Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Damavend

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A küldetés: a világ leghosszabb vonatának kipróbálása. A cél: előbb egyéni, majd családi nyaralás. Az eszköz: bármi nemes és nemtelen, amivel előbbre lehet jutni. Az eredmény: elegendő idő és információ hiányában, mint eddig mindig Afrikában: kudarc. Ami persze nem megtör,…..
Autófília Háromliteres Suzuki 2009.11.30 13:00:00
Na nem úgy, hogy 3000ccm. Fogyasztásilag. Szerencsétlenül járt Swiftem helyreállítása közben kezdtem el nézelődni a neten. Mivel az elejét gyakorlatilag lerombolta a Corsa, teljesen mindegy volt, mit építünk az elejére. Kíváncsi voltam, mi jön ki relatíve olcsón, és közben…..
...vajon felhívná a potenciális Albea-vevő figyelmét arra, hogy a megvásárolni kívánt autót a bolygónkon összesen két helyen gyártják?Bursában, Törökországban, a Tofaş Murat hazájában, illetve Naberezsnyije Cselnyiben, ahol az Oka fészkel.Jó, tudom, ma már nincs Albea, két…..
B-oldalék is foglalkoztak már a témával, mi se maradhatunk ki. Zwilling kedves olvasónk volt olyan rosszindulatú, hogy pellengérre kívánja állítani Madonna egyik elkötelezett hazai rajongójának kommentárját, íme: Főnököm, Amolyan bréking nyúz jelleggel szertném megosztani…..
Belsőség Jé, szoba! Jaj, gurul! 2009.07.29 23:10:00
Sajnos a belógó motortól az utas lábtere elfogyott, így Pista eléggé összezárt lábakkal utazott a Római-partig, ahol a forgatást megejtettük. A kocsi gazdája mondta is, hogy ott senki nem szokott utazni, inkább a második sor forgatható foteljeit foglalják el.Nehéz érvet találni,…..
„If it ain’t broke, don’t fix it” – mondja az angol (és az amerikai, meg az ausztrál, meg az új-zélandi, meg a dél-afrikai, talán a hong-kongi is), én pedig messzemenőkig nem vagyok hajlandó követni ezt a javaslatot, ugyanis hülye vagyok, mint minden…..
Belsőség Anyám pedig megmondta 2009.07.14 22:42:00
2009-ben még mindig elég két ok ahhoz (papír és ceruza), hogy bárki bárkit büntetlenül feljelentsen, megkeserítve ezzel életét. Megértem én, hogy az ellenség vicsorogva kémlel a határ mögül és csak azt várja, hogy éberségünk meginogjon, na de ok nélkül az sem…..
A lemilblogtól megszokott könnyed, olykor tréfálkozó hangvétel most egy egynapos, rendkívüli kimenőt kap, mert mai témánk meglehetősen komor. Szerkesztőink, szerzőink és olvasóink egy része hivatásszerűen vagy műkedvelő módon bár, de foglalkozik kül-, biztonság- és/vagy katonapolitikával. Lehet,…..
Damavend 2009.07.11 17:23:22
Egy másik aspektus szerintem a naívság./Nem védeni akarom a ne csináljunk semmit hozzáállást/.De.
Egyszerűen nem akarták elhinni,hogy ez megtörténhet adolf után 50 évvel.Nem tudtak úgy gondolkozni,mint a gyűlölködők. Meg sem fordult a fejükben.Hiszen a II. vh. alatt senki sem tudott a konc.táborokról??!
Pedig de.Drezda porig lett égetve Mauthausen és Treblinka miért nem? Nem tudták volna újjáépíteni ezeket a táborokat és újak építésére sem lett volna lehetőség./Sokan meghaltak volna de még mindig kevesebben mint ,hogy tovább szállították oda az embereket/.
Egyszerűen senki nem akarta elhinni,hogy ilyen létezik.És még akkor sem amikor túlélők számoltak be az ott történtekről.
Nagyon nehéz átvenni az ellenség gondolkodását anélkül, hogy még véletlenül se azonosuljunk velük.És ezt tudta a Mladics is és a Karadzsics is,egyik sem hülyegyerek.Tudták,hogy senki nem hiszi el,hogy megteszik.


A másik része a dolognak,hogy a kéksisakosok nem sokat érnek,mert nincs tűzparancsuk nem veszik őket komolyan.
