Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tothgab

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1998-ban bevezetett második, tőkefedezeti alapokra helyezett magánnyugdíj-pénztári pillérre azért volt szükség, mert azt megelőzően a csupán felosztó-kirovó társadalombiztosítás fenntarthatatlanná vált, mindenképpen reformra szorult. 2002-re azonban már egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ebben a…..
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a kormánynak maga felé hajlik a keze. A 2010-ben kezdődő ciklusának közepe felé, 2011 végén a kormányzó pártszövetség, a Fidesz-KDNP a meglévő kétharmados parlamenti többség erejével átalakította a választási törvényt úgy, hogy a választók relatív…..
„A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik.” Széchenyi: Stadium, 1832. „Jaj, Viktor, hát miért nem mondtad el? Na, hát nem haragszunk mi rád, ugyan, csacsi.Tudsz róla, hogy a kis vejed belekeveredett valami ügybe. Tudod, mert az OLAF szólt neked, hogy helló, van…..
tothgab 2018.02.20 20:01:01
@1ghost: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Bravehearth: @nemecsekerno_007: @vanRob: @BéLóg: @Frady Endre:

Szeressük egymást, gyerekek! Tényleg, nem kell egymás vérét ontani/szívni csak azért, mert nem értünk egyet.

Felvetődött a kommentek között néhány dolog, amit szeretnék tisztázni:

1) nem a Fidesz eredményeit kérem számon a szavazóikon. Viszont azt, hogy szerintük rendben van, hogy lopnak, és nem látják be, hogy ez mennyire káros az egész társadalomra nézve, azt nem tudom megérteni. Ha betörnek hozzád, mit csinálsz, legyintesz rá? Hadd lopjanak, ez rendben van? Legközelebb nyitva hagyod nekik az ajtót, sőt, kinyittatod a szomszéd ajtaját is, hadd menjenek oda is lopni? Mert azzal, hogy legközelebb is a Fideszre szavazol, ezt teszed. Azt mondod: hadd lopjanak.

2) ahogy az sem volt rendben, hogy az előző kormányok loptak, ez sincs rendben. Én teljesen egyetértettem a 2010-es választások eredményével, annak a kormánynak mennie kellett. De ne mondjátok, hogy a Fidesz jobb, mint az MSZP volt, mert nem jobb - a Fidesz nem kevesebbet lop, hanem többet, olyannyira, hogy gyakorlatilag ezt tették a NER lényegévé. Minden közbeszerzés erről szól, és mindenkit, aki a közbeszerzéseket ellenőrizni szeretné, egyszerűen a nemzet ellenségének (pl: sorosbérenc) kiáltják ki. Értitek a logikájukat: az az ellenség, aki nem akarja hagyni, hogy lopjanak. Szerintem ez gusztustalan. Ezek _sem_ méltóak arra, hogy betegyék a lábukat a Parlament épületébe.

3) mindannyiunktól lopnak, nem csak a baloldaliaktól, és nem csak a jobboldaliaktól. Mindenkitől: a befizetett adókból iskolákat, kórházakat kell fenntartani, orvosokat, tanítókat kell képezni, és utána tisztességes fizetést kell nekik adni egy életen át, nem a korrupció által generált büntetéseket fizetni. Megjegyzem: amikor EU-pénzeket lopnak szét, akkor az EU adófizető polgárait lopja meg a rendszerünk, nem Brüsszel pénzét. Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a te adódból egy francia/olasz/szlovák/stb oligarcha gazdagszik? Visszakérnéd, nem?

4) ja, és ezek megtanítottak minket arra, hogy _egymást_ gyűlöljük ahelyett, hogy a valódi felelősöket kergessük el. Szerintem ezt kell megállítani.
tothgab 2018.02.20 20:19:33
@nemecsekerno_007:
Köszi a megtisztelő választ! Nem viccelek, tényleg köszönöm. Nagyon elborult a hangnem itt, jó látni egy ilyet.

