Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BeckLaura

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy többet vagy otthon, több időd van halogatni a dolgokat. „Most, hogy nem kell bejárnom dolgozni jöttem rá, hogy mennyire nem csinálok itthon semmit. Eddig a munkahelyem miatt fel sem tűnt, hogy a fáradtságra hivatkozva valójában mennyi dolgot halogatok itthon. Eddig legalább a…..
Tényleg a buli rossz, vagy inkább magadban keresd a hibát? Nagyon Készülsz és nagyon várod. Ha nő vagy, még külön ruhát is veszel. Esetleg fodrászhoz és sminkeshez is elmész. Ha gyerek(ek) is van(nak),  külön lelogisztikázod, hova passzold le őket. És nem, nem az esküvődről beszélek, hanem a…..
A kérdés, ami mindenkit foglalkoztat! Létezik-e igazi, vagy csak idő közben azzá válhat? Mindannyiunk álma a tartós, kiegyensúlyozott kapcsolat. Direkt nem írok több jelzőt, hiszen mindenki mást vár A kapcsolattól, ám ez a kettő mégis örök. Ám ez, mint tudjuk, keveseknek adatik meg. Mi ennek az…..
Hogyan találd meg azt, aki lehetnél és éld azt a személyiséget, aki eredendően vagy? Egy feladat és egy kis pszichológia arra, hogyan ismerd fel azt az állapotot, amiben folyamatosan benne tartod magad. Azt érzed, hogy belül szorít valami, de nem tudod pontosan meghatározni, mi az? Nos, az van,…..
Mikor egy ügyfél elmondja nekem, hogy nagyon erős és elnyomó szülei voltak, én már írom is a jegyzeteibe ez a két szót: NE GONDOLKOZZ! Miért van az, hogy sokan azzal a problémával fordulnak hozzám, hogy túl erős akaratúak. Van, akinek a párja is az, de van, aki azt látja, hogy akarata ellenére…..
Az elmúlt hónapban az egyik ügyfelemnél egy nagyon érdekes dologba ütköztem bele. Azt hiszem, ezzel rengetegen élünk együtt, azonban még nem láttam ezt sehol úgy megfogalmazni, hogy leessen nekem is a tantusz! (Imádom a munkám! J ) A helyzet a következő volt. Adott egy nő, aki spontánabb szeretne…..
Miért tud kevés nő nőies lenni? Mi a különbség a jó nő és a nőies nő között? Ilyen kérdések kerültek elő mostanában a munkámban, így a héten feljött a facebook élő videóm kapcsán is.   Kit nevezünk nőies nőnek? Az, akire azért tapad rá a tekintetünk, mert nyugalmat áraszt, mert én-és önazonos.…..
Ezt a kérdést nap mint nap felteszik maguknak azok az emberek, akik egyedül élnek, vagy magányosak a párkapcsolatukban. A helyes, a megoldás felé vezető kérdés azonban nem így hangzik. A jó kérdés az alábbi: Mi jó nekem abban, hogy nem jön össze a szerelem? No de hogyan lehet ez jó…..
Az elmúlt hetekben állandóan hazudott nekem valaki. Egy telefon garanciáját szerettük volna érvényesíttetni a férjemmel. Az eladó hosszú heteken át ígérte, hogy felhív minket. Bármikor mentünk be, azt mondta, hogy pont ma telefonáltak és volt, mikor azt, hogy egy hét múlva érkezik a telefon javított…..
Néhány napja feltettem egy videót az IGTV-re, komfortzóna vs. párkapcsolat címmel. Nagyobb port kavart a videó, mint amire számítottam. Jöttek a levelek, amikben leírták, hogy most döbbentek rá arra, hogy mit miért csinálnak! Az egyik esetet mindenképpen ki szeretném adni magamból nektek!…..
Munkám során nagyon sokszor ugyanazokba az élethelyzetekbe futok bele, csak más szereplőkkel, más helyszínekkel. Ugyanazok az érzések, ugyanazok a folyamatok. Néha olyan, mintha már megéltem volna én is, hiszen olykor magamnak is feltehetném azt a kérdést, amit az ügyfelemnek szegezek life coachént…..
Boldog Új Évet kívánok! Idejét sem tudom már, mikor ültem le utoljára azzal a céllal, hogy írok egy komplett blog cikket. A tavalyi évem leginkább a kisbabámról szólt, aki idő közben komoly 1 éves kisfiú lett. :) Tavaly is voltak céljaim (ezt sokan fogadalomként határozzák meg), amiket 2018-ra…..
Ma egy olyan témát hoztam, ami tudom, hogy néhány felnőttet érzékenyen fog érinteni. Grafológusként, life coachként és anyaként is egyre gyakrabban ütközöm falakba a büszkeséggel kapcsolatban.     Teljesen hétköznapi szituáció: Megyek az óvodába a fiamért, ahol ezzel fogadnak: -          Anya!…..