Boszniában egy alkalommal a Szerbek felállítottak önkényesen egy úttorlaszt, majd amikor arra akart menni egy Ensz konvoly nem engedték át és kiröhögték őket, hogy fiúk úgysem lőhettek.
Véletlen volt ,hogy egy Brit PSZH arra járt Brit felségjelzéssel , eleinte azon is röhögtek de az teli gázzal elvitte a komplett brigádot az útból.
Tehát nincs tekintély nincs semmi .Darfúrban ugyanez a helyzet és még sok más helyen.
Damavend 2009.07.11 20:29:23
@MTi: És milyen igaz amit mondtál ,mi itthon hál' Istennek nem tudtuk sosem milyen a határon túl élni, más zászló alatt.
Bár a 70-es években irígyeltük a "Jugókat" nagyon.
Folytassuk albániai beszámolónkat a közlekedéssel, ráadásul a közútival, hiszen ebbe volt igazán alkalmunk belekóstolni az 1200 kilométer során, amit itt, az alapinfókat tartalmazó posztban is megemlítettünk. Igyekszünk objektíven visszaadni az általunk tapasztaltakat; sem rá-,…..
Ha megengeditek tegeződnék veletek, hiszen én vajdasági magyarként olyan közel állok a szívetekhez. Fiúk és lányok! Én elhiszem, hogy a budapesti légkondis irodából a nammamaország térképektől nem látszik a valóság, de attól még nem kellene a hülyeséget ismételgetni…..
A hétfői bevezető után kezdjük tehát albániai alapinformációkat (is) tartalmazó beszámoló-sorozatunkat az előkészületekkel és az alap-tudnivalókkal. Megpróbálunk majd egy többé-kevésbé kronológiai sorrendet tartani a posztok kapcsán, de vagyunk annyira formabontók, hogy ha…..
Belsőség Szív és statisztika 2009.06.10 01:39:00
  Ebbõl a cikkbõl lényegében egyvalami derül ki. Autóért rajongani sokféle módon lehet, és voltaképpen majdnem mindenkinek igaza van. Autós cikket viszont csak egyféle embernek érdemes írni.  Vélemények az azonos című írásunkról...
A roncsautó program ötlete eleve úgy nézett ki, hogy az állami támogatás nagyjából 250 ezer forintra tervezett összege mellé az importőrök, gyártók is engednek az árból ugyanennyit. Az állam már döntött: nem kívánja felpörgetni ezt a hörögve haldokló ágazatot, és eddig…..
Damavend 2009.06.04 10:02:00
@SilverGhost:
nem beszámíttatják ,jó lenne ha egy szöveget tudnál értelmezni, a kedvezmény akkor is jár,ha nincs beszámítás
Damavend 2009.06.04 10:05:20
@lanciabacci: Mert a TC mostanában ilyen, kiváncsi vagyok a Csikós meddig fogja bírni kezd kilógni a brigádból(hál'az égnek neki még nincs bulvár stílusa)
Nem kevés kritikát kaptunk az inkognitóteszt miatt - ám az egyetlen érintett, aki érdemben reagált a postra, Teszkó Péter volt. Hozzájárulásával itt közöljük gyors levélváltásunkat. Reméljük, árnyalja kissé a képet erről is, arról is. Tisztelt Kovács Úr! Szeretném…..
Damavend 2009.05.25 13:27:00
@prokee:
Az biztos, hogy a jelen helyzet tré, de ezelőtt 5 évvel is Harács Úr volt a cégek tulajdonosa, SAJNOS a honi mentalitás nem áll a helyzet magaslatán és bátran példálózhatnak az EU val ,de az ottani magasabb fizetések mellett sem mindig jobb a helyzet.
A JÓ MUNKAHELYI LÉGKÖR mindig a vezetőségtől függ a régi "fejétől bűzlik a hal" maximálisan igaz itt.
Spórolnak ahol tudnak sok helyen a szerelőknek még munkaruhájuk sincsen, viccesen nézett ki a múltkor , hogy az egyik szervizben egy tök más márkafelíratú overállban dolgoztak.
Belsőség Vasárnapi rettegés 2009.05.06 03:23:54
  A fiatal házaspár, ahol anyu vezet, apu meg magyaráz, még a kormányba is belenyúl neki. Nyúlkálhatna inkább máshová, de ne a közúton tanítgassa. Adjon neki vibrátort inkább.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
WRC2009 / Rally Argentína / JátékHa nem csupán szavazni akarsz a feltett kérdésre, de szeretnél nyerni egy kis ajándékot innen a helyszínről, erősítsd meg a tippedet az alábbi bejegyzéshez tartozó kommentben. A nyeremény egy olyan progamfüzet lesz Argentínából, amire…..
Damavend 2009.04.26 10:25:07
Kémekről és hírszerzőkről szóló minisorozatunk nem lehet teljes a zsidó állam egyik legsikeresebb gumitalpújáról szóló poszt nélkül. Ez a pali a hatvanas évek első felében olyan dolgokat vitt véghez a Közel-Keleten, amelyeket Torontótól Párizson keresztül Moszkváig azóta…..
Damavend 2009.04.24 15:03:23
@Sigismundus: Meg ugye eléggé hasonlítanak is egymásra /arabok zsidók nagyon egyformák/ így azért eccerűbb dolguk van, mint az ominózus bajor sörözőben lett volna.-)))
Nyelvi problem még annyi sincs ,mert tök hasonló a két nyelv, csak az írásmód különbözik.
Szalem alejkum---Sólem aléjhem.
  Ha rossz pillanatban megy csődbe a kereskedő, rémálommá válhat az új autó vásárlása. És nem az Elm utcában, hanem itt és most, a mai Magyarországon.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Damavend 2009.04.20 12:21:45
@lrichard_ac:
ez itt Németo.-ban és Franciao.-ban is így van.
DE EZ nem németo.vagy franciao, földrajzilag eléggé elkülöníthető nem?
Sőt Dawid Bowie óta az is tudható,hogy this is NOT america.
Németországnak és a franciáknak van tengeralattjárójuk is nekünk nincs.
A mongolok meg lóval járnak.
Damavend 2009.04.21 10:25:55
@MANszerelő:
Igazságod van!

Mit is csinálnak? Bulvársajtót ,így van.
Lebeszélik az embert a hitelről, erre milyen hirdetés ment a totalcaron hetekig? PROVIDENT bassza meg.Miért?
A használtauto.hu is eltűnt,helyette lett az expressz.Értem én ki tejel többet ,de akkor hagyjuk már a vizet prédikál és bort iszik okosságot ,mert gyomorforgató.
Salvador Allende Gossens (jobbra) és Augusto Pinochet Ugarte (balra), a XX. század második felének két leginkább meghatározó chilei politikusa.A bevezetésben abbamaradt történetünket ott hagytuk abba chilei részről, hogy kialakult az elnöki köztársaság a 30-as évek végére, és a…..
Következzen kgl története, aki 18 hónapon keresztül próbált állást találni magának sikertelenül, a végén már kenyérre sem volt pénze. Számítógép programozó/rendszergazda voltam több mint 25 évig, 6 nyelven profin programoztam, további 4 nyelven is eléggé jól, de abban…..
Blablablabla nemtudommiatakarsz, az én BMW-m kettőötvenet nyom és már hétszázezer van benne generál nélkül .......... a sok suzukis hülyegyerek .......... dögöljön meg minden biciglis .......... nem t'om miért kell lenézni az Astrát .......... minden BMW-s buzi…..
Én vagyok hülye, vagy a tükör görbe? – néha már-már kételkedem épeszűségemen, képes vagyok felhúzni magam olyan dolgon, amit máskor észre sem vennék, kósza gondolatfátyol lenne csak szürkeállományom (feltéve, ha van ilyen) redőin. Az utóbbi hetekben azonban van egy…..
Sajtóközlemény Zörög a haraszt 2009.03.31 12:50:00
Kezdődik? A „Reményeink szerint...” soha nem jelent jót. Véleményük mai cikkünkről. SAJTÓKÖZLEMÉNY A CSIKI-BEGE CÉGCSOPORT AUTÓS CÉGEINEK CSŐDVÉDELMÉRŐL A Csiki-Bege Cégcsoport autós cégei (Csiki-Bege Kereskedelmi Kft., Csiki-Bege Autoplaza Kereskedelmi Kft.,…..
Damavend 2009.03.31 16:47:49
@chipanddale74:
És milyen igaz!! Azt hitte majd mindent hitelből megold, gondolom nem kevés embernek tartozik/jó magyar szokás a körbetartozás/.
DE MÉGIS mit gondolt,hogy az idióta AUTOPLAZA-t mi fogja eltartani? Az olyan "húzómodellek" mint az Alfa,Subaru,Lancia?!
Ezekből jó,ha havi 1-2 db elmegy.
A Fiat még elvolt valahogy.