Semmi baj azzal, ha naívnak gondolsz, én nem gondolom magam annak. Azért nem, mert nem csak szeretnék abban hinni, hogy tud(na) tisztességesen működni az ország, hanem tisztában vagyok azzal is, hogy ezért mindannyiunknak tenni is kell. Igen, egyetértek, igyekezzünk erre törekedni. Ehhez azonban kellene, hogy a jogalkotóknak (akik a mindenkire vonatkozó játékszabályokat gyártják) is meglegyen erre a szándékuk. De nekik szemmel láthatóan eszük ágában sincs. Sőt, küzdenek az átláthatatlanságukért. Ez nem fair.

A másik állításoddal/kérdéseddel viszont vitatkoznék: szerintem ez nem lopás, hanem ez a szolidaritás lényege: az alapellátások mindenkinek járjanak, egészségügyben, oktatásban ne érjen senkit hátrány amiatt, hogy nem gazdag. Ha az alap jól működik, és mindenki számára hozzáférhető és elérhető, akkor esetleg el lehet kezdeni gondolkozni azon, hogyan lehet még jobbá tenni.
Egy szimpla orvosi ellátás is iszonyű pénzekbe kerülne, ha mindent piaci alapon számláznának ki a páciensnek. Szerintem természetes, hogy orvosi ellátás mindenkinek jár: annak is, aki nem tudná megfizetni. Vagy ezzel te nem értesz egyet?
Választottam Mi ez a tünti itt 2017.04.15 12:19:25
Jaj, hagyjuk már azt, hogy itt csak pár ezer ember hőzöng, és hogy nyugodjanak le, menjenek inkább csak szépen haza. Tévedés, hogy ez kevés lenne, ne kicsinyeld le, ne legyints rá. Mondok egy idevágó, és nem is elrugaszkodott példát: ha kimegy háromezer ember a hétvégi Fradi-meccsre szurkolni, az…..
Választottam Én is civil vagyok 2017.04.08 17:42:01
Mit jelent az, hogy civil? Polgári, nem katonai, nem egyenruhás szervezethez tartozó. A civil vagyok itt azt jelenti: nem vagyok hivatásos politikus, nem ez a foglalkozásom, nem választottak meg senki képviseletére, nem mérettettem meg magam semmilyen demokratikus választáson, és ennek…..
A Freedom House az ő Freedom in the World című elemzésében három kategóriába sorolja az általa immár 40 éve vizsgált országokat a politikai berendezkedés szerint a demokrácia érvényesülésének, pontosabban a szabadság szintjének szempontjából: szabad, részben szabad, illetve nem szabad országok.…..
tothgab 2017.03.09 20:29:43
@ben2: Amit a brit választási rendszerről írtál, nem tudtam, de az speciel 2011 óta igaz Magyarországon is, hogy az országgyűlési választásokon nincs érvényességi részvételi küszöb. A kormányzási stabilitás egy fontos érv, ennek érdekében valóban lehetnek szándékos torzítások, de nekem azzal van bajom, hogy jócskán túllő a célon, annyira torzít a rendszer, hogy ellehetetleníti a választók véleménykülönbségeinek a képviseletét.
Szerintem nem az vezet egy egészséges együttéléshez, ha egy többség (haha) ráerőlteti, rákényszeríti a saját nézeteit mindenki másra, mert ez csak zsarnokság, hanem az, ha a különbségekkel együtt tudunk élni, mert meg tudjuk beszélni, és tudunk közös megoldásokat találni. Szerintem erre kellene törekedni.
A Fidesz-kormányt nem érdeklik az emberek. Tesznek rá, hogy ki vagy: akár a párt támogatója, akár nem, nincs hatalmad, csitt. Ez nem pártpreferencia kérdése: a civilek, az adófizetők, az állampolgárok ne szóljanak bele, még akkor sem, ha egyébként Fidesz-szavazók; bármilyen döntés kizárólag az ő…..