Túl vagy rajta. Megtetted. Mindegy hogyan, de hűtlen voltál a párodhoz.   Az első, amit el kell döntened, hogy meg akarod-e tenni újra. És itt álljunk meg egy percre! Nem minden megcsalás végződik rosszul! Van, hogy egy rossz kapcsolatból rángat ki téged. Van, hogy erőt ad ahhoz, hogy egyedül…..
  Szóval. (Korábbi cikkemet folytatva. ) Tegyük fel, hogy elérkeztünk arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút. Elküldtük azt az üzenetet, megéreztük azt az illatot, átéltük azt az ölelést. Még nem tudjuk, de ettől a ponttól, már nem mi irányítunk. Egy dolgot tehetünk ilyenkor még, húzzuk az időt.…..
  Life coach pályám alatt az egyik legnehezebb és legmegosztóbb téma talán a megcsalás. Többször ütköztem bele ebbe, mint bármi másba. Bárki bármit mond, egy biztos. Ez egy olyan folyamat, amit nem tudunk irányítani. Minden alkalommal eljön egy pont, amikor már nincs visszaút. A baj ezzel a…..
A mai cikkemet egy tegnapi történet ihlette. Elmentem egy könyvesboltba és sok izgalmas felnőtteknek szóló könyv mellett ráakadtam egy gyerekkönyvre, amit nem akartam otthagyni. Nagyon örültem neki, hogy a fiam (4 éves) egyik kedvenc figurája, Némó története végre életet kap majd és nem csak egy…..
Egyik life coach ülésen felmerült a kérdés: „Ki vagyok én, hogy ezt csináljam?” Nagyon megütötte ez a mondat a fülemet, így bele is kapaszkodtam. Most pedig, Nektek szeretnék írni erről a jelenségről, amit nap-nap után többen is átéltek! Azt látom, hogy tele van a világ „önjelölt sztárokkal”,…..
Néhány napja meglátogatott minket az egyik legkedvesebb barátnőm, a 10 hónapos kisfiával. Alapvetően nagyon tudatos szülőnek tartom magam (egy-két kihágástól eltekintve). Ennek az az oka, hogy igyekszem elkerülni azokat a hibákat, amiket velem elkövettek, emellett szakmámból adódóan is látom, hogy…..
Az utóbbi hetekben rendszeresen olyan ügyfelekkel volt szerencsém együtt dolgozni, akik hasonló kérdéseket tettek fel nekem saját maguk elemzésének eredményével kapcsolatban. Ez persze szöget is ütött a fejemben. Ezzel a témával már foglalkoztam az egyik korábbi cikkemben, de ennyire konkrétan és…..
A napokban néztem meg (sokadszorra) egy filmet, amiben ez a mondat hangzott el: -Mindenkinek vannak csontvázak a szekrényében, csak egyesekéről többen tudnak, másokéról kevesebben. Halloween alkalmából és (szokás szerint) önismereti szempontból ez a mondat szöget ütött a fejemben.   Tényleg…..
Beck Laura- grafomentor Érettségi 2017.09.28 13:43:18
Ettől a szótól, minden középiskolás diáknak összeugrik a gyomra. Miért is? A szüleink és a tanáraink miatt. Úgy látom felnőtt fejjel, hogy kicsit olyan ez, mintha attól tartanánk, hogy holnap fel fog kelni a nap. Még nem tudjuk, mit hoz nekünk, nem tudjuk milyen lesz, de egy biztos. Szorongással…..
Előző cikkemben a motiválhatóságodat, a befolyásolhatóságodat, illetve az irányításhoz való hozzáállásodat vizsgálhattad meg kicsit az írásod alapján. Ma is három szempontot fogunk megvizsgálni, szintén a pályaválasztásoddal kapcsolatosan. 6.  Kezdjük azzal, hogy tudnál-e egyedül dolgozni, vagy…..
Folytassuk korábbi cikkemet, amiben elkezdtem segítséget nyújtani neked abban, hogy kicsit jobban megismerd magad a grafológián keresztül. Ma 3 szempontból vizsgálhatod meg magad az önismereted fejlesztése érdekében. Sok fiatalnak, sőt később is, sokunknak vágya, hogy vezető legyen. Holott…..
A pályaválasztással kapcsolatos korábbi cikkeimben arról beszéltem, hogyan érdemes gondolkodni a továbbtanulásról. Most egy kis konkrét segítséget szeretnék a kezetekbe adni, az önismeretetek fejlesztéséhez. A következőkben általatok is könnyen felismerhető grafikai jegyeket fogok bemutatni, a…..