen kiskorú veszélyeztetése(!) és több más bűncselekmény miatt nyomozás folyt és folyik."
ParePCSI 2019.02.02 18:54:29
@látjátok feleim szümtükkel: Az ügyint[éz]őt vagy megfélemlítette az említett férfi, vagy lefizette.
Akinek ismerősnek tűnik a fenti kép, nyugodjon meg, nem a szeme káprázik, és nem is lett időutazó! Pedig nem  szúrtam be rossz képet a posztba, és nem is egy régebbi bejegyzés frissítésében vagyunk most. Hanem a nagy magyar abszurd valóságban, ami ezzel a rövidke levéllel kezdődött:  Kedves…..
ParePCSI 2019.01.15 18:19:13
@GiaMarie: Dehogynem! Ráadásul az ellenoldalnak dolgozol.
ParePCSI 2019.01.15 19:03:52
@Egykettonegy: "...szar tót minőség miatt a Magyar minőséget..." Ez annyira siralmas! Te még akkor is "tót"-ozni meg Magyarozni fogsz, ha már régen békaperspektívából nézzük őket. Ami a dolgok állása szerint nem kizárt.
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
ParePCSI 2019.01.07 12:35:28
@Untermensch4: Én eloltom, és visszarakom a dobozba.
frissítés: Hodász András közéleti kérdéseket is taglaló blogját letiltotta a püspöke (talán Erdő Péter), Pálferi előadásai is megszűntek pár éve (bár ő arra hivatkozott, hogy belefáradt), Beer püspököt nyugdíjazták, Székely János püspököt Esztergomból kitelepítették a határszélre... ---- Egyre…..
ParePCSI 2018.12.27 15:03:01
@444: Ennyit érsz: "vidéki faluból..."
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
Vannak olyan amerikai sorozatok (Dallas, Vészhelyzet, Rabszolgasors, stb), melyek úgy épültek be a magyar néplélekbe, hogy arra igazán logikus magyarázat nem nagyon akad. Ilyen az USA-ban 1990-95 között vetített Northern exposure, amit Miért éppen Alaszka? címmel 1994-től vetített szépen sorban a…..
ParePCSI 2018.11.23 10:54:57
@MrMojo: Akkor még így hívták az állami 2-t, de erre már nem mindenki emlékszik.
A nyugati demokráciák bármikor elsodródhatnak a magyar liberális autokrácia irányába; Kína roppant mód nyomul Közép- és Kelet-Európában, csak az itteni kormányok nem akarják észrevenni, hogy ennek a politikai függés az ára, Peking világhatalmi törekvéseinek szolgálatában; Az amerikai…..
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni…..
ParePCSI 2018.09.05 15:48:05
@Xezs7: Azért adják mindenütt egyszerre a reklámot, hogy ne legyen hová elkapcsolni.
MammyPress News Becsengettek… 2018.09.04 17:46:59
Az illetékes minisztérium kézben tart mindent: a tankönyvek a helyükön – méghozzá ingyen! – , egy héttel korábban el lehetett költeni a jubileumi családi pótlékot (kereken 10 éve ugyanannyi!) és a hidak felzászlózva hirdetik: ez a családok éve, ez egy családbarát kormány! Tanár, diák és a szülők:…..
        Jurák Kata újságíró a Magyar Idők förmedvényben az ápolási díj minimálbérre történő emeléséért tartott pénteki tüntetés kapcsán csak azzal tud foglalkozni, hogy kik szervezték meg azt, kihasználva egy újabb alkalmat egy kis soros-böffentésre.   Nem vagyok közvetlenül érintett, nem kell…..
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki…..
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Van az az összeg...  Nem. Van, amikor egyszerűen a pénz nem számít. Vagy Te odatolnád a feleséged, lányod, a saját anyád, hogy köpje arcon egy drogos, amikor a vérnyomását akarná megmérni? Kinyitnád az ajtót a feleséged, a lányod, a saját anyád előtt, hogy az arra repülő szék először őt találja…..
ParePCSI 2018.06.02 11:44:24
@csorsza: Nem vagy hajlandó tudomásul venni, hogy az emberi teljesítőképességnek is van határa! Az ápolóknak ez a hivatásuk, de ahhoz, hogy ezt jól végezhessék, megfelelő anyagi és erkölcsi elismerésre van szükség.
ParePCSI 2018.06.02 14:42:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt ugye tudod, hogy ha igaz a történeted, bűnrészes vagy?
ParePCSI 2018.06.02 17:38:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen. A nővérek! A nővérek! De te nem hagytad.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=40K7AY9ztMw A végállomáson szállok fel a villamosra, bőven van ülőhely, alig vannak utasok. Kényelmesen lehet helyet választani, most jólesik leülni. De nem telik bele öt perc, s a szokásos full house alakul ki. Felszáll három japán turista. Egy negyvenes…..
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Azt javasolta, hogy jelezzem az orvosi kamara felé, hogy nem volt hajlandó ellátni gyermekemet, mi több, elküldte őt a rendelőből. Tisztelt Praxis blog!   Nem egészen vagyok tisztában az iskolaorvos jogaival, ezért fordulok önökhöz. Lányomnak, aki jelenleg tizedikes, le kellett…..
Mi jut eszébe egy átlag magyarnak (vagy európainak) Japánról? Nyilván a gasztronómia (szusi, zöld teás ropi...), a történelem (szamurájok!), a fejlett technika, no és ha kicsit tájékozottabb, akkor talán még az is, hogy ez az ország, ahol annyit dolgoznak az emberek, hogy az már komoly társadalmi…..
Hatalmas felháborodást okozott a napokban egy tábla, mellyel kitiltották a kelet-európaiakat egy oxfordshire-i horgászparadicsomból. Most komoly fordulat történt az ügyben. A táblát azóta levették..
ParePCSI 2017.12.26 16:46:38
@Carradine a gardróbszekrényben: "Te meg, kedves ritkaságszámba menő becsületes cigány barátom, ne RÁM haragudj, hogy általánosítok, hanem azokra a fajtádbeliekre, akik miatt rád is általánosítok!"
A rasszizmust ne nevezd általánosításnak! Mert ez bizony az, hiába is próbálod magyarázgatni.
asztahűha dr. Pirula Lobbi 2017.12.05 05:05:00
Pajti, elhiszed az afféle összeesküvés elméletet, melyben a gyógyszergyártó cégek krémje célul tűzi ki az emberiség, s azon belül a magyarok szándékos megbetegítését, hogy aztán minél több gyógyszert kelljen fogyasztaniuk?..
Ritka az olyan poszt, aminek az olvasása (szerkesztgetése) során gyakorlatilag végigröhögöm az egészet, de a mai ilyen. Aki olvasta Gaben egy héttel ezelőtti posztját a 10 (+1) ponttal arról, miért jó Ausztriában élni, az már sejtheti, mire számíthat, aki pedig nem, az sürgősen pótolja, mert anélkül…..
A Jobbik és baloldal összefogása reális veszélyt jelent Orbán újrázására nézve – ezt jelzi, ahogy a Fidesz lakájmédiája igyekszik hitelteleníteni a szélsőjobb cukisodását. A kérdés csak az: a választók gyomra bevenne-e egy ilyen összeborulást